The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Drvosjeca iz Dejcica
#5626 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dobra epizoda, čak šta više odlična. I staro i mlado u akciji. 
-
sizifinho
#5627 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
jao jao jao kakva epizoda znaci - Boom sa stilom
top 10 momenata
1. onaj neganov lik na motoru i njegov govor;
zao mi je sto su ga se onako brzo rijesili,imao je onu zlocinacku karizmu koja nedostaje, ona manijakalnost koja je krasila shanea, nepredvidljivost, gestikulacije itd
2. ali daryl i rpg ipak prednjace
znaci daryl.kao i vazda cijepa cmarove i svaki put brutalniji covjek. Tacno sam se sav stisnuo kontajuci da nece valjda odmah Abrahama sklonit. Sasha, ne bih bas zalio, serija svakako nije poznata po nekim snaznim i upecatljivim zenskim likovima, ali Abraham, ne mozes mi njeg uzet. Bio je tyreese, pa ga sklonise, abraham je morao ostat kao treci musketir sa rickom i darylom
3. ona scena s vukom i doktorkom, kad je gleda kao da ce je pojesti;
4. scena sa ubijanjem familije super sesi plavke;
ricku proslo svih 15 dana koliko ju je znao kroz glavu, a ni jedna scena nije bila ses haha
5. scena sa vukom i doktorkom, kad je spasi
6. automatski iduci sjeb- ubija ga carrol
7. instant combo - vuk se baca da spasi doktorku
8. Carl gubi oko;
iskreno ocekivao sam, jer sam strip.citao a i vec je ovaj krembil imao ispad s pistoljem pa sam cak tad mislio da ce Coral nastradati al eto... sacekase pametno drugu polovicu sezone
9. spasavanje glenna;
mislio sam da je caput ali eto.ocito ima covjek 9 zivota, ne znam da se iko ikad i u jednoj seriji izvukao iz toliko beznadeznih situacija kao sto je glenn
10.
deff najbolji moment u epizodi je zajednicki rad gradjana aleksandrije i onaj originalni ugao kamere gdje se pokazuje svacije lice kako kolje, sa, naravno, smrknutim Rickom na samom kraju. Rick je najveci badass ove serije, a kad se samo sjetim prve tri sezone gdje je bio pica i po, tek nakon shanea se malo.dozvao sebi. Al je imao potencijal da bude najveca.picajzla u seriji kako je krenuo onaj jedan period. Srecom, izvukao se.
This aint democracy anymore
evo jedan filozofski interesantan osvrt na seriju
http://youtube.com/watch?v=Lt-paZAUKeQ
top 10 momenata
1. onaj neganov lik na motoru i njegov govor;
zao mi je sto su ga se onako brzo rijesili,imao je onu zlocinacku karizmu koja nedostaje, ona manijakalnost koja je krasila shanea, nepredvidljivost, gestikulacije itd
znaci daryl.kao i vazda cijepa cmarove i svaki put brutalniji covjek. Tacno sam se sav stisnuo kontajuci da nece valjda odmah Abrahama sklonit. Sasha, ne bih bas zalio, serija svakako nije poznata po nekim snaznim i upecatljivim zenskim likovima, ali Abraham, ne mozes mi njeg uzet. Bio je tyreese, pa ga sklonise, abraham je morao ostat kao treci musketir sa rickom i darylom
3. ona scena s vukom i doktorkom, kad je gleda kao da ce je pojesti;
4. scena sa ubijanjem familije super sesi plavke;
ricku proslo svih 15 dana koliko ju je znao kroz glavu, a ni jedna scena nije bila ses haha
5. scena sa vukom i doktorkom, kad je spasi
6. automatski iduci sjeb- ubija ga carrol
7. instant combo - vuk se baca da spasi doktorku
8. Carl gubi oko;
iskreno ocekivao sam, jer sam strip.citao a i vec je ovaj krembil imao ispad s pistoljem pa sam cak tad mislio da ce Coral nastradati al eto... sacekase pametno drugu polovicu sezone
9. spasavanje glenna;
mislio sam da je caput ali eto.ocito ima covjek 9 zivota, ne znam da se iko ikad i u jednoj seriji izvukao iz toliko beznadeznih situacija kao sto je glenn
10.
deff najbolji moment u epizodi je zajednicki rad gradjana aleksandrije i onaj originalni ugao kamere gdje se pokazuje svacije lice kako kolje, sa, naravno, smrknutim Rickom na samom kraju. Rick je najveci badass ove serije, a kad se samo sjetim prve tri sezone gdje je bio pica i po, tek nakon shanea se malo.dozvao sebi. Al je imao potencijal da bude najveca.picajzla u seriji kako je krenuo onaj jedan period. Srecom, izvukao se.
