RUSIJA

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5651 Re: RUSIJA

Post by Truba »

General War

#5652 Re: RUSIJA

Post by General War »

Jos jednom svaka cast na kozistentnosti za pravdu i borbu protiv anglo-cionisticko-vatikanke zavere :D

Zaključci PIC-a: Rusija i dalje uz RS, podržava referendum i nepoštivanje Ustavnog suda BiH

Zaključke 10. i 11. Ruska Federacija nije podržala.

10. Upravni odbor PIC-a je još jednom naglasio svoju zabrinutost zbog neprekidnih osporavanja odredbi Mirovnog sporazuma, posebno Aneksa 4 odnosno Ustava BiH. U tom smislu, Upravni odbor PIC-a je nedvosmisleno naglasio da bi najavljeni referendum u Republici Srpskoj predstavljao suštinsko kršenje Mirovnog sporazuma i osporavanje koherentnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Upravni odbor PIC-a je naglasio da pitanja vezana za državne pravosudne institucije predstavljaju ustavne nadležnosti države i nisu dio ustavnih nadležnosti entiteta, a da su status i ovlasti visokog predstavnika pitanja koja proizilaze iz Mirovnog sporazuma i međunarodnog prava, te da, prema tome, nisu pitanja iz djelokruga entiteta. Nadalje, planirani referendum odvlači pažnju od provođenja Reformske agende.

11. Upravni odbor PIC-a je ponovio da je Ustavni sud BiH sastavni dio Aneksa 4. Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i da je ključ za njegovu provedbu. Ustav BiH eksplicitno navodi da su odluke Suda konačne i obavezujuće. Politički nesporazumi se trebaju rješavati unutar postojećeg ustavnog okvira i, gdje god je to moguće, putem konstruktivnog dijaloga. Upravni odbor je dalje podsjetio organe BiH na njihovu obavezu da provedu sve neprovedene odluke Suda.
arzuhal

#5653 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

Jer, što rekao pjesnik, nije ljubav paradajz...

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5654 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5655 Re: RUSIJA

Post by Truba »

zaato naa nato nije prihvatio 1999 i sad ne bi bilo problema
nego cekaju da ruje ojacaju
Drvenija87

#5656 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Prvi ruski smartphone lol!
General War

#5657 Re: RUSIJA

Post by General War »

Image
Danguba

#5658 Re: RUSIJA

Post by Danguba »

Sta kaze Putko ''Obaranje naseg aviona bilo je za objavu rata ali smo se suzdrzali''. :izet: :D
Avetinho

#5659 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Danguba wrote:Sta kaze Putko ''Obaranje naseg aviona bilo je za objavu rata ali smo se suzdrzali''. :izet: :D
Drz me da ga ne ubijem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5660 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Avetinho wrote:
Danguba wrote:Sta kaze Putko ''Obaranje naseg aviona bilo je za objavu rata ali smo se suzdrzali''. :izet: :D
Drz me da ga ne ubijem.
Medvedev.
kamen spoticanja

#5661 Re: RUSIJA

Post by kamen spoticanja »

Ekonomske sankcije nametnute Turskoj uzrokovale su porast cijena u ruskim prodavnicama, potvrdio je danas premijer Rusije, Dmitri Medvedev, u izjavi za rusku televiziju.

Vlada pokušava uvesti određene mjere kako bi kompenzirala ovu pojavu, kazao je Medvedev, dodavši da postoje pregovori o ponovnom uspostavljanju turističke saradnje sa Turskom i Egiptom.

Nakon što su turski lovci F-16 oborili ruski bombarder Sukhoi Su-24 iznad turskog zračnog prostora, Rusija je jednostrano nametnula sankcije protiv Turske, uključujući i zabranu uvoza turske robe i bezvizni režim putovanje. Osim toga, ruskim turistima je preporučeno da zaobilaze turske turističke destinacije.

"Rezolucije protiv Turske nisu sankcije, već odbrambena reakcija jedne države," kazao je Medvedev.
arzuhal

#5662 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

:thumbup: :mrgreen:

Konstantinopolj je naš

Svi ruski mediji su se cele prošle nedelje bavili samo jednim pitanjem: kako se osvetiti Turskoj? U Rusiji je sve živo iznenada zavolelo Kurde. Ispostavilo se, naime, da je uz pomoć Kurda moguće srušiti Tursku. Na svim ruskim televizijskim kanalima, u svim vestima i političko-analitičkim emisijama, na ekranima su se u redovnim razmacima pojavljivali činovnici Rospotrebnadzora i, držeći u ruci neku svežu voćku ili baštenski proizvod, govorili kako je to što oni sada drže u ruci otrovno jer je raslo u Turskoj.

Dmitrij Kiseljov nam je u svojim „Nedeljnim vestima“ otkrio da je „Turska zemlja u kojoj vlast tlači medije i opoziciju“. Bio je to do sada nezapamćeni slučaj da Dmitrij Kiseljov govori istinu. Turska vlast zaista tlači medije i opoziciju. Za razliku od Rusije u kojoj već odavno nema ni medija ni opozicije, u Turskoj još uvek ima šta da se tlači. Tamo još uvek postoje mediji i opozicija.

