GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- junkers
#5626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Premijeru ko Boga te molim pošalji im specijalnu i sutra knjižice podijeli
- vjesticanametli
#5627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cuj one direktorice moli vozace majku joj...........knjizice im daj tuko
i ono treba rastjerat seljackaaaaaaaa buna
ko neandertalci i izgledom i ponasanjem
i ono treba rastjerat seljackaaaaaaaa buna
ko neandertalci i izgledom i ponasanjem
-
Trebam te
#5628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
junkers wrote:Premijeru ko Boga te molim pošalji im specijalnu i sutra knjižice podijeli
Bravo
Ima ko ce raditi i za manje place
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bull21 wrote:irfo_sa wrote:treba VLAD-u smijeniti a ne GRAS...
Poštovani radnici GRAS-a,
hvala vam na primjeru kako se treba boriti za svoja prava, ali vi nemate pravo da blokirate naš grad i da nas spriječite u odlasku na nastavu. Mi, studenti, smo platili kupone da bi nam pružili vrlo lošu uslugu prevoza, a sada nemamo ni to!
Molimo vas svoje probleme riješite prvo u svom preduzeću i pokrenite pitanje odgovornosti vaših uprava koje su svojim radom sve nas doveli u ovu situaciju, a ne da radi njihovog (NE)rada blokirate cijeli grad i normalan život, kao da smo svi mi odgovorni za vaše loše poslovanje.
Mi razumijemo da je situacija teška, ali na pogrešnom mjestu i na pogrešan način tražite rješenja. Budite sigurni da ćemo se i mi poslužiti istim metodama u borbi za naša prava koja nam vi i Vlada KS oduzimate!
-
Trebam te
#5630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
snaga_znanja wrote:Oni nisu u strajku. Oni su trenutno u fazi seljacke bune.dječak sa šibicama wrote:Nema potrebe za uvredama, ruzno citati.
Jel oni misle da rade ili jos strajkuju?
-
Innovation
#5631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta ima veze sto im je placena struja, sto su im uplacene place /to ne govore/, ali nema toplog obroka, a to je najbitnije. Pa i regres /za gubitase/ je jako bitan. Sad bi to trebali traziti.
Direktorica ih je jos jednom upozorila, a ne molila, jer Vlada nece ovaj put odustati od svojih zahtjeva.
Direktorica ih je jos jednom upozorila, a ne molila, jer Vlada nece ovaj put odustati od svojih zahtjeva.
- johntra
#5632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
meni je drago da je ova Vlada KS dobila ovaj vrući krompir, jer je ovo direktan produkt prethodnih vlada predvođenih SDA, koje su Bimu sve godine šopale lovom i donacijama...baš me zanima koliko će se te prijetnje obistiniti, pogotovo prijetnje gubitaša Zeljkovića, koji može biti u istoj ravni sa Bimom...
- dječak sa šibicama
#5633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad nece niko da pita, ja cu... ko je taj VLAD-a?
-
hhaarree
#5634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
+1dječak sa šibicama wrote:Kad nece niko da pita, ja cu... ko je taj VLAD-a?
i mene interesuje, beli neki igrac iz sjene
- BHF_Manijak
#5635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bravo, raja ih je odvela u dug od 150mil!
Daj ba, pa koliko samo mjesecnih karata prodaju. Tacno je da dosta raje ne kupuje, ali siguran sam da svi oni koji idu na pocetne stanice tipa ljudi iz Hrasnice, Hadzica, Ilidze S. kolonije itd kupuju mjesecne, zatim raja koja radi po firmama koje dobiju karte od GRAS-a, tako da sam siguran da vise od 60% Sarajeva kupuje na ovaj ili onaj nacin kartu.
Onaj debil spominje kako su skolarcima dali jeftinije karte i penzionerima dzaba, pa jebo cacu svog k'o da ih je on iz svog djepa platio a ne da se radi o subvenciji! Dokle seze taj kretenluk njihov i bezobrazluk!

Onaj debil spominje kako su skolarcima dali jeftinije karte i penzionerima dzaba, pa jebo cacu svog k'o da ih je on iz svog djepa platio a ne da se radi o subvenciji! Dokle seze taj kretenluk njihov i bezobrazluk!
- O'zone
- Globalni moderator
#5636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tepeš poznatiji kao Grof Drakuladječak sa šibicama wrote:Kad nece niko da pita, ja cu... ko je taj VLAD-a?
Zeljkoviću metilju jedan i ti i tvoja expertna vlada puna sala ljudi a nigdje muda
-
DON_eARL
#5637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Radi se o tome da nisu dobijali puni iznos subvencije.BHF_Manijak wrote:Bravo, raja ih je odvela u dug od 150mil!Daj ba, pa koliko samo mjesecnih karata prodaju. Tacno je da dosta raje ne kupuje, ali siguran sam da svi oni koji idu na pocetne stanice tipa ljudi iz Hrasnice, Hadzica, Ilidze S. kolonije itd kupuju mjesecne, zatim raja koja radi po firmama koje dobiju karte od GRAS-a, tako da sam siguran da vise od 60% Sarajeva kupuje na ovaj ili onaj nacin kartu.
Onaj debil spominje kako su skolarcima dali jeftinije karte i penzionerima dzaba, pa jebo cacu svog k'o da ih je on iz svog djepa platio a ne da se radi o subvenciji! Dokle seze taj kretenluk njihov i bezobrazluk!![]()
![]()
- MOSALJOZE
#5638 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sad gledam prilog na TV-u i govori neki radnik iz GRASA ovo je vlada kriva ona je naš šef,ovako onako.Iz njihovih izjava sam zaključio da oni očekuju sve na gotovo.
