Pa, zar nije očigledno da se radi o hipotetičkoj situaciji, u smislu: "da sam ja sudija..."Toffee karamela wrote: Zar nisi u nekom postu upotrijebio izraz "kod mene u sudnici taj bi dobio"....nešto u tom stilu. E sorry možda si stenograf ili profesionalni porotnik
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- ExNihilo
#5651 Re: PROTESTI!!!
- Paranoid
#5652 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa ti si tek pet mjeseci nezaposlena, zato te i ne puca adrenalin i euforija.. Zamisli samo kako je onom ko je na birou 15 godina, pa i više...a nema muževu ili ženinu bussines-card..Styling wrote:Nezaposlena vec pet mjeseci. Zivim na budzetu, ali muzevom.nagib uzbrdica wrote:Ljudi moze li mi neko rec je li ova Styling zaposlena ili nezaposlenau dva posta skroz suprotno
- O'zone
- Globalni moderator
#5653 Re: PROTESTI!!!
Pričat ćemo za 5-10 godina kad još uvjek budeš bila nezaposlena jel red da se izlazi na ulice ili nije.Styling wrote:
Ja nisam SDP-ovka, kako ti to kazes, ja samo u citavoj ovoj situcaiji ne zelim podleci euforiji i adrenalinu koji vlada trenutno i protestantima a vidim i nekim forumasima. Ja sam nezaposlena i trebala bih biti medju prvima na protestima, ali mi ne pada napamet jer se stanje ne mijenja na ovakav nacin. Izabrali su potpuno pogresan put. Ako hocete revoluciju, bujrum, oruzje, plan, program, vodje i dizite revoluciju. Okupljanjima i neorganizovanom pricom nece se nista postici. Zivi bili.
P.S. Vrijedjanje je demonstracija slabosti sagovornika.
P.S.S. Imam pravo da kazem da necu da me predstavlajju papci i dodjosi. I ti i tebi slicni mi ne mozete to zabraniti.
- Dr.No
#5654 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto ih nema ovako rano? Treba se naspavati malo kafica popiti pa onda laganini na proteste, da mase kutijom malbora i govori kako je gladan i obespravljen...naravno pod vodstvom SBB-ovaca koji su tu da daju podrsku narodu slusajuci svog jedinog vođu koji je sve stekao posteno a upravo je i on jedan od onih zbog kojih narod protestuje..
Pravi smisao demonstracija se izgubio onog trenutka kad je zapaljena zgrada kantona/opstine...
Da li ste vi slusali one male retarde sto ih je pohapsila policija? To su losa djeca jos gorih roditelja. I sad ono treba da pali po gradu pod izgovorom revolucije. Ma neces vala!
Nadam se da je policija naucila lekciju pa nakon prvog sljedeceg kamena sve redom olesiti.
Pravi smisao demonstracija se izgubio onog trenutka kad je zapaljena zgrada kantona/opstine...
Da li ste vi slusali one male retarde sto ih je pohapsila policija? To su losa djeca jos gorih roditelja. I sad ono treba da pali po gradu pod izgovorom revolucije. Ma neces vala!
Nadam se da je policija naucila lekciju pa nakon prvog sljedeceg kamena sve redom olesiti.
- guber90
#5655 Re: PROTESTI!!!
Pronadji zahtjeve od prvog dana pa ces vidjeti od cega je krenulo.daddy-kool wrote:Koliko sam ja gledao snimke, prvo je onaj Širanović ponavljao: ostavke dajte ili ćemo vas mi natjerati da ih date?guber90 wrote: Pa u Tuzli se uopste nije krenulo sa zahtjevom za smjenu vlade, oni su to sami sebi napravili, ja ti ponavljam promjena stanja svijesti politicara i to je to. Ljudi fino zasjedaju na plenumu, iznesu svoje stavove, rade na tome da se promjeni nesto. U svakom neredu ce biti ljudi koji se zele okoristiti situacijom, imaginarno je misliti da nema.
