Ukrajina

Post Reply
sluga_okupatora

#5651 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

udar 99 wrote:ko se pravi blesav ?
Kerry ili Rusija ?
dok sekretar vanjskih poslova USA Keri polaze cvijece na Euromajdanu u ime poginulih ?
otkriva se da su nevini ljudi i demonstrantni i policajci ubijeni ? bas zahvaljujuci njemu i ostaloj imperijalnoj gamadi
( sud u Hagu vec razmatra nove informacije ) o tim snajperistima koji se pojavise niotkuda poslije vise od tri mjeseca protesta ?
Amerika , tacnije oligarsi i lobiji od Izraelskoga do Korporacijskoga koji unistavaju sve na svome putu da ostvare svoje hegemonalne ciljeve
i na medjunarodnome i unutrasnjemu planu i po cijenu zivota i Americkih gradjana , koji su inace vec zaludjeni svim ovim desavanjima uz tesku krizu kroz koju prolazi USA
doista nemaju nikakva obraza , Keri i Obama bagra
putin nije nista bolji , ali se bori na svome pragu i zna da ima podrsku
ali je bar pametniji
rezultat invazije ;
Rusa mrtvih
0
civila mrtvih
o

USA je izgubila svaki kredibilitet da bilo koga "uci demokraciji i medjunarodnome pravu "
poslije Iraka i Libije i Guantanama i Bagrama i Abu Graiba i stotina hiljada ubijenih civila ?
pa tako i Putin i igra
zakon divljega zapada ;
https://www.commondreams.org/view/2014/03/06-3

Na cijem se pragu on bori - mani se tih fora tipa "gdje je serbski grob tu je serbska zemlja"
Ukrajina je medjunarodnopriznata zemlja i ruska vojska nema sta da trazi tamo.
Vidim pocelo se sa lobijima, korporacijama - samo cekam kad ces poceti ubacivati ljude-gustere, svi u borbi protiv pravoslavne nejaci.
Koja mitomanija jbt :shock:
flexibila

#5652 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

udar 99 wrote:ko se pravi blesav ?
Kerry ili Rusija ?
dok sekretar vanjskih poslova USA Keri polaze cvijece na Euromajdanu u ime poginulih ?
otkriva se da su nevini ljudi i demonstrantni i policajci ubijeni ? bas zahvaljujuci njemu i ostaloj imperijalnoj gamadi
( sud u Hagu vec razmatra nove informacije ) o tim snajperistima koji se pojavise niotkuda poslije vise od tri mjeseca protesta ?
Amerika , tacnije oligarsi i lobiji od Izraelskoga do Korporacijskoga koji unistavaju sve na svome putu da ostvare svoje hegemonalne ciljeve
i na medjunarodnome i unutrasnjemu planu i po cijenu zivota i Americkih gradjana , koji su inace vec zaludjeni svim ovim desavanjima uz tesku krizu kroz koju prolazi USA
doista nemaju nikakva obraza , Keri i Obama bagra
putin nije nista bolji , ali se bori na svome pragu i zna da ima podrsku
ali je bar pametniji
rezultat invazije ;
Rusa mrtvih
0
civila mrtvih
o
USA je izgubila svaki kredibilitet da bilo koga "uci demokraciji i medjunarodnome pravu "
poslije Iraka i Libije i Guantanama i Bagrama i Abu Graiba i stotina hiljada ubijenih civila ?
pa tako i Putin i igra
zakon divljega zapada ;
https://www.commondreams.org/view/2014/03/06-3
Jedan od rijetkih koji poznaje materiju :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
McMoy

#5653 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Šteta je što se ova tema više bavila našim proteklim ratom, nego samom krizom u Ukrajini.
Ni najmanje mi nije namjera da minimiziram ili nedajbože omalovažam stradanje, ali ima dosta tema o tome.
Tačno je da se mogu vuće neke paralele, vršiti poređenja, ali umjesto da to bude tek osvrt i nekakav usputan primjer diskusija se pretvorila u vječita prepucavanja. Veliku ulogu u tome što neki ljudi uspoređuju naš protekli rat i ovu krizu igra činjenica da su, kao i u većini svjetskih kriza, sukoba i "dešavanja naroda" uvijek iste velike sile.

Uvažavam svakog dobronamjernog forumaša i poštujem različita mišljenja, ali mislim da je u ovom slučaju bilo dosta onoga "prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj".
Već sam u nekom od prošlij postova napisao da nisam fan ("zaljubljen") nijedne velike sile. Interes, interes i uvijek interes. Hiljadama godina isto. Samo se još u nekim zatucanim plemenima vode vjerski ratovi. Normalne zemlje su to već odavno prevazišle.

Što se konkretno Ukrajine tiče mislim da je od početka bilo jasno ko vuče konce i sa kojim ciljem.
Revolucije i "dešavanja naroda" se veoma, veoma rijetko dešavaju slučajno i spontano. Ovdje je to bilo toliko očito da se podrška EU zemalja (Merkel-Kličko) nije ni pokušala sakriti.Priča o demokratiji i ljudskim pravima u ime čega se ruše države i gine hiljade nedužnih civila su toliko već izlizane i licemjerne da bi i djeca u obdaništu počela sumnjičavo vrtiti glavom.
Čiji su ono snajperi pucali po protestantima?
Koliko je bilo profesionalnih "dobrovoljaca"?
Sasvim slučajno demonstracije doživljavaju svoj vrhunac u toku Olimpijda u Sočiju!?
Organizuje se linč na legalno izabranog predsjednika dok potpisuje sporazum sa opozicijom u prisustvu predstavnika iz EU.
Evropske zemlje traže da Rusija Ukrajini pod hitno da 15-ak milijardi $, a istovremeno da ta ista Ukrajina okrene leđa Rusiji i da krene u prces pridruživanja sa EU. :lol: :lol:
... sve je ovo više-manje već poznato.

Rusija je povukla jedan od mogućih i logičkih poteza. Dugo se suzdržavala da se direktno ne miješa, ali ovi su skrvili da rasture Ukrajinu, ludi desničari i fašisti su preuzeli vlast (naočigled svojih mentora) i još je samo trebalo da počnu međunacionalni i vjerski sukobi.
Da se razumijemo, nisu ni Rusi majke Tereze, I oni se bore za svoj uticaj na svjetskoj sceni. Htjeli, ne htjeli moraju tako. Moraš u mnogim situacijama pokazati zube i mišiće da te ne bi dirali.

Dakle, daleko kuća i jednima i drugima i trećima bila. Igraju se velike i opasne partije šaha, a preko leđa malih naroda i teritorije koja je nekim nesretnim okolnostima po taj narod geostrateški važna ili pliva na nafti.
I uopšte nije bitno u ovoj priči ko ima bolji standard i veći GDP. Kao što ni Ukrajina i njen narod nisu bitni onima koji su osmislili, opremili i finansirali ovaj rusvaj.
Ovoga puta moje simpatije su na strani Rusa i želim i njima i Ukrajincima da riješe ovu krizu bez prolijevanja krvi.
Hlapoje

#5654 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

zilog wrote:
Hlapoje wrote:
zilog wrote:Poslije Vukovara, Dubrovnika, Bosne i nedjela na Kosovu, svako ocuvanje teritorijalnog integriteta Srbije bi bila zloupotreba medjunarodnog prava.
Uzdržimo se površnih i demagoških fraza.
Razgovarajmo argumentima, što bi reko drug Tile
Vidi Hlapoje, vjerovatno si zagovornik teze da je zapadna propaganda demonizirala Srbe. Dobro...
Isto tako si, vjerovatno, prilicno ubjedjen da Srbi nisu ispalili granate koje su ubijale civile po Sarajevu. Dobro...

Nekome, ko je cijeli rat proveo u Sarajevu, izgleda suvisno, nekom sa strane, da objasnjavam kako znam, ali, posto trazis argumente, evo da ti dam:...
Ja zaista ne vidim da sam u kontekstu one tvoje rečenice iz gornjeg posta išta pisao o "propagandi protiv Srba" i mojim ubedjenjima da li su Srbi zaista pucali po Sarajevu.
Veze s vezom nema, niti sam se na to osvrtao.

Jednostavno, tvoja tvrdnja iz te rečenice je lišena svakog polemičkog potencijala...Šuplja priča, kao kad bih ja rekao da zbog svih nedela, laži i zločina širom sveta SAD ne treba ni da postoje.

