Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnlock071

#5626 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Kaligrafija wrote:Stvarno su se reziseru, Starkovi ozbiljno zamjerili, pa jebote silova i poubija sviju... Debeli ih ne maltretira toliko kroz knjigu, koliko ovaj reziser, scenarista, ko li vec... Haj da hoce mala Arja makar postati cica sa sto lica, da malo osveti familiju ili mali Bran... Zao mi Starkovih nesto, haj nema pravila, svi umiru, al' njih stvarno .ebase! :D :-)
Arja na treningu kod faceless assassins, Bran na treningu kod 3rd eye raven, onaj najmlađi isto živ tu negdje, Jon Snow Lord Commander na zidu i dobar pravo sa Stannisom, Sansa na treningu kod Littlefingera... Meni izgledaju perspektivni i puno opasniji od recimo Lannistera.
Tito_i_Partija

#5627 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jest', al' Cersei ima ISIS, a Jamie ima Bronn-a. :D
johnlock071

#5628 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Bronn je mašina. :D
johnlock071

#5629 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

A Sersi ja mislim najjače šta ima, osim oblina, je onaj dr Frenkenštajn što reanimira Planinu. :)
Tito_i_Partija

#5630 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Nema vala ni oblina, da budemo iskreni. Jarane, od svih onolikih treba sto su bile u GoT, ona mi je medju najgorima.
johnlock071

#5631 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

E tu ćemo se razići kolega, meni je beton. :D

Al Missandei broj 1.
Juliuscezar

#5632 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

johnlock071 wrote:
Kaligrafija wrote:Stvarno su se reziseru, Starkovi ozbiljno zamjerili, pa jebote silova i poubija sviju... Debeli ih ne maltretira toliko kroz knjigu, koliko ovaj reziser, scenarista, ko li vec... Haj da hoce mala Arja makar postati cica sa sto lica, da malo osveti familiju ili mali Bran... Zao mi Starkovih nesto, haj nema pravila, svi umiru, al' njih stvarno .ebase! :D :-)
Arja na treningu kod faceless assassins, Bran na treningu kod 3rd eye raven, onaj najmlađi isto živ tu negdje, Jon Snow Lord Commander na zidu i dobar pravo sa Stannisom, Sansa na treningu kod Littlefingera... Meni izgledaju perspektivni i puno opasniji od recimo Lannistera.
Jedna od stvari sto GoT cini dobrim je ta bliskost stvarnom zivotu, ne moze sve biti savrseno niti moze sve biti grozno. E sad mogu zajebat ako se nafuraju na to da samo šokiraju lošim stvarima, ako ne naprave neki balans.
Jeste Sansa na treningu kod Litlefingera, ali je obecao donijeti njenu glavu. Da i ja sumnjam da ce biti tako, ali ko zna mozda je i bio ozbiljan.
Kaligrafija

#5633 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

johnlock071 wrote:
Ako ih 5 sezona maltretiraju, nebi ja rekao da ce to uskoro prestat... :D Ja njih vidim kao neki kljuc, do kraja serije, ko ce od njih prezivjet, vidjet cemo...
Ja navijam za njih i za Daenerys Targaryen, mislim da ce kad se vrati kuci, ako se ikad vrati, napraviti opsti haos, po meni ce to biti u 7 sezoni... :lol: :lol: :-)

Btw Ako se majka kraljica nastavi kurcit, mogla bi sa babom Tyrellicom uskoro zaratit! Ona se folira, a nema pola vojske Lanistera pod kontrolom... A baba je opasna... :D :D
johnlock071

#5634 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

bhnapoleon1 wrote: Jeste Sansa na treningu kod Litlefingera, ali je obecao donijeti njenu glavu. Da i ja sumnjam da ce biti tako, ali ko zna mozda je i bio ozbiljan.
Realno, mislim da Littlefinger nikad ne bi uzeo nekog nestabilnog kao Sersi za istinskog saveznika, rekao joj je šta je htjela čuti.
A to što joj je otkrio za Sansu to je jednostavno njegova agenda tokom cijele priče, samo što više zakuhati.
A i Sansa mi se čini kao jedina živa osoba koja Littlefingeru znači bar nešto malo.
johnlock071

#5635 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Kaligrafija wrote: Ako ih 5 sezona maltretiraju, nebi ja rekao da ce to uskoro prestat... :D Ja njih vidim kao neki kljuc, do kraja serije, ko ce od njih prezivjet, vidjet cemo...
Ja navijam za njih i za Daenerys Targaryen, mislim da ce kad se vrati kuci, ako se ikad vrati, napraviti opsti haos, po meni ce to biti u 7 sezoni... :lol: :lol: :-)

