Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
HowForWhom

#5651 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Naletih

"Upravo je završilo saslušanje US senata na temu regulacije kriptovaluta:
Ovo su otprilike neke ključne točke:

- Ured za regulacije ima trenutno "freeze" tako da im je buđet poprilično ograničen ( pa se predlaže da nije potreban cijeli odjel samo za kripto regulacije i izvršne postupke.
- Već postoji team ekonomskih i tehnoloških stručnjaka, koji istražuju crypto i već su napravili napredak u sprečavanju scamova (prevara). Predlaže se da je to dovoljno za sada i da daljne regulacije nisu potrebne.
- Najveći problem su ICO-i i prevare. Predsjedavajući su rekli da zajednički rade na sprječavanju prijevara i već su u tom smislu provodili zakone koji se ne odnose na crypto.
-Predsjedavajući je rekao da se bitkoin treba smatrati commodityem (robom). Poziva se i na pojam HODL i što on znači, govori o tome da se bitcoin smatra pohranom vrijednosti. Kaže i da njegova nećakinja Hodla bitcoin.
- Na pitanje o tome dali ima unutarnje vrijednosti u BTC-u jedan predsjedavajući je rekao da iako ne može razumijeti detalje, čini se da postoji inherentna vrijednost povezana s temeljnom tehnologijom Bitcoina, a ne samo tržišnom potražnjom.
- Blockchain i kriptovalute su povezani, a strogi propisi o kriptu bi mogli zaustaviti napredak tehnologije.
-Kripto ima veće koristi na većoj skali, a ne samo za trgovanje.
- Kripto tržište je zapravo još uvijek jako malo i treba mu dozvolit da se razvije prije nego li se donusu neke regulacije.
- Na temu edukacije potencijanih investitora predsjedavajući odgovara da se investitori u crypto svijetu ponajviše educiraju sami (spominje da je najtraženiji pojam u knjižnicama na računalima : Bitcoin)

Općeniti zaključak u pogledu regulacije je taj da trenutno za sada regulacije nisu potrebne, ali da za sada ne postoji prevelike opasnosti zbog nedostatka zrelosti crypto tržišta."
512MB

#5652 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Pitar_na_motoru wrote:Naletih

"Upravo je završilo saslušanje US senata na temu regulacije kriptovaluta:
Ovo su otprilike neke ključne točke:

- Ured za regulacije ima trenutno "freeze" tako da im je buđet poprilično ograničen ( pa se predlaže da nije potreban cijeli odjel samo za kripto regulacije i izvršne postupke.
- Već postoji team ekonomskih i tehnoloških stručnjaka, koji istražuju crypto i već su napravili napredak u sprečavanju scamova (prevara). Predlaže se da je to dovoljno za sada i da daljne regulacije nisu potrebne.
- Najveći problem su ICO-i i prevare. Predsjedavajući su rekli da zajednički rade na sprječavanju prijevara i već su u tom smislu provodili zakone koji se ne odnose na crypto.
-Predsjedavajući je rekao da se bitkoin treba smatrati commodityem (robom). Poziva se i na pojam HODL i što on znači, govori o tome da se bitcoin smatra pohranom vrijednosti. Kaže i da njegova nećakinja Hodla bitcoin.
- Na pitanje o tome dali ima unutarnje vrijednosti u BTC-u jedan predsjedavajući je rekao da iako ne može razumijeti detalje, čini se da postoji inherentna vrijednost povezana s temeljnom tehnologijom Bitcoina, a ne samo tržišnom potražnjom.
- Blockchain i kriptovalute su povezani, a strogi propisi o kriptu bi mogli zaustaviti napredak tehnologije.
-Kripto ima veće koristi na većoj skali, a ne samo za trgovanje.
- Kripto tržište je zapravo još uvijek jako malo i treba mu dozvolit da se razvije prije nego li se donusu neke regulacije.
- Na temu edukacije potencijanih investitora predsjedavajući odgovara da se investitori u crypto svijetu ponajviše educiraju sami (spominje da je najtraženiji pojam u knjižnicama na računalima : Bitcoin)

Općeniti zaključak u pogledu regulacije je taj da trenutno za sada regulacije nisu potrebne, ali da za sada ne postoji prevelike opasnosti zbog nedostatka zrelosti crypto tržišta."
:D :D
Dozer

#5653 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ukratko -go, crypto, go!
A oni ce se kasnije prikopcati ;)

Sto je, naravno, pljaka. Oni su vec i te kako u tome, i ne zele sebe da ostete. :D
Fino covjek rece da i njegova cerka hodla. A, u stvari, hodla on preko cerke, da se ne ofira :lol:
Last edited by Dozer on 07/02/2018 10:55, edited 1 time in total.
Rene Higuita

#5654 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Evo otvorio sam temu o ICO i airdropovima:
ico-initial-coin-offering-airdrops-t149181.html
Navalite
512MB

#5655 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Mogu samo reci da me kinezi i koreanci zadnje dvije sedmice razocaravaju :oops: kad ustanem ujutru nidje zelene svjecice. Al zato Ameri izpeglaju dobrano :izet:
512MB

#5657 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Jel ovo trenutno Bull trap il se ipak mijenja trend?

Iskreno nadam se prvom, nisam jos jeftino uletio dje sam sve htio :-?
Rene Higuita

#5658 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

512MB wrote:Jel ovo trenutno Bull trap il se ipak mijenja trend?

