BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
REDDEVILS

#56251 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Moja Tv Net Dodatni Paket 1 + 2 STB oba upaljena,cetiri mobitela dva kompijutera i 2 smart tv-a :)

Image

Image
Rugafet

#56252 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Dominacija uploada
diablobih

#56253 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Rugafet wrote:Dominacija uploada
Vidiš da ne treba veći od 1 Mbit/s :izet:
Alighieri

#56254 Re: BHTelecom All About

Post by Alighieri »

Prosječnom korisniku je to sasvim dovoljno. Prijatelj mi ima 4 u Germany, pa moram gledati njegov stream na 480p jer na 720 i 1080 60fps laga.
jarobot

#56255 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

irac300 wrote:
Del_Boy1 wrote: Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam. :D

Image
Meni je bila slična. Ma nek' ti samo provjere liniju, ako ispunjavaš uslove, slobodno traži, imaš pravo na to. Kao što rekoh, ja nisam to ni znao.
Image

Upload mi je loš, ali zbog mojih loših instalacija.
Jel ovo sad znači da ako imam dodatni Paket1 i brzinu od oko 40 Mb/s sa ugašenim stb_om ,ako ugasim taj paket1 ( HD kanali su im bez veze Senad i hodže mi ne trebaju u visokoj rezoluciji ,rađe bih za ti 10 km uključio HBO ) , ostaće mi brzina od 25 Mb/s zato što to parica podržava a i ugovoru stoji do 25 Mb/s ( već imam VDSL ) ili ću se morati natezati sa podrškom a to mi se neda nikako.
Mialim mala je razlika u brzini interneta a cenera bi rađe drugačije potrošio..
Hajmo ovaj Dr Help da mi odgovori ...
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56256 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

jarobot wrote:
irac300 wrote:
Del_Boy1 wrote: Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam. :D

Image
Meni je bila slična. Ma nek' ti samo provjere liniju, ako ispunjavaš uslove, slobodno traži, imaš pravo na to. Kao što rekoh, ja nisam to ni znao.
Image

Upload mi je loš, ali zbog mojih loših instalacija.
Jel ovo sad znači da ako imam dodatni Paket1 i brzinu od oko 40 Mb/s sa ugašenim stb_om ,ako ugasim taj paket1 ( HD kanali su im bez veze Senad i hodže mi ne trebaju u visokoj rezoluciji ,rađe bih za ti 10 km uključio HBO ) , ostaće mi brzina od 25 Mb/s zato što to parica podržava a i ugovoru stoji do 25 Mb/s ( već imam VDSL ) ili ću se morati natezati sa podrškom a to mi se neda nikako.
Mialim mala je razlika u brzini interneta a cenera bi rađe drugačije potrošio..
Hajmo ovaj Dr Help da mi odgovori ...
Ako ugasite dodatni paket 1. a trenutno imate VDSL , brzina sa uključenim resiverima i HD kanalima bi trebala da vam bude 25 mega. ako ugasite hd kanale parica će vam dodatno biti stabilnija. tako da vaš prijedlog da aktivirate HBO kanale je pozitivan. znači po defaultu ostat će vam brzina od 25 mega.

Javite mi se na pp u slučaju problema.
jarobot

#56257 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

@ DrHelp
E hvala na infu. Pitam zato što sam imao gomilu problema dok mi nisu isporučili brzinu za paket1 čak mi je jedan mentol iz podrške tvrdio da ako imam 18Mb/s downloada na paket1 super. ne bi se htio ponovo smarati.
U svakom slučaju dolazi kraj mjeseca pa ću najvjerojatnije pokušati
arnes_king

#56258 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Ja sam oko 200-300m od centrale, ali mi nisu htjeli, nego mi rekli tako da je vdsl samo za mojatv korisnike.

Nema veze, svakako sam sada prijavio MojaTV net jer cu manje placati nego sada samo internet sto placam, a obecali su mi radnici malo poraditi na brzini.
zubi

#56259 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

irac300 wrote:
phillie wrote: Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim? :D :D
Javi se na pp @Dr_Help, on će te uputiti. Da nije njega bilo, ne bih ni imao pojma da imam pravo na vDSL modem, ja kont'o da to mogu samo ovi što žele velike brzine na većim paketima.
Sta je vDSL modem? Mislim kako izgleda?

Ja od nedavno na MojaTV Full i na modemu mi pise ZTE, bijele boje...?

Brzina nikad gora :( Bolje mi je bilo na NetFlat10...
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56260 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

zubi wrote:
irac300 wrote:
phillie wrote: Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim? :D :D
Javi se na pp @Dr_Help, on će te uputiti. Da nije njega bilo, ne bih ni imao pojma da imam pravo na vDSL modem, ja kont'o da to mogu samo ovi što žele velike brzine na većim paketima.
Sta je vDSL modem? Mislim kako izgleda?

Ja od nedavno na MojaTV Full i na modemu mi pise ZTE, bijele boje...?

Brzina nikad gora :( Bolje mi je bilo na NetFlat10...
Poštovani Zubi , javite mi se na PP sa vašim username-om da provjerimo situaciju.