-
leptiricsareni
#5639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras treba definitivno ukinuti, izbrisati sa lica zemlje sadasnju stukuturu radnika u toj firmi (osim njih 10% normalnih).
ovo je nevideni JAVASLUK, SELJAKLUK, PRIMITIVIZAM. Iskreno mislim da su neke politicke igre u pozadini iza svega, da im neko cuva leda jer inace ko bi se NORMALAN usudio samo tako prestati raditi. I jako bitna je sljedeca stvar radnici grasa IMAJU PLATE (koje kasne JEDAN MJESEC), imaju TOPLI OBROK (ciji je iznos kao necija mjesecna plata), imaju REGRES.
ovo je nevideni JAVASLUK, SELJAKLUK, PRIMITIVIZAM. Iskreno mislim da su neke politicke igre u pozadini iza svega, da im neko cuva leda jer inace ko bi se NORMALAN usudio samo tako prestati raditi. I jako bitna je sljedeca stvar radnici grasa IMAJU PLATE (koje kasne JEDAN MJESEC), imaju TOPLI OBROK (ciji je iznos kao necija mjesecna plata), imaju REGRES.
-
DON_eARL
#5640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ništa nije slagao. Vlada KS postavlja upravu u GRASu, podobnu, a ne sposobnu. Tako se obogatiše oni koji su u talu, a mi ćemo ispaštati i plaćati dugove.MOSALJOZE wrote:Sad gledam prilog na TV-u i govori neki radnik iz GRASA ovo je vlada kriva ona je naš šef,ovako onako.Iz njihovih izjava sam zaključio da oni očekuju sve na gotovo.
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#5641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čekam dan kad će Sarajlije blokirati i Gras i taksiste.
-
FMDzem
#5642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja bi' njima sad odmaa 20% od plate ..
E ako 'jope izadju 17. kao sto i najavljuju, lijepo svi u vrstu, i jednom po jednom knjizicu, izljubit se sa njima, pa da se razilazimo ko ljudi..
E ako 'jope izadju 17. kao sto i najavljuju, lijepo svi u vrstu, i jednom po jednom knjizicu, izljubit se sa njima, pa da se razilazimo ko ljudi..
- MOSALJOZE
#5643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nikada brate.vedra nebesa wrote:Čekam dan kad će Sarajlije blokirati i Gras i taksiste.
-
goran16v
#5644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jebo majku, pa ovi debili iz GRAS-a fakat misle da su ljudi ovdje retardirani i da pate od amnezije. Kakav ba gubitak od svercanja?????? Danas se raja svera k'o sto su se uvijek sverala. Prije rata Sarajevo je nominalno imalo vise stanovnika, promorcionalno tome i vise onih koji se sveraju, GARS x puta vise vozila pa opet nije bilo minusa!
Skini plate na 1/2, rastjeraj prekobrojna govna i parazite, onda ce prodaja pokrit troskove.
Skini plate na 1/2, rastjeraj prekobrojna govna i parazite, onda ce prodaja pokrit troskove.
- izgrebano
#5645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Svako ko ima priliku će da bi došao do svojih prava uraditi to preko leđa nevinih. GRAS ima monopol i čim plata kasni 10 dana oni će maltretirat građane Sarajeva. Na kraj pameti im nije da idu pred vladu na koju se pozivaju.
GRAS je samo konkretan primjer onog što političari rade svaki dan. Isto ovako preko leđa običnih ljudi zatežu, a usput se enormno bogate.
Taxisti će uraditi isto, poljoprivrednici, policija, vatrogasci... kome već zatreba para i ko pomisli da je ugrožen...
Građani nisu organizovani jer ne rade u istoj firmi i slično. Tako da oni neće faktički nikad tražiti od ove gore marve koja ih pljačka da radi svoj posao, a kamo li šta više u vlastitu korist.
GRAS je samo konkretan primjer onog što političari rade svaki dan. Isto ovako preko leđa običnih ljudi zatežu, a usput se enormno bogate.
Taxisti će uraditi isto, poljoprivrednici, policija, vatrogasci... kome već zatreba para i ko pomisli da je ugrožen...
Građani nisu organizovani jer ne rade u istoj firmi i slično. Tako da oni neće faktički nikad tražiti od ove gore marve koja ih pljačka da radi svoj posao, a kamo li šta više u vlastitu korist.
- kinzekonze
#5646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E nacekat ces se.vedra nebesa wrote:Čekam dan kad će Sarajlije blokirati i Gras i taksiste.
- cyprus
#5647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zašto se ova bagra ne pohapsi?
- emigrazione
#5648 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne vozim se JGP tako da me to plaho i ne zanima, ali ako se zbog ovoga bune i dan danas:cyprus wrote:Zašto se ova bagra ne pohapsi?
mislim fakat da su ljudi u pravu, ovo nema ni u Africi ako cemo realno
-
Ponosan
#5649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da ove kabadahije iz Grasa zele dobro toj firmi strajkovali bi zbog viska radnika ili neradnika bolje receno! treba ovoj rulji konacno stati u kraj! ovo postaje nesnosljivo sta rade,ko fol kasni im jedna placa,ma daj...profesorima na fakultetima kasne po 2 place pa im ne pada na pamet da blokiraju grad,a sta ovi neradnici misle? poigravaju se gradjanima kao sa malom djecom,i narod sve trpi,treba im otici u firmu i demolirat je ,ionako nikakve koristi od nje nemamo,uvesti brate privatnika ,vozit ce kvalitetnije i jeftinije i redovnije,a budzet Kantona ce biti bogatiji za desetile miliona KM godisnje koje bacaju na 1 500 neradnika!
- Logovan
#5650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bagra ne hapsi bagru, tj. neće svoje drugove. Bagre vladaju državom.cyprus wrote:Zašto se ova bagra ne pohapsi?