BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sasajev

#56376 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

Ne mogu a da ne pitam? Zasto su telefoni u telekomu skuplji nego u prodavnici? Gledam po prodavnicama, recimo Stanic, nije bezveze prodavnica, originalna garancija i sve S9 plus kosta 1899,a u BH telekomu taj isti telefon kosta na Moj mini 15 paketu, uz ugovor od dvije godine 1947 KM?
Gdje logika? Em se vezes ugovorom dvije godine em platis skuplje?
I da, i na rate u Stanicu je ista cijena, 1899,nema nikakvih dodatnih troskova zato sto uzimas na rate
U mtelu s9 plus na najnizoj pretplati kosta 1782 KM, sad sam bas gledao, u eronetu ga nisam nasao, samo s9 obicni
Last edited by sasajev on 26/03/2018 10:29, edited 1 time in total.
holowey

#56377 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

sasajev wrote:Ne mogu a da ne pitam? Zasto su telefoni u telekomu skuplji nego u prodavnici? Gledam po prodavnicama, recimo Stanic, nije bezveze prodavnica, originalna garancija i sve S9 plus kosta 1899,a u BH telekomu taj isti telefon kosta na Moj mini 15 paketu, uz ugovor od dvije godine 1947 KM?
I da, i na rate u Stanicu je ista cijena, 1899,nema nikakvih dodatnih troskova zato sto uzimas na rate
e, ali zato u bht dobijes zakljucan telefon na bht mrezu...
sasajev

#56378 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

holowey wrote:
sasajev wrote:Ne mogu a da ne pitam? Zasto su telefoni u telekomu skuplji nego u prodavnici? Gledam po prodavnicama, recimo Stanic, nije bezveze prodavnica, originalna garancija i sve S9 plus kosta 1899,a u BH telekomu taj isti telefon kosta na Moj mini 15 paketu, uz ugovor od dvije godine 1947 KM?
e, ali zato u bht dobijes zakljucan telefon na bht mrezu...
E to ja :D
arnes_king

#56379 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

U mtelu s9 plus na najnizoj pretplati kosta 1782 KM, sad sam bas gledao, u eronetu ga nisam nasao, samo s9 obicni
Pa to je zato sto su im i ostale usluge sve skuplje nego kod konkurencije. Kad im i tako ide, onda nas lopataju.

Ja bih kupio negdje drugo, al et meni opet dodje malo povoljnije jer imam NoLimitM pa mene izadje S9+ na 2 godine 1747,7KM, iako je i to previse. u BHT normalna cijena za S9+ je 2030KM tako nesto.

Jos cudnije mi je, sto je svugdje u svijetu razlika izmedju obicnog i plus, manja od 150KM, a u BHT je veca od 250KM...
ferratilis

#56380 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Jos jedno pitanje za mojatv :) Jel se stb uredjaj spaja na router ili moze direktno u tel. uticnicu? Pitam jer mi je router na spratu, a tv u prizemlju i ako bi uvodio mojutv, ne da mi se sprovoditi kabal sa sprata do prizemlja :)
ing-ecc

#56381 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

veza između STB i modema je ili UTP kablom ili preko PLC uređaja :-)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56382 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

ferratilis wrote:Jos jedno pitanje za mojatv :) Jel se stb uredjaj spaja na router ili moze direktno u tel. uticnicu? Pitam jer mi je router na spratu, a tv u prizemlju i ako bi uvodio mojutv, ne da mi se sprovoditi kabal sa sprata do prizemlja :)
STB uređaj se spaja u router u lan 2 ili lan 3 ali opet zavisno od modema. Na telefonsku utičnicu ide samo modulacija glavna za modem.

Ali ako ima viška žica u telefonakoj utičnici. Nešto bi se moglo uradit :)
Radar71

#56383 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

U Eronetu S9+ 1959,00 KM
arnes_king

#56384 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Pitanje za ove moja TV HD kanale, jesu li 720p ili 1080p?
isx

#56385 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

ing-ecc wrote:veza između STB i modema je ili UTP kablom ili preko PLC uređaja :-)
I mene ovo zanima. Podnio sam zahtjev za Mojatv full plus dodatni 1, ali da mi to izvedu preko PLC uređaja. Znači izvodivo je?
isx

#56386 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

arnes_king wrote:Pitanje za ove moja TV HD kanale, jesu li 720p ili 1080p?
1080p nije. Može biti 720p iliti 1080i.
ing-ecc

#56387 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

isx wrote:
ing-ecc wrote:veza između STB i modema je ili UTP kablom ili preko PLC uređaja :-)
I mene ovo zanima. Podnio sam zahtjev za Mojatv full plus dodatni 1, ali da mi to izvedu preko PLC uređaja. Znači izvodivo je?
A imas li PLC uredjaj :?: Jednostavno funkcionise :-D utaknes jednom, dvaput, triput,..... i eto :D
REDDEVILS

#56388 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Dali iko ima problema sa internetom podrucje Ilidza ne mogu ni jednu stranicu da otvorim :)
edit
Proradilo :)
Last edited by REDDEVILS on 26/03/2018 20:49, edited 1 time in total.
RudeBoy

#56389 Re: BHTelecom All About

Post by RudeBoy »

REDDEVILS wrote:Dali iko ima problema sa internetom podrucje Ilidza ne mogu ni jednu stranicu da otvorim :)
Ista situacija na Bascarsiji, nece da se konektuje, pa dodje na minut dva, i opet nestane.. sta de desava :-)
ing-ecc

#56390 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Dok napises 2. post bice bolje :wink:
REDDEVILS

#56391 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

RudeBoy wrote:
REDDEVILS wrote:Dali iko ima problema sa internetom podrucje Ilidza ne mogu ni jednu stranicu da otvorim :)
Ista situacija na Bascarsiji, nece da se konektuje, pa dodje na minut dva, i opet nestane.. sta de desava :-)
Kod mene je sad proradilo,ali mi je bilo cudno na tri mobitela sam imao internet dok na dva kompijutera i na jednom mobitelu nisam :-)
REDDEVILS

#56392 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

ing-ecc wrote:Dok napises 2. post bice bolje :wink:
:thumbup: :bih:
Alighieri

#56393 Re: BHTelecom All About

Post by Alighieri »

arnes_king wrote:
Pa to je zato sto su im i ostale usluge sve skuplje nego kod konkurencije. Kad im i tako ide, onda nas lopataju.