To su samo neki tvoji subjektivni doživljaji, a medjunarodno pravo ne poznaje takve osećaje niti su pravne norme zasnovane na "zaslugama".
Šta god ti mislio i kako god ti to doživljavao, NATO intervencija protiv SRJ je izvedena mimo UN-a i Saveta Bezbdnosti i predstavlja kršenje medjunarodnog prava, a slučaj Kosova je presedan koji sad može da se zloupotrebljava, širom sveta.
edinhusic1979

#5655 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

tnnt wrote:
animals wrote: Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..
pa GDP Rusije je skoro isti po stanovniku kao i Hrvatski
a znamo da je Hrvatska u banani, tko bi išao u Rusiju raditi osim za dobre pozicije u naftnim koncernima? :lol:
pa hrvatska bas i nije u banani,ipak pristojno zive za razliku stanovnika bih i srbije,
edinhusic1979

#5656 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

sportman1 wrote:teško da sam se preračunao, naravno da želite u EU
serete po njoj i kobajagi se protivite, ali vrlo dobro znate da vam je to zadnja slamka spasa :D
Naravno, kad vidimo kako su se usrecili Rumuni i Bugari sa EU, odmah pozelimo da postanemo clanica unije.[/quote]

Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..[/quote]

kakve veze to ima sa real politikom? najradje bi svi u katar ,tamo je najveci gdp ,140.000$ po glavi.[/quote]
sve si druze tacno rekao,samo sto nema razlike izmedju srba i bosnjaka,,u pljuvanju evrope i zapada dijelimo prvo mjesto a bogami dijemi prvo mjesto i u zahtjevu za emigriranje u mrski nam zapad.
edinhusic1979

#5657 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

animals wrote:Hocu ti reci da Srbi mrze Nijemce , Austrijance, Amerikance, a najvise je Srba u tim zemljama..obozavaju bracu Ruse, bracu Kineze, a nigdje ni jednog u tim zemljama..kakva je to logika, nije mi jasno..
ista stvar je sa srbima i bosnjacima,bosnjaci vole tursku i iran a nesto ne vidim da trce u tursku i iran
svi smo mi u 5 deka,
kao sto je i amerika i rusija u 5 deka,
Hlapoje

#5658 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

McMoy wrote:Šteta je što se ova tema više bavila našim proteklim ratom, nego samom krizom u Ukrajini.
Ni najmanje mi nije namjera da minimiziram ili nedajbože omalovažam stradanje, ali ima dosta tema o tome.
Tačno je da se mogu vuće neke paralele, vršiti poređenja, ali umjesto da to bude tek osvrt i nekakav usputan primjer diskusija se pretvorila u vječita prepucavanja. Veliku ulogu u tome što neki ljudi uspoređuju naš protekli rat i ovu krizu igra činjenica da su, kao i u većini svjetskih kriza, sukoba i "dešavanja naroda" uvijek iste velike sile.

Uvažavam svakog dobronamjernog forumaša i poštujem različita mišljenja, ali mislim da je u ovom slučaju bilo dosta onoga "prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj".
Već sam u nekom od prošlij postova napisao da nisam fan ("zaljubljen") nijedne velike sile. Interes, interes i uvijek interes. Hiljadama godina isto. Samo se još u nekim zatucanim plemenima vode vjerski ratovi. Normalne zemlje su to već odavno prevazišle.

Što se konkretno Ukrajine tiče mislim da je od početka bilo jasno ko vuče konce i sa kojim ciljem.
Revolucije i "dešavanja naroda" se veoma, veoma rijetko dešavaju slučajno i spontano. Ovdje je to bilo toliko očito da se podrška EU zemalja (Merkel-Kličko) nije ni pokušala sakriti.Priča o demokratiji i ljudskim pravima u ime čega se ruše države i gine hiljade nedužnih civila su toliko već izlizane i licemjerne da bi i djeca u obdaništu počela sumnjičavo vrtiti glavom.
Sasvim slučajno demonstracije doživljavaju svoj vrhunac u toku Olimpijda u Sočiju!?
Organizuje se linč na legalno izabranog predsjednika dok potpisuje sporazum sa opozicijom u prisustvu predstavnika iz EU.
Evropske zemlje traže da Rusija Ukrajini pod hitno da 15-ak milijardi $, a istovremeno da ta ista Ukrajina okrene leđa Rusiji i da krene u prces pridruživanja sa EU. :lol: :lol:

Rusija je povukla jedan od mogućih i logičkih poteza. Dugo se suzdržavala da se direktno ne miješa, ali ovi su skrvili da rasture Ukrajinu, ludi desničari i fašisti su preuzeli vlast (naočigled svojih mentora) i još je samo trebalo da počnu međunacionalni i vjerski sukobi.
Da se razumijemo, nisu ni Rusi majke Tereze, I oni se bore za svoj uticaj na svjetskoj sceni. Htjeli, ne htjeli moraju tako. Moraš u mnogim situacijama pokazati zube i mišiće da te ne bi dirali.

Dakle, daleko kuća i jednima i drugima i trećima bila. Igraju se velike i opasne partije šaha, a preko leđa malih naroda i teritorije koja je nekim nesretnim okolnostima po taj narod geostrateški važna ili pliva na nafti.
I uopšte nije bitno u ovoj priči ko ima bolji standard i veći GDP. Kao što ni Ukrajina i njen narod nisu bitni onima koji su osmislili, opremili i finansirali ovaj rusvaj.
Ovoga puta moje simpatije su na strani Rusa i želim i njima i Ukrajincima da riješe ovu krizu bez prolijevanja krvi.
:thumbup:
Odličan post. Slažem se sa svim.

Na žalost, Ukrajina je izgubila svoju autonomnost onog trenutka kad je narodno nezadovoljstvo na ulicama postala poluga kontrolisana od strane stranih sila.
Ironija sudbine je da će na kraju lopov Janukovič ostati upamćen kao poslednji demokratski izabran ukrajinski predsednik i kao poslednji autonomni ukrajinski lider. Mislim na ovu i ovakvu Ukrajinu...u ovim granicama i sa ovakvim uredjenjem.
Bodkin

#5659 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
tnnt wrote: pa GDP Rusije je skoro isti po stanovniku kao i Hrvatski
a znamo da je Hrvatska u banani, tko bi išao u Rusiju raditi osim za dobre pozicije u naftnim koncernima? :lol:
izmedju hr i rusije je lagano izabrati. bolja rusija. ali ne poredi se rusija sa hrvatskom (valjda) nego sa zapadnom evropom majku mu. jel uzor ili nije :D
A i ti zivis u Rusiji..svaka cast.. :D

ako ne kontas sarkazam bolje ne odgovarati :)

Sent from my Lumia
Hlapoje

#5660 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Nova vlada u Kijevu priprema žestoke mjere štednje, sukladno očekivanjima potencijalnih međunarodnih financijera poput MMF-a, koje uključuju i smanjenje mirovina za 50%. Izvori prenose kako bi rezovi mogli biti implementirani već ovog mjeseca.
Bogami...ne šale se nove demokratske vlasti u Kijevu.
Odmah su krenuli hrabro i odlučno prema EU.
Hlapoje

#5661 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Sa ovakvim merama štednje i još ako Rusi dignu cene gasa...ima da cela Ukrajina izbegne na Krim.
seln

#5662 Re: Ukrajina

Post by seln »

Tijana_NS wrote:
Putinov_covijek wrote: Svi ovi avioni su na nivou najnovijeg Mig-a ili bolji.

Da ne spominjem zajednicke NATO avione F16; JSF i druge.
Videli smo superiornu americku vojnu tehnologiju na delu 1999-te u Srbiji. F117a, cudo od aviona kakvo svet nije video do tada, a on posle nekoliko dana zaorao njive po Budjanovcima :D

Smanji dozivljaj, NATO je jedan prenaduvan balon .....
Jeste, jeste... :D
Sloba zna!
nosara

#5663 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Hlapoje wrote:Sa ovakvim merama štednje i još ako Rusi dignu cene gasa...ima da cela Ukrajina izbegne na Krim.
Pa kolike su te penzije...? Mislim, 50%...!? :-) :-) :-)
AleksoMKD

#5664 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

U hebote, ode Makedonac na spavanje i odma pocne merenje konvencionalnih i radioaktivnih penisa Rusije i Amerike.

Rata izmedju njih nece biti, sta vam je ljudi.

Da se vratimo na temu, Henry Kissinger http://www.washingtonpost.com/opinions/ ... ml?hpid=z3 o situaciji. Morate copy/paste za link jer (bar kod mene) ne radi kada direktni kliknes.

