Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hipatija

#5626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

CIK treba da odgovara zbog vlastitih propusta. Naravno da nije njihova nadležnost tumačenje. Nisu odradili svoje obaveze ( u zakonskim rokovima).
AliceInChains

#5627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:
yugi wrote:Velahavle :-)

CIK: Vlast u Federaciji BiH konstituisana je nelegalno

Aktivnosti "platformaša" bile su nelegalne što znači da će neko morati i odgovarati

Centralna izborna komisija BiH je sve dosadašnje aktivnosti "platformaša" oko konstituisanje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine navodno proglasila neustavnim. Uskoro opširnije
neki dan rekose da to nije u njihovoj nadleznosti
Ma vole se BH kocnicari sami zahebati :mrgreen:

Hajmo malo plagirati Lepu Brenu: CIK, CIK, CIK pogodi... :mrgreen:
AliceInChains

#5628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:

Aktivnosti "platformaša" bile su nelegalne što znači da će neko morati i odgovarati

Centralna izborna komisija BiH je sve dosadašnje aktivnosti "platformaša" oko konstituisanje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine navodno proglasila neustavnim. Uskoro opširnije
neki dan rekose da to nije u njihovoj nadleznosti
Ma vole se BH kocnicari sami zahebati :mrgreen: (Valjda kontaju na neke sanse, da ce ljudska pamet zakazati)

Hajmo malo plagirati Lepu Brenu: CIK, CIK, CIK pogodi... :mrgreen:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

Hipatija wrote:Ma to Avaz "smiruje" (čitaj: zakuhava) situaciju u BiH , sve u interesu D. Čovića i M. Dodika!
Želi afirmisati misao: "BiH kao država nije održiva", a ne afirmisati misao: Ovakva država BiH (kakva je sada) - nije održiva i mora se mijenjati, mora odbaciti LUĐAČKU KOŠULJU nametnutu u Dejtonu, mora promijeniti svoje uređenje!
Ma ... mi smo svi pojedinačno i kolektivno kao narod ... radi svoje sužene svijesti koja se svodi samo na lični interes i našeg podaničkog mentaliteta sami sebi nabacili luđačku košulju ...

Sve dok je sami pojedinačno i kao narod ne skinemo, niko nam je neće skinuti …

Ko su više i ti pojedinci iz CIK-a da se ovako z……… sa narodom i za čije oni interese rade?
Last edited by antimobbing on 24/03/2011 15:00, edited 1 time in total.
SevdahNinja

#5630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SevdahNinja »

Saopštenje za javnost - http://www.izbori.ba/default.asp?col=Saopstenja

Sarajevo, 24.03.2011.godine - Postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, Centralna izborna komisija BiH je donijela :

* Odluku kojom je utvrđeno da izbori za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nisu provedeni u svih deset kantona u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH, te da nisu bili ispunjeni uslovi za njegovo konstituisanje;
* Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjenika Federacije nije proveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH i
* Zaključak kojim se nalaže kantonalnim zakonodavnim tijelima koja nisu provela izbore za Doma naroda Parlamenta Fderacije BiH da to odmah urade. ...
bice i dalje interesantno
madner

#5631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Stvarno je ovo cisto spamanje. Recenice se ti se svode na cirkularnu logiku i ne pridonose nista novo temi. Ponovio si to 232323 puta, shvatili smo da to mislis, ne moras vise.
AliceInChains

#5632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

antimobbing wrote:
Hipatija wrote:Ma to Avaz "smiruje" (čitaj: zakuhava) situaciju u BiH , sve u interesu D. Čovića i M. Dodika!
Želi afirmisati misao: "BiH kao država nije održiva", a ne afirmisati misao: Ovakva država BiH (kakva je sada) - nije održiva i mora se mijenjati, mora odbaciti LUĐAČKU KOŠULJU nametnutu u Dejtonu, mora promijeniti svoje uređenje!
Ma ... mi smo svi pojedinačno i kolektivno kao narod ... radi svoje sužene svijesti koja se svodi samo na lični interes i našeg podaničkog mentaliteta sami sebi nabacili luđačku košulju ...

