Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Frank Sinatra

#5651 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Frank Sinatra »

505sCrtom wrote:Upozorenje građana Maglaja: Stvari koje nam šaljete prodaju se,molimo vas da hranu dajete direktno u ruke!

http://inboks.ba/upozorenje-gradana-maglaja-stvari-koje-nam-saljete-prodaju-semolimo-vas-da-hranu-dajete-direktno-u-ruke/
Ako naidjete na nekoga za koga 100% znate da prodaje humanitarnu pomoc, ili da naplacuje vodu po visestruko vecoj cijeni nego sto je to bila prije ovih poplava lincujte ga. Ako inspekcija, policija ili vojska nece rijesiti taj problem, neka ga rijesi narod. Prijavite zloupotrebu pomoci vlastima. Ako niko ne reaguje u razumnom roku, uzmite pravdu u svoje ruke.
Šveđanin

#5652 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Šveđanin »

Sta mislite da li bi roditelji uopste pustili srednjeskolsku djecu?

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Zovem se Zelena

#5653 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

505sCrtom wrote:Info iz Maglaja, potrebni sljedeci lijekovi:

1. Humulin M3
2. Humulin R
3. Lopril H 20 mg
4. Lopril 10 mg
5. Aminol 50 mg
6. Amlodipin 10 mg
7. Antibiotici (Amoxicilin, Cefalexin)
8. Coryol 12,5 mg
9. Penicilin
10. Lanibos
11. Bosoptin
12. Paracetamol tablete i sirup
13. Brufen 400 mg
14. Analgin
15. Prolife
16. Enterofuryl caps i sirup
17. Urinarni kateteri i kese
18. NaCl rastvor 500 ml, infuzioni sistemi i igle
19. Glucosa solutio 5% 500 ml
20. Zavojni materijali
21. Sterilne rukavice

Kontakt osobe u Maglaju su dr. Drnda Emira i dr. Vehabovic Elvir.
Mjesto za isporuku u Sarajevu su kafic Shatro - u papagajci
Molim sve da pomognu ukoliko mogu, ili bar share.
Ukoliko mozete dati/kupiti navedene lijekove, molim vas da donesete i racune za iste.
Molim vas samo da za INZULINE obezbijedite hladni lanac. Tokom skladištenja, transporta. Zaleđene flaše vode, patrone će poslužiti obzirom da se ne mogu obezbijediti odgovarajući frižideri.
BegA_

#5654 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BegA_ »

AtleticoMadrid wrote:Jel istina da Horde Zla sutra ujutro organizovano idu ?
Navijači FK Sarajevo u nedjelju, 18.05.2014. godine planiraju odlazak u Maglaj kako bi pomogli čišćenje grada, te ovim putem prenosimo njihov poziv i molbu da sve koji su u mogućnosti da doniraju/posude gumene čizme i lopate, a i da im se pridruže i svi oni koji nemaju obaveza i voljni su pomoći...

Okupljanje je planirano za nedjelju ujutro od 8 sati ispred El Kasbah cafea na Baščaršiji!

Krece se u 9 sati.

Ko krene ujutro za Maglaj neka ponese sa sobom u ruksaku sendvice, pitku vodu i po mogucnosti alkoholne maramice i rukavice. Gumene cizme su pod moranjem. Ko ne ide, a ima nesto od alata neka se javi i dobaci opremu nekako. Sve dodatne info možete dobiti na broj 062/339 -715
Last edited by BegA_ on 18/05/2014 01:33, edited 1 time in total.
omar little

#5656 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

kako ide onaj link za pink stream? neko je sinoc to bio ostavio, ja zaboravila staviti u bukmarks. hvala. :)
It_is_a_Leclerc

#5657 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

U Srbiji su napravili problem sinoć kad su poslali 8000 ljudi u Šabac, od čega je 5000 ljudi šetalo uz nasip jer fizički nisu imali mjesta da rade bilo šta. Sad mole ljude da ne idu više graditi nasipe jer - ljudi ne znaju puniti one vreće (valjda ih prepune, a to se ne smije raditi), - nemaju šta raditi, - boje se da bi Sava mogla naglo nadoći i napraviti pičvajz među ljudima koji se onda ne bi mogli vraiti nazad.

Što se BiH tiče, danas su rekli ovi iz, čini mi se, Crvenog krsta, da je interes građana za pomoć tog tipa velika, ali da nemaju lopata i opreme za toliki broj građana, pa bi bilo dobro da se to obezbjedi ili da ljudi ponesu od kuće.

