Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#5651 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by O'zone »

Mehemed wrote:Nemojte više offtopičit, za takve stvari imate PIK.ba-all about, ovo je tema samo za pisanje prevaratana sa PIK-a(OLX-a)
Fino Vam je čovjek napisao! Imate temu za sve na PIK-u što nije vezano za prevare pa Vas fino molim da se prebacite tamo.

Hvala.
BarbaDue

#5652 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BarbaDue »

Pazite se ovog lika mene je prevario: http://www.olx.ba/profil/Amir1111

Tvrdio je da je usisivač ispravan, kada sam došao kući skontao sam da prekidač on/off nije ispravan.
Tražio sam mu novac nazad a dobio sam uvrede. Usisivač mi je maltene neupotrebljiv.
Uraaa

#5653 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Uraaa »

kEEp1337

#5654 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kEEp1337 »

U pitanju je korisnik pod imenom benko http://www.olx.ba/profil/benko
Prodaje mobitele kod kojih pola problema ne navede, imao sam slucaj da sam od njega kupio htc m8 koji je navodno samo trebao da se dekodira i nije radila autorotacija, e pa prvo to za dekodiranje nije bila istina jer sam ja isao do servisa koji su mi rekli da je u pitanju citac kartice koji je polomljen sav, nije radio ni gornji zvucnik, senzor kamere, te na dnu displaya touch nije reagovao, ja sam bio glup i nisam bas ni gledao u telefon samo sam mu dao pare jer sam mu vjerovao posto lik ima 500+ pozitivnih dojmova, kad sam se vratio kuci nakon kupnje, prvo sto sam primijetio da je artikal obrisan, te sam mu poslao poruku da ga vrati zbog dojma, na tu poruku mi nije odgovorio, nakon sto sam otisao u servis i kad su sve ustanovili probleme htio sam povrat svog novca jer mobitel je malte ne otpad, kad sam mu htio poslat poruku ponovo na pik da hocu nazad pare, korisnik me je blokirao, obratio sam se pik administraciji ali ta njihova administracija ne vrijedi nicemu, poslao sam im sve dokaze te sam njih zamolio da ako ne mogu se vratit pare da korisnika blokiraju jer vara i ostale sto sam primijetio, administracija mu se javila i rekla da me odblokira te da u naredna 24h rijesimo taj problem, benko me nije odblokirao i nisam se vise ni cuo sa njim, zvao sam ga nekoliko puta na telefon ali ne javlja se.

Image
Running

#5655 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Running »

Cim vidis te nepismene sa nepismenim i traljavim oglasom (uz to proste i nekulturne), bjezi od njih. Barem ja nemam posla sa takvima i nikad nisam imao problema na PiK-u. ;)
KB9

#5656 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by KB9 »

ladno kod lika pise NERADI i ti naso za shodno od istog kupit mobitel :-)
TDK-90

#5657 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TDK-90 »

kEEp1337 wrote:U pitanju je korisnik pod imenom benko http://www.olx.ba/profil/benko
Prodaje mobitele kod kojih pola problema ne navede, imao sam slucaj da sam od njega kupio htc m8 koji je navodno samo trebao da se dekodira i nije radila autorotacija, e pa prvo to za dekodiranje nije bila istina jer sam ja isao do servisa koji su mi rekli da je u pitanju citac kartice koji je polomljen sav, nije radio ni gornji zvucnik, senzor kamere, te na dnu displaya touch nije reagovao, ja sam bio glup i nisam bas ni gledao u telefon samo sam mu dao pare jer sam mu vjerovao posto lik ima 500+ pozitivnih dojmova, kad sam se vratio kuci nakon kupnje, prvo sto sam primijetio da je artikal obrisan, te sam mu poslao poruku da ga vrati zbog dojma, na tu poruku mi nije odgovorio, nakon sto sam otisao u servis i kad su sve ustanovili probleme htio sam povrat svog novca jer mobitel je malte ne otpad, kad sam mu htio poslat poruku ponovo na pik da hocu nazad pare, korisnik me je blokirao, obratio sam se pik administraciji ali ta njihova administracija ne vrijedi nicemu, poslao sam im sve dokaze te sam njih zamolio da ako ne mogu se vratit pare da korisnika blokiraju jer vara i ostale sto sam primijetio, administracija mu se javila i rekla da me odblokira te da u naredna 24h rijesimo taj problem, benko me nije odblokirao i nisam se vise ni cuo sa njim, zvao sam ga nekoliko puta na telefon ali ne javlja se.
Sta si ocekivao da ces dobiti za malo novca , a jos ti sam prodavac ti priznao 2 greske. :shock:
Takve kupovine su uvijek rizik, uvijek ! Isto kao kada prodaju auto pa navedu : Ima par sitnica za popraviti, pa ako nema novca za sitnice kako stoje stvari sa krupnijim "sitnicama" :-)
Mehemed
Vozim: automobil

#5658 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

KvaziExpert wrote:Cemu sluze rijeci golf i octavia u ovom oglasu, osim da spamaju pretragu?

