SDP

costacurta

#56476 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote:
U SDP-u preovladava građanski način razmišljanja bez obzira da li su pojedini članovi iz grada, predgrađa, sela ili zaseoka. Dakle, stvar je u glavi a ne u zgradi.
:lol:

Poslušati Jasminov govor na predizbornim skupovima 2016. god i možda prihvatiš, i barem u tišini, onako sam sa sobom porazgovaraš, da niko ne zna, da ova nebuloza nema osnova kad pričaš o tuzlanskom SDPu. Toliko mržnje prema svemu što dolazi izvan Tuzle je sve samo ne građanski način razmišljanja, a sve u cilju dobijanja još jednog mandata kako bi se talilo i krčmilo.
Ali to opet moraš sam sa sobom, znači home alone, zatamni sobu da te iz partije ne vide, youtube, JI skup SDP, 2016, SDA, Arapi, Banovići, pokrivene žene.........
Leverage

#56477 Re: SDP

Post by Leverage »

Ti nekog prozivaš da širi mržnju prema ne Tuzlacima? Ti koji si napisao takav post?

Neka, hvala.
Roccohljup

#56478 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Samo tako....dok se vi u tz dijelite na fgr i doslje, sda i sateliti preuzimaju sve polako. A onda ce vam neko drugi biti kriv.
costacurta

#56479 Re: SDP

Post by costacurta »

:zjev:
Leverage wrote:Ti nekog prozivaš da širi mržnju prema ne Tuzlacima? Ti koji si napisao takav post?

Neka, hvala.
Druže Hare krišna,
Moj problem su ljudi koji su na odgovornim funkcijama u ovom gradu a dolaze iz SDPa a nipočemu se ne razlikuju od SDA kadra. Ista matrica, isti principi, ali nastup imaju kao oni su svjetlo u mraku.
Žalosno je da ta priča prolazi kod većine ljudi koji izađu na izbore. Ono što je još zalosnije da većina tih ljudi pljuje 4 godine upravo po gradskim strukturama, administraciji koruptivnoj, sporoj, neefikasnoj, putevima, rupama, semaforima, praznim poslovnim prostorima... Lijepo je dok ti je jedina briga da je jezero dovoljno slano, jadna ti majka ako ti zatreba nešto iz opštine, neki papir, dozvola......... :-?
Meni pun qrac SDPove izlizanosti i ofucanoszi. Jedino ako nisi u nekom interesu i imaš hajra od SDPa onda te mogu razumjeti, inače ako si zaista ubijeđen da je SDP ono što treba ovoj zemlji onda bujrum kod mene 10ak dana da te provedem da upoznaš prave i stvarne čari Tuzle. Da vidiš kako izgleda kad zatražiš nešto iz grunta ili katastra, da predamo zahtjev za urbanističku, da krenemo građevinsku dozvolu da ganjmo, da iznajmimo neki od 300 poslovnih prostora u gradu a koji je u vlasništvu opštine........
Moj druže.
Daleko je Tuzla od onog kako je predstavljaju, ništa bolja niti gora od B. Luke ili Sarajeva ili Mostara, kakva ba multikultura i sranja, ne moš doć do Tuzle bez da ti kugle il krajnice ne stradaju, a ako i uspiješ doći onda ćeš ih izvaliti na nekoj od gradskih saobraćajnica. Dok se istovremeno i Sa i Mo i BL opasaše aitoputevima i obilaznicama, al jbga mi smo multikulturni :roll:
Leverage

#56480 Re: SDP

Post by Leverage »

U Tuzli živim odnedavno.

Jednostavno nije tačno da SDP vlada jednako kao SDA. Vidiš, ja imam malo bolji uvid pošto dolazim iz grada gdje je SDA suvereno vladala nakon rata uz jednu kratku pauzu. Naravno da u Tuzli ima problema o kojim govoriš, ali ti nisi imao priliku da ti SDA kroji kapu pa misliš da ne može gore.

Ako misliš da je u Tuzli bolje rješenje da na vlast dođe SDA sa satelitima onda se s tobom naravno ne mogu složiti. Kao član SDP-a svakako da priželjkujem da je SDP na vlasti gdje god je to moguće bez koaliranja sa etnonacionalnim kartelima i to uopšte ne krijem niti imam bilo kakvu korist od toga. Što se tiče same Tuzle, promjene koje priželjkuješ treba da krenu od gradskog odbora SDP-a, a onda će se automatski reflektovati i na gradske vlasti. Shodno tome, pozivam te sa se učlaniš u SDP i budeš promjena koju želiš da vidiš.
vatrogasac

#56481 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Leverage wrote: Kao član SDP-a svakako da priželjkujem da je SDP na vlasti gdje god je to moguće bez koaliranja sa etnonacionalnim kartelima i to uopšte ne krijem niti imam bilo kakvu korist od toga.