This aint democracy anymore
evo jedan filozofski interesantan osvrt na seriju
http://youtube.com/watch?v=Lt-paZAUKeQ
Last edited by sizifinho on 15/02/2016 23:49, edited 3 times in total.
- dale cooper
#5628 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Navodno je scenarij za finale sezone toliko brutalan da se Andrewu povračalo kada ga je pročitao.
Nisam htio da čitam dalje zbog čega.
Nisam htio da čitam dalje zbog čega.
Last edited by dale cooper on 15/02/2016 23:46, edited 1 time in total.
-
ciza_bliza
#5629 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Onaj Neganov potrčko je bio u prvoj sezoni True detective, kad ga ispituju u zatvorskoj ćeliji? Dobar glumac stvarno 
- jalijas74
#5630 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Evo malo sa slikama, zaista brutalnosizifinho wrote: 1. onaj neganov lik na motoru i njegov govor;
-
sizifinho
#5631 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ma nesto se promijenilo
mislim da to ima sa cinjenicom da je Fox studio uvidio da mogu snimati "R" rated stvari a bez da gube na gledanosti.
Film Deadpool je probio led.
Sad u.ovoj epizodi samo bilo je gadnih scena tipa kad oh Daryl raznese, glava padne na pod i gori.
Pa malog kad pojedu, pa odmah mamu, a onda i sincek se nabode na katanu...a onda i "Coralu" rupa u glavi.
Nadajmo se da je Fox poslusao fanove i da ce sad bit malo... pa eto kao ova epizoda.
mislim da to ima sa cinjenicom da je Fox studio uvidio da mogu snimati "R" rated stvari a bez da gube na gledanosti.
Sad u.ovoj epizodi samo bilo je gadnih scena tipa kad oh Daryl raznese, glava padne na pod i gori.
Pa malog kad pojedu, pa odmah mamu, a onda i sincek se nabode na katanu...a onda i "Coralu" rupa u glavi.
Nadajmo se da je Fox poslusao fanove i da ce sad bit malo... pa eto kao ova epizoda.
-
kakavdanakneiskustvu
#5632 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobra epizoda, čak šta više odlična. I staro i mlado u akciji.
jedna od najboljih u citavoj seriji,na kraju preseravanje kad se rick pravda carlu,mali stvarno kao da ima kontrolu nad ćačom
- dale cooper
#5633 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Fox?sizifinho wrote:ma nesto se promijenilo
-
kakavdanakneiskustvu
#5634 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
House wrote:znači još ova sezona i to je to
btw.najjači početak epizode.boom!![]()
otkud ti to?
-
kakavdanakneiskustvu
#5635 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Yapi Yapo wrote:A jel ono Carl izgubio oko ili?
bilo bi cudo da nije poslije pucnja iz pistolja
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 16/02/2016 00:03, edited 1 time in total.
- dale cooper
#5636 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma patka. Neke se budale sa viškom vremena zajebavale, pa proturile ovo glasinu po nekim entertainment portalima.kakavdanakneiskustvu wrote:House wrote:znači još ova sezona i to je to
btw.najjači početak epizode.boom!![]()
otkud ti to?
-
sizifinho
#5637 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ma mislim na cinjenicu da je fox koji je izbacio deadpoola skontao pobjednicku formuludale cooper wrote:Fox?sizifinho wrote:ma nesto se promijenilo
-slusaj fanove
-pusti krvi i.komada mesa, psovki i ignorisi pg-13
pa ga.mozda sad druge.kuce prate
naravno da nisam mislio da je fox iza twd,pa slusam godinama "previously on amcs the walking dead"
- dale cooper
#5638 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa logičnije bi bilo, pošto je i AMC kablovska televizija, da kreću stopama HBO-a koji godinama pravisizifinho wrote:ma mislim na cinjenicu da je fox koji je izbacio deadpoola skontao pobjednicku formuludale cooper wrote:Fox?sizifinho wrote:ma nesto se promijenilo
-slusaj fanove
-pusti krvi i.komada mesa, psovki i ignorisi pg-13
pa ga.mozda sad druge.kuce prate
naravno da nisam mislio da je fox iza twd,pa slusam godinama "previously on amcs the walking dead"
serije "za odrasle" odnosno serije koje ne prežu od prikazivanja nasilja, seksa, psovanja i drugog
R rated materijala.