Iskreno nadam se prvom, nisam jos jeftino uletio dje sam sve htio :-?
Ni tamo, ni vamo. Naredni dani ce nam vise reci. Treba nam volumen na otprilike jucerasnjem nivou narednih par dana. Resistance leveli 8k, 8,3k i 9,1k, prvo to savladati, da bi se moglo govoriti o oporavku. Naredni dani moraju biti sa zelenim cekicima zatvoreni. Sa 11k definitivno na putu oporavka.
512MB

#5659 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Prvi resistance probijen a drugi haman pa :)

Kad smatras se moze kupovat?
512MB

#5660 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

512MB wrote:Prvi resistance probijen a drugi haman pa :)

Kad smatras se moze kupovat?
Drugi down :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5661 Re: Bitcoins

Post by parappa »

za long term je ripple jos jeftin...
day trade bitcoin cash ... upravo probija 1k

edit: prati li neko eos?
tehnologija slicna neo-u samo sto jos nemaju svoj blockchain... znaci mogu se jos odluciti sta da rade... uciti kada drugi grijese
Last edited by parappa on 07/02/2018 12:12, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5662 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

25% XRP u plusu od kupovine :)
HowForWhom

#5663 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

jel to vakat kupovat? :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5664 Re: Bitcoins

Post by parappa »

Pitar_na_motoru wrote:jel to vakat kupovat? :D
izgleda da jeste... samo polako. ne sve odjednom i ne sve na jednu kartu (coin).

sada se polako amerika budi.
interesuje me dali ce pasti (znaci oni kupe dobit od jucer) ili ce jos vise skociti kada ljudi vide sta se desava
512MB

#5665 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Cekamo da nam Higuita dadne GO :D
512MB

#5666 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:25% XRP u plusu od kupovine :)
Nesh ti u dzenet :D

Ps: kod mene NEO 60% plus od kupovine (prekjuce)
Tomahawk11
Globalni moderator

#5667 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:
Tomahawk11 wrote:25% XRP u plusu od kupovine :)
Nesh ti u dzenet :D

Ps: kod mene NEO 60% plus od kupovine (prekjuce)
Izgleda :|

NEO diktira tempo :thumbup:
Rene Higuita

#5668 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

512MB wrote:Cekamo da nam Higuita dadne GO :D
Haha. Ovo nisu finansijski savjeti. Ne odgovaram za eventualnu stetu.
Ono sto sam nabacio je kao long term. Dan mora da se zakljuci iznad onih nivoa da bi vidjeli da li to i ide u pravcu oporavka. Za sada djeluje ok, mada mi se ne svidja volumen, volio bih da je veci. Za daily trade moze se kupovati izmedju ovih nivoa i onda skalpirati. Otprilike kupujes na support i prodajes blizu resistance. Prijasnji resistance moze da sluzi kao trenutni support.
Ovo je risky igra na jos uvijek ne stabilnom trzistu.
Ako hocete mogu nabaciti nekoliko lekcija iz TA, cisto da se razumiju neke stvari, ako nista da se savladaju trendovi, support, resistance, RSI itd.
512MB

#5669 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Samo opleti, uvjek je dobro nesto novo naucit (il sta znas ponovit)
Rene Higuita

#5670 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Volio bih da smo u C fazi

Image
Last edited by Rene Higuita on 07/02/2018 12:38, edited 1 time in total.
Dozer

#5671 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Rene Higuita wrote:
512MB wrote:Cekamo da nam Higuita dadne GO :D
Haha. Ovo nisu finansijski savjeti. Ne odgovaram za eventualnu stetu.
Ono sto sam nabacio je kao long term. Dan mora da se zakljuci iznad onih nivoa da bi vidjeli da li to i ide u pravcu oporavka. Za sada djeluje ok, mada mi se ne svidja volumen, volio bih da je veci. Za daily trade moze se kupovati izmedju ovih nivoa i onda skalpirati. Otprilike kupujes na support i prodajes blizu resistance. Prijasnji resistance moze da sluzi kao trenutni support.
Ovo je risky igra na jos uvijek ne stabilnom trzistu.
Ako hocete mogu nabaciti nekoliko lekcija iz TA, cisto da se razumiju neke stvari, ako nista da se savladaju trendovi, support, resistance, RSI itd.
Bice i volumen veci, polako. Oprez na nivou :D
Ja mislim da je ovo sad lagana stabilizacija, kako i jucer rekoh. Za dan-dva ce biti jasno da li sve opet krece polako gore. Ja bih volio da to zaista i bude polako, jer svaki nagli dnevni skok od preko 40-50% na prethodno stanje, najcesce vodi i naglom padu...
Rene Higuita

#5672 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

A bilo bi lose da smo u distribuciji faza D.
Image
512MB

#5673 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Rene Higuita wrote:Volio bih da smo u C fazi

Image
Trebala bi biti, 6k support smo 3-4 puta istestirali. Dakle kriticba je resistance na 9k, ako se ona probije onda mozemo sigurno reci da je turnaround uspio?
Dozer

#5674 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Mislim da ovo sad i jeste faza C akumulacije.
Faza D distribucije je bila tamo negdje izmedju 19.01. i 02.02.
Mada, ko je ikada uspio potpuno predvidjeti berzu :lol:
Rene Higuita

#5675 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Ako smo u akumulaciji bilo bi extra da odemo na 11k to bi bila potvrda akumulacije i oporavka. Preko 14k vec se nisani 20 k, 24k itd.
Za sada rano je bilo sta reci. Treba pratiti narednih dana sta ce biti.
6k je definitivno dobar support, tu bi se mogao ponovo loviti, ako bude opet testirao dno. A ako ode nize biti ce bounce na 4,8 isti kao sto je bio sada na 6k. Znaci kupovina na oko 4,8k, prodaja na oko 6k
Uglavnom ovo je sve na dnevnoj osnovi i long term. Za oporavak je potrebno sedmica do dvije, ali nikada se nezna.
Ovo nisu finansijski savjeti. Za eventualne gubitke ne odgovaram.
Post Reply