-
daddy-kool
#5656 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisi čuo za zahtjeve za besplatnom strujom i grijanjem?Alfons Kauders wrote:
to je trosak javnog sektora, a ne administracije
ljudi pobogu dizali bi neke bune a mijesaju se osnovni pojmovi... administracija i javni sektor nisu isto... ljudi ovdje pricaju o nekakvom ukidanju kantona i ustedama, a uopste ne kontaju STA kantoni zapravo placaju - valjda misle da necemo placati zdravstvo, skolstvo i muriju nakon "revolucije"![]()
![]()
![]()
javni sektor nije administracija
vlast nije drzava
osnovni jebeni pojmovi
- Alfons Kauders
#5657 Re: PROTESTI!!!
to ovdje nije nikakav problemBloo wrote:Alfons Kauders wrote: sad sam i sudija![]()
![]()
![]()
jos koji dan i bicu u najmanju ruku esed radeljas ili nermin niksic
![]()
![]()
![]()
za mene si MekGajver
kad vidis kakvi su nam revolucionari, skontas da Radeljas i nije toliko los
- nemampojma0
#5658 Re: PROTESTI!!!
oprosti, ali odakle ti to da je 10 puta mijenjana vlast? nije... ni blizu... sdp dobio dva mandata, ukupno 5 godina... sda/sbih od rata do danas 15/17 godina...
i niko ih haman nije birao? to mubarak, sloba i gadafi sjede u vladi?
pitam se onda, sta cemo u oktobru? eto sad i da se naprave nekakve narodne vlade, sta cemo poslije izbora, kada opet narod da mandat ovim strankama? na to pitanje NIKO jos uvijek nije odgovorio, a odgovor i ne ocekujem
dakle, hoce li poslije izbora stranke formirati vlast, ili ce "revolucionari" suspendovati demokratski proces (sa svim posljedicama koje to povlaci)[/quote]
Namjerno pogresno postavljas pitanja i ides u krajnost,preskacuci ono realno.
Ako si sudija,kako ovdje neko rece,onda si ucio ustavno pravo i politicke sisteme,pa bi trebao znati da se na izborima mogu pojaviti i drugi politicki subjekti,a ne samo politicke partije.Npr.napravi se lista za odredji grad ili kanton,bas s tim imenom "lista za xy kanton" iza koje stoje gradjani.Osim toga,postoje i druge partije osim tandema SDA-SDP.
Koliko god se trudili da ove proteste prikazete kao bezvrijedne i jalove,necete uspijeti,jer nakon ovoga nista vise nece biti isto.Poraz SDA-SDP je neminovan ovih dana,a i u oktobru ako budu imali obraza da se pojave na izborima prije nego se reformisu unutar sebe,kako kadrovski,tako i programski.
Obrni,okreni te dvije partije vise nece imati znacaj ni priblizan dosadasnjem.
Ima jedna izreka koja bi mogla dobro posluziti ovoj vladajucoj bandi,a ona glasi: "odustajanje koje donosi korist ima znacenje pobjede".
Da pojasnim,odustajanje od vlasti za njih moze biti korisno,jer ce se moci reformisati,a i nece rizikovati da ima neko razbije glavu ko Haretu u Krajini;)
i niko ih haman nije birao? to mubarak, sloba i gadafi sjede u vladi?
pitam se onda, sta cemo u oktobru? eto sad i da se naprave nekakve narodne vlade, sta cemo poslije izbora, kada opet narod da mandat ovim strankama? na to pitanje NIKO jos uvijek nije odgovorio, a odgovor i ne ocekujem
dakle, hoce li poslije izbora stranke formirati vlast, ili ce "revolucionari" suspendovati demokratski proces (sa svim posljedicama koje to povlaci)[/quote]
Namjerno pogresno postavljas pitanja i ides u krajnost,preskacuci ono realno.
Ako si sudija,kako ovdje neko rece,onda si ucio ustavno pravo i politicke sisteme,pa bi trebao znati da se na izborima mogu pojaviti i drugi politicki subjekti,a ne samo politicke partije.Npr.napravi se lista za odredji grad ili kanton,bas s tim imenom "lista za xy kanton" iza koje stoje gradjani.Osim toga,postoje i druge partije osim tandema SDA-SDP.
