Moderator: Benq
Vidiš da ne treba veći od 1 Mbit/sRugafet wrote:Dominacija uploada
Jel ovo sad znači da ako imam dodatni Paket1 i brzinu od oko 40 Mb/s sa ugašenim stb_om ,ako ugasim taj paket1 ( HD kanali su im bez veze Senad i hodže mi ne trebaju u visokoj rezoluciji ,rađe bih za ti 10 km uključio HBO ) , ostaće mi brzina od 25 Mb/s zato što to parica podržava a i ugovoru stoji do 25 Mb/s ( već imam VDSL ) ili ću se morati natezati sa podrškom a to mi se neda nikako.irac300 wrote:Meni je bila slična. Ma nek' ti samo provjere liniju, ako ispunjavaš uslove, slobodno traži, imaš pravo na to. Kao što rekoh, ja nisam to ni znao.Del_Boy1 wrote: Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam.![]()
Upload mi je loš, ali zbog mojih loših instalacija.
Ako ugasite dodatni paket 1. a trenutno imate VDSL , brzina sa uključenim resiverima i HD kanalima bi trebala da vam bude 25 mega. ako ugasite hd kanale parica će vam dodatno biti stabilnija. tako da vaš prijedlog da aktivirate HBO kanale je pozitivan. znači po defaultu ostat će vam brzina od 25 mega.jarobot wrote:Jel ovo sad znači da ako imam dodatni Paket1 i brzinu od oko 40 Mb/s sa ugašenim stb_om ,ako ugasim taj paket1 ( HD kanali su im bez veze Senad i hodže mi ne trebaju u visokoj rezoluciji ,rađe bih za ti 10 km uključio HBO ) , ostaće mi brzina od 25 Mb/s zato što to parica podržava a i ugovoru stoji do 25 Mb/s ( već imam VDSL ) ili ću se morati natezati sa podrškom a to mi se neda nikako.irac300 wrote:Meni je bila slična. Ma nek' ti samo provjere liniju, ako ispunjavaš uslove, slobodno traži, imaš pravo na to. Kao što rekoh, ja nisam to ni znao.Del_Boy1 wrote: Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam.![]()
Upload mi je loš, ali zbog mojih loših instalacija.
Mialim mala je razlika u brzini interneta a cenera bi rađe drugačije potrošio..
Hajmo ovaj Dr Help da mi odgovori ...
Sta je vDSL modem? Mislim kako izgleda?irac300 wrote:Javi se na pp @Dr_Help, on će te uputiti. Da nije njega bilo, ne bih ni imao pojma da imam pravo na vDSL modem, ja kont'o da to mogu samo ovi što žele velike brzine na većim paketima.phillie wrote: Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim?![]()
Poštovani Zubi , javite mi se na PP sa vašim username-om da provjerimo situaciju.zubi wrote:Sta je vDSL modem? Mislim kako izgleda?irac300 wrote:Javi se na pp @Dr_Help, on će te uputiti. Da nije njega bilo, ne bih ni imao pojma da imam pravo na vDSL modem, ja kont'o da to mogu samo ovi što žele velike brzine na većim paketima.phillie wrote: Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim?![]()
Ja od nedavno na MojaTV Full i na modemu mi pise ZTE, bijele boje...?
Brzina nikad goraBolje mi je bilo na NetFlat10...
Nije u mom domenu ali definitivno bih pozvao 1444 da vam provjere SIM karticu ili otišao do najbližeg Telecom Shop-a , može biti i do telefona ili do sim karticeBlanco wrote:Zdravo,kupio sam u Bh telecomu prije mjesec dana Lenovo vibe s1 lite,i od prvog dana ,i po par puta izbacuje ovo http://i66.klix.com/zmzkl.png,nakon ovog samo mogu sa home tipkom da izadjem iz ovog i ponovo se vratim sta sam radio.Da li je neko imao slican problem??
Bio sam u telekomi danas,zamijenili mi karticu,al evo ponovo isto se desava,sutra cu im odnijeti mobitel pa nek ide na servis il sta vec.Dr_Help wrote:Nije u mom domenu ali definitivno bih pozvao 1444 da vam provjere SIM karticu ili otišao do najbližeg Telecom Shop-a , može biti i do telefona ili do sim karticeBlanco wrote:Zdravo,kupio sam u Bh telecomu prije mjesec dana Lenovo vibe s1 lite,i od prvog dana ,i po par puta izbacuje ovo http://i66.klix.com/zmzkl.png,nakon ovog samo mogu sa home tipkom da izadjem iz ovog i ponovo se vratim sta sam radio.Da li je neko imao slican problem??

Prijavi smetnju pa neka se provjeri vishe segmenata koji mogu uticati na kvalitet odnosno stvarati probleme.moja tetka wrote:Imam moju tv i u tom paketu i internet, preimjećujem da mi je u posljednje vrijeme internet veoma spor. dajte savjet
Gledali bi se HD kanali vjerujte. Većinu kanala koju gledam dostupni su u HD (Nat Geo, Discovery, Fox-ovi, HBO-ovi). Iako je kvalitet slike na ovim kanalima dosta dobar svak bi prije odabrao HD rezoluciju.Dr_Help wrote:
Polahko će se proširiti i HD paket , pa i nek nemaju neku gledanost ali doći će sve na svoje ako Bog da.
Nema potrebe mi smo prosjecni korisnici zadovoljni sa SD kvalitetomdennyell wrote:Gledali bi se HD kanali vjerujte. Većinu kanala koju gledam dostupni su u HD (Nat Geo, Discovery, Fox-ovi, HBO-ovi). Iako je kvalitet slike na ovim kanalima dosta dobar svak bi prije odabrao HD rezoluciju.Dr_Help wrote:
Polahko će se proširiti i HD paket , pa i nek nemaju neku gledanost ali doći će sve na svoje ako Bog da.
Ima li u planu da se HBO paketi malo poboljšaju sa nekim dodacima tipa HBO GO, OD ili barem TimeShift?
I koliko plaćaš za to?kakaljin wrote:Nesto ovaj snjeg zeza
to se meni dešavalo na Internet Exploreru , dok na drugim browserima radi bez problemaun1ted wrote:Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
Moja tv full + paket 2 ukupno 79 KMAlighieri wrote:I koliko plaćaš za to?kakaljin wrote:Nesto ovaj snjeg zeza
TimeShift za HBO kanale je omogućen. To je jedna dobra novost od BHTelecoma:)dennyell wrote:Gledali bi se HD kanali vjerujte. Većinu kanala koju gledam dostupni su u HD (Nat Geo, Discovery, Fox-ovi, HBO-ovi). Iako je kvalitet slike na ovim kanalima dosta dobar svak bi prije odabrao HD rezoluciju.Dr_Help wrote:
Ima li u planu da se HBO paketi malo poboljšaju sa nekim dodacima tipa HBO GO, OD ili barem TimeShift?
Ne kod mene. Sad sam restartirao reciver i dalje nema.Dr_Help wrote:TimeShift za HBO kanale je omogućen. To je jedna dobra novost od BHTelecoma:)dennyell wrote:Gledali bi se HD kanali vjerujte. Većinu kanala koju gledam dostupni su u HD (Nat Geo, Discovery, Fox-ovi, HBO-ovi). Iako je kvalitet slike na ovim kanalima dosta dobar svak bi prije odabrao HD rezoluciju.Dr_Help wrote: