Da Bog da mu Dzehenem vječno počivalište bilo, za plakati
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
julisiz es grant
#5652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ba, najjače mi je kad kažu "valja njemu to nositi na savjesti"...koja ba savjest..JThomas wrote:
i ovo čim prođu dva dana više će ljudi reći "joj ne d'o bog nikome", "ma on je sam kažnjen" nego što će pozivati na vraćanje doživotne robije i smrtne kazne...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tzv road rage je strašno izražen na sarajevskim ulicama, gdje se i normalni porodični ljudi ponašaju kao manijaci. da je pameti kao što nije, od toliko sociologa, psihologa i raznih mrsimudana se mogla dobiti neka studija ili obični projekt koji bi se pozabavio ovom tematikom.JThomas wrote:ja vam kažem, u stvarnosti "gasanje" sa golfom 6 po gradu ne da nije društveno osuđeno od većine, već je suprotno tome. u stvarnom životu najgore što možeš čuti za ovakve (dok do teške posljedice ne dođe) je "mladost ludost". i to su oni "strogi", a većina tapše po ramenima. lakše nalaze prijatelje među muškarcima, i lakše "dobijaju" od žena.
i ovo čim prođu dva dana više će ljudi reći "joj ne d'o bog nikome", "ma on je sam kažnjen" nego što će pozivati na vraćanje doživotne robije i smrtne kazne...
a nadležni je proveli.
ali dobro je Alfons rekao, kažnjavanje u saobraćaju ima svrhu punjenja budžeta, a ne korektivnu... boli ba nekoga...
- JThomas
#5654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e toga nema kad goljo iz ilijaša golfom 2 uradi isto. on nema ni pretpostavku nevinosti, ni pravo na svoju verziju priče, on je odmah ubica. a ovaj je nesavjesni vozač.quarterback wrote:u avazu pise da policija traga za "nesavjesnim vozacem", jel tako tesko napisati dvostrukim ubicom?
cuj nesavjesni vozac, ko da farove nije upalio
- Kombat
#5655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to smece ne citam vise od decenije. jesu li mozda napisali da se desio "nemili dogadjaj"?quarterback wrote:u avazu pise da policija traga za "nesavjesnim vozacem", jel tako tesko napisati dvostrukim ubicom?
-
zenit dozic
#5656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ljudi su u egiptu revoluciju napravili preko drustvenih mreza. Sve se moze kad se hoceVjecitiStudent wrote:Moram priznati da mi se svi ovi virtuelni izljevi bijesa počinju da gade.
Ili ćemo učiniti bilo šta konkretno ili ćemo zavezati i šutjeti zauvijek.
I nemojte vise govorit da je moje ja bi mu sudio. Ko je kome jos presudio od rata na ovamo
I jest nase, cija su ako nisu nasa djeca. Ko ce ih braniti ako necemo mi. Ta nece uhljebi u sudu i tuzilastvu
- vješalica
#5657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel postojo neki motiv za pretres kod scc-a
posto je to tamo svetinja pa nekome neko zapao u oko sigurno
sto se tice drkaca sa VI
otkucat ce govno neko zna policija o kome je rijec vjerovatno nece u javnost da kopile ne pobjegne
zelmi mu sve najgorre kao i roditeljima koji su mu odgojem dali spoznaju da je imati golfa i bjesniti po gradu ogromna kolicina roditeljske ljubavi
sto se tice drkaca sa VI
otkucat ce govno neko zna policija o kome je rijec vjerovatno nece u javnost da kopile ne pobjegne
zelmi mu sve najgorre kao i roditeljima koji su mu odgojem dali spoznaju da je imati golfa i bjesniti po gradu ogromna kolicina roditeljske ljubavi
-
julisiz es grant
#5658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa on je iz ergele uglednih građana koji redovno dobivaju prostor u Avazu da se žale na "poicijsku bruutalnost", kao onaj jedan što se žalio da su ga zaustavili i nije imao vozačke.quarterback wrote:u avazu pise da policija traga za "nesavjesnim vozacem", jel tako tesko napisati dvostrukim ubicom?
- drug_profi
#5659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U drustvu kreiranom da nismo svi jednaki, nema načina da se dosegne pravda kroz sistem.
I tačka.