Koliko god se trudili da ove proteste prikazete kao bezvrijedne i jalove,necete uspijeti,jer nakon ovoga nista vise nece biti isto.Poraz SDA-SDP je neminovan ovih dana,a i u oktobru ako budu imali obraza da se pojave na izborima prije nego se reformisu unutar sebe,kako kadrovski,tako i programski.
Obrni,okreni te dvije partije vise nece imati znacaj ni priblizan dosadasnjem.
Ima jedna izreka koja bi mogla dobro posluziti ovoj vladajucoj bandi,a ona glasi: "odustajanje koje donosi korist ima znacenje pobjede".
Da pojasnim,odustajanje od vlasti za njih moze biti korisno,jer ce se moci reformisati,a i nece rizikovati da ima neko razbije glavu ko Haretu u Krajini;)
-
emmir1
#5659 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ljudi nemojte dozvolit da proteste vode SBB-ovci.
Samo se zapitajte kako se desilo to da smo srušili kanton , dobili ostavku premijera i prešli na federalnu vladu. U svim kantonima su ljudi tražili zahtjeve od kantonalnih vlasti.
Zašto nismo tražili smanjenje plata zaposlenim u kantonu?
Zašto nismo tražili ukidanje paušala?
Zašto nismo tražili zabranu rada u raznim komisijama svima iz kantona , a da se za rad u komisiji isključivo može pozvati čovjek sa biroa sa odgovarajućom stručnom spremom?
Zašto nismo tražili da se proda 80% službenih vozila kantona??
Toliko toga srušili , a šta smo dobili. Ostavku Željkovica!!
Pa doće drugi i opet ništa nismo napravili.
A znate zašto smo sve to preskočili , e pa zato što nas SBB-ovci usmjeravaju na protestima a Fahri je samo cilj da smjeni trenutnu federalnu vladu.
Samo se zapitajte kako se desilo to da smo srušili kanton , dobili ostavku premijera i prešli na federalnu vladu. U svim kantonima su ljudi tražili zahtjeve od kantonalnih vlasti.
Zašto nismo tražili zabranu rada u raznim komisijama svima iz kantona , a da se za rad u komisiji isključivo može pozvati čovjek sa biroa sa odgovarajućom stručnom spremom?
A znate zašto smo sve to preskočili , e pa zato što nas SBB-ovci usmjeravaju na protestima a Fahri je samo cilj da smjeni trenutnu federalnu vladu.
- Pisistratus
#5660 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne znam šta se tolika buka digla oko nekoliko zapaljenih zgrada i auta. Niko izgleda ne shvata da narod nije palio zgrade zato što mu se palilo nešto, nego zato što su te zgrade SIMBOLI NEPOTIZMA I KORUPCIJE, NEZAPOSLENOSTI, NACIONALIZMA, BAHATOSTI i svega drugog što nas je otjeralo u p.m. za ovih 20 godina. Od prvog dana sam na protestima i od prvog dana sam u prvim redovima. Dok su djeca palila, penzioneri i radnici, a Boga mi i profesori su im aplaudirali. Niko ne bi ni izašao na ulice da nije nezadovoljan to valjda svako zna.
Narodu je dosta bahatosti i izolacionizma koji pokazuju ovi na vlasti. Neće ljudi nikakav rat i revoluciju, nego hoće da se ovi gore makar s minimalno poštovanja i odgovornosti odnose prema njima i njihovim potrebama. Legalan i legitiman zahtjev koji svi demonstranti uglas ponavljaju; SMANJITE SI PLATE, UKINITE BIJELI HLJEB! Mislim da je to lako ostvarljivo i ako ovi silni političari imaju imalo političkog razuma, taj zahtjev će istog momenta i ispuniti.