Sve dok je sami pojedinačno i kao narod ne skinemo, niko nam je neće skinuti … :(
Suze mi rone....koji si ti humanista :mrgreen:

Jel' te svako malo treba napomenuti, da ne Mobbingujes na ovoj temi? :mrgreen:
Banksy

#5633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Hipatija wrote: Ma to Avaz "smiruje" (čitaj: zakuhava) situaciju u BiH , sve u interesu D. Čovića i M. Dodika!
Teško.
Fahro je Lagumdžiji dao kvorum za konstituirajuću sjednicu. Kako reče ''iz kolegijalnih razloga'' :mrgreen:
Vjerovatno sada pritišće kolegu da mu vrati uslugu.
zonbirile

#5634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zonbirile »

madner wrote:Stvarno je ovo cisto spamanje. Recenice se ti se svode na cirkularnu logiku i ne pridonose nista novo temi. Ponovio si to 232323 puta, shvatili smo da to mislis, ne moras vise.
------------------------
ako je @antimobbing u pitanju,svaku temu ugasi.Transoparentnost,sužena svijest,podaništvo-ja ne kontam zna li čova išta drugo
Romanija

#5635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Romanija »

Zbog ovakvih stvari ja kazem SDP je usao potpuno nepripremljen u ovaj klimav projekat. Jer sad bi trebali imat' 10 nekakvih port-parola koji ce objasnjavati narodu da izbornoj komisiji mandat pocinje i zavrsava sa provodjenjem regularnih izbora. Ili je Lagumdzija zaboravio da ono prelijepo objasnjenje BiH politike 'meni telefoni tebi struja' da upotpuni sa a tebi izborna komisija. Sta oni u SDP-u misle, da je CIK u Svedskoj ili Svajcarskoj?
Banksy

#5636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

mario.ario wrote: Sad ja opet pitam zašto je HSP bio potreban SDP-ovoj koaliciji kad ljudi nemaju ni jednog zastupnika? De mi to objasnite, prvi put niste.
Da imaju 2+2 :)
nosara

#5637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Romanija wrote:
Zbog ovakvih stvari ja kazem SDP je usao potpuno nepripremljen u ovaj klimav projekat. Jer sad bi trebali imat' 10 nekakvih port-parola koji ce objasnjavati narodu da izbornoj komisiji mandat pocinje i zavrsava sa provodjenjem regularnih izbora. Ili je Lagumdzija zaboravio da ono prelijepo objasnjenje BiH politike 'meni telefoni tebi struja' da upotpuni sa a tebi izborna komisija. Sta oni u SDP-u misle, da je CIK u Svedskoj ili Svajcarskoj?
Cak ni slicna odluka Ustavnog suda nista nece promijeniti... Nakon formiranja svih kantonalnih skupstina, ista ova vlada ce ponovo bit izabrana...
Last edited by nosara on 24/03/2011 15:09, edited 1 time in total.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

zonbirile wrote:
madner wrote:Stvarno je ovo cisto spamanje. Recenice se ti se svode na cirkularnu logiku i ne pridonose nista novo temi. Ponovio si to 232323 puta, shvatili smo da to mislis, ne moras vise.
------------------------
ako je @antimobbing u pitanju,svaku temu ugasi.Transoparentnost,sužena svijest,podaništvo-ja ne kontam zna li čova išta drugo
Dobro ... upravu ste ... izvinite ... treba uvažavati mišljenje mase ...

Međutim, stvarno ne vidim promjene sve dok mi sami kao narod nešto ne promijenimo jer evo već dvadeset godina jedno te isto se ponavlja ...
madner

#5639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Opet on svoje pa svoje. Kako ti nije jasno da nisi nista rekao. Samo od licne odgovnosti stvari prebacujes na amorfnu masu :x
zonbirile

#5640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zonbirile »

antimobbing wrote:
zonbirile wrote:
------------------------

Međutim, stvarno ne vidim promjene sve dok mi sami kao narod nešto ne promijenimo jer evo već dvadeset godina jedno te isto se ponavlja ...
:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

mario.ario wrote:
armin071 wrote:CIK zvani Ustavni sud BiH :-)
nije da su mi dragi, ali kad vam nesto od njihovih odluka ne odgovara odmah ima neka politička pozadina.
de ti nama reci, prije odluke Ustavnog suda, je li ti drag Ustavni sud :D
armin071

#5642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

antimobbing wrote:
zonbirile wrote:
------------------------

A sta mislis da mi sami kao narod nesto promjenimo??
Komrad

#5643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

mario.ario wrote:
Sad ja opet pitam zašto je HSP bio potreban SDP-ovoj koaliciji kad ljudi nemaju ni jednog zastupnika? De mi to objasnite, prvi put niste.
Odakle ti to to da nemaju nijednog zastupnika?
Hipatija

