Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- gnjev
#5651 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ja mislim da smo mi ovdje samo statisti
- Adi_VCF
#5653 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da kazem i ja koju na ovu temu
.Proteste potpuno podrzavam,ali sada treba ici mirnim putem.Gospoda (lopovi) je vidjela da je narodu doslu pet do dvanaest.Sada mirnim putem uspostaviti prelaznu narodnu vlast koja ce ostati do izbora.To mislim na teritorij cijele Federacije.Zatim ukinuti kantone,jer ovo je sve totalno nefikasno.I da ta vlada pocne raditi svoj posao,a prvi zadatak neka im bude revizija privatizacije i nelegalno stecene imovine ovih nasih tajkuna sto se jos usput nazivaju i politicarima.
-
Eniac
#5654 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ma nije bitno ko je citiran, govorim protiv ovih koji kazu da nema veze sto su izgorjele zgrade opstine, kantona, predsjednistvo. Kako nema veze?Logovan wrote:Fulio si ti forumaša, vjerovatno nisi mene htio citirati.Eniac wrote: Zapaljene trafika i tramvajska stanica je snazan udarac nepotizmu, korupciji, lopovluku politicara. A zapaljena zgrada opstine u kojoj se vade na primjer rodni listovi koji ti trebaju za sve ostale dokumente je takodje izraz pravedne borbe protiv lopovluka politicara i za bolje sutra.
Pa znao neko sta je arhiv ili ne, zapaliti tu zgradu ili zgradu predsjednistva koje ces popravljati sutra novcem iz poreza, pa opet nece novac ici u zdravstvo itd dok se to ne popravi je isto tako bila briljantna strategija.
Koji glupan moras biti da zapalis takve objekte.Pusti se ovog sarkazma.Ripicipi wrote: Je l' Vijecnica sutra na redu? Posta? Sebilj?
- gnjev
#5655 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisatstarii wrote:ovo sto je danas napravljeno uradili su isti oni koji su do juce otimali dijeci mobitele, ubijali nozeovima po sarajevu a danas zapalili opcinu kanton i arhiv....
-
Sa_u_srcu
#5656 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Osjecaji se mjesaju...sad sam uz demonstrante, sad uz zgradu koja gori....ali nikad uz vas!!!
Last edited by Sa_u_srcu on 08/02/2014 01:37, edited 1 time in total.
-
Breathless
#5658 Re: Demonstracije u Tuzli
Ili nije htjela, jer je oligarhiji ovo i trebalo?gnjev wrote:I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisatstarii wrote:ovo sto je danas napravljeno uradili su isti oni koji su do juce otimali dijeci mobitele, ubijali nozeovima po sarajevu a danas zapalili opcinu kanton i arhiv....
- MMM1977
#5659 Re: Demonstracije u Tuzli
Stvarno sramota. Tuga je bila gledati kako max. 50 ljudi ulazi u zgradu vlade TK i radi šta hoće a niko ne reaguje. Baš se čovjek osjeti bespomoćno u tim momentima, šta onda sutra očekivati od takve policije da zaštiti bilo koga od nas.gnjev wrote:I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisatstarii wrote:ovo sto je danas napravljeno uradili su isti oni koji su do juce otimali dijeci mobitele, ubijali nozeovima po sarajevu a danas zapalili opcinu kanton i arhiv....
Jebem ti POLICIJU vratite nam MILICIJU.
- gnjev
#5660 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I ja smatram da su neke mucke u pitanju . Mozda u fazonu pustimo ih da razjebu zgradu dvije pa ce se narod pozvat na nas kad vide sta revolucionari rade. Ko zna .Breathless wrote:Ili nije htjela, jer je oligarhiji ovo i trebalo?gnjev wrote:I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisatstarii wrote:ovo sto je danas napravljeno uradili su isti oni koji su do juce otimali dijeci mobitele, ubijali nozeovima po sarajevu a danas zapalili opcinu kanton i arhiv....
-
Eniac
#5661 Re: Demonstracije u Tuzli
Naravno da ovo nije bilo spontano i cisti izraz bijesta nezadovoljnih. Nezadovoljni i njihov bijes su samo upotrebljei kao oruzije, a ima ko ce se okoristiti ovim. Nece potlaceni sigurno.Breathless wrote:Ili nije htjela, jer je oligarhiji ovo i trebalo?gnjev wrote:I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisatstarii wrote:ovo sto je danas napravljeno uradili su isti oni koji su do juce otimali dijeci mobitele, ubijali nozeovima po sarajevu a danas zapalili opcinu kanton i arhiv....
