Samo se umrijet mora druze.nosara wrote:I, zasto je onda bivsi sdp MORAO u vlast bas SAD...? Ako se uopste sjecas o cemu se radi...Alfons Kauders wrote:Ja ne polazim od te pozicije sto sam jasno naveo maloprije. Isto bi bilo i da su npr. SBB ili NS umjesto SDA i SDP, ili neke desete stranke. Al' nejse, haman sam to trebao bolje objasniti, samo nemam kredu, tablu i bukvar pri ruci.nosara wrote:
Hajde de...
Prvo, konsenzus... Ti polazis sa pozicije da ce sdp aman zaman zastitit interese BiH, gradjana, bla bla bla...bolje od nekog drugog (hare, fahro, tihic)... Ja mislim da nece, odnosno niko od njih se ne smije usudit da narusi ovaj jad od suvereniteta BiH i pristane na dezintegraciju drzave...
Znaci treba nam konzensuz...Drugo, kakav ZAVNOBIH, o cemu pricas...? Pa zlaja je dao legitimitet ustasama, kriminalcima i kvazi begovima i to proglasio reformskim savezom... Platforma na osnovu zajednickog sporazuma o saradnji, komunisti, ustase, krimosi i begovi... Dzema se prevrce u grobu...Samo ako nije u pitanju konsenzus s onim koji nam se ne svidjaju i s kojim se ne slazemo?
U kom slucaju nam svakako i ne treba konzenzus, jer on vec postoji.
![]()
Znaci 1939-1945 je "zavrtanje ruku"...Trece, svaki sporazum je po definiciji konsenzus zainteresovanih strana, pa tako i Dejton, Vasington, Videoton... Zavrtanje ruku je stvar tehnike, to se ne pika... Jesi li potpisao...? Jesi...? Konsenzus...1992 - 1995 takodjer...
Zanimljiv neki konsenzus
![]()
Ma volio sam ga mahnut u svoje vrijeme, al' sad slabo...Cetvrto, nekoliko si puta sasvim ozbiljno spomenuo da imas problem sa cugom... Jebi ga, pazi sta pises, ja sve shvatam ozbiljno... Osim sebe...
SDP je dobio relativnu vecinu, odvagao opcije i pokusao formirati vlast, negdje uspjesno, negdje ne. Ko kaze da su morali? Morali su s nekim u koaliciju, sami nisu mogli, ni blizu... Ali nisu morali u vlast. To nije isto.
I tvoja cijela prica (ne samo tvoja doduse) se svodi na sljedece - ti smatras da nisu trebali sad u vlast. Ok, postujem tvoj stav, ali se ne slazem. Sto se mene tice, kraj price, ali ti se ubi godinu dana pricajuci jednu te istu stvar, koju smo bezbroj puta prozvakali na forumu.
Ljudi koji prate ovaj forum nisu ni nezainteresovani, ni neinformisani, ni glupi. Iz nekog razloga, ti nastupas kao da jesu, tj. kao da nisu svjesni negativnih strana takve odluke i kao da ne znaju o cemu se radi. Raja je odvagala, neki su pojeli govno i podrzali taj potez, drugi nisu. I jedni i drugi imaju dosta argumenata na svojoj strani. Ko zna, mozda bi bilo bolje da su izabrali SBB? Ili da su cekali jos cetiri godine, pa da na konto ekonomske krize dobiju jos bolji rezultat.
Radi se o razlikama u misljenju i gotovo. Zato dzabe gubis vrijeme i papagajski ponavljas istu pricu koja ne pije vode. Haman ocekujes da se sad trebamo sloziti s tvojim subjektivnim misljenjem, sto se svodi na nivo svadje osnovaca - jel' bolji Zeljo il' Sarajevo... EKV ili Azra... Postujem tvoje misljenje, mada se ne slazem. Na tebi da je li ces postovati tudje...
Btw. Zeljo i EKV su ipak bolji.