Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
- suzzy_q
#5651 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Haski ti je prelijep !
-
febo_acm
#5652 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Kažu da kod CC ide kupiranje repa jer bude pretežak kasnije i opterećenje je za ionako dosta osjetljive kukove, zbog visine i težine.
Nego @pakice kod Dobermana... To mi nekako ima smisla, mislim na kupiranje
Stvarno ima ogromne uši i specifičnu fizionomiju glave i stoje mu kupirane uši. Baš mi je nekakav blesav sa ušima 
Inače, nisam mislio ono bukvalno da svako može raditi šta hoće sa svojim paščetom, ali znaš ti to dobro nego mene zezaš
@Ambrozija u principu pašče nema nikakvih nus pojava, osim što može rane dirati šapama i raskrvariti. Zato ide na gavu ona kragna ili kako se već zove
Radi se pod anestezijom i ne osjeti ništa. Kasnije bude malo ošamućen, ali prodje to brzo. Jedino je problem anestezija koja može različito uticati na psa.
Nego @pakice kod Dobermana... To mi nekako ima smisla, mislim na kupiranje
Inače, nisam mislio ono bukvalno da svako može raditi šta hoće sa svojim paščetom, ali znaš ti to dobro nego mene zezaš
@Ambrozija u principu pašče nema nikakvih nus pojava, osim što može rane dirati šapama i raskrvariti. Zato ide na gavu ona kragna ili kako se već zove
-
pakica_
#5653 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
moram malkiceZhìxin wrote:
Nego @pakice kod Dobermana... To mi nekako ima smisla, mislim na kupiranjeStvarno ima ogromne uši i specifičnu fizionomiju glave i stoje mu kupirane uši. Baš mi je nekakav blesav sa ušima
Inače, nisam mislio ono bukvalno da svako može raditi šta hoće sa svojim paščetom, ali znaš ti to dobro nego mene zezaš![]()
-
febo_acm
#5654 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma zadnja 2-3 dana joj ne dozvoljavam, krene ona, ali kad zagalamim stane 
I ja se nadam da će nam se paščadija družiti
Trebali bi jedan vikend da se pokušamo skupiti u nekom parku sa našim životinjama dragim
Ima nas dosta, moglo bi se to skontati. Mi smo večeras upoznali tigrastog stafforda Lea na Ilidži, nadam se da ćemo i ostale upoznati 
Poljubi i ti svoju paščdiju
I ja se nadam da će nam se paščadija družiti
- -danTe-
#5655 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Sto mi svasta nagovoriste dok me nije bilo(vecina
), ali ok, iskreno sam i ocekivao to
. Pa red je da i ja svoje misljenje iznesem i prikazem moje iskustvo s ovim
.
Sto se mene tice staford je ljepsi sa kupiranim usima. I nikako se ne bih slozio da je pacenje zivotinje, barem Cezar nije imao problema(niti ce nadam se). Ja sam sa svojim cekao da vidim kakve ce usi biti i stvarno su velike bile i lose ih je drzao ugl. tako da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih sam ovo uradio. Kod njega je kupiranje proslo odlicno. Momak koji je radio je stvarno savrseno obavio. Od same anestezije koja je trajalo tacno do kada je on to zavrsio( a znam da je ona najveci problem). Zatim previjanje odlicno uradjeno, znaci on se nije mogao nikako povrijediti i prici rani dok ja nisam skinuo zavoje. On nije cvilio nikako, niti se srkletio nesto previse. Juce ga je anestezija pomalo drzala do navece, ali je najnormalnije jeo, jedino sto je vise spavao i umornije izgledao. Jutors sam zavoje najnormalnije poskidao, nista se nije zalijepilo, a rana je odma pocela da zarasta i krv nije vise ni curila, osima malo an dnu desnog uha. Nakon skidanja zavoja Cezar najnormalniji, skace kao i inace samo pazi da ne dohvati sta usima
. Kragnu nije dao da stavim, ali ni sam nije dirao rane tako da za sad nema problema. Nakon 10 dana ide vadjenje konaca i to ce biti aBd to (ukoliko nekih nepredvidjenih problema ne bude
). Nikakve posljedice po zdravlje i ostale stvari. 
Sto se mene tice staford je ljepsi sa kupiranim usima. I nikako se ne bih slozio da je pacenje zivotinje, barem Cezar nije imao problema(niti ce nadam se). Ja sam sa svojim cekao da vidim kakve ce usi biti i stvarno su velike bile i lose ih je drzao ugl. tako da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih sam ovo uradio. Kod njega je kupiranje proslo odlicno. Momak koji je radio je stvarno savrseno obavio. Od same anestezije koja je trajalo tacno do kada je on to zavrsio( a znam da je ona najveci problem). Zatim previjanje odlicno uradjeno, znaci on se nije mogao nikako povrijediti i prici rani dok ja nisam skinuo zavoje. On nije cvilio nikako, niti se srkletio nesto previse. Juce ga je anestezija pomalo drzala do navece, ali je najnormalnije jeo, jedino sto je vise spavao i umornije izgledao. Jutors sam zavoje najnormalnije poskidao, nista se nije zalijepilo, a rana je odma pocela da zarasta i krv nije vise ni curila, osima malo an dnu desnog uha. Nakon skidanja zavoja Cezar najnormalniji, skace kao i inace samo pazi da ne dohvati sta usima
-
Ambrozija
#5656 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
@pakice i Zhìxin - hvala vam na odgovoru i objasnjenju. Eto, ja sam osudila a da se nisam ni raspitala. Nisam uopce znala za to. Nemam kucnog ljubimca, ali volim zivotinje, iako se ne razumijem u njih.
@Dante - pas ti je izgledao prelijepo i prije, a prelijep je i sada. Drago mi je da je zahvat protekao bez problema i nadam se da si i ti zadovoljan.
BTW, pratim svo vrijeme ovaj pdf, ali ne pisem nikad nista, pa da znate
@Dante - pas ti je izgledao prelijepo i prije, a prelijep je i sada. Drago mi je da je zahvat protekao bez problema i nadam se da si i ti zadovoljan.
- -danTe-
#5657 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma ok sveAmbrozija wrote: @Dante - pas ti je izgledao prelijepo i prije, a prelijep je i sada. Drago mi je da je zahvat protekao bez problema i nadam se da si i ti zadovoljan.
Javi se cesce ako vec pratis
- P308
#5658 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Slikaj sljedecih dana cesce da vidimo kako tece oporavak 
-
pakica_
#5659 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
ma sta to cujem, nemas kucnog ljubimca... aaaa, to moramo mijenjati pod hitnooooAmbrozija wrote:@pakice i Zhìxin - hvala vam na odgovoru i objasnjenju. Eto, ja sam osudila a da se nisam ni raspitala. Nisam uopce znala za to. Nemam kucnog ljubimca, ali volim zivotinje, iako se ne razumijem u njih.
biraj