I tačka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jbg, ipak je vozio golfa 6. Ne dao Bog, moze biti ''neciji'' sin. Valja se onda opratiJThomas wrote:e toga nema kad goljo iz ilijaša golfom 2 uradi isto. on nema ni pretpostavku nevinosti, ni pravo na svoju verziju priče, on je odmah ubica. a ovaj je nesavjesni vozač.quarterback wrote:u avazu pise da policija traga za "nesavjesnim vozacem", jel tako tesko napisati dvostrukim ubicom?
- Alfons Kauders
#5661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je disrkreciono pravo koje se moze koristiti, ali se ne koristi. Da hoce, sud bi ga hladno mogao zadrzati 30 dana.julisiz es grant wrote:To je tačno.MOSALJOZE wrote:U ozbiljnim,naglašavam ozbiljnim gradovima do sada bi gradonačelnik podnio ostavku,a za njim i najodgovornije osobe MUPa
Ovo je tragedija ogromnih razmjera i dokaz zakazivanja svih aparata u gradu/državi. Najmanje što se može učiniti da se sutra proglasi dan žalosti bar u KS...a ako bi neko i pomislio da krmka pusti da se brani sa slobode, odmah tražiti ostavku tog sudije i tužioca.
Znam da že Alfons u tom slučaju reći da nema razloga za pritvor, jer dotični nije opasan po okolinu, kao što je govorio i za Rastodera..
Sad se vec postavlja pitanje da li je ubica uopste dostupan organima? Jer imao je cijelu noc da ispari, a do granice je mogao doci za 2-3 sata. Moguce je da je i dalje u gradu, vjerovatno jeste, ali dosta ljudi u njegovoj situaciji bi se jednostavno odlucilo za ispaljenje preko grane.
Znajuci kako su idioti azurni, ne bi me cudilo da bez problema moze preci granicu i danas.
- golfiista
#5662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
one hundred eyes wrote:Ljudi pozivaju neki narod na proteste, kakav crni narod, pa 80% tog naroda su slični ovom trkaču. Pogledajte malo kako se taj narod ponaša kad ga policija zaustavi, svi prvo nude cvaju. Kad dobiju kaznu, svi prvo ganjaju nakoga da mu 'sredi' da ne plati kaznu. Taj narod da ide na proteste protiv korumpirane policije i tužilaštva? Taj isti narod koji jedva čeka da mu takvi korumpirani 'srede' da zaobidje kaznu. Ljudi, u BiH smo, nismo u Njemačkoj, ovdje su gamad većinski dio populacije.
narod je ovca, a ovca radi ono što kaže čoban. Ovce su svugdje iste i u Njemačkoj i u Bosni. Čobani su ti koji nisu isti i koji mogu navesti stado na put ili skrenuti isto sa puta. Neki čobani znaju i umiju, drugi znaju ali neće iz njima znanih razloga, a treći ne znaju i ne mogu. Kod naas su ovi treći, ko god mislio da je do naroda, vejrujte da nije, do čobana je i sistema koji isti uređuju. Zar je teško pkrenut inicijativu za izmjenu zakonskih propisa, zar je teško vršiti nadzor nad primjenom tih istih zakona, nadzor nad radom ovlaštenih institucija, zar je teško pitati nadležne i zahtijevati izvještaje, pa u skladu sa utvrđenim donositi zaključke, nagrade i sankcije. Nije teško, ali ne znamo i ne umijemo, a ponekad i nećemo. Važno je iamti načelnika u opštini, i većinu u parlamentu zbog talova, zapošljavanja, raspodjele sredstava, tendera i sl., a ne zbog mogućnosti da navedeš stado na pravi put.
Mislim da smo blizu dna tranzicijskog perioda, a dno u tranziciji jesto ono isto iz filma "Rane", ko nije gledao neka pogleda.
-
quarterback
#5663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"08:26 Kako saznaje Avaz. ba i druga pješakinja koju je nesavjesni vozač sinoć oko 21:30 sati u ulici Zmaja od Bosne udario vozilom Golf 6 je, nažalost, preminula. Policija i dalje traga za Saninom Sefićem, a koji je osumnjičen da je upravljao vozilom, a koji je nakon nesreće pobjegao s mjesta nesreće."vješalica wrote:jel postojo neki motiv za pretres kod scc-a
sto se tice drkaca sa VI
- MOSALJOZE
#5664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da nije neki problem obavijestiti graničnu policiju o potencijalnom bjeguncu.
