Logovan wrote:Crvena Tifoza wrote:
Ovo sa Slovackom je nigdje veze.
Sta je sa Grckom? Oni su u rangu jednog San Marina?

Ma frajer nabraja samo negativnosti a jebo sve dobro što se desilo.
Aaa jebem ti, što sam ušao na ovu temu, bolje mi je da nisam vidio ovakvu glupost.
Ima ovaj
Don Vito Capo del Tutti Cappi Napoli finih ideja i finih primjedbi.
Samo sto, kao sto i Laka ide u krajnost kad podrzava Susica, on ide u krajnost sa pljuvanjem.
Mada ponavljam, ima finih ideja...kao sto i Laka opravdano brani Safeta u nekim situacijama.
Vjerovatno zbog toga ga neki i ne uzimaju za ozbiljno i nazivaju ga svakakvim imenima.
Ta "krajnost" kod Vite se moze vidjeti upravo u ovakvom postu, gdje je zaboravio pobjede i samo naveo poraze ili remije sa slabijim od nas...
Kad je vec povukao to...da i ja napisem...
Portugal - Realno...mozda previsok rezultat...ali su ljudi bolji sto jest' - jest'.
Brazil - Zasluzili smo X 100%. Mada, da je utakmica bila takmicarskog tipa, vjerovatno bi bilo 3:1 - 4:2.
Sjedinjene Americke Drzave...RAZBILI NA PROSTE FAKTORE dok su na terenu bili glavni igraci. Al ubili ih a nismo se ni oznojili.Kad su usle izmjene - ljudi prave preokret. Bar smo vidjeli sta znaci kad Spahic izadje...

Tuzno - ali istinito
Opet da je takmicarska...ko zna sta bi bilo.
Njemacka - citaj pod "Portugal".
Rumunija - Losa taktika Susica #1.
Slovacka - Losa taktika Susica #2. Nema izgovora. Ljudi nas takticki pojeli.
Katar...smijesna utakmica od prije 3-4 godine. Pa i Hrvati na koje neki ovdje svrsavaju su ih uzeli "samo" 3:2 kuci koji mjesec prije nase utakmice. Jbg ljudi se naloze, ne igra se cesto sa evropljanima.
Francuska - Zasluzen poraz i nezasluzen remi...znamo cijelu pricu i oko utakmice na Kosevu i oko one "tamo" u Francuskoj. Nismo se obrukali sekunde, cak sta vise...Odlicna taktika Susica!
Mexico - Evo upravo se prisjecam "hajlajtsa" na youtubeu
1. utakmica (2:0) smo igrali bez Begovica i Dzeke a Pjanic je tad bio "mlad" pa nije ni igrao
2. utakmica (2:1)...i da smo ih uzeli ne bi bilo nezasluzeno...Jel ono Vranjes.
Irska - Ljudi bili bolji od nas i tacka. I jaci su od nas padali na njihovom terenu. Zasluzen poraz.
Albanija - znam da je otrcana fraza ali nije tamo lako igrati...Plus, ja se ne sjecam da nas je neko tukao kao sto su oni.
Egipat...Uzas zivi. Svi krivi, od Safeta do igraca. Lose, lose, lose.
Znaci po tebi Vito, kad pobjedjujemo - pobjedjujemo zbog?? Koga??? Cega???
Kad gubimo - gubimo zbog Safeta!!
Ne branim ga, Boze sacuvaj, ali mislim da, osim u 2-3 utakmice tokom cijelog mandata, Safet nije takticki grijesio.
I to mislim na ove takmicarske.
Koga jos boli lijevo jaje za prijateljskim.
Ok, lijepo je kad se pobjedi...ali zar upravo prijateljske ne bi trebale da budu poligon da se probaju neki igraci?
Cinjenica je da mi nemamo kvalitetne izmjene. Mozda jednu - dvije, zavisno opet od kvalitete protivnika.
Ovde se "drobi" o famoznom "trecem napadacu"

za "NeDajBoze" a mi nemamo ni na jednoj poziciji zamjenu!
Begovic, Spaha, Kolasinac, Mujdza, Medunjanin, Lulic, Salihovic, Pjanic, Dzeko, Vedo, - nemaju alternativu!
I cim ti zamjenis 2 ta igraca - eto frke! To se vidjelo X puta.
Mozda nekome Medunjanin upada u oci - ali da nema njega, Pjanic bi se morao vracati do naseg sesnaesterca da preuzme i razigrava. Svi nam napadi krecu Begovic - Spahic - Medunjanin...pa onda tek Pjanic i dalje...
Ko je pogledao nase utakmice (mislim na protivnicke selektore) ima da nam zvekne presing na toj pocetnoj relaciji i eto belaja.
Ali ako hocemo da se "krvimo" sa najvecim - zao mi je ali bez enormno velike srece i 200% zalaganja (matematicki nemoguce, al hajd

)ili loseg dana protivnika (mada ni tad ti nije pobjeda zagarantovana - sjeti se Francuske) zavrsavat cemo kao protiv Brazila, Njemacke, Argentine, Portugala.
Greska Safeta koja ce nas, po meni, kostati puno - igra sa 2 napadaca i bez desnog veznog/krila (zapravo sa Ibisevicem kao "laznim desnim krilom" ili sa Pjanicem ako bude u igri i Miske. Mujdza nam puno ide gore, ucestvuje u napadima, sto je dobro. Ali kad on ispadne - BELAJ. Niti ima ko da ga "pokrije" kad izlazi, niti je Mujdza toliko brz (posebno sad nakon povreda) da se moze vratiti, a nemas ni zadnjeg je.benog veznog da vec na sredini pokrije njegovu stranu. Jedini nacin je faul-om zaustaviti.
Lijeva strana sa Kolasincem/Salihovicem/Lulicem - cista suprotnost!
A SP je takvo da u grupi sa nama imas super brze igrace Nigerije i Argentine, gdje ce ako se ovo ne promjeni biti mali milion takvih faulova a samim time i zutih kartona! To ce nas dovesti u situaciju da protiv Irana igramo desetkovani.
Sto ovo pisem, ni sam ne znam...jer ja prvi ne bih procitao ovako dug post.