Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dzontra_Volta

#5626 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Pa naravno da se neće svima svidjeti svaki kanal iz ponude. Hvala Bogu pa danas imaš izbor (bar u Sarajevu) i možeš odabrati operatera koji ti nudi ono što te najviše zanima.
Ja sam bio dugo na MojaTV, nedavno prešao na Logosoft isključivo jer imaju SK kanale pored Arenasport kanala (mislim da su jedini koji nude oba paketa). Naravno da nije zanemarivo i što je brzina downloada mnogo veća, ali to nije bilo toliko presudno. To što ja ne gledam tamo neki Kopernikus ili BN nije bitno, jer to nisam gledao ni na prethodnom provajderu.
Onog dana kada (ako) Logosoft ukine SK ponudu, ja ću vjerovatno otkazati pretplatu i potražiti nešto treće.
opa22

#5627 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

ma sta im se desava s njemackim kanalima????????? evo vec drugi dan ih nema
Sakazulu

#5628 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Al prekida konekcija svake 2 minute...

@MTV

Čim si javio za CMC odmah su nam dohakali haha
nino90

#5629 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

bas prosieben koji najvise gledam od vikenda ili nikako ne radi, ili stopa, laga, kako kod je ispravno reci.
Sakazulu

#5630 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ispravno je reći, da LOL zeza sa kanalima od ljetos... I osim cirkularnog obavještenja na izbačenim kanalima, konkretan razlog nisu naveli!
The BEN10

#5631 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Jal' se meni čini, jal' je LOL nešta otanjio u zadnje vrijeme. Iskreno, nadao sam se većem broju HD kanala, čak je raja trunila po forumu nešta u tom smislu kao da će bit', al' dabogda šćeri da te kadija uzme...
Sakazulu

#5632 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma kako nije otanjio, ukinuo zapadni kanal za muziku CMC, nešto dodaju xy PINK kanala, koji vrte isti sadržaj. Nova se sama zajebala pa otišla. HD kanali na kašiku se dijele, upload nula bodova, brzine solidne ali može bolje, vala mogli su i broj minuta ko ima telefon povećati. I tako, mislim da su došli do limita i sad se čeka neki novi bum, pa da i oni krenu dalje.
nino90

#5633 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

prosiebeeeeeen, je li samo meni sjecka ili i ostalima?.
Sakazulu

#5634 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo i meni sad sjeckalo na svim kanalima dok je torrent aktivan. Kad sam ugasio sjeckanje se smanjilo ali i dalje traje... Ovo je sigurno stari problem meteo uslova i elektronike!

PS
Da ne spominjem konstantne prekide internet konekcije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Praetorious

#5635 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Konstantni višednevni prekidi, video stream danima štopa k'o da imam 1 mbps konekciju a ne 10, smetnje na nekim kanalima, smetenje na snimljenim materijalima ... šta se dešava?
afannedim

#5636 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kod mene nema nikakvih problema, ni sa netom ni tv, bilo je jedino sinoć do jutros sa Arenama i Pinkovima
Dzontra_Volta

#5637 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

afannedim wrote:Kod mene nema nikakvih problema, ni sa netom ni tv, bilo je jedino sinoć do jutros sa Arenama i Pinkovima
Ni ja gotovo nikad nisam imao problema (istina, ne gledam Pro Sieben niti me interesuje CMC, pored toliko drugih muzičkih kanala, pa ni ne znam da li nešto od toga koči). Nekad ranije je znala zalediti slika, restartujem STB i nastavi normalno. Oni koji konstantno imaju probleme vjerovatno imaju lošu paricu i trebaju tražiti od tehničara da ih zamijene.

I naravno, nadam se uskoro novim HD kanalima i nekim smanjenjem telefonskog računa, jer su to već svi provajderi uradili.
Sakazulu

#5638 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa naravno da ljudi zovu tehničare, ali od tih tehničara niko nije genije...

Iz svog iskustva znam da mi je svaki put dolazio drugi genijalac i ponašao se nadmeno, a kvar nikad nisu znali iz prve detektovati, nego su mene krivili. Da bi na kraju uvijek bilo 'ma nadogradili smo most, neko je dirao žice, parice na ulazu u zgradu i slične fore...