Btw Ako se majka kraljica nastavi kurcit, mogla bi sa babom Tyrellicom uskoro zaratit! Ona se folira, a nema pola vojske Lanistera pod kontrolom... A baba je opasna... :D :D
Pa bili su Starks jaki u početnim sezonama, donekle. Ned je podcjenio neprijatelja totalno, previše časti premalo mudrosti, izgubio glavu. Ipak i dalje su strahovali Lannisteri koje su porazili par puta, zarobili Džejmija itd; i onda je nastupio Rob Stark i njegovo kompletno odsustvo mudrosti što je dovelo do Red Wedding gdje su ih baš srozali... Baš mislim da je vrijeme da se polako vrate na svoje.
annoy

#5636 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

VenomousV wrote:
nemoj tako, jes' psihopata al' nije ruzan :D
Dobro, meni jest, ako nekom drugom nije, super, više sam htjela reć da nije onako stereotipni ljepotan kao Jason Momoa, pa nitko nije vikao "jadna Daenerys" :D
Po meni je ona bila u jednako lošoj situaciji, brat ju je prodao divljacima bez da ju je išta pitao
annoy

#5637 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

johnlock071 wrote:
Pa bili su Starks jaki u početnim sezonama, donekle. Ned je podcjenio neprijatelja totalno, previše časti premalo mudrosti, izgubio glavu. Ipak i dalje su strahovali Lannisteri koje su porazili par puta, zarobili Džejmija itd; i onda je nastupio Rob Stark i njegovo kompletno odsustvo mudrosti što je dovelo do Red Wedding gdje su ih baš srozali... Baš mislim da je vrijeme da se polako vrate na svoje.
I Neda i Robba je čast došla glave.
Doduše u seriji je ovo s Robbom drugačije izvedeno, pa ispada da je zbog ljubavi pregazio riječ, neću sad pričat sadržaj iz knjiga ali mi je žao što to nije prikazano i u seriji jer je baš tragično da i otac i sin nastradaju jer su oboje bolesno časni. Iako, Robb je napravio grešku u oba scenarija.
gidra

#5638 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by gidra »

šta je azhor ahai?
Vidim teorije neke po netu Snow je azhor ahai.. pitam ovo jer nisam čitao knjige.
Juliuscezar

#5639 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

gidra wrote:šta je azhor ahai?
Vidim teorije neke po netu Snow je azhor ahai.. pitam ovo jer nisam čitao knjige.
U vrijeme velike noci kada su se prvi put pojavili bijeli setaci, Azhor je valjda bio lik koji ih je uspio da porazi.
johnlock071

#5640 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

gidra wrote:šta je azhor ahai?
Ovaj lik je malo iritantan :) ali pazi da ne izbrblja nepotrebne spojlere, pa je praktičan. :)

annoy

#5641 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

johnlock071 wrote:
Ovaj lik je malo iritantan :) ali pazi da ne izbrblja nepotrebne spojlere, pa je praktičan. :)
Jao, kako meni taj Emergency awesome ide na živce :D prestala sam ga gledati. Ali ima ok clipova.
Ja bih svim nečitačima koje zanima nešto više od ovoga što im se nudi u seriji o pozadini cijele priče preporučila da pogledaju na Youtube videa od Comicbookgirl19, ima jednu seriju videa o povijesti Westerosa i ostatka ASOIF svijeta pod nazivom EPIC HISTORY, meni je zabavna i zanimljiva a isto pazi da ne spojla :)
johnlock071

#5642 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

annoy wrote:
johnlock071 wrote:
Jao, kako meni taj Emergency awesome ide na živce :D prestala sam ga gledati. Ali ima ok clipova.
Ja bih svim nečitačima koje zanima nešto više od ovoga što im se nudi u seriji o pozadini cijele priče preporučila da pogledaju na Youtube videa od Comicbookgirl19, ima jednu seriju videa o povijesti Westerosa i ostatka ASOIF svijeta pod nazivom EPIC HISTORY, meni je zabavna i zanimljiva a isto pazi da ne spojla :)
Hey Youtubers it's Charlie. Komiram mu se svaki put. :D
Al baš zna izvući nekad što kažeš, tačno zna mjeru koliko reći i šta izdvojiti. :)
Meni je onaj History & Lore što sam postao ranije nešto obavezno uz seriju, ko ne čita knjige. Inače se radi o izmišljenoj zemlji, gdje baš pozadina i historija igraju bitnu ulogu u shvaćanju situacije, a to je zapostavljeno u samoj seriji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5643 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jebote višhe i serija i producenti i režiser i debeli prdonja...pa moram li gledat čerečenja, deranje kože, silovanja itd itd da bi se zadovoljila prljava isfrustrirana mašta kretenskih mozgova...od nečeg što je bilo kao jedna fina fantazijska priča su napravili pedofilsko-pedersko-morbidno šenlučenje...jebte koda su im karadžić i mladić savjetnici...i onaj abu bekir iz sirije
johnlock071