Far too often the Ukrainian issue is posed as a showdown: whether Ukraine joins the East or the West. But if Ukraine is to survive and thrive, it must not be either side’s outpost against the other — it should function as a bridge between them.
seln

#5665 Re: Ukrajina

Post by seln »

radostan dan wrote:mi smo neivdljivi 99. srušili uz pomoć insajderskih informacija iz avijana, ako hoćete da znate...
Koji vi? Mislis na vaseljensko srpstvo ili si tada bio u PVO?
Objektivni navijac

#5666 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

McMoy wrote:Šteta je što se ova tema više bavila našim proteklim ratom, nego samom krizom u Ukrajini.

:thumbup: :thumbup:
Dobar post ,kod vecine ostalih mozak se zamrznuo u periodu 91-99 i nikako da shvate da je danas 2014 :D :D :D
Danguba

#5667 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Znamo ko im glumi Milosevica ali mi je nejasno ko su Dabic i upisanko?
General War

#5668 Re: Ukrajina

Post by General War »

Objektivni navijac wrote:

:thumbup: :thumbup:
Dobar post ,kod vecine ostalih mozak se zamrznuo u periodu 91-99 i nikako da shvate da je danas 2014 :D :D :D
Nije se mozda zamrznuo kod nekih da se sjeti desavanja u Rusiji koji lice jaje jajetu sa ovim u ukrajini uz koji tenkovski plotun pride...i ko je TAD ocuvao rusiju...i bla bla bla...rusija se ne moze nisim opravdati , pa ni svojom novijom istorijom

radostan dan

#5669 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

seln wrote:
radostan dan wrote:mi smo neivdljivi 99. srušili uz pomoć insajderskih informacija iz avijana, ako hoćete da znate...
Koji vi? Mislis na vaseljensko srpstvo ili si tada bio u PVO?
bio u pvo te godine...dejstvovo raketom meso-meso u pokretnu metu. poslije par godina poslalo me u penziju, kao, otišo mi bacač u racku...
sad poneki put opalim iz plašljivaca za novu godinu, tek da se podsjetim, i tako, jbg...
ovo_malo_duse

#5670 Re: Ukrajina

Post by ovo_malo_duse »

splinter wrote:
lajkujMe wrote:Jel to pricate o rusenju f-117 1999 u Srbiji, to sto je srusen je cista sreca i teska bahatost NATO komande dovoljno je reci da pored tog aviona samo je jos jedan avion oboren i nada ispaljeno je 700 PVO raketa i uspjeh su 2 aviona.

A kazem cista sreca i bahatost od Natoa je to sto nisu mijenjali letacke rute, NATO je imao standardizovane rute leta preko Srbije, nakon nekog vremena Srbi su to skontali i postavili PVO u skladu s tim.

A F-117 je fakticki oboreno na slijepo. Nakon toga Nato je skontao fazon i poceo koristiti nepredvidive rute leta.

Dosta o tome, Rusija nema te anticke pvo sisteme nego najmodernije koji bi satrali bilo koje konvencionalne avione NATO'a jedino stealth avioni imaju sanse a to su B2 i Raptor uz masu bespilotnih letjelica omeksali bi rusku odbranu :D
Koliko se sjećam, "Tamara" je zaslužna za obaranje 117- ke , al nejse
Odosmo u off al da budemo nacisto. Prije neku godinu ili dvije bio na jednom workshopu sa jednim Kinezom..Babuka visoko rangirani general u kineskoj vojsci, mali pun para i nezna sto je dosao al et...
Konverzacija izmedzu mene i njega:
Kinez: Odkuda si?
Ja: Bosna i Hercegovina.
Kinez: Bleji u mene vidim nezna.
Ja: Sarajevo , Olimpijada , bla bla
Kinez i dalje bleji.
Ja: Asocijacije na regiju , Yuga , Bograd, Tito, sjetim se i Valtera ( Najpopularniji film u Kini svih vremena).
Kinez: Skontao.... aaaa kaze znam sad mi vam dali radar bio smjesten u nasoj ambasadi vi ukinuli F117 Ameri srusili nasu ambasadu.
Ja: moj red da blejim i pitam odkuda zna.
Kinez kaze babo general ispricao.
ET kako su srusili i et sto je "greskom" zaplatila ambasada

Sorry na off_u
valensija

#5671 Re: Ukrajina

Post by valensija »

JARIĆ PROTIV RUSA: Pored mozgova, sad nam se odlivaju i četnici!

BEOGRAD - Bivši srpski košarkaš Marko Jarić usprotivio se odluci pripadnika "Četničkog pokreta" da odu na Krim i podrže ruske snage tokom krize u Ukrajini.

