BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Ali_G
#56401 Re: BHTelecom All About
Da je BHT skup, jeste. Ali nema nigdje zadnjeg modela za marku a da placas mjesecnu pretplatu 20ak KM. Uzmes no limit premium i svaki ti je telefon markica.
- Hyperthalamus
#56402 Re: BHTelecom All About
Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
-
Shark 11
#56403 Re: BHTelecom All About
Imam.Hyperthalamus wrote:Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
Moja tv full +dodatni paket 1.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#56404 Re: BHTelecom All About
Evo ga, tipicni primjer telekomovog operatera, ili telekomovog glasila. Čuj da sredim konekciju. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. Rješenje je 100% ispravno konfigurisano, internet radi, ali web portal ima problema (sesije, ip ili sta vec) i ne PODRZAVA ovakve konekcije. Vjerovatno je neki IP check u pitanju.ado_sar wrote:A da ti sredis svoju konekciju?un1ted wrote:Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
- Hyperthalamus
#56405 Re: BHTelecom All About
A u sta ti je ustekano kablo od telefona ? U modem-voip adapter ili u zidnu uticnicu ? U prvom slucaju ti ne treba splitter u drugom treba.Shark 11 wrote:Imam.Hyperthalamus wrote:Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#56406 Re: BHTelecom All About
Ali_G wrote:Da je BHT skup, jeste. Ali nema nigdje zadnjeg modela za marku a da placas mjesecnu pretplatu 20ak KM. Uzmes no limit premium i svaki ti je telefon markica.
Ono, nigdje nema 5GB interneta, sta ce vam vise? Sta vi skidate toliko?
-
ing-ecc
#56407 Re: BHTelecom All About
Moze li pojasnjenje za sva tri dijela receniceun1ted wrote:. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. ......
-
Shark 11
#56408 Re: BHTelecom All About
Ja sam vec imao splitter (adsl) pa sam prijavio dodatni paket 1.Hyperthalamus wrote:A u sta ti je ustekano kablo od telefona ? U modem-voip adapter ili u zidnu uticnicu ? U prvom slucaju ti ne treba splitter u drugom treba.Shark 11 wrote:Imam.Hyperthalamus wrote:Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
Oni su mi zamijenili modem za vdsl modem,a nisu splitter.
- un1ted
#56409 Re: BHTelecom All About
Ne mogu se nervirati i objašnjavati, jer ne možeš doći do nekoga. Ukratko, 2 bhtelecom adsl modema, spojena u jedan router. Dvije konekcije, spojene istovremeno u jednu. Imamo takve konfiguracije u 3 lokacije i svaka ima problem sa pristupom mojatv portalu(auto logout na bilo koji klik nakon logina).ing-ecc wrote:Moze li pojasnjenje za sva tri dijela receniceun1ted wrote:. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. ......
Putem drugog interneta (pa i mobilnog) sve radi uredno.
- Hyperthalamus
#56410 Re: BHTelecom All About
Pa mozes ti imati splitter...nije to problem...samo pitanje je da li je on stvarno nuzan ili ne....opet kazem...ako ti je fixni tel. ukljucen u modem onda ti splitter ne treba kao sto ti je monter i kazao.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#56411 Re: BHTelecom All About
Obavezno zovi 1444. zahtjevaj vdsl spliter NE SMIJE SE TO RADIT !!! MORA vdsl spliter bitiShark 11 wrote:Sad bio monter stavio vdsl modem a nije splitter,kaze ne treba.Dr_Help wrote:Ima razlike u frekvencijskom opsegu. Nekad se zna desit u slučaju da se stavi VDSL modem a adsl spliter da taj spliter guši VDSL modulaciju i desi da padnu parametri. Definitivno stavit VDSL spliter !!!Shark 11 wrote:Pozdrav
Da li ima razlike između vdsl i adsl splitter-a.
Kod mene je vdsl modem a splitter adsl.
A evo slika mi svakih 15 min zatrza.
- Hyperthalamus
#56412 Re: BHTelecom All About
Ja sam na VDSL-u skoro 2 godine...mojatv full + dodatni paket 1 + 2 STB-a.... modem direktno ukljucen u telefonsku uticnicu...splitter nikada nisam imao, ni dok sam bio na full paketu koji je isao preko ADSL-a, i nikad nikakvih problema...da mora biti splitter vjerovatno bi ga stavili...ne vjerujem da se moze zaboraviti tako nesto.
- drug_profi
#56413 Re: BHTelecom All About
@Dr_Help
Samo da te pohvalim za trud, vjerovatno čak i volonterski. Ima vas par iz kompanije koji pokušavate unijeti dozu profesionalnosti i podići nivo usluge.
Nažalost, vjerovatno osim hvala, nećete dobiti ništa. Češće više uvreda nego pohvala.
Ja sam napustio davno vaš servis, ali eto, drago mi je vidjeti entuzijaste.
Samo da te pohvalim za trud, vjerovatno čak i volonterski. Ima vas par iz kompanije koji pokušavate unijeti dozu profesionalnosti i podići nivo usluge.
Nažalost, vjerovatno osim hvala, nećete dobiti ništa. Češće više uvreda nego pohvala.
-
ing-ecc
#56414 Re: BHTelecom All About
ovo je malo čudnoun1ted wrote: Ne mogu se nervirati i objašnjavati, jer ne možeš doći do nekoga. Ukratko, 2 bhtelecom adsl modema, spojena u jedan router. Dvije konekcije, spojene istovremeno u jednu. Imamo takve konfiguracije u 3 lokacije i svaka ima problem sa pristupom mojatv portalu(auto logout na bilo koji klik nakon logina).