#5644 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

pici wrote:jebote višhe i serija i producenti i režiser i debeli prdonja...pa moram li gledat čerečenja, deranje kože, silovanja itd itd da bi se zadovoljila prljava isfrustrirana mašta kretenskih mozgova...od nečeg što je bilo kao jedna fina fantazijska priča su napravili pedofilsko-pedersko-morbidno šenlučenje...jebte koda su im karadžić i mladić savjetnici...i onaj abu bekir iz sirije
Neko te slagao, niti knjige ni TV show nikad nisu krili tu "tamnu" stranu, pa čovječe u prvoj epizodi prve sezone imaš incest, bacanje djeteta sa kule, prodavanje maloljetne sestre silovatelju.....
Tito_i_Partija

#5645 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

johnlock071 wrote:
pici wrote:jebote višhe i serija i producenti i režiser i debeli prdonja...pa moram li gledat čerečenja, deranje kože, silovanja itd itd da bi se zadovoljila prljava isfrustrirana mašta kretenskih mozgova...od nečeg što je bilo kao jedna fina fantazijska priča su napravili pedofilsko-pedersko-morbidno šenlučenje...jebte koda su im karadžić i mladić savjetnici...i onaj abu bekir iz sirije
Neko te slagao, niti knjige ni TV show nikad nisu krili tu "tamnu" stranu, pa čovječe u prvoj epizodi prve sezone imaš incest, bacanje djeteta sa kule, prodavanje maloljetne sestre silovatelju.....
I odsijecanje glave. :wink:

Mislim stvarno, ako ti prva epizoda nije jasan uvod u sta se upustas, onda bolje gledaj Sulejmana i sve u redu. Ha ja.
Rockefeller

#5646 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Pagansko doba.
omar little

#5647 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

meni su, majke mi, najjaci ovi sto ocekuju od game of thrones nekakve fantazije, fikcije, zmajeve, supernatural i tako to. totalno, ali totalno, dibidus, promasena poenta komplet serijala. ne berem kako neko moze gledati pet sezona i ne ubrati poentu serije. :-) zove se game of thrones, samo ime indicira borbu za vlast, dodaj k tomu svijet i vrijeme u kojem se to zbiva, bez ikakvih pravila i susprezanja, anarhija. prezivljavanje, za neke bukvalno, za neke na poziciji. i onda dodju i kazu ja sam ocekivao/la zombije, setace i zmajeve, ovo nasilje je ruzno. :-)
johnlock071

#5648 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Tito_i_Partija wrote: I odsijecanje glave. :wink:
Mislim stvarno, ako ti prva epizoda nije jasan uvod u sta se upustas, onda bolje gledaj Sulejmana i sve u redu. Ha ja.
:D
omar little wrote:meni su, majke mi, najjaci ovi sto ocekuju od game of thrones nekakve fantazije, fikcije, zmajeve, supernatural i tako to. totalno, ali totalno, dibidus, promasena poenta komplet serijala. ne berem kako neko moze gledati pet sezona i ne ubrati poentu serije. :-) zove se game of thrones, samo ime indicira borbu za vlast, dodaj k tomu svijet i vrijeme u kojem se to zbiva, bez ikakvih pravila i susprezanja, anarhija. prezivljavanje, za neke bukvalno, za neke na poziciji. i onda dodju i kazu ja sam ocekivao/la zombije, setace i zmajeve, ovo nasilje je ruzno. :-)
Hmm pa ovo jest fantasy show ispunjen zmajevima, zombijima, misterijama, magijom i proročanstvima. Ne znam što ne može biti i jedno i drugo. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5649 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

užas koji ste vi morbidni likovi... :shock:

omar little

#5650 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

poenta serije nisu zmajevi. fantazijski elementi su fino inkorporirani, ali ovo nije supernatural limunada. po pisanju na internetu, a i ovdje, dosta ljudi ocekuje/zeli bas to jer im je ostatak pretezak. da se procita povijesna neka knjiga, bilo koje regije svijeta, naci ce se sve tesko/ruzno/ogavno sto ima u game of thrones. ne vidim problem.
Post Reply