BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Ali_G

#56401 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Da je BHT skup, jeste. Ali nema nigdje zadnjeg modela za marku a da placas mjesecnu pretplatu 20ak KM. Uzmes no limit premium i svaki ti je telefon markica.
Hyperthalamus

#56402 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
Shark 11

#56403 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Hyperthalamus wrote:Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
Imam.
Moja tv full +dodatni paket 1.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#56404 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

ado_sar wrote:
un1ted wrote:Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
A da ti sredis svoju konekciju?
Evo ga, tipicni primjer telekomovog operatera, ili telekomovog glasila. Čuj da sredim konekciju. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. Rješenje je 100% ispravno konfigurisano, internet radi, ali web portal ima problema (sesije, ip ili sta vec) i ne PODRZAVA ovakve konekcije. Vjerovatno je neki IP check u pitanju.
Hyperthalamus

#56405 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Shark 11 wrote:
Hyperthalamus wrote:Imas li fixni telefon na toj liniji....mislim na pots fixni? Ako nemas onda ti ne treba splitter.
Imam.
A u sta ti je ustekano kablo od telefona ? U modem-voip adapter ili u zidnu uticnicu ? U prvom slucaju ti ne treba splitter u drugom treba.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#56406 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Ali_G wrote:Da je BHT skup, jeste. Ali nema nigdje zadnjeg modela za marku a da placas mjesecnu pretplatu 20ak KM. Uzmes no limit premium i svaki ti je telefon markica.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ono, nigdje nema 5GB interneta, sta ce vam vise? Sta vi skidate toliko? :lol: :lol:
ing-ecc

#56407 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

un1ted wrote:. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. ......
Moze li pojasnjenje za sva tri dijela recenice :?:
Shark 11

#56408 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Hyperthalamus wrote:
Shark 11 wrote:
Imam.
A u sta ti je ustekano kablo od telefona ? U modem-voip adapter ili u zidnu uticnicu ? U prvom slucaju ti ne treba splitter u drugom treba.
Ja sam vec imao splitter (adsl) pa sam prijavio dodatni paket 1.
Oni su mi zamijenili modem za vdsl modem,a nisu splitter.
un1ted

#56409 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

ing-ecc wrote:
un1ted wrote:. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. ......
Moze li pojasnjenje za sva tri dijela recenice :?:
Ne mogu se nervirati i objašnjavati, jer ne možeš doći do nekoga. Ukratko, 2 bhtelecom adsl modema, spojena u jedan router. Dvije konekcije, spojene istovremeno u jednu. Imamo takve konfiguracije u 3 lokacije i svaka ima problem sa pristupom mojatv portalu(auto logout na bilo koji klik nakon logina).

Putem drugog interneta (pa i mobilnog) sve radi uredno.
Hyperthalamus

#56410 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Pa mozes ti imati splitter...nije to problem...samo pitanje je da li je on stvarno nuzan ili ne....opet kazem...ako ti je fixni tel. ukljucen u modem onda ti splitter ne treba kao sto ti je monter i kazao.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56411 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Shark 11 wrote:
Dr_Help wrote:
Shark 11 wrote:Pozdrav
Da li ima razlike između vdsl i adsl splitter-a.
Kod mene je vdsl modem a splitter adsl.
Ima razlike u frekvencijskom opsegu. Nekad se zna desit u slučaju da se stavi VDSL modem a adsl spliter da taj spliter guši VDSL modulaciju i desi da padnu parametri. Definitivno stavit VDSL spliter !!!
Sad bio monter stavio vdsl modem a nije splitter,kaze ne treba.
A evo slika mi svakih 15 min zatrza.
Obavezno zovi 1444. zahtjevaj vdsl spliter NE SMIJE SE TO RADIT !!! MORA vdsl spliter biti
Hyperthalamus

#56412 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Ja sam na VDSL-u skoro 2 godine...mojatv full + dodatni paket 1 + 2 STB-a.... modem direktno ukljucen u telefonsku uticnicu...splitter nikada nisam imao, ni dok sam bio na full paketu koji je isao preko ADSL-a, i nikad nikakvih problema...da mora biti splitter vjerovatno bi ga stavili...ne vjerujem da se moze zaboraviti tako nesto.
drug_profi

#56413 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

@Dr_Help

Samo da te pohvalim za trud, vjerovatno čak i volonterski. Ima vas par iz kompanije koji pokušavate unijeti dozu profesionalnosti i podići nivo usluge.
Nažalost, vjerovatno osim hvala, nećete dobiti ništa. Češće više uvreda nego pohvala.

Ja sam napustio davno vaš servis, ali eto, drago mi je vidjeti entuzijaste.
ing-ecc

#56414 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

un1ted wrote: Ne mogu se nervirati i objašnjavati, jer ne možeš doći do nekoga. Ukratko, 2 bhtelecom adsl modema, spojena u jedan router. Dvije konekcije, spojene istovremeno u jednu. Imamo takve konfiguracije u 3 lokacije i svaka ima problem sa pristupom mojatv portalu(auto logout na bilo koji klik nakon logina).

Putem drugog interneta (pa i mobilnog) sve radi uredno.
ovo je malo čudno :? nešto ovako ne postoji, bar ne na ovakav način kako si opisao :-) neke slične stvari DA :D
un1ted

#56415 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Nemam bas lagan pristup do server sobe. Tako je kako sam napisao. Mislim da su modemi inbox ako se dobro sjećam, bijeli, poveći i idu u dodatni router.