Image
Nije jedini, ima ih milion takvih, kako za automobile, tako i za motore i bicikla. Prijavio sam ih tonu, ali malo je koji editovan od strane administracije.
sokkia

#5659 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sokkia »

http://topla1.olx.ba/

ovih se treba pripaziti, reklamna cijena ulja lancol je 1,49 km a stvarna oko 3,5.
kEEp1337

#5660 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kEEp1337 »

KB9 wrote:ladno kod lika pise NERADI i ti naso za shodno od istog kupit mobitel :-)
Pisalo je "NERADI AUTOROTACIJA" ali citav naziv artikla ne stane gdje su privatne poruke
TDK-90 wrote:Sta si ocekivao da ces dobiti za malo novca , a jos ti sam prodavac ti priznao 2 greske. :shock:
Sada ispade da me nije prevario ma daj, kada su u pitanju mane i stanje artikla to se sve treba navesti a on to nije uradio 80% stvari mi nije naveo, znaci i ja sad kad bi golfa 7 za 5000km prodavao, tvrdeci da samo treba registrovat, on ode da registruje oni otkriju da je auto ukradeno, e pa sta cu ti ja sta ti ocekujes za 5000km tako je prema tvojoj logici.
E sad problem je sto on i dan danas bez ikakvih problema prodaje poluispravne telefone koji imaju te neke male mane koje se kao mogu popraviti za male pare, skoro je s6 prodavao za 250km i samo mu je vazduha uslo pod ekran a sve ostalo kao novo dok je u opisu napisao ovako velikim boldirano "SVI DOSADNJAKOVICI KOJI CE MI NESTO PAMETOVAT CE BITI BLOKIRANI MOBITELU NIJE NISTA SAMO MU JE VAZDUH USAO TAKO DA NE SMARAJTE ME" na ovaj fazon sto je jasno da je jos ljudi varao, ali pik tu ne radi nista, jednostavno dadnu upozorenje korisniku od koje niko nema koristi.
Last edited by kEEp1337 on 16/01/2017 14:45, edited 1 time in total.
radiša

#5661 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by radiša »

kEEp1337 wrote: ja sam bio glup i nisam bas ni gledao u telefon samo sam mu dao pare jer sam mu vjerovao posto lik ima 500+ pozitivnih dojmova,
neki amx83 mu je pola dojmova dao,cim to vidis bjezi od takvih jer upravo jedan drugom nabijaju dojmove kako bi mogli varat raju na to.
Nebi me cudilo da je cak ista osoba u pitanju ili mozda njegov prijatelj...
zokislav

#5662 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zokislav »

Ukupan broj dojmova ne znači mnogo. Više treba obratiti pažnju na ono ispod, od koliko različitih ljudi su dojmovi...
Prophet

#5663 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Prophet »

Je li protiv pravila objaviti neciji nick na forumu?Nisam jos nista ni platio ni dobio ali me zanima je li tip prevarant(mozda je skim na forumu vec prodavao/kupovao) jer me vec zavlaci poslace graficnu vec 10+dana iako bi dosad stigla sa Marsa a ne iz Bijeljine.Hvala
dobar,ti?

#5664 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dobar,ti? »

Moze li se otvoriti paket koji se salje bh postom prije placanja?
seoBIH

#5665 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ne, nikako. Drzavne poste to ne dopustaju. Cak i kada bi platio, a otovorio u posti na salteru uz evidentnu prevaru nista ne bi mogao.
dudlov

#5666 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dudlov »

ja sam obavio par transakcija i imao sam sreće, tj. bilo je onako kako smo iskomunicirali putem telefona i pp pik-a.
ali da ima prevaranata, ima
KB9

#5667 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by KB9 »

ja vala jos nisam naiso na prevaranta, samo dobro oci otvorit na pocetku i sve odlicno, potrudis se da kupovina bude 100% prema tvojim uslovima i to je to
gagy06