ili ovu

-
Chuckie
#5660 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Zar ove ljepotice nisu jos udomljene? 
- Cholina_Lokica
#5661 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
U ovom dobu kao sto je ovaj tvoj dante, to vise nije kupiranje, nego amputacija nazalost
Da ljudi znaju sta radi anestezija ne bi tako lako se odlucivali na istu...
-
pakica_
#5662 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
na veliku zalost, niko ih neceChuckie wrote:Zar ove ljepotice nisu jos udomljene?
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#5663 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Hasko nije moj, vidio sam ga ba raftingu KOd Dzajica nedavno, ali je najdivnije stvorenje koje sam vidio u zadnje vrijemesuzzy_q wrote:Haski ti je prelijep !
- holowey
#5664 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
sta znaci markirane? rasne?pakica_ wrote:na veliku zalost, niko ih neceChuckie wrote:Zar ove ljepotice nisu jos udomljene?e ne mogu biti bolje.. cak nisu isfrustrirane jer su male kao vecina manjih kerova, al' nisu markirane, pa ih raja zaobilazi
-
jasmina_mo
#5665 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Malo sam porasla

-
Chuckie
#5666 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ovako.Zhìxin wrote:Chuckie wrote:Ovako je moj izgledao kad sam ga pokupio bespomoćnog na cesti. Prije 3 god.
![]()
![]()
Svaka čast
Kako sada izgleda?

-
pakica_
#5667 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
upravo toholowey wrote:sta znaci markirane? rasne?pakica_ wrote:na veliku zalost, niko ih neceChuckie wrote:Zar ove ljepotice nisu jos udomljene?e ne mogu biti bolje.. cak nisu isfrustrirane jer su male kao vecina manjih kerova, al' nisu markirane, pa ih raja zaobilazi
- VenomousV
#5668 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Chuckie wrote: Ovako.
joj koji mi osmjeh izmami ta slika
-
Chuckie
#5669 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Mačka ne podnosi, a sa njegovim ocem (koji je stradao) je odrastao i djelio hranu. Ne znam šta da radim. :/
- Sarah24
#5670 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Izležavanje u predvečerje...

-
Chuckie
#5671 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Sličan mom sivku. 
- Sarah24
#5672 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Chuckie wrote:Sličan mom sivku.
- Zovem se Zelena
#5673 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Chuckie wrote:Ovako.Zhìxin wrote:Chuckie wrote:Ovako je moj izgledao kad sam ga pokupio bespomoćnog na cesti. Prije 3 god.
![]()
![]()
Svaka čast
Kako sada izgleda?
Tupavko mali! Vidi se da je dobrica
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5674 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Juče smo krenuli za vama (subota predveče oko 18h, bili ste u Tibra naselju i iza staračkog doma preko livade ste otišli), ali ste zamakli brzo. Kasno smo vas vidjeli. Po Lilly sam vas prepoznala. Prelijepa je, ljepotica, zaista.Zhìxin wrote:Ma zadnja 2-3 dana joj ne dozvoljavam, krene ona, ali kad zagalamim stane
I ja se nadam da će nam se paščadija družitiTrebali bi jedan vikend da se pokušamo skupiti u nekom parku sa našim životinjama dragim
Ima nas dosta, moglo bi se to skontati. Mi smo večeras upoznali tigrastog stafforda Lea na Ilidži, nadam se da ćemo i ostale upoznati
-
pakica_
#5675 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
plan je sjajan, samo sto basta moze da se druzi samo sa zenama i muzjacima do jedno 6 mjeseciKatarinaKosaca wrote:Juče smo krenuli za vama (subota predveče oko 18h, bili ste u Tibra naselju i iza staračkog doma preko livade ste otišli), ali ste zamakli brzo. Kasno smo vas vidjeli. Po Lilly sam vas prepoznala. Prelijepa je, ljepotica, zaista.Zhìxin wrote:Ma zadnja 2-3 dana joj ne dozvoljavam, krene ona, ali kad zagalamim stane
I ja se nadam da će nam se paščadija družitiTrebali bi jedan vikend da se pokušamo skupiti u nekom parku sa našim životinjama dragim
ako ima takve raje voljne za igranje, zovite