Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Richard Wagner

#5626 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Richard Wagner »

DAKLE, DA POTVRDIMO, REAL JE ISPAO ZBOG SUDIJA?
Bušman

#5627 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Bušman »

ultima_palabra wrote:Alexisu ondje ni otac ne bi penal svirao.
Vjerovatno mu otac navija za Real. Imao je loptu u nogama, Pepe ga je potkacio dok pri tom nije ni dotakao loptu.
ultima_palabra wrote:S druge strane, 3 potencijalna penala (ruke Busquetsa i Abidala i guranje Puyola nad Benzemom).
Ponovi kada se za igranje rukom sudi penal. Guranje Puyola i Benzeme... mozda protiv Athletica kad ovi imaju fin rezultat.
ultima_palabra wrote:Na kraju još nezaslućeni crveni za Ramosa i ukradene bar dvije minute nadoknade.
Nezasluzen? Lakat u lice. Pa i Pique je dobio zuti karton proslu utakmicu. Pogledaj pravila - lakat u lice je cist zuti karton. Ko je Ramosu kriv sto je tad vec imao jedan?
Za nadoknadu je sudija stvarno pogrijesio. Ali nije vise od 2 minute, nego oko minut i po. Tu je Real ostecen, ali mozda i Barca.

U svakom slucaju sudija je bezveze pokvario dobru utakmicu.
LSD

#5628 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

drTooth wrote:ovim Realovcima za sreću i "ponos" treba tako malo, dok su Barcini simpatizeri previse razmazeni ! xD
:lol: :lol: :-) :thumbup:

Barca vratila draž El Clasica ;-) sevap je...na poluvremenu kod 2-0, sponzori poceli otkazivati vele Yebo više ovako :-) pa malo popustiše da i ovi šta odigraju...ali dobro, sad ce mjesec dana pricati i tješiti kako su blizu, kako ih sudija ošteti bla bla bla...stanrdardne teorije zavjere.
darius_maximus

#5629 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by darius_maximus »

skenderija04 wrote:Real Madrid se vratio!!!!! E sad kad mi neko kaze da ova ekipa ne moze igrati fudbal ponavljam FUDBAL, i biti bolji protiv Barcelone neka jos jednom u miru pogleda utakmicu. Svaka cast Realu, za mene je danas dokazao da je Veliki tim. Danas smo vidjeli par stvari koje nikada za Guardiole nismo vidjeli 1 Da ovi djecaci sto dodaju lopte gledaju da ukradu vrijeme 2.Da Barca izbija na sunce lopte iz svog kaznenog. 3. Da upute samo JEDAN sut na gol u toku poluvremena na svom terenu. Danas smo vidjeli realnu alternativu za Tiki-Taka. Svaka cast jos jednom. "Navijam" za Barcelonu ali da je prosao Real bilo bi vise nego zasluzeno.Nakon ovoga neka svi izvuku zakljucke 1. Veliki takticar Mourinho je morao vidjeti da kada ovaj tim igra FUDBAL i nadigrava se protiv Barcelone ima sansi i to velikih.2. Igraci Barcelone trebaju da razmisle o ovoj utakmici i da je pogledaju par puta i da vide da nisu bas toliko superiorni .
Naravno da moze igrati fudbal, pokusali su oni i ranije, pa popili petardu... :D
Iskreno, mislim da je ovo vise do one slabosti koju Barcelona pokazuje ove sezone, a to je da ako nemaju ogroman motiv olako shvataju utakmice i kada misle da su rijesili utakmicu ne forsiraju se previse...

1. Barca uvijek "krade vrijeme", ako nista posjedom lopte, mogli su se oni u zadnjoj liniji dodavati do prekosutra, ali im je falila bitna karika, Valdes. Pinto nije za njihovog stila igre, previse grijesi u razigravanju igraca...

2. Vidi pod jedan. Da je Valdes bio na golu, uvijek bi imali kariku koja moze popuniti rupu nastalu u odbrani... U prvom poluvremenu je Pitno pogrijesio jedno milion puta, u drugom mu nisu ni dodavali haman, sve je islo na izbijanje...

3. Kazem, olako su shvatili utakmicu... Mislili su laganini na svom terenu i da se Real nece puno ritati, ali kada su sabrali konce odradili su posao maksimalno efikasno... Kasnije opet opustanje...
Ne postoji trenutno alternativa za tika-taka. Igra koju forsira Real je previse na granici faula za toga, puno kartona, puno prekida, puno nervoze... Kada bi se obje ekipe stvarno nadigravale ne bi se Real dobro proveo, imaju oni tu iskustva... :D

Ipak, drago mi je sto je Clasico bio napetiji nego inace, ali malo previse se pripisuje Realu, a premalo se kudi Barcina nepozrtvovanost... Odavno nije bio bolji Clasico, ali nije ovo kraj Barcine dominacije... :D
ultima_palabra

#5630 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:@ Ultima palabra
Ja se pitam zasto mu treba 10 utakmica da shvati da je talenat i kvalitet ispred svih sablona. Ozil je odigrao najbolju utakmicu za Madrid . Sljedeca utakmica ce biti nesto sasvim drugo.
Pa ima tu i neki šablon... kada izađeš na 35 metara od gola, Barca uradi isto, onda se utakmica igra na nekih 30tak metara dužine terena. Lakše je zaustaviti Barcine kreativce u toj gužvi nego kad pustiš da ti kombinuju ispred 16erca. Ovako je igrao Pellegrini u svoja 2 clasica.

Madrid ima igrače koji su jaki na lopti da je ne izgube u takvoj gužvi, a dobro su izdržali i što se tiče trke.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5631 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by bordo gandalf »

Bušman wrote:
Vjerovatno mu otac navija za Real. Imao je loptu u nogama, Pepe ga je potkacio dok pri tom nije ni dotakao loptu.
Ja kontam ti se salis kad ono ti ozbiljan :-) :-) :-)
Baltazar_khan

#5632 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

barcelona je oštećena od prve minute, iz razloga što je čitavu utakmicu odigrao zločinac pepe. a svi znamo da je već u prvoj tekmi trebao da dobije crvenka, zar ne?
Bušman

#5633 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Bušman »

rashtiman wrote:
Bušman wrote:
Ja kontam ti se salis kad ono ti ozbiljan :-) :-) :-)
Otac mu je za zivota bio veliki navijac Barce, zbog toga je Alexis i odabrao Barcu ;)
Quark_m

#5634 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Quark_m »

Daj da i mi taj pehar bacimo pod bus :D :D :D :D
Distortion

#5635 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Distortion »

Ovi opet o sudijama :D a trebali u prvom ostat s igracem manje :lol:

Ruka Abidala :D Buskea uz tijelo...

Pepe opet udara Cesca kad mu je uzeo loptu, minimalno zuti karton ni faula Barcelona ne dobija...

Strasni ste sa spominjanjem sudija :thumbup:

P.S. Svaka cast za prikazanu igru, konacno jednom u 11 utakmica da odigrate dobro...
Richard Wagner

#5636 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Richard Wagner »

real je večeras dobro odigrao, pogotovo ezil i benzema

što se tiče priče da je sudija pomogao barsi - glupost

barsa može bolje i igraće bolje
Cyrax

#5637 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Cyrax »

Realovci se zale na sudjenje hahhahahahaahhaah :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5638 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Guardiola: "Madrid have played a great game. But I think that over 180 minutes, we're the just winner."

Sve je rečeno.
Alkos

#5639 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Alkos »