Putem drugog interneta (pa i mobilnog) sve radi uredno.
- un1ted
#56415 Re: BHTelecom All About
Nemam bas lagan pristup do server sobe. Tako je kako sam napisao. Mislim da su modemi inbox ako se dobro sjećam, bijeli, poveći i idu u dodatni router.
Meni je isto bilo čudno kada su uvodili, ali je firma imala potrebu za dvije konekcije. Jbga, znam šta fakturišem, dva ADSL priključka
Meni je isto bilo čudno kada su uvodili, ali je firma imala potrebu za dvije konekcije. Jbga, znam šta fakturišem, dva ADSL priključka
-
Shark 11
#56416 Re: BHTelecom All About
Fixni mi je uključen u splitterHyperthalamus wrote:Pa mozes ti imati splitter...nije to problem...samo pitanje je da li je on stvarno nuzan ili ne....opet kazem...ako ti je fixni tel. ukljucen u modem onda ti splitter ne treba kao sto ti je monter i kazao.
-
Shark 11
#56417 Re: BHTelecom All About
Dr_Help
Ok.
Hvala mnogo
Ok.
Hvala mnogo
- Hyperthalamus
#56418 Re: BHTelecom All About
Mislis BIO ukljucenShark 11 wrote:Fixni mi je uključen u splitterHyperthalamus wrote:Pa mozes ti imati splitter...nije to problem...samo pitanje je da li je on stvarno nuzan ili ne....opet kazem...ako ti je fixni tel. ukljucen u modem onda ti splitter ne treba kao sto ti je monter i kazao.
Onda MORA biti splitter.
-
ing-ecc
#56419 Re: BHTelecom All About
okey, sad ovo već jasnijeun1ted wrote:Nemam bas lagan pristup do server sobe. Tako je kako sam napisao. Mislim da su modemi inbox ako se dobro sjećam, bijeli, poveći i idu u dodatni router.
Ako je problem sa Vaše mreže (bez da si provjeravao na pojedinačnim konekcijama i modemima) onda se mora istražiti na vašoj mreži šta sprečava korištenje portala (možda neki firewall
-
ado_sar
#56420 Re: BHTelecom All About
Rjesenje koje non stop mijenja IP adrese nije rjesenje koje je 100% ispravno konfigurisano, sta god ti mislio o tome. To je apsurdno. Dakle, kao sto sam vec rekao, rijesi svoju konekciju i neces imati problema.un1ted wrote:Evo ga, tipicni primjer telekomovog operatera, ili telekomovog glasila. Čuj da sredim konekciju. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. Rješenje je 100% ispravno konfigurisano, internet radi, ali web portal ima problema (sesije, ip ili sta vec) i ne PODRZAVA ovakve konekcije. Vjerovatno je neki IP check u pitanju.ado_sar wrote:A da ti sredis svoju konekciju?un1ted wrote:Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#56421 Re: BHTelecom All About
Ako imaš moja tv full a navodiš da si direktno uključen na utičnicu to je pokazatelj da imas VOIP broj koji je konfigurisan unutar modema da radi. tako da spliter nije potreban , a korisnici koji imaju moja tv full zajedno sa POTS komponentom onda oni moraju imati spliter odgovarajućiHyperthalamus wrote:Ja sam na VDSL-u skoro 2 godine...mojatv full + dodatni paket 1 + 2 STB-a.... modem direktno ukljucen u telefonsku uticnicu...splitter nikada nisam imao, ni dok sam bio na full paketu koji je isao preko ADSL-a, i nikad nikakvih problema...da mora biti splitter vjerovatno bi ga stavili...ne vjerujem da se moze zaboraviti tako nesto.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#56422 Re: BHTelecom All About
Posve volonterski i mimo svog radnog vremena obavljamo podršku.Pokušavamo na sve načine da olakšamo korištenje usluge. Ako kome šta treba u Sarajevu - Stari grad , rado stojim na raspolaganju. Korisnik @Filter je najbolje iskusio u subotudrugi profil wrote:@Dr_Help
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#56423 Re: BHTelecom All About
Dr_Help wrote:Posve volonterski i mimo svog radnog vremena obavljamo podršku.Pokušavamo na sve načine da olakšamo korištenje usluge. Ako kome šta treba u Sarajevu - Stari grad , rado stojim na raspolaganju. Korisnik @Filter je najbolje iskusio u subotudrugi profil wrote:@Dr_Help
Ja sam napustio davno vaš servis, ali eto, drago mi je vidjeti entuzijaste.Našem narodu lakše je dati uvredu nego dati pohvalu. Ali sve ide ka boljem.
- Cossack
#56424 Re: BHTelecom All About
BHT bi trebao uvidjeti korist pružanja podrške na online platformama poput ove i angažovati stručnu osobu koja bi to radila u sklopu redovnog posla. Ne znam možete li to sugerisati nadređenim ali velika potreba za ovakvom interakcijom sa korisnicima postoji.Dr_Help wrote:Posve volonterski i mimo svog radnog vremena obavljamo podršku.Pokušavamo na sve načine da olakšamo korištenje usluge. Ako kome šta treba u Sarajevu - Stari grad , rado stojim na raspolaganju. Korisnik @Filter je najbolje iskusio u subotudrugi profil wrote:@Dr_Help
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#56425 Re: BHTelecom All About
Ja lično sam sugerisao. pa čekam feedback 
ja sam ne mogu stići sve poruke odgovorit i asistirati.
ja sam ne mogu stići sve poruke odgovorit i asistirati.