Meni je isto bilo čudno kada su uvodili, ali je firma imala potrebu za dvije konekcije. Jbga, znam šta fakturišem, dva ADSL priključka :D
Shark 11

#56416 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Hyperthalamus wrote:Pa mozes ti imati splitter...nije to problem...samo pitanje je da li je on stvarno nuzan ili ne....opet kazem...ako ti je fixni tel. ukljucen u modem onda ti splitter ne treba kao sto ti je monter i kazao.
Fixni mi je uključen u splitter
Shark 11

#56417 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Dr_Help
Ok.
Hvala mnogo
Hyperthalamus

#56418 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Shark 11 wrote:
Hyperthalamus wrote:Pa mozes ti imati splitter...nije to problem...samo pitanje je da li je on stvarno nuzan ili ne....opet kazem...ako ti je fixni tel. ukljucen u modem onda ti splitter ne treba kao sto ti je monter i kazao.
Fixni mi je uključen u splitter
Mislis BIO ukljucen ;-)

Onda MORA biti splitter.
ing-ecc

#56419 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

un1ted wrote:Nemam bas lagan pristup do server sobe. Tako je kako sam napisao. Mislim da su modemi inbox ako se dobro sjećam, bijeli, poveći i idu u dodatni router.

Meni je isto bilo čudno kada su uvodili, ali je firma imala potrebu za dvije konekcije. Jbga, znam šta fakturišem, dva ADSL priključka :D
okey, sad ovo već jasnije :D u pitanju su dva ADSL-a (vjerovatno netFlat i drugi Pro :) ) koji su uvezani preko jednog Vašeg routera u Vašu računarsku mrežu (mislim da ste ovo uvezivanje trebali vi kao korisnici odraditi). :-)
Ako je problem sa Vaše mreže (bez da si provjeravao na pojedinačnim konekcijama i modemima) onda se mora istražiti na vašoj mreži šta sprečava korištenje portala (možda neki firewall :roll: ). :) Očigledno na drugim mrežama i priključcima funkcioniše, bar si tako opisao.
ado_sar

#56420 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

un1ted wrote:
ado_sar wrote:
un1ted wrote:Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
A da ti sredis svoju konekciju?
Evo ga, tipicni primjer telekomovog operatera, ili telekomovog glasila. Čuj da sredim konekciju. Jesam li fino napisao da imam dvije konekcije, spojene u jednu, čiju je konfiguraciju odradio telekom. Rješenje je 100% ispravno konfigurisano, internet radi, ali web portal ima problema (sesije, ip ili sta vec) i ne PODRZAVA ovakve konekcije. Vjerovatno je neki IP check u pitanju.
Rjesenje koje non stop mijenja IP adrese nije rjesenje koje je 100% ispravno konfigurisano, sta god ti mislio o tome. To je apsurdno. Dakle, kao sto sam vec rekao, rijesi svoju konekciju i neces imati problema.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56421 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Hyperthalamus wrote:Ja sam na VDSL-u skoro 2 godine...mojatv full + dodatni paket 1 + 2 STB-a.... modem direktno ukljucen u telefonsku uticnicu...splitter nikada nisam imao, ni dok sam bio na full paketu koji je isao preko ADSL-a, i nikad nikakvih problema...da mora biti splitter vjerovatno bi ga stavili...ne vjerujem da se moze zaboraviti tako nesto.
Ako imaš moja tv full a navodiš da si direktno uključen na utičnicu to je pokazatelj da imas VOIP broj koji je konfigurisan unutar modema da radi. tako da spliter nije potreban , a korisnici koji imaju moja tv full zajedno sa POTS komponentom onda oni moraju imati spliter odgovarajući
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56422 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

drugi profil wrote:@Dr_Help

Samo da te pohvalim za trud, vjerovatno čak i volonterski. Ima vas par iz kompanije koji pokušavate unijeti dozu profesionalnosti i podići nivo usluge.
Nažalost, vjerovatno osim hvala, nećete dobiti ništa. Češće više uvreda nego pohvala.

Posve volonterski i mimo svog radnog vremena obavljamo podršku.Pokušavamo na sve načine da olakšamo korištenje usluge. Ako kome šta treba u Sarajevu - Stari grad , rado stojim na raspolaganju. Korisnik @Filter je najbolje iskusio u subotu :)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56423 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Dr_Help wrote:

Posve volonterski i mimo svog radnog vremena obavljamo podršku.Pokušavamo na sve načine da olakšamo korištenje usluge. Ako kome šta treba u Sarajevu - Stari grad , rado stojim na raspolaganju. Korisnik @Filter je najbolje iskusio u subotu :) Našem narodu lakše je dati uvredu nego dati pohvalu. Ali sve ide ka boljem.
Cossack

#56424 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Dr_Help wrote:

Posve volonterski i mimo svog radnog vremena obavljamo podršku.Pokušavamo na sve načine da olakšamo korištenje usluge. Ako kome šta treba u Sarajevu - Stari grad , rado stojim na raspolaganju. Korisnik @Filter je najbolje iskusio u subotu :)
BHT bi trebao uvidjeti korist pružanja podrške na online platformama poput ove i angažovati stručnu osobu koja bi to radila u sklopu redovnog posla. Ne znam možete li to sugerisati nadređenim ali velika potreba za ovakvom interakcijom sa korisnicima postoji.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56425 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Ja lično sam sugerisao. pa čekam feedback :)
ja sam ne mogu stići sve poruke odgovorit i asistirati.
Locked