Narodu je dosta bahatosti i izolacionizma koji pokazuju ovi na vlasti. Neće ljudi nikakav rat i revoluciju, nego hoće da se ovi gore makar s minimalno poštovanja i odgovornosti odnose prema njima i njihovim potrebama. Legalan i legitiman zahtjev koji svi demonstranti uglas ponavljaju; SMANJITE SI PLATE, UKINITE BIJELI HLJEB! Mislim da je to lako ostvarljivo i ako ovi silni političari imaju imalo političkog razuma, taj zahtjev će istog momenta i ispuniti.
- Styling
#5661 Re: PROTESTI!!!
Ne samo promjena svijesti politicara, prije svega promjena svijesti naroda. Moramo sazreti da bismo mogli iznijeti demokratske promjene. Svojim ponasanjem cemo promijeniti i ponasanje i svijest politicara.guber90 wrote:Pa u Tuzli se uopste nije krenulo sa zahtjevom za smjenu vlade, oni su to sami sebi napravili, ja ti ponavljam promjena stanja svijesti politicara i to je to. Ljudi fino zasjedaju na plenumu, iznesu svoje stavove, rade na tome da se promjeni nesto. U svakom neredu ce biti ljudi koji se zele okoristiti situacijom, imaginarno je misliti da nema.Styling wrote: Stvari se mijenjaju pravilnom i jakom organizacijom. Zadnjih dana samo slusam kako je cilj demonstranata skinuti ove s vlasti. Ok, skinemo ih. Ali, sta dalje?! Kakav je plan za dalje? Niko nije dao konkretan plan niti jedno, jedino ime koje bi kandidovali ili htjeli da bude novi premijer nekog kantona ili Federalne vlade. Nema plana ni organizacije. Zbog toga u TK vec imaju problem jer ovu situaciju zele da iskoriste ljudi iz pozadine koji uopste nisu ucestvovali u protestima. Namecu se neki privatnici koji su duzni i radnicima i drzavi i sad zele da iskoriste situaciju. Tako se nece nista postici. Na ovaj nacin se situaicja samo razvodnjava i bojim se da na kraju nece biti nekog valjanog rezultata.
Ako su demonstranti ubjedjeni u svoj uspjeh, onda neka formiraju neki pokret, snagu, udruzenje, kakogod koji ce na vanrednim izborima ponuditi svoje kandidate za vlast i neka za te svoje ljude glasaju kako bi legitimnim i demokratskim putem imali izabrane predstavnike u vlasti i onda krenuti dalje u promjene. Korak po korak, ne moze preko noci nista.
-
goibos
#5663 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
apsurdno je ovo nazivati Bosanskim proljećem, nemamo na vlasti n Gadafija, ni Kraljevsku porodicu ni ne znam kakav režim.
Imamo demokratsko društvo(istina nakaradno) gdje svako dvije godine možete glasati za jednu od 100 stranaka.
Pitanje je koliko vas uopšte glasa i za koga glasa?
Nažalost, neke stranke uvijek imaju većinu zato jer su npr SDA naselila i zaposlila pola istočne Bosne u Sarajevu i tu njihovu bazu je teško uzeti.
Nerealno je i očekivati da 1000-2000 ljudi traži smjenu nekoga ko je dobo desetine hiljada glasova...
zaboravite i na zahtjeve koji se kose sa uređenjem države po dejtonu jer time samo gubite podršku srpskog i hrvatskog naroda.
šta je rješenje?
napravite STRANKU NEZAPOSLENIH
sa 500 000 glasova možete imati većinu u svim nivoima vlasti i u FBIH i u RSu pa kad dođete na vlast možete učiniti nešto bolje za BiH ili možete ko i ovi prije vas zaposliti sebe i svoje i uletiti u talove. (pare i vlast čine čudo, teško je odoliti)
U međuvremenu klonite se nasilja jer nakon događaja od petka policija ima opravdanje da silom riješi situaciju. A vidim da je i SDA digla paravojsku (neke nove Ćele, Cace) pa bi mogli nastati samo veći neredi.
Klonite se i fahrinih vojnika, možda nije on organizovao ali pokušava okrenuti situaciju u svoju korist i među demonstrantima ima puno SBB aktivista.
klonite se i ublehaša tipa Brkana, Jana Kulenovića jer ti su u svoj džep stavili koliko i Branković, što od domaćih, što od stranih stranaka.