Matematički gledano je skroz jednostavno. Trebate se odlučiti između SDA ili PDA i namiriti što nedostaje sa onih nekoliko malih. Zar za to treba 9 mjeseci? Drugačije vlasti kanton neće imati. Imaju i druge varijacije, ali trenutno nemoguće što možda do jeseni ne postane moguće. Tako su pale karte. Jedna karta se juče otkrila kada je Senad Alić (PDA) prekinuo konsituirajuću sjednicu zbog nepostojanja većine u Klubu Bošnjaka i ako u tom smjeru ide rješenje onda će kanton imati najgoru vladu od svog postojanja. Volio bih radi sebe da se varam.
Moenx

#56482 Re: SDP

Post by Moenx »

vatrogasac wrote:
Leverage wrote: Kao član SDP-a svakako da priželjkujem da je SDP na vlasti gdje god je to moguće bez koaliranja sa etnonacionalnim kartelima i to uopšte ne krijem niti imam bilo kakvu korist od toga.

Matematički gledano je skroz jednostavno. Trebate se odlučiti između SDA ili PDA i namiriti što nedostaje sa onih nekoliko malih. Zar za to treba 9 mjeseci? Drugačije vlasti kanton neće imati. Imaju i druge varijacije, ali trenutno nemoguće što možda do jeseni ne postane moguće. Tako su pale karte. Jedna karta se juče otkrila kada je Senad Alić (PDA) prekinuo konsituirajuću sjednicu zbog nepostojanja većine u Klubu Bošnjaka i ako u tom smjeru ide rješenje onda će kanton imati najgoru vladu od svog postojanja. Volio bih radi sebe da se varam.

Ti si zaista dobronamjeran i zelis dobro pa makar i nisi u pravu ali su ti namjere OK
Cuj vecina u klubu Bosnjaka
Zar je moguce da ce neki potegnuti 101 preseravanje
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#56483 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Kad vec brojite gradjanska krvna zrnca, ni Jasmin nije Tuzlak. :D
polacijela

#56484 Re: SDP

Post by polacijela »

90% ljudi koji za sebe tvrde da su Tuzlaci i koji sektaski pljuju po dosljacima potomci su seljaka koji su nakon ww2 dosli u Tuzlu trbuhom za kruhom, uglavnom da rade po fabrikama. I sad je njegovo drugo koljeno aman starosjedilac i to bi deportiralo sve druge u maticna sela/opstine. A u sustini, po toj logici, prvo njemu samom tu nije mjesto.
Vjerujem da je slicno i sa Sarajevom i svakim gradom u BiH.
Ispostavi se da ko god potencira svoje ubermensch urbano porijeklo nazalost na kraju u svom zivotu i ima samo taj CIPS i to mu je najveci domet i zivotni uspjeh.
Nijedan mu dosljak nije kriv sto je nesposobni nehljebar, koji ocekuje da mu s neba spadne, jer zaboga dedo mi je Tuzlak...

Sve stranke koje potenciraju te podjele i grade mitove na njima, dugorocno su osuđene na propast.
polacijela

#56485 Re: SDP

Post by polacijela »

plain vanilla wrote:Kad vec brojite gradjanska krvna zrnca, ni Jasmin nije Tuzlak. :D
Jasmin ponajmanje ima problem s dosljacima, sudeci po broju novouposlenih Banovicana, clanova PDA, u javnim ustanovama pod kontrolom Opcine Tuzla :mrgreen:
Moenx

#56486 Re: SDP

Post by Moenx »

polacijela wrote:90% ljudi koji za sebe tvrde da su Tuzlaci i koji sektaski pljuju po dosljacima potomci su seljaka koji su nakon ww2 dosli u Tuzlu trbuhom za kruhom, uglavnom da rade po fabrikama. I sad je njegovo drugo koljeno aman starosjedilac i to bi deportiralo sve druge u maticna sela/opstine. A u sustini, po toj logici, prvo njemu samom tu nije mjesto.
Vjerujem da je slicno i sa Sarajevom i svakim gradom u BiH.
Ispostavi se da ko god potencira svoje ubermensch urbano porijeklo nazalost na kraju u svom zivotu i ima samo taj CIPS i to mu je najveci domet i zivotni uspjeh.
Nijedan mu dosljak nije kriv sto je nesposobni nehljebar, koji ocekuje da mu s neba spadne, jer zaboga dedo mi je Tuzlak...