Svi politički razgovori na televiziji, bez obzira na prvobitno zadatu temu, nakon kratkog vremena su se svodili na to da svo zlo ovoga sveta potiče iz Turske i da je neophodno smisliti nekakvu strašnu osvetu dostojnu ruske veličanstvenosti. A razmere te veličanstvenosti su se dovodile u direktnu vezu sa veličinom štete koju bi toj omrznutoj Turskoj trebalo naneti. (...)

http://pescanik.net/konstantinopolj-je-nas/
Co0l

#5663 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Kakvi komedijaši :-)
Danguba

#5664 Re: RUSIJA

Post by Danguba »

Kiki na aparatima, pardon raste. :D
jao_situacije

#5665 Re: RUSIJA

Post by jao_situacije »

kamen spoticanja wrote:Ekonomske sankcije nametnute Turskoj uzrokovale su porast cijena u ruskim prodavnicama, potvrdio je danas premijer Rusije, Dmitri Medvedev, u izjavi za rusku televiziju.

Vlada pokušava uvesti određene mjere kako bi kompenzirala ovu pojavu, kazao je Medvedev, dodavši da postoje pregovori o ponovnom uspostavljanju turističke saradnje sa Turskom i Egiptom.

Nakon što su turski lovci F-16 oborili ruski bombarder Sukhoi Su-24 iznad turskog zračnog prostora, Rusija je jednostrano nametnula sankcije protiv Turske, uključujući i zabranu uvoza turske robe i bezvizni režim putovanje. Osim toga, ruskim turistima je preporučeno da zaobilaze turske turističke destinacije.

"Rezolucije protiv Turske nisu sankcije, već odbrambena reakcija jedne države," kazao je Medvedev.
jel to opet nemaju šta da jedu
Avetinho

#5666 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

jao_situacije wrote:
kamen spoticanja wrote:Ekonomske sankcije nametnute Turskoj uzrokovale su porast cijena u ruskim prodavnicama, potvrdio je danas premijer Rusije, Dmitri Medvedev, u izjavi za rusku televiziju.

jel to opet nemaju šta da jedu
Nek svi vide kako cemo nam jebat mater.
kamen spoticanja

#5667 Re: RUSIJA

Post by kamen spoticanja »

Ruski mediji prenose da je jucer napadnuto vozilo u kome se nalazio ramiz kadirov,koji je pogodjen u glavu
arzuhal

#5668 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

Sastanku u Palati Republike u Banjaluci prisustvovao je i David Mladić, sin haškog optuženika Ratka Mladića, s obzirom da je Dorohin i predsjednik Komiteta Dume za podršku Mladiću. Dorohin je istakao da će sljedeće godine ući u proceduru za prebacivanje Mladića na liječenje u Rusiju.

:smeker:

Image
Co0l

#5669 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Četnici svih zemalja,ujedinite se!
Prvi do Putina: Emir Kusturica sa suprugom Majom sjedio do ruskog predsjednika, pa mu i zasvirao!

Image

Ruska TV sinoć je raskošno proslavila 10. rođendan

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica prisustvovao je sa suprugom Majom gala-proslavi decenije postojanja ruske televizijske mreže Russia Today.

Ruska TV sinoć je raskošno proslavila 10. rođendan, a osim brojnih uglednih zvanica iz svijeta politike, kulture i medija, čestitali su joj i šef države i premijer, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev.

Bračni par Kusturica sjedio je na proslavi uz rame šefu ruske države, koji je TV stanici Russia Today poručio da njeni novinari daju doprinos u unapređenju ruskih medija u inostranstvu.

Kusturica je uveličao slavlje tako što je Putinu i gostima zasvirao sa svojim orkestrom.
Mohamad Sissoko

#5670 Re: RUSIJA

Post by Mohamad Sissoko »

Hajd, valjda se okup'o.
Mozda midget voli kad smrdi pored njeg. :D
General War

#5671 Re: RUSIJA

Post by General War »

Co0l wrote:Četnici svih zemalja,ujedinite se!
Prvi do Putina: Emir Kusturica sa suprugom Majom sjedio do ruskog predsjednika, pa mu i zasvirao!

[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2015/12/11/thumbs/566aa2b0-0ef4-4489-b39b-712b0a0a0a6d-emir-maja-kusturica-vladimir-putin-preview.jpg[/img]

Ruska TV sinoć je raskošno proslavila 10. rođendan

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica prisustvovao je sa suprugom Majom gala-proslavi decenije postojanja ruske televizijske mreže Russia Today.

Ruska TV sinoć je raskošno proslavila 10. rođendan, a osim brojnih uglednih zvanica iz svijeta politike, kulture i medija, čestitali su joj i šef države i premijer, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev.

Bračni par Kusturica sjedio je na proslavi uz rame šefu ruske države, koji je TV stanici Russia Today poručio da njeni novinari daju doprinos u unapređenju ruskih medija u inostranstvu.

Kusturica je uveličao slavlje tako što je Putinu i gostima zasvirao sa svojim orkestrom.
Ejs samo to..ima JOS? :D

"Predložio sam Putinu rakete u mom dvorištu"

"Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao sam juče u Moskvi, tokom proslave 10 godina TV kanala „Raša Tudej“ o širokom krugu tema, ponajviše o ruskoj bazi na Balkanu, odnosno u Srbiji. Ja sam mu predložio da postavi ruske rakete u mom dvorištu!" :-)

Pocinjem ovog Putina da zalim :cry:
Co0l

#5672 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Mozda je to neka gay spika,prica u siframa,ne smije otvoreno.'Putine,postavi svoju raketu u moje dvoriste' :lol:
Mohamad Sissoko

#5673 Re: RUSIJA

Post by Mohamad Sissoko »

:lol: hoce da mu ga sastavi.
Avetinho

#5674 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Cuo Kusturica da putinko ne vadi.
insomnia78

#5675 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Uteraj mi, uteraj kola u garazu