Klonite se i tzv uspješnih biznismena, jer 90% njih je svoj biznis izgradilo zahvaljujući talovima sa strankama i iskorištavajući radnike.
čuvajte se
Imamo demokratsko društvo(istina nakaradno) gdje svako dvije godine možete glasati za jednu od 100 stranaka.
Pitanje je koliko vas uopšte glasa i za koga glasa?
Nažalost, neke stranke uvijek imaju većinu zato jer su npr SDA naselila i zaposlila pola istočne Bosne u Sarajevu i tu njihovu bazu je teško uzeti.
Nerealno je i očekivati da 1000-2000 ljudi traži smjenu nekoga ko je dobo desetine hiljada glasova...
zaboravite i na zahtjeve koji se kose sa uređenjem države po dejtonu jer time samo gubite podršku srpskog i hrvatskog naroda.
šta je rješenje?
napravite STRANKU NEZAPOSLENIH
sa 500 000 glasova možete imati većinu u svim nivoima vlasti i u FBIH i u RSu pa kad dođete na vlast možete učiniti nešto bolje za BiH ili možete ko i ovi prije vas zaposliti sebe i svoje i uletiti u talove. (pare i vlast čine čudo, teško je odoliti)
U međuvremenu klonite se nasilja jer nakon događaja od petka policija ima opravdanje da silom riješi situaciju. A vidim da je i SDA digla paravojsku (neke nove Ćele, Cace) pa bi mogli nastati samo veći neredi.
Klonite se i fahrinih vojnika, možda nije on organizovao ali pokušava okrenuti situaciju u svoju korist i među demonstrantima ima puno SBB aktivista.
klonite se i ublehaša tipa Brkana, Jana Kulenovića jer ti su u svoj džep stavili koliko i Branković, što od domaćih, što od stranih stranaka.
Klonite se i tzv uspješnih biznismena, jer 90% njih je svoj biznis izgradilo zahvaljujući talovima sa strankama i iskorištavajući radnike.
čuvajte se
- nineinchnails
#5664 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E nek si ti pametan, pa si me naucio osnovnim pojmovima...mimo konteksta.
Eno citave Poljine pune "osnovnih pojmova".....pa jos po nekoliko stanova po glavi u Sarajevu!
Pa Hotonj pun "osnovnih pojmova".
O tim osnovnim pojmovima je rijec!
Eno citave Poljine pune "osnovnih pojmova".....pa jos po nekoliko stanova po glavi u Sarajevu!
Pa Hotonj pun "osnovnih pojmova".
O tim osnovnim pojmovima je rijec!
- O'zone
- Globalni moderator
#5665 Re: PROTESTI!!!
Mirnese provaljen siAlfons Kauders wrote:
sad sam i sudija![]()
![]()
![]()
jos koji dan i bicu u najmanju ruku esed radeljas ili nermin niksic
![]()
![]()
![]()
- Pisistratus
#5666 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
emmir1 wrote:Ljudi nemojte dozvolit da proteste vode SBB-ovci.
U Zenici i u Tuzli je smanjenje plaća, paušala i naknada bio prvi zahtjev demonstranata.
-
SarajevoBH
#5667 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uspostavit TEHNOKRATIJU do izbora je po meni jedino rjesenje u ovom trenutku.
- Alfons Kauders
#5668 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jedan od zahtjeva iznesen na plenumu u tuzli... da se ukine novac... da, novac...daddy-kool wrote:Nisi čuo za zahtjeve za besplatnom strujom i grijanjem?Alfons Kauders wrote:
to je trosak javnog sektora, a ne administracije
ljudi pobogu dizali bi neke bune a mijesaju se osnovni pojmovi... administracija i javni sektor nisu isto... ljudi ovdje pricaju o nekakvom ukidanju kantona i ustedama, a uopste ne kontaju STA kantoni zapravo placaju - valjda misle da necemo placati zdravstvo, skolstvo i muriju nakon "revolucije"![]()
![]()
![]()
javni sektor nije administracija
vlast nije drzava
osnovni jebeni pojmovi
i onda zemljak janjicar pita sto nisam tamo? pa druze imam ja pametnija posla, a s budalama mogu pricat i preko neta, s posla
- kica
#5669 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jedini napredak bi bio ako bi se ukinulo 10 kantona koji su svima nepotrebni.