A što se tiče studenata, bogu plakati, čast izuzecima koji su kroz studentske organizacije odradili lavovski posao oko prikupljanja pomoći ovih dana. Gledam na Facebooku radosti što je u TK odgođena nastava. Kao da je praznik, a ne nesreća. Ne može se nikom narediti da radi, vrijeme radnih akcija je iza nas (nažalost), a ja iskreno ne vjerujem da je bh. omladina na tom stanju svijesti. (Pogledati temu ZMBT)
P308

#5658 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by P308 »

BESPLATNO (bez ikakve materijalne nadoknade) izdajem gornji sprat za smjestaj ugrozenih porodica od poplava. Kuca je smjestena u Nedzaricima 200m od bivše kasarne. MOLIM moje prijatelje da podijele sliku da bi sto vise osoba bilo upoznato a ostale informacije kontaktirajte me preko FB ili na tel. 062 / 216 - 738 !! JASMIN SULJIĆ
devito

#5659 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by devito »

Šveđanin wrote:Sta mislite da li bi roditelji uopste pustili srednjeskolsku djecu?

Pa sigurno da neke bi, npr. ja sam srednjoskolac(3raz) i da ne bude skole sljedece sedmicu, sa mnom bi isla jos minimalno petorica jarana, isto srednjoskolaca.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Šveđanin

#5660 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Šveđanin »

Na drugom mjestu citam u Doboju broj mrtvih po procjenama varira.. 70-100-200 ljudi..

Zna li iko ista?

kaktusss

#5661 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kaktusss »

It_is_a_Leclerc wrote:U Srbiji su napravili problem sinoć kad su poslali 8000 ljudi u Šabac, od čega je 5000 ljudi šetalo uz nasip jer fizički nisu imali mjesta da rade bilo šta. Sad mole ljude da ne idu više graditi nasipe jer - ljudi ne znaju puniti one vreće (valjda ih prepune, a to se ne smije raditi), - nemaju šta raditi, - boje se da bi Sava mogla naglo nadoći i napraviti pičvajz među ljudima koji se onda ne bi mogli vraiti nazad.

Što se BiH tiče, danas su rekli ovi iz, čini mi se, Crvenog krsta, da je interes građana za pomoć tog tipa velika, ali da nemaju lopata i opreme za toliki broj građana, pa bi bilo dobro da se to obezbjedi ili da ljudi ponesu od kuće.

A što se tiče studenata, bogu plakati, čast izuzecima koji su kroz studentske organizacije odradili lavovski posao oko prikupljanja pomoći ovih dana. Gledam na Facebooku radosti što je u TK odgođena nastava. Kao da je praznik, a ne nesreća. Ne može se nikom narediti da radi, vrijeme radnih akcija je iza nas (nažalost), a ja iskreno ne vjerujem da je bh. omladina na tom stanju svijesti. (Pogledati temu ZMBT)

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/21557 ... alima.html

nemojte nam studente i oni idu pomoci
alenthekiller

#5662 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by alenthekiller »

P308 wrote:BESPLATNO (bez ikakve materijalne nadoknade) izdajem gornji sprat za smjestaj ugrozenih porodica od poplava. Kuca je smjestena u Nedzaricima 200m od bivše kasarne. MOLIM moje prijatelje da podijele sliku da bi sto vise osoba bilo upoznato a ostale informacije kontaktirajte me preko FB ili na tel. 062 / 216 - 738 !! JASMIN SULJIĆ
stavio sam u grupu na fbu sve vezano za maglaj. Pretezno su u njoj ljudi iz MAglaja
nasa

#5663 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nasa »

Butmiran wrote:Ne moraju narediti već jednostavno reći da je situacija tako kritična da bi svi sposobni ljudi trebali krenuti da pomognu ugroženima.
pa I ja kontam da jasno pozovu da bi se ljudi odazvali ali pretpostavljam da jos uvijek vlada haos, mozemo reci da je neorganizovanost u pitanji ipak tesko je ko mogao pretpostaviti da ce nas sve ovo zadesiti...
Svi smo mi svjesni da kod nas nista u zemlji ne funkcionise kako treba i ovo je samo dodatna potvrda ali ljudi trebaju pomoc i naoricito ce trebati u narednih par mjeseci ...ako se pouzdamo da ce nasa vlast to dosljedno odraditi mogu samo reci daBogda.Licno se nadam da ce se ljudi sami organizovati i pomoci.
gnjev

#5664 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by gnjev »

Ekskluziva je govno od portala a od njih i dolaze te mega giga lazne vjesti te puca brana te 100 ih poginulo . Sve zarad klikova i popularnosti. Šupci.
House