Sve stranke koje potenciraju te podjele i grade mitove na njima, dugorocno su osuđene na propast.
Kako bi ti definirao termin Tuzlak
Al ono moze i uz neke podjele dakle postoje Tuzlaci , lupam prva druga treca generacija , adaptirani neadaptirani i tako dalje
Kako bi ti to opisao
polacijela

#56487 Re: SDP

Post by polacijela »

Kao čorbu, mix svega mogućeg što si nabrojao.
U suštini, kako god da se osjećaju, koga boli briga, jer je, gledajući globalno, presmiješno šta misli stanovnik grada od 100.000 stanovnika, ako 2019. godine Tuzla sa svim mjesnim zajednicama ima i toliko.

Geografski, to je za mene osoba koja zivi na podrucju grada Tuzla.
Po rođenju, to je za mene 90% TK, jer su se u posljednjih 50 godina skoro svi rodili u bolnici u Tuzli.

SVAKO je odnekud došao, neki ranije, neki kasnije.

Licno me nervira samo jedna grupa Tuzlaka, bez obzira kad su dosli u Tz, a to je ona grupa kojoj se hebe za elementarne civilizacijske norme gdje god da zive.
Moenx

#56488 Re: SDP

Post by Moenx »

Da li b mogao pribliznije da opises ovu posljednju recenicu
sumirprimus

#56489 Re: SDP

Post by sumirprimus »

seljak ostaje seljak bez obzira na predjeni put, promjenu cipsa i utroseno vrijeme.
seljak kao karakterna odrednica a ne geografska.
likovi koji nikad ne prihvate norme ponasanja u gradskim sredinama, ima ih i medju "carsijanerima" da se ne lazemo, jer se nikad nisu poptuno emancipovali.
putokaz1

#56490 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ima jedan lik u Lukavcu
Bio SDP
pa SDA
pa SDP
Pa opet SPD tj SDA :D :oops:
drug_profi

#56491 Re: SDP

Post by drug_profi »

principijelan covjek.
Princip mu je ostati na vlasti.
ultima_palabra

#56492 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

putokaz1 wrote:Ima jedan lik u Lukavcu
Bio SDP
pa SDA
pa SDP
Delic?
putokaz1

#56493 Re: SDP

Post by putokaz1 »

ultima_palabra wrote:
putokaz1 wrote:Ima jedan lik u Lukavcu
Bio SDP
pa SDA
pa SDP
Delic?
Konačno nije riječ o njemu
Sulejman Brkić Ušao u OV kao Nezavisni :oops: :D :-D :oops: :D
putokaz1

#56494 Re: SDP

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote:principijelan covjek.
Princip mu je ostati na vlasti.
Obećao je da će pohapsiti one koji bi mu mogli biti novi stare koaliconi ili stranački partneri :D :oops: :D :oops:
Moenx

#56495 Re: SDP

Post by Moenx »

Ta koalicija onda ne bi uspjela jer ne bi bilo dovoljno ruku u skupstini
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56496 Re: SDP

Post by malakh »

šta god pričali o njemu, delić je svijetla tačka sdpa. jedna od rijetkih, nažalost. ove moje tvrdnje su se dokazale na referendumu za njegov opoziv za načelnika i na unutarstranačkim izborima.
Leverage

#56497 Re: SDP

Post by Leverage »

Šta god mislili o njemu Delić je ono što ja mislim o njemu.

:lol:
doktor78

#56498 Re: SDP

Post by doktor78 »

Sta god o njemu mislili Delic vise nece biti u SDP-u. Sad je samo pitanje hoce li sam izaci ili ce cekati da ga izbace.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56499 Re: SDP

Post by malakh »

što god mislite o deliću, isti će ponovno biti nacelnik lukavca. potrebniji je on sdpu, nego sdp njemu.
putokaz1

#56500 Re: SDP

Post by putokaz1 »

malakh wrote:što god mislite o deliću, isti će ponovno biti nacelnik lukavca. potrebniji je on sdpu, nego sdp njemu.
Postoji status na netu
Sda će 2020 imati svog kandidata za Načelnika Lukavca,Aktuelnog ili
Status stavio do jučerašnji najbolji Delićev Jaran
Nažalost ,Načelnik Lukavca će biti SDA da li direktno ili Koalicioni partner svejedno
Delić je najveće prevara u Historiji BH Ljevice :D
Post Reply