-
matematicar_teski
#5670 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Fahri je cilj da bude federalni premijer ,da bude dodik novi , tu su tenderi, tu je autoput , termoelektrane, telekomi....emmir1 wrote:Ljudi nemojte dozvolit da proteste vode SBB-ovci.
- Creasy
#5671 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Za sve moje obožavaoce s foruma, od sutra u kinima:

- Toffee karamela
#5672 Re: PROTESTI!!!
Meni nije zvučalo da se radi o maštarijama, a znam da suci u USA imaju običaj čim zasjednu u neki sud da ga časte prisvojnim pridjevima moj/a pa sam mislila da je to spucalo i naše sudijeExNihilo wrote:Pa, zar nije očigledno da se radi o hipotetičkoj situaciji, u smislu: "da sam ja sudija..."Toffee karamela wrote: Zar nisi u nekom postu upotrijebio izraz "kod mene u sudnici taj bi dobio"....nešto u tom stilu. E sorry možda si stenograf ili profesionalni porotnik
- Toffee karamela
#5673 Re: PROTESTI!!!
....
Last edited by Toffee karamela on 11/02/2014 10:51, edited 1 time in total.
- Styling
#5674 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije u pitanju "nekoliko zgrada" . U pitanju su milionske stete. Sve su to zgrade u koje je od rata ulozeno puno para za obnovu iz nasih dzepova. Vijecnica u Mostaru je tek nedavno obnovljena i sada je neko uzeo sebi za pravo da je zapali. Za to smo svi mi dali pare. Ove zapaljene zgrade ce sada da kostaju sve nas, jer se moraju naci pare za rekonstrukciju a to su milioni. Mozemo vrlo lahko doci u situaciju ili da se uzimaju novi krediti za obnovu, ili da smisle neki novi namet kako bi se namakle pare ili da pocnu kasniti plate i penzije kako bi se platila obnova tih zgrada i inventara.Pisistratus wrote:Ne znam šta se tolika buka digla oko nekoliko zapaljenih zgrada i auta. Niko izgleda ne shvata da narod nije palio zgrade zato što mu se palilo nešto, nego zato što su te zgrade SIMBOLI NEPOTIZMA I KORUPCIJE, NEZAPOSLENOSTI, NACIONALIZMA, BAHATOSTI i svega drugog što nas je otjeralo u p.m. za ovih 20 godina. Od prvog dana sam na protestima i od prvog dana sam u prvim redovima. Dok su djeca palila, penzioneri i radnici, a Boga mi i profesori su im aplaudirali. Niko ne bi ni izašao na ulice da nije nezadovoljan to valjda svako zna.
Da li je iko svjestan o kojem novcu se tu radi i ko ce te pare dati za obnovu?
- ultima_palabra
#5675 Re: PROTESTI!!!
Izvršiš pritisak na skupštinu da imenuje nestranačku vladu stručnih ljudi... nije toliko teško naći po jednog Damira Marjanovića za svaki resor. Ta vlada da upravlja po principu stečajnog upravnika... skreše plate administraciji, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ukine sve beneficije i odvojene živote i ostale zajebancije. Pročačka malo papire i podigne krivične prijave.Alfons Kauders wrote: pa kakva je promjena vlasti ako umjesto premijera iz sda imas novog premijera iz sda? i iste ljude u skupstini? prosvijetli me molim te?
i sta bi s izborima u oktobru? nije NIKO odgovorio, ali bas NIKO
sta ako u oktobru opet isti dobiju mandat i krenu formirati vlast, sta cemo onda?
Isto princip kao u firmi koja je u stečaju, zato što je sistem ovdje zaista zakazao i treba mu popravka. Onda izbori u oktobru, pa kako bude... ako narod izabere isto, onda ga jebi, nismo ni zaslužili bolje