Kod američke ambasade ima desetine kamera,odma su mogli pronaći broj tablica.
Itd itd itd itd....
Itd itd itd itd....
- vješalica
#5665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma ona mi govna od portala viruse nakaci pa ne otvaramquarterback wrote:"08:26 Kako saznaje Avaz. ba i druga pješakinja koju je nesavjesni vozač sinoć oko 21:30 sati u ulici Zmaja od Bosne udario vozilom Golf 6 je, nažalost, preminula. Policija i dalje traga za Saninom Sefićem, a koji je osumnjičen da je upravljao vozilom, a koji je nakon nesreće pobjegao s mjesta nesreće."vješalica wrote:jel postojo neki motiv za pretres kod scc-a
sto se tice drkaca sa VI
hvala na ispravci
i nije sanin neho sanjin lice iz crnih hronika
dzubre
Last edited by vješalica on 11/10/2016 09:57, edited 1 time in total.
- Logovan
- Alfons Kauders
#5667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam otvorio cetvere oci nakon sto me udario policijski Golf... I pobjegao nakon sto sam ih poceo ganjati.O'zone wrote:Djevojkama rahmet, porodicama sabur....Ostalo ne vrijedi komentarisati jer se i onako ništa neće promjeniti. Pamet u glavu i otvorite četvere oči kad se krećete preko kolovoza ili uz njega, dok stojite na stanicama gradskog prevoza.....
Od tog dana svu policiju gledam drugim ocima - kao potencijalne ubice, sto se bas i nije dobro odrazilo na moje odnose s njima... Npr. kad me zaustave ja ih pitam jesu li me to zaustavili da mi vrate ukradeni auto, ili da mi jave da su priveli idiota koji me je pokusao upucati.
Policija fakticki ne postoji, odnosno postoji vise kao smetnja za obicne gradjane, jer vecinu vremena provode stiteci kriminalce, a ne nas. Mozemo se mi zezati ovom pricom da ce narod uzeti pravdu u svoje ruke, jer se nista slicno nije desavalo, ali ljudi moji za sve ima prvi put.
Kada bi danas otac jedne od ovih djevojaka izvukao kalas iz rata, pa otisao da ubije osumnjicenog ili njegovu porodicu, koliko bi ga ljudi prijavilo? Koliko bi ljudi svjedocilo? Znam da ja ne bi... Znam da ne bi ni vecina gradjana... Taman da napravi belaj na po ulice, u po bijela dana, pred 100 svjedoka, policija bi dosla na uvidjaj i zatekla 0 svjedoka.
Ja bi prvi svjesno prekrsio zakon, pocinio krivicno djelo, i dao lazni iskaz da zastitim covjeka.
- Alfons Kauders
#5668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve se moze, ali se nece.MOSALJOZE wrote:Mislim da nije neki problem obavijestiti graničnu policiju o potencijalnom bjeguncu.
Itd itd itd itd....
Ne bi bilo prvi put da se neko tako ispali preko granice... Niti ga granicna mora legitimisati da bi presao granicu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
o mati moja pa suze me obliše
neka je vječni rahmet djevojkama 
- holowey
#5670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
proguglas ime koje se navodi kao ime pocinioca i vidis sta je lajkano na fb... sve ti se samo kazeAlfons Kauders wrote:Sve se moze, ali se nece.MOSALJOZE wrote:Mislim da nije neki problem obavijestiti graničnu policiju o potencijalnom bjeguncu.
Itd itd itd itd....
Ne bi bilo prvi put da se neko tako ispali preko granice... Niti ga granicna mora legitimisati da bi presao granicu.
-
mouton noir
- tranquil
#5672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako se ovo završi na hapšenju i suđenju jednoj osobi, a ne na sistemskom iskorjenjivanju ovog problema, nismo ništa postigli, i svi ovi izljevi bijesa, nevjerice i žalosti će se ponoviti za koji mjesec. Država će nas zadovoljiti i smiriti maksimalnom kaznom za ovog kretena, i onda razlaz, do idućeg ubistva.
-
julisiz es grant
#5673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hoće li sad biti kontroverzi i 100 x pregledavanja snimka kao kod Rastodera, jer se "ne vidi dobro".mouton noir wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011020
Vozio 100km/h i prosao kroz crveno
- Vitezanin
- insaneinthebrain
#5675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ima li igdje njegova slika, dajte da vidimo to retardirano govno