- KPNCTNJAH
#5662 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kaze mi jaran sutra u Bijeljini protesti.. prvo ce napasti par granapa da nabave cuge i mesa i onda idu na vladu...
- starii
#5663 Re: Demonstracije u Tuzli
protesti da ali ovo sto je danas bilo u sarajevu nije protest nego unistavanje ,pljacka....ovi su spremni sutra krenuti i po privatnim stanovima i pljackati...Breathless wrote:Ili nije htjela, jer je oligarhiji ovo i trebalo?gnjev wrote:I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisatstarii wrote:ovo sto je danas napravljeno uradili su isti oni koji su do juce otimali dijeci mobitele, ubijali nozeovima po sarajevu a danas zapalili opcinu kanton i arhiv....
mada kad pogledam kako se sve desavalo po svim gradovima isto, imam osjecaj da iza ovog ipak neko stoji...
-
Vidal89
#5664 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
nemoj necu moci citati komentare i pratiti situacijuveze s vezom wrote:Ma sutra bh telecom treba zapaliti![]()
Zbog Bakira
- ultima_palabra
#5665 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovdje se tačno vidi kako lako može nastati fašizam... mislim da bi dosta ljudi sad dalo povjerenje i malom austrijskom brkici, samo da se najebe matere SDA-SDP kleptokratiji.
-
Itakoto
#5666 Re: Demonstracije u Tuzli
Zasto se ona date zbuniti tako lako?gnjev wrote:I ja smatram da su neke mucke u pitanju . Mozda u fazonu pustimo ih da razjebu zgradu dvije pa ce se narod pozvat na nas kad vide sta revolucionari rade. Ko zna .Breathless wrote:Ili nije htjela, jer je oligarhiji ovo i trebalo?gnjev wrote: I ne vise od 100 palikuca. Porazna cinjenica da ih policija nije mogla eliminisat
Sutra fino na ulicu i protestujte protiv te vlasti koja nije u stanju ni da vas zastiti od huligana.
- Kikibombona
#5667 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drustvo ce se promijeniti. Makar se tome nadam. Nadam se da cemo postati aktivno drustvo koje vrsi pritisak na vlast. Taj proces su veliki evropski narodi prosli prije 100-200 godina, mada i sada zaigraju ostro ako se fotelja cvrsto cuva.MMM1977 wrote:I šta će se promjeniti? Vlast? Pa svi su se izredali a nama sve gore i gore, ti si pametan čovjek i znaš da ovdje nije problem bilo kog nivoa vlasti nego cijelog sistema. A paljenjem onoga što makar malo simbolizira ovaj jad od države upravo ide na ruku onima koji bi najradije da države i nema. Jedva čekam vapaje iz RS i Zapadne Hercegovine kako ne smiju doći na posao u Sarajevo zbog huligana i kako trebaju praviti svoje Sarajevo u Širokom i Banja Luci.
Zelim da proteste vidjam sto cesce. Nenasilne proteste, naravno. Samo, mozda i od ovog bude koristi, jer ubuduce politicari nece znati sta se iz protesta moze izroditi, pa se valjda nece zajebavati sa zahtjevima naroda.
Preko noci se nista nece rijesiti. BiH je drzava obucena u ludacku kosulju. Sve je trulo do srzi. Ko zna koliko vremena treba da krenemo naprijed, a tek koliko da zivimo normalno. Ko zna hocemo li i kada cemo uspjeti.
Ako se sjecas, optimisti su nekada izjavljivali da bi 2014 mogli uci u EU. 2018 je navodjena kao realna godina naseg prikljucenja zajednici evropskih naroda. A gdje smo sada?
Nesto se mora mijenjati, makar i pokusati. Ovo je neizdrzivo.
Meni je iskreno laknulo sto niko nije stradao. Toga sam se najvise plasio. Volio bih i da nije doslo do paljevine i rusenja. Ali... Razumijem zbog cega je do toga doslo. Ne zelim ni trenutak stajati u zastitu politike tako sto cu opravdano ili ne kritikovati demonstrante/huligane (ili sta vec).
To oni upravo zele, da se podlijelimo. Uvijek nasjednemo.
I danas, imam osjecaj da su pustili da ode ovako daleko. Ne mogu se oteti tom utisku. Sve rade samo da bi diskreditovali demonstrante i proteste.
- starii
#5668 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ne mogu da shvatim da je neko mogao zapaliti opcinu gdje je se vadilo toliko dokumenata, sta god da hoces da radis pravis prvo u opcinu....sjebali su obicni narod sad vise nego politicari...
- Adi_VCF
#5669 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ja ne znam ovi sto usuđuju svaki cin nasilja,pa zar vi niste vidjeli da su prije nekoliko mjeseci (godina) radnici Konjuha,Krivaje,Aide itd. protestovali na debelim minusima,mirnim putem.Pa sta su dobili?.Ova doza agresivnosti je trebala da vide da je narodu dosta,ali ne treba ici s daljim unistavanjem.
-
LSD
#5670 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
pravo da ti kažem, dao bi odmah sad povjerenje "malom austrijskom brkici" nego ovom vampirskom tandemu....pa neka sam fašista 100 puta.ultima_palabra wrote:Ovdje se tačno vidi kako lako može nastati fašizam... mislim da bi dosta ljudi sad dalo povjerenje i malom austrijskom brkici, samo da se najebe matere SDA-SDP kleptokratiji.
-
Eniac
#5671 Re: Demonstracije u Tuzli
Pametnome dosta.starii wrote:mada kad pogledam kako se sve desavalo po svim gradovima isto, imam osjecaj da iza ovog ipak neko stoji...
-
Itakoto
#5672 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dobro starii, citas li ti i druge komentare ili samo ovako u prazno "pucas"?starii wrote:ne mogu da shvatim da je neko mogao zapaliti opcinu gdje je se vadilo toliko dokumenata, sta god da hoces da radis pravis prvo u opcinu....sjebali su obicni narod sad vise nego politicari...
- It_is_a_Leclerc
#5673 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Znao sam da će na ovo okrenuti.
Od dobrih protesta, protesta naroda kojem je preko guše svega, izrodilo se upravo ono što su političari željeli - neredi i anarhija, pa sad mogu plakati i ridati po televizijama.
Osuđujem i pljujem na svakog onog ko je danas palio Predsjedništvo i druge zgrade. Sram vas bilo, balavci balavi, za te se zgrade u ratu ginulo, a da ih zapale smrdljivci koji spavaju do 14h. Pa idioti huliganski, zapalili ste Arhiv države u kome su izgorili dokumente od neprocjenjive vrijednosti. Izgorilo je najvrijednije od dokumenta što postoji u BiH. Sram vas bilo ! Ovi huligani su zapravo sluge političara.
Tužan sam, razočaran i osjećam se poraženo.
Od dobrih protesta, protesta naroda kojem je preko guše svega, izrodilo se upravo ono što su političari željeli - neredi i anarhija, pa sad mogu plakati i ridati po televizijama.
Osuđujem i pljujem na svakog onog ko je danas palio Predsjedništvo i druge zgrade. Sram vas bilo, balavci balavi, za te se zgrade u ratu ginulo, a da ih zapale smrdljivci koji spavaju do 14h. Pa idioti huliganski, zapalili ste Arhiv države u kome su izgorili dokumente od neprocjenjive vrijednosti. Izgorilo je najvrijednije od dokumenta što postoji u BiH. Sram vas bilo ! Ovi huligani su zapravo sluge političara.
Tužan sam, razočaran i osjećam se poraženo.
-
Eniac
#5674 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ama nije problem u agresiji, neka je bilo agresije. Ali je ta agresija pogresno usmjerena. Ne unistavas opstinu u kojoj ces sutra morati vaditi dokumente. Pa neces ih moci dobiti jer si te dokumente spalio. To samo idiot moze uraditi. U tome je problem.Adi_VCF wrote:Ja ne znam ovi sto usuđuju svaki cin nasilja,pa zar vi niste vidjeli da su prije nekoliko mjeseci (godina) radnici Konjuha,Krivaje,Aide itd. protestovali na debelim minusima,mirnim putem.Pa sta su dobili?.Ova doza agresivnosti je trebala da vide da je narodu dosta,ali ne treba ici s daljim unistavanjem.
-
Breathless
#5675 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Danas HDZ pise proglas i okrivljuje Bosnjake da je ovo izrezirano kako bi se Hrvati majorizirali.
Dokik i ekspert Galijasevic u isto vrijeme krecu u ofanzivu i govore da je ovo izrezirano kako bi se ukinula RS i da iza svega stoji Njemacka
Zlaja Staljin danas iznosi teoriju po kojoj je ovo izrezirano kako bi se Bosnjaci oslabili i dali treci entitet. Prestolonasljednik, skriven u nekom od sefova, istu pricu prica. Maloprije se na forumu pojavljuje tema sa "vijescu" u kojoj se kaze da Dodik ocjepljuje RS dok traju nemiri u FBiH... Ko ih nije do sad procitao...

Dokik i ekspert Galijasevic u isto vrijeme krecu u ofanzivu i govore da je ovo izrezirano kako bi se ukinula RS i da iza svega stoji Njemacka