#5668 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gagy06 »

Sad ne znam jel ovo spada u prevare, ali cijena je prevarantska. Ja isti sator platio u marketu 80 KM.

http://www.olx.ba/artikal/24300929/sato ... 6/#pitanja
KB9

#5669 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by KB9 »

gagy06 wrote:Sad ne znam jel ovo spada u prevare, ali cijena je prevarantska. Ja isti sator platio u marketu 80 KM.

naravno da ne spada

on ima pravo postavit cifru od milijardu maraka za sator
VladaFBiH

#5670 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by VladaFBiH »

KB9 wrote:
gagy06 wrote:Sad ne znam jel ovo spada u prevare, ali cijena je prevarantska. Ja isti sator platio u marketu 80 KM.

naravno da ne spada

upravo - osim ako nisi mislio da možeš odrediti nekome cijenu po kojoj prodaje :)
gagy06

#5671 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gagy06 »

VladaFBiH wrote:
KB9 wrote:

naravno da ne spada

upravo - osim ako nisi mislio da možeš odrediti nekome cijenu po kojoj prodaje :)
Ne, nisam nista mislio, zato sam i pitao. Ali ne znam zasto se onda ovdje neki clanovi uzasavaju pitanja na PIKU tipa: koja je zadnja, moja ponuda je tolika i tolika? Ako ti lik moze za ovaj sator da trazi milion maraka, onda mogu i ja sasvim regularno da mu ponudim marku i ne vidim problem onda zasto bi se neko nervirao.
radiša

#5672 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by radiša »

gagy06 wrote: Ne, nisam nista mislio, zato sam i pitao. Ali ne znam zasto se onda ovdje neki clanovi uzasavaju pitanja na PIKU tipa: koja je zadnja, moja ponuda je tolika i tolika? Ako ti lik moze za ovaj sator da trazi milion maraka, onda mogu i ja sasvim regularno da mu ponudim marku i ne vidim problem onda zasto bi se neko nervirao.
Uzasavaju se(barem ja)ako fino stoji u textu cijena je fixna a oni se se naprave budale pa pitaju koja je zadnja i slicno,klasicno podjebavanje.Mozes ti nudit kolko hoces samo sto na nerealne ponude ili neces dobit odgovor ili ces dobit onaj kratki NE.Danas se vecina shatro kupaca ponasa ako neko nesto prodaje kao da mu za hljeba treba pa pocnu lupat ponude.A svoje cijene ko da je od zlata.
VladaFBiH

#5673 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by VladaFBiH »

gagy06 wrote:
VladaFBiH wrote:
Ne, nisam nista mislio, zato sam i pitao. Ali ne znam zasto se onda ovdje neki clanovi uzasavaju pitanja na PIKU tipa: koja je zadnja, moja ponuda je tolika i tolika? Ako ti lik moze za ovaj sator da trazi milion maraka, onda mogu i ja sasvim regularno da mu ponudim marku i ne vidim problem onda zasto bi se neko nervirao.
naravno, dok god ste obojica "realni" nema razloga da se neko nervira... ukoliko namjerno omalovažavaš nešto što ima realnu cijenu tu već može doći do nerviranja - mada je bolje takve likove samo ignorisati :)
VladaFBiH

#5674 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by VladaFBiH »

radiša wrote:
gagy06 wrote: Ne, nisam nista mislio, zato sam i pitao. Ali ne znam zasto se onda ovdje neki clanovi uzasavaju pitanja na PIKU tipa: koja je zadnja, moja ponuda je tolika i tolika? Ako ti lik moze za ovaj sator da trazi milion maraka, onda mogu i ja sasvim regularno da mu ponudim marku i ne vidim problem onda zasto bi se neko nervirao.
Uzasavaju se(barem ja)ako fino stoji u textu cijena je fixna a oni se se naprave budale pa pitaju koja je zadnja i slicno,klasicno podjebavanje.Mozes ti nudit kolko hoces samo sto na nerealne ponude ili neces dobit odgovor ili ces dobit onaj kratki NE.Danas se vecina shatro kupaca ponasa ako neko nesto prodaje kao da mu za hljeba treba pa pocnu lupat ponude.A svoje cijene ko da je od zlata.
fino ignorišeš takve likove i oni sami odustanu - jednostavno nisu vrijedni nerviranja
skafiskafsnjak

#5675 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

Image

Objerucke :D
Post Reply