Image

Jarić je na društvenim mrežama prozvao i Ruse za koje tvrdi da nam nisu prijateljski narod.

"Srpski dobrovoljci stigli u Ukrajinu da podrže braću Ruse. Baš lepo. Da im uzvratimo što su sprečili bombardovanje '99-e i što su uvek bili uz nas. Držmo se po strani, jel ćemo dobiti po du... i od Amera i od Rusa kao i uvek do sada", napisao je Jarić i dodao:

"Pored mozgova sad nam se odlivaju i četnici".

On je nedavno napisao i sledeće:

"Mi kao i drugi slovenski narod bez batine i diktature izgleda da ne možemo da funkcionišemo. Šta će biti sa Rusijom kad ne bude bilo Putina?".

Predstavnici četničkog pokreta su istakli da ne žele da komentarišu istupe slavnog srpskog košarkaša.
valensija

#5672 Re: Ukrajina

Post by valensija »

JARIĆ PROTIV RUSA: Pored mozgova, sad nam se odlivaju i četnici!

BEOGRAD - Bivši srpski košarkaš Marko Jarić usprotivio se odluci pripadnika "Četničkog pokreta" da odu na Krim i podrže ruske snage tokom krize u Ukrajini.

Image

Jarić je na društvenim mrežama prozvao i Ruse za koje tvrdi da nam nisu prijateljski narod.

"Srpski dobrovoljci stigli u Ukrajinu da podrže braću Ruse. Baš lepo. Da im uzvratimo što su sprečili bombardovanje '99-e i što su uvek bili uz nas. Držmo se po strani, jel ćemo dobiti po du... i od Amera i od Rusa kao i uvek do sada", napisao je Jarić i dodao:

"Mi kao i drugi slovenski narod bez batine i diktature izgleda da ne možemo da funkcionišemo. Šta će biti sa Rusijom kad ne bude bilo Putina?".

Predstavnici četničkog pokreta su istakli da ne žele da komentarišu istupe slavnog srpskog košarkaša.
tnnt

#5673 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

ovdje stalno i uporno se spominje Amerika i kako oni stoje iza prosvjeda
Možda je sve počelo s potporom pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji, ali se revolucija pretvorila u borbu za dostojanstvo svakog ukrajinskog građanina, borbu za temeljna ljudska prava, borbu za život bez korupcije i organiziranog kriminala u vrhu vlasti.Slično je bilo u BiH kada se je jedan običan prosvjed radnika u Tuzli pretvorio u široko i nasilno izražavanje masa u BiH,
iza toga isto stoji Amerika?
ili u Turskoj gdje je obično preuređivanje trga kulminiralo nasiljem i demonstracijama, isto stoji Amerika iza toga?
ali ne možda opće nezadovoljstvo ljudi?
i kao šlag na tortu, svime time opravdavati agresiju na susjednu zemlju i ispoljavanje teritorijalnih pretenzija na tu istu
tu zemlju, pa ja neznam dali sam ja poblesavio ali nikako nemogu shvatiti razmišljanja tih ljudi niti njihove,
rekao bih dječije argumente, da se opravda nešto što se opravdati nemože :run:
Bodkin

#5674 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

valensija wrote:JARIĆ PROTIV RUSA: Pored mozgova, sad nam se odlivaju i četnici!

Image

uvijek sama ga gotivio, gospodin pravi. plus sto je nives povalio i more drugih i na kraju ozeni adrianu limu 8-)
zilog

#5675 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Hlapoje wrote:Šta god ti mislio i kako god ti to doživljavao, NATO intervencija protiv SRJ je izvedena mimo UN-a i Saveta Bezbdnosti i predstavlja kršenje medjunarodnog prava, a slučaj Kosova je presedan koji sad može da se zloupotrebljava, širom sveta.
Medjunarodno pravo, kao i rezolucije SB-a, koje ce se primjenjivati i donositi samo onda kada majcica Rusija ne stavi veto? To je zloupotreba koja daje silama i velesilama mogucnost da urade stvari po svom nahodjenju.

Sada ces reci da je Rusija, u Ukrajini, upravo tako postupila, ali Rusija ima puno vise da izgubi od onih kojima je do sada solila pamet.

Asada ne cuva onih par ruskih brodova ispred obale Sirije, nego rusko pozivanje na medjunarodno pravo.
Post Reply