VDSL je Very-high-bit-rate digital subscriber line . Za brzine preko 50 , 100 i do 300 mega. Modem je malo veći od vašeg ZTE modema npr u nekom slučaju stavlja se INNBOX MODEM
https://www.bing.com/images/search?view ... ajaxhist=0
ovo je jedan od modema koji i mi postavljamo.
Blanco

#56261 Re: BHTelecom All About

Post by Blanco »

Zdravo,kupio sam u Bh telecomu prije mjesec dana Lenovo vibe s1 lite,i od prvog dana ,i po par puta izbacuje ovo http://i66.klix.com/zmzkl.png,nakon ovog samo mogu sa home tipkom da izadjem iz ovog i ponovo se vratim sta sam radio.Da li je neko imao slican problem??
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56262 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Blanco wrote:Zdravo,kupio sam u Bh telecomu prije mjesec dana Lenovo vibe s1 lite,i od prvog dana ,i po par puta izbacuje ovo http://i66.klix.com/zmzkl.png,nakon ovog samo mogu sa home tipkom da izadjem iz ovog i ponovo se vratim sta sam radio.Da li je neko imao slican problem??
Nije u mom domenu ali definitivno bih pozvao 1444 da vam provjere SIM karticu ili otišao do najbližeg Telecom Shop-a , može biti i do telefona ili do sim kartice
Blanco

#56263 Re: BHTelecom All About

Post by Blanco »

Dr_Help wrote:
Blanco wrote:Zdravo,kupio sam u Bh telecomu prije mjesec dana Lenovo vibe s1 lite,i od prvog dana ,i po par puta izbacuje ovo http://i66.klix.com/zmzkl.png,nakon ovog samo mogu sa home tipkom da izadjem iz ovog i ponovo se vratim sta sam radio.Da li je neko imao slican problem??
Nije u mom domenu ali definitivno bih pozvao 1444 da vam provjere SIM karticu ili otišao do najbližeg Telecom Shop-a , može biti i do telefona ili do sim kartice
Bio sam u telekomi danas,zamijenili mi karticu,al evo ponovo isto se desava,sutra cu im odnijeti mobitel pa nek ide na servis il sta vec.
kakaljin

#56264 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Nesto ovaj snjeg zeza

Image
moja tetka

#56265 Re: Bh telecom, moja tv

Post by moja tetka »

Imam moju tv i u tom paketu i internet, preimjećujem da mi je u posljednje vrijeme internet veoma spor. dajte savjet
ing-ecc

#56266 Re: Bh telecom, moja tv

Post by ing-ecc »

moja tetka wrote:Imam moju tv i u tom paketu i internet, preimjećujem da mi je u posljednje vrijeme internet veoma spor. dajte savjet
Prijavi smetnju pa neka se provjeri vishe segmenata koji mogu uticati na kvalitet odnosno stvarati probleme. :)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#56267 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
dennyell

#56268 Re: BHTelecom All About

Post by dennyell »

Dr_Help wrote:
Polahko će se proširiti i HD paket , pa i nek nemaju neku gledanost ali doći će sve na svoje ako Bog da.
Gledali bi se HD kanali vjerujte. Većinu kanala koju gledam dostupni su u HD (Nat Geo, Discovery, Fox-ovi, HBO-ovi). Iako je kvalitet slike na ovim kanalima dosta dobar svak bi prije odabrao HD rezoluciju.

Ima li u planu da se HBO paketi malo poboljšaju sa nekim dodacima tipa HBO GO, OD ili barem TimeShift?
PlusSA

#56269 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

dennyell wrote:
Dr_Help wrote:
Polahko će se proširiti i HD paket , pa i nek nemaju neku gledanost ali doći će sve na svoje ako Bog da.
Gledali bi se HD kanali vjerujte. Većinu kanala koju gledam dostupni su u HD (Nat Geo, Discovery, Fox-ovi, HBO-ovi). Iako je kvalitet slike na ovim kanalima dosta dobar svak bi prije odabrao HD rezoluciju.

Ima li u planu da se HBO paketi malo poboljšaju sa nekim dodacima tipa HBO GO, OD ili barem TimeShift?
Nema potrebe mi smo prosjecni korisnici zadovoljni sa SD kvalitetom :D :lol: :thumbup:
Alighieri

#56270 Re: BHTelecom All About

Post by Alighieri »

kakaljin wrote:Nesto ovaj snjeg zeza

Image
I koliko plaćaš za to? :izet:
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56271 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

un1ted wrote:Da li je moguce da vec jednom rijese problem na bhtelecom portalu za pregled stanja? Koristim dvije konekcije i router mijenja IP stalno i zbog toga samo mogu pristupiti portalu. Gdje god kliknem izloguje me. Prijavljivao sam, ali objasniti nekome ovaj problem i da neko uradi nesto je naucna fantastika.
to se meni dešavalo na Internet Exploreru , dok na drugim browserima radi bez problema
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#56272 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Svejedno, zadnji moguci update browsera (chrome, ie, edge, safari) sve dok sam na ovoj konekciji (telekomov setup, dva modema u jednu konekciju) nema sanse bilo sta uraditi.
kakaljin

#56273 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Alighieri wrote:
kakaljin wrote:Nesto ovaj snjeg zeza

Image
I koliko plaćaš za to? :izet:
Moja tv full + paket 2 ukupno 79 KM
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56274 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

dennyell wrote:
Dr_Help wrote:

TimeShift za HBO kanale je omogućen. To je jedna dobra novost od BHTelecoma:)
dennyell

#56275 Re: BHTelecom All About

Post by dennyell »

Dr_Help wrote:
dennyell wrote:
Dr_Help wrote:

TimeShift za HBO kanale je omogućen. To je jedna dobra novost od BHTelecoma:)
Ne kod mene. Sad sam restartirao reciver i dalje nema.
Image

Ako je to istina onda je za svaku pohvalu :thumbup:
Locked