#5665 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by House »

Studenti po markicu :D
ins

#5666 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

MOSALJOZE wrote:Mozda nije ni vrijeme ni mjesto,al gledam PTC i voditelj MOLI bukvalno MOLI narod iz Beograda i ostalih mjesta koji su krenuli prema poplavljenim mjestima da se vrati,jer ih ima i previše.Necu reci da smo mi kao narod krivi,i da ne pomazemo,ali da naša vlada naredi da svi oni sposobni MORAJU MORAJU i jednostavno MORAJU krenuti i pomoći ugrozenim,onda bi se i pokrenuli
Da, to si primjetio.
A jesi li primjetio cega nema na RTS? Izjava prezivjelih, izjava evakuisanih, ulaska kamera u poplavljena podrucja.

Preneseno na BiH, izvjestavanje RTS i generalno medija u Srbiji je toliko kontrolisano, kao da se o poplavama u BiH izvjestava iz Zenice. Mi smo u roku od par sati imali slike i iz Maglaja i iz Doboja i sa klizista, a tamo?

Dakle, ti si primjetio ono sto oni zele da primjetis! Cenzura! Vidjet cemo iz kojeg razloga...
vivax

#5667 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vivax »

https://docs.google.com/forms/d/1L9kKgP ... 8/viewform

Hoce li mi neko reci koliko je ovo istina, mislim na ovu prijavu, i da li se vec neko prijavljivao preko ovog linka ?
Logovan

#5668 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Logovan »

P308 wrote:BESPLATNO (bez ikakve materijalne nadoknade) izdajem gornji sprat za smjestaj ugrozenih porodica od poplava. Kuca je smjestena u Nedzaricima 200m od bivše kasarne. MOLIM moje prijatelje da podijele sliku da bi sto vise osoba bilo upoznato a ostale informacije kontaktirajte me preko FB ili na tel. 062 / 216 - 738 !! JASMIN SULJIĆ
:thumbup: :thumbup:
Iker C

#5669 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Iker C »

gnjev wrote:Ekskluziva je govno od portala a od njih i dolaze te mega giga lazne vjesti te puca brana te 100 ih poginulo . Sve zarad klikova i popularnosti. Šupci.
Da je prava i pravde taj portal bi već odavno bio ugašen.Od promocija kriminalaca preko raznih dezinforrmacija do širenja panike sve je to dio pomenutog portala. Dovoljno je reći da je vlasni i urednik kvazi portala kvazi novinar Hajata Mirza Vranj.
It_is_a_Leclerc

#5670 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

House wrote:Studenti po markicu :D
Pa da.
Evo, Univerzitet u Tuzli ima 15.000 studenata. Kad bi po 2 km svi dali, napravili bi puno...
Ali, hajde. Nije tema šta bi uradili kad bi imali, već šta da radimo s ovim šta imamo...
ins

#5671 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

crnoplavo wrote:http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... emilu.html

foto galeriju silaska mještana planinskih područja Orahovice i Nemile ka centru Nemile - prvi susret sa hranom, vodom, odjećom, prva mogućnost da se nakon dva-tri dana provedena u šumi na kiši, presvuče
Uhhh :shock:

Pomoci jednim kombijem ovim ljudima je vrijednije nego razmisljati da li neko krade ili pokusava ukrasti takvu pomoc ovih dana, i zbog ovoga mi trebamo nastaviti skupljati pomoc!

:bih:
duminjo

#5672 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by duminjo »

Butmiran

#5674 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Butmiran »

Mada nije usko vezano za poplave, ono o čemu sam pisao večeras.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140517133
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5675 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

ova tema je sada na novom podforumu
zbog vanredne situacije otvorili smo novi podforum, koji će biti lako pregledan i gdje se teme o poplavama neće zagubiti.

odmah da napomenem da trebate prijavljivati one postove u kojima se širi panika, izbacuju neprovjerene informacije, pogotovo one sa facebook-a ili odvodi priča na dnevno-politički teren (međustranačka prepucavanja i niski udarci).

podforum treba biti svojevrstan servis za forumaše: vijesti, aktuelnosti, mjesta gdje se može pomoći, kako se može pomoći.

provokatore, trolove i slične nakon što prijavite ignorišite i mi ćemo pometlati.

ne zaboravite ni temu koja je vidljiva u svakom podforumu

apel-za-pomoc-unesrecenim-u-poplavama-adrese-i-ziro-racuni-t125440.html
Post Reply