skenderija04 wrote:Real Madrid se vratio!!!!! E sad kad mi neko kaze da ova ekipa ne moze igrati fudbal ponavljam FUDBAL, i biti bolji protiv Barcelone neka jos jednom u miru pogleda utakmicu. Svaka cast Realu, za mene je danas dokazao da je Veliki tim. Danas smo vidjeli par stvari koje nikada za Guardiole nismo vidjeli 1 Da ovi djecaci sto dodaju lopte gledaju da ukradu vrijeme 2.Da Barca izbija na sunce lopte iz svog kaznenog. 3. Da upute samo JEDAN sut na gol u toku poluvremena na svom terenu. Danas smo vidjeli realnu alternativu za Tiki-Taka. Svaka cast jos jednom. "Navijam" za Barcelonu ali da je prosao Real bilo bi vise nego zasluzeno.Nakon ovoga neka svi izvuku zakljucke 1. Veliki takticar Mourinho je morao vidjeti da kada ovaj tim igra FUDBAL i nadigrava se protiv Barcelone ima sansi i to velikih.2. Igraci Barcelone trebaju da razmisle o ovoj utakmici i da je pogledaju par puta i da vide da nisu bas toliko superiorni .
Jesi ti siguran da navijas za Barcelonu? :mrgreen: Nakon dugo vremena dobra tekma... Real konacno odigrao kako se od njega ocekuje, Barca nakon dugo vremena jako losha. Sudiji se nema sta prigovoriti, da je podijelio crvenih koliko je trebao, utakmica bi se drugacije odvijala i ne bi gledali ovakav mec definitivno. Mozda jeste usrao zadnjih par minuta i sa onim crvenim, ali tek sutra cemo znati da li je crveni dat zbog onog lakta ili nekog prigovora. Po meni su odigrali bare-bare i ko god da je prosao ne bi bilo nezasluzeno, jer su jedni bili bolji prvu, drugi malcice drugu utakmicu, a ipak se dvije utakmice igraju zar ne?! Mozda se svima ucinilo da je Real trebao proci ali se zaboravlja da se ipak igraju dvije utakmice. Razumijem koliko bi to znacilo za samopouzdanje igracima i treneru Reala, ali tako je kako je, Barcelona je po meni pokazala vise u 2 utakmice.

Navijam za Barcu, simpatiziram je zbog odnosa grada Barcelone prema mom rodnom gradu, da se odmah ogradim, ali mi nisu jasni ovi koji simpatiziraju Real. Desetine utakmica je Barca zaista nadigrala i ponizila real u svim segmentima igre i jedna utakmica gdje su zaista bili bare- bare, i odjednom "svjetski prvaci", a do jucer su se sakrivali po misjim rupama. Jos Real treba da se dokazuje na terenu i u medjusobnim susretima (bez da lomi i kasapi protivnika) da bi pokazao svima da moze da se nosi sa najboljim svjetskim klubom u proteklih nekoliko godina, a mozda i svih vremena, htjeli to neki priznati ili ne. A iskreno, ja bih volio da je ovakav svaki susret najboljih klubova na svijetu... Pa nek pobijedi bolji!

PS - Casilas gospodin bio i ostao :thumbup: , Real ako zeli da ima kakvu takvu reputaciju i simpatije nek' se obavezno rijesi onog idiota na klupi i onog mesara -papka. Sto neko rece, da je ovdje rodjen, original ubica i ratni zlocinac.
sumirprimus

#5640 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

elem suma sumarum,real je napredovao,sada i ispadanje iz kupa i nerijesene utakmice slave kao pobjede :lol: :lol: :evil:
ajmo sada realno,poslije koliko 4,5 : 1??? tesko je upratit tita mi,zar je bilo potrebe,za gasom???sve je vec bilo odluceno,lazna nada oet iz utakmice u utakmicu,prije samo heftu,real je golom ronalda poveo i to je bilo to1!!! tad su poveli,sad su gubili,na poluvremenu 3,4 razlike,halo ljudi???
SVE SU BOLJI,hau jes nou :mrgreen: :roll: ,jos kad bi im sudije konacno pocele izbacivat mesare,njonjak bi oni napravili i pola sansi koje su napravili...
znaci sve sto je znao i imao,bacio je u vatru ,i nije uspio...
jebote reaLU JE USPJEH VI iks kod barce..kako nisk letva moze pasti :dance:
5 0 5

#5641 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Guardiola: "We had a very great game. We can not forget that we played against Madrid."
"It wasn't easy, Madrid had nothing to lose, but we played a great game, a shame we lost Iniesta and Alexis with injuries."
"If you play against Madrid, if you see their squad, their bench, you can't expect to play two games like the first leg."
"Mourinho not congratulating us for qualifying? He has the right to do so. Thankful he congratulated us for first leg win."

Mourinho: "We played a great game. Madrid player insulting referee in the players's tunnel? I didn't hear anything."
"It's impossible to win here at the Camp Nou. Line-up first leg was a mistake? No."