Komentari meni se ne đasvi CMC, Pro Sieben i slične stvari su suvišne. Ovdje ne vagamo šta ko voli, nego iznosimo često svoje želje. Moj žal za CMC nije što ja njih nagovaram da ubace taj kanal. Nego su ga imali i bez konkretnog razloga 'ubili'. Tako, i ostali korisnici su imali nešto u ponudi, koju je formirao LOL i onda odjenom fiki fik i ko te jeeeee. A uvale xy pink sranja, xy hayat, bn i sličnih muzičkih kanala, ekavskih crtanih kanala itd. Fino sam ranije napisao sve mi više liče kao da hoće da navale na tržište Srbije ili imaju žestokog partnera iz Srbije pa se lagano naginju tamo! Zadnja rečenica nije nacionalizam, nego vidim po djeci da ih moram sa ekavice stalno ispravljati...
kakavdanakneiskustvu

#5639 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

zeničani,jeste li zadovoljni logosoftom?
The BEN10

#5640 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Dzontra_Volta wrote:I naravno, nadam se uskoro novim HD kanalima i nekim smanjenjem telefonskog računa, jer su to već svi provajderi uradili.
Da, telefonske pozive sam totalno zaboravio - o tome smo u paketu govorili, i HD kanali i cijene poziva regulisati. Ne znam, LOL je do sada uvijek bio ispred ostalih sa novitetima. Meni se isto zna desit u zadnje vrijeme da moram restartovati STB. Sva sreća ne gledam mLogo TV...
afannedim

#5641 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sakazulu wrote:Evo i meni sad sjeckalo na svim kanalima dok je torrent aktivan. Kad sam ugasio sjeckanje se smanjilo ali i dalje traje... Ovo je sigurno stari problem meteo uslova i elektronike!

PS
Da ne spominjem konstantne prekide internet konekcije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam imao prije možda mjesec dana probleme sa prekidima konekcije, izvršili mi zamjenu rutera i sad radi internet ko flak.
Sakazulu

#5642 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

afannedim wrote:
Sakazulu wrote:Evo i meni sad sjeckalo na svim kanalima dok je torrent aktivan. Kad sam ugasio sjeckanje se smanjilo ali i dalje traje... Ovo je sigurno stari problem meteo uslova i elektronike!

PS
Ja sam imao prije možda mjesec dana probleme sa prekidima konekcije, izvršili mi zamjenu rutera i sad radi internet ko flak.

Koji si posjedovao ruter i šta su ti sad dali?
afannedim

#5643 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Zyxel za wDSL, a i sad su mi isti dali i stvarno nikakvih prekida.
Sakazulu

#5644 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

afannedim wrote:Zyxel za wDSL, a i sad su mi isti dali i stvarno nikakvih prekida.
Koji paket imaš?
afannedim

#5645 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sakazulu wrote:
afannedim wrote:Zyxel za wDSL, a i sad su mi isti dali i stvarno nikakvih prekida.
Koji paket imaš?

DUO+, dva AirTies HD STB-a.
Naslovnica

#5646 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Imam Trio paket, Airties receiver.
Koliko košta najam dodatnog risivera, jel ovo 5km ili 8km?
I kako se kopča, preko routera ili?
Trebao bih djeci da prikopčam na TV u njihovoj sobi, dosadni su više...
:)
lider

#5647 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Jel još neko ima problema sa internetom zadnjih dana, ping skace nenormalno :-?
Sakazulu

#5648 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo meni brzina na speedtest netu ne ide preko 12, od mogućih 18 ni prema Ljubljani ni prema Frankfurtu!

Zvao sam i dežurni kaže sve je uredu, ali da pratim pa prijavim tek u utorak... Da uredu je, sporo je :izet:
boogy

#5649 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by boogy »

Meni u zadnje vrijeme ping svakih 20 minuta skace od 35 do 500. Totalno frustrirajuće.
lider

#5650 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Na Grbavici interneta nema, kad će doći ne zna se :-)

Da nemam otključan ovaj wireless u komšiluku ne bih mogao mail provjeriti.
Logosoft se mora uozbiljiti jer ovo što se dešava u zadnje vrijeme je čisti amaterizam. Da sam to htio ostao bih na HS-u.
Post Reply