Ja bih kupio negdje drugo, al et meni opet dodje malo povoljnije jer imam NoLimitM pa mene izadje S9+ na 2 godine 1747,7KM, iako je i to previse. u BHT normalna cijena za S9+ je 2030KM tako nesto.

Jos cudnije mi je, sto je svugdje u svijetu razlika izmedju obicnog i plus, manja od 150KM, a u BHT je veca od 250KM...
Nemaju konkurencije, pa udaraju po džepu.

I dalje čekam kada će se pojaviti neko da nam dadne najnoviji mobitel za mnogo manje pare nego što je stvarna cijena, samo da budeš njihov korisnik. Gledam tmobile tačka de i ponuda je fenomenalna, uzimajući u obzir plate koje tamo imaju.

U mene je rodica uzela iphone u nekoj firmi, zaboravih kojoj, 1 euro, a 2 godine preplatnik kod njih, obavezni ugovor.

Ovi naši ko država, klepaj gdje možeš, zato uvijek uzimam stvari u nekim radnjama, nije neka razlika u cijeni, ali opet je manja.
rizibizi

#56394 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Kad smo kod zakljucavanja i otkljucavanja, koliko im treba da mi otkljucaju telefon, predao sam zahtjev ima 7 dana i jos uvijek nista? Mislim da bi svima bilo lakse da se to automatikom radi kad se telefon otplati jer onog trenutka kad ga otplatim telefon postaje moje vlasnistvo. Ali opet kad covjek skonta, bolje da neko sjedi i prepisuje unlock kodove i za to zaradi studentsku sicu 1500+benefiti. Sve bi to meni bilo ok da taj neko radi svoj posao kako treba a ne da ja 10ak cifara cekam 7+ dana.

Sto se tice cijena, svi su bezobrazno skupi ne samo BHT, ali nije problem u operatoru i cijeni mobitela problem je u nasem standardu. Najveca prednost u odnosu na konkurenciju je sto mozes kupiti do 3 aparata, dok kod ostalih samo jedan (kao prednost je sto te jos vise mogu lopatom uzeti), a s cijenama je najbolje kad rade "nivelaciju" pa stariji model bude skuplji od novog i to je sasvim normala "do isteka zaliha".
afannedim

#56395 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

rizibizi wrote:Kad smo kod zakljucavanja i otkljucavanja, koliko im treba da mi otkljucaju telefon, predao sam zahtjev ima 7 dana i jos uvijek nista? Mislim da bi svima bilo lakse da se to automatikom radi kad se telefon otplati jer onog trenutka kad ga otplatim telefon postaje moje vlasnistvo. Ali opet kad covjek skonta, bolje da neko sjedi i prepisuje unlock kodove i za to zaradi studentsku sicu 1500+benefiti. Sve bi to meni bilo ok da taj neko radi svoj posao kako treba a ne da ja 10ak cifara cekam 7+ dana.

Sto se tice cijena, svi su bezobrazno skupi ne samo BHT, ali nije problem u operatoru i cijeni mobitela problem je u nasem standardu. Najveca prednost u odnosu na konkurenciju je sto mozes kupiti do 3 aparata, dok kod ostalih samo jedan (kao prednost je sto te jos vise mogu lopatom uzeti), a s cijenama je najbolje kad rade "nivelaciju" pa stariji model bude skuplji od novog i to je sasvim normala "do isteka zaliha".
Meni su otključali za 5 dana.
rizibizi

#56396 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

I meni bi vjerovatno ali se ovo sat promjenio, a i snijeg je padao pa klizavi hodnici valja zahtjev s protokola odnijeti dalje. :D
drug_profi

#56397 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Ja se pitam sto nekom treba sva ta zajebancija. Kupis zakljucan telefon na rate gdje ti je prva rata 20% cijene, i uz to ga platis skuplje nego igdje drugo, i onda jos moras moliti da ti ga neko otkljuca nakon 2 godine.
Garancija?
Kao da niko ne daje garanciju. Ako roba ne valja, pokazace se najkasnije za pola godine.
Shark 11

#56398 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Pozdrav
Da li ima razlike između vdsl i adsl splitter-a.
Kod mene je vdsl modem a splitter adsl.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56399 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Shark 11 wrote:Pozdrav
Ima razlike u frekvencijskom opsegu. Nekad se zna desit u slučaju da se stavi VDSL modem a adsl spliter da taj spliter guši VDSL modulaciju i desi da padnu parametri. Definitivno stavit VDSL spliter !!!
Shark 11

#56400 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Dr_Help wrote:
Shark 11 wrote:Pozdrav
Ima razlike u frekvencijskom opsegu. Nekad se zna desit u slučaju da se stavi VDSL modem a adsl spliter da taj spliter guši VDSL modulaciju i desi da padnu parametri. Definitivno stavit VDSL spliter !!!
Sad bio monter stavio vdsl modem a nije splitter,kaze ne treba.
A evo slika mi svakih 15 min zatrza.
Locked