Barcelona are now undefeated in their last 7 clasicos, a new club record
Quark_m

#5642 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Quark_m »

Pokazala je Barca proslu tekmu sve sto je trebala, pa jel kriv mou ili sudija ko ce ti ga znati. Sa ovim realovcima se nikad ne zna.
Tvrdokorna mrlja

#5643 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tvrdokorna mrlja »

imate li link za citavu tekmu,gledao sam samo zadnjih 10 minuta.

ako je neko vec prije na temi stavio,unaprijed se izvinjavam :)
ultima_palabra

#5644 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Bušman wrote:Vjerovatno mu otac navija za Real. Imao je loptu u nogama, Pepe ga je potkacio dok pri tom nije ni dotakao loptu.
Bilo je malo kontakta ali je Alexis prelako pao.
Bušman wrote:Ponovi kada se za igranje rukom sudi penal. Guranje Puyola i Benzeme... mozda protiv Athletica kad ovi imaju fin rezultat.
Nemam ja šta ponavljati... više da nisu penali nego što jesu, ali znaju se suditi. Večeras protiv Cityja sudiše takav penal, isto tako i kad su sa Chelseajem igrali nedavno. Bezveze petljaš Athletic u ovo, očigledno povlačenje za dres je bilo.
Bušman wrote:Nezasluzen? Lakat u lice. Pa i Pique je dobio zuti karton proslu utakmicu. Pogledaj pravila - lakat u lice je cist zuti karton. Ko je Ramosu kriv sto je tad vec imao jedan?
Za nadoknadu je sudija stvarno pogrijesio. Ali nije vise od 2 minute, nego oko minut i po. Tu je Real ostecen, ali mozda i Barca.

U svakom slucaju sudija je bezveze pokvario dobru utakmicu.
Nije lakat, nego je podlakticom ga malo dohvatio, s tim da je više glava išla prema ruci nego obrnuto. Za kriterij koji je uspostavio, smiješan crveni.
bingov buraz

#5645 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by bingov buraz »

Sad ce realovci pomisliti "imamo ih u sljedecoj,konacno smo nasli nacin da ih dobijemo" a onda leden tus ponovo...Pep me podsjeca na pticu trkacicu a Mou na onog jadnog kojota,taman da je zgrabi ono

Image

i onda nazad u radionicu :mrgreen:

Ozbiljni dio,zasluzen remi Reala,odlicna utakmoca,Ozil fantastican,sudjenje karina ali malo bi se sudija na svijetu snaslo u takvoj utakmici,mislim da nije postojala namjera da se osteti bilo ko,
skenderija04

#5646 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:@ Ultima palabra
Ja se pitam zasto mu treba 10 utakmica da shvati da je talenat i kvalitet ispred svih sablona. Ozil je odigrao najbolju utakmicu za Madrid . Sljedeca utakmica ce biti nesto sasvim drugo.
Pa ima tu i neki šablon... kada izađeš na 35 metara od gola, Barca uradi isto, onda se utakmica igra na nekih 30tak metara dužine terena. Lakše je zaustaviti Barcine kreativce u toj gužvi nego kad pustiš da ti kombinuju ispred 16erca. Ovako je igrao Pellegrini u svoja 2 clasica.

Madrid ima igrače koji su jaki na lopti da je ne izgube u takvoj gužvi, a dobro su izdržali i što se tiče trke.
E upravo to. Klasiko sa Pellegrinijem je bila utakmica koju je Madrid hladno mogao dobiti. Ne znam zasto tolike zajebancije Lass-Khedira i slicno. Ovi ljudi igraju odlicno. To sam diskutovao sa Obucom neki dan. Nije kontra jedini nacid da se pobjedi.
Not My Idea

#5647 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Not My Idea »

Image
:dance:
Baltazar_khan

#5648 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Image

:lol:
sophieEl

#5649 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sophieEl »

:lol: :mrgreen:
ruud

#5650 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ruud »

ma i mi ovdje previse o sudijama, imamo priliku pogledati sve situacije, bilo faul, go, ofsajd.. i to po 10 puta jos na usporenim snimcima pa opet se dovumimo i ne znamo jel vako ili je nako..
dok sudija mora to sve da pohvata i ima samo par sekundi da odluci i to pod pritiskom sto publike sto igraca..
:wink:
Locked