#5644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Prema sročenom saopštenju CIK-a vidim da su donijeli odluke različite sadržine i različitog pravnog sadržaja. Svrstavajući dvije odluke (o dva različita pravna pitanja) u jednu pokazali su ili svoju "pravnu nepismenost" ili svoju zlonamjernost. Ustavni sud treba da preispita i ove "Odluke" CIK-a i trebat će osporavati dio odluke, a ne odluku u cjelini.
Izborna komisija ne može staviti rok - "odmah", jer takav rok ne postoji ( još jedan primjer "laičkog rada"). Kako su svi rokovi prošli, CIK je trebao još davno konstatovati kako je izvršen izbor većine delegata i kako je u zakonskom roku za potvrđivanje rezultata izbora - izabrana većina delegata, te su se stekli uslovi za sazivanje konstituirajuće sjednice. Izborna komisija bi čekala "milostive" - HDZ, do "Sudnjeg dana" da se umilostive dovršiti izborne obaveze i po CIK-u sve do tada "nisu se stekli uslovi za konstituirajuću sjednicu!
CIK je "istrčao pred rudu", prije ( i u ime) Ustavno-pravnog organa odlučuje!
armin071

#5645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

mario.ario wrote:Drago mi je vidit da vjerujete da će ova vlast opstat :mrgreen:

al ono 17/3 nas i dalje jebe :lol:
Ma jok ba samo ce Cova opstati sve ostalo je prolazno....
antimobbing

#5646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

armin071 wrote:
Naravno Armine,

Ti kao pojedinac možeš učiniti puno za svoju državu i narod, tako što ćeš slobodno pisati i javno govoriti.

Tvoja građanska inicijativa i svijest mora da proradi, jer pasivnost nas kao narod kolektivno vodi u stanje jedne opće letargija društva.

Svako od nas pojedinačno treba dati do znanja pojedincima na vlasti, da moraju raditi isključivo za interese svoje države i naroda koji ih je izabrao a ne samo svoje sužene i lične interese

Kao što možeš vidjeti: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/28003- ... z-sda.html narod je počeo da odbacuje od sebe podanički mentalitet i da se mijenja na bolje ...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

antimobbing wrote:
armin071 wrote:
Naravno Armine,

Ti kao pojedinac možeš učiniti puno za svoju državu i narod, tako što ćeš slobodno pisati i javno govoriti.

Tvoja građanska inicijativa i svijest mora da proradi, jer pasivnost nas kao narod kolektivno vodi u stanje jedne opće letargija društva.

Svako od nas pojedinačno treba dati do znanja pojedincima na vlasti, da moraju raditi isključivo za interese svoje države i naroda koji ih je izabrao a ne samo svoje sužene i lične interese

Kao što možeš vidjeti: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/28003- ... z-sda.html narod je počeo da odbacuje od sebe podanički mentalitet i da se mijenja na bolje ...
a sto ti mozes spamat temu, to je cudo
i to kao pojedinac :oops:
Komrad

#5648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

mario.ario wrote:Drago mi je vidit da vjerujete da će ova vlast opstat :mrgreen:

Procitaj nekad Poslovnik Doma naroda pa ce ti stvari biti jasnije .. a i ustav naravno :)
Vjerovatno se i ti informises na portalu koji tvrdi da u ustavnom sudu federacije sjede 2B 2H i 2 stranca
pa ti zbog toga necu zamjeriti

Ukratko :
Odluke u domu naroda donosi vecina od delegata kojima je verifikovan mandat u tekucem sazivu
Clan 110 poslovnika o domu naroda federacije
ravno

#5649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ravno »

mario.ario wrote:
armin071 wrote:

Ma jok ba samo ce Cova opstati sve ostalo je prolazno....
nadam se da ce "opstat" ziv dovoljno dugo kad neka drzava ovde dodje da mu sudi.

Vjeruj, osobno sam imao vise stete od njega nego ti.

Ma najmanje je bitan on kao on. Bitnije je šta ti kao ti misliš. Драган Човић, što se nas tiče, samo da poboljša stanje svih Hrvata u BiH, svi ćemo glasati za njega. Ima sutra priliku u razgovoru sa Dodikom i Bosićem da zatraži intenzivnije mjere RS za povratak prognanih Hrvata u taj entitet.
antimobbing

#5650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

plain vanilla wrote: a sto ti mozes spamat temu, to je cudo
i to kao pojedinac :oops:
Dobro idem ... ali meni je veće spamanje godinama na ovom forumu konstantno mantrati, kako je isključivo i samo jedna politička opcija najbolje rješenje za sve nas ...
Locked