- Jack Be Nimble
#5639 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa bas zbog toga ne smiju biti kao HBO jer ovise od reklama.dale cooper wrote: Pa logičnije bi bilo, pošto je i AMC kablovska televizija, da kreću stopama HBO-a koji godinama pravi
serije "za odrasle" odnosno serije koje ne prežu od prikazivanja nasilja, seksa, psovanja i drugog
R rated materijala.
- Logovan
#5640 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Balavac, a već je dva puta primio metak.
- dale cooper
#5641 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Griješiš, i HBO je kao i AMC kablovska televizija sa tzv "pay television service" i finasiraju se od pretplate korisnika njihovih usluga.Jack Be Nimble wrote:Pa bas zbog toga ne smiju biti kao HBO jer ovise od reklama.dale cooper wrote: Pa logičnije bi bilo, pošto je i AMC kablovska televizija, da kreću stopama HBO-a koji godinama pravi
R rated materijala.
Dok recimo glavne broadcasting kuće kao što su NBC, ABC, CBS I FOX mnogo više zavise od finansiranja
iz reklama i sponzorskih dealova, i samim time im tv program zavisi od tih oglašivača i sponzora.
Tako da recimo lupam kompanija Mars ne gleda baš blagonaklono na mnogo seksa ili nasilja u serijama između
kojih se reklamiraju njihovi proizvodi, jer ciljna skupina su im porodice.
Last edited by dale cooper on 16/02/2016 00:26, edited 1 time in total.
-
sizifinho
#5642 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa mozda jednostavno nisu imali muda da se usude?
Jer jbg, gdje je hbo a gdje je amc...
ne kazem da amc ne valja, al zna se ko je babo
sta je,onda, prema tvom misljenju razlog sto nemamo vise ovakvih krvopolica?
Manjak novca?
Manjak novca?
-
sizifinho
#5643 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
i sad kad je gledam- kontam kako je sjebana scenaLogovan wrote:
ono prvo se sve izdesavalo u deset sekundi
a onda carl sablasno govori: "dad"
i ricku se svijet srusio
- Jack Be Nimble
#5644 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
HBO je premium jer placas njima. Dok AMC u paketu dolazi i pored tvoje preplate jos ovise od reklama. Dok god ovise od reklama nece moci tek tako lako da pokazu sisu. Mada u Breaking Bad su rekli par puta Fuck sto je bilo veliko cudo.dale cooper wrote:Griješiš i HBO je kao i AMC tzv "pay television service" i finasiraju se od pretplate korisnika njihovih usluga.Jack Be Nimble wrote:Pa bas zbog toga ne smiju biti kao HBO jer ovise od reklama.dale cooper wrote: Pa logičnije bi bilo, pošto je i AMC kablovska televizija, da kreću stopama HBO-a koji godinama pravi
R rated materijala.
Dok recimo glavne broadcasting kuće kao što su NBC, ABC, CBS I FOX mnogo više zavise od finansiranja
iz reklama i sponzorskih dealova.
Premium vs Basic Cable to je razlika.
-
last mohicans
#5645 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jasta, dobar Carl. Izbiriko se kroz sve ove sezone. Predobra scena, kao ono:Logovan wrote:
Tata, mislim da nesto nije uredu, a oko mu prosuli.
Jos ne vristi kao razmazena derista da ne navuce ostale zombije.
- dale cooper
#5646 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa objasnio sam gore što se tiče recimo tih glavnih broadcasting kuća kao Fox koje se finansirajusizifinho wrote:Pa mozda jednostavno nisu imali muda da se usude?
Manjak novca?
većim dijelom prodajom oglasnog prostora odnosno reklamama. Oni ovise u kreiranju tih serija
od tih istih ljudi koji reklamiraju svoje proizvode. Jer neka velika firma koja drži do nekih
porodičnih vrijednosti u prodaji svojih proizvoda neće da reklamira svoje proizvode u terminima
kada se puštaju serije u kojima ima gomila seksa i nasilja jer po njima to šalje krivu poruku.
Tako da Fox jednostavno mora svoje tv serije prilagoditi njima. Drugo su filmovi koje proizvodi
Fox, oni su namjenjeni kino publici i finansiraju se prodajom karata i imaju svoju ciljanju publiku
koja je voljna platiti za svoju kvotu seksa, psovki i nasilja kao u Deadpoolu.
HBO-a sa druge strane boli kita jer se finansiraju iz masne pretplate korisnika koji hoće da im
bude isporučeno upravo ono što im HBO godinama nudi i servira. I AMC je očigledno krenuo
sličnim putem, iako je HBO daleko jači jer je premium kablovski operater.
Last edited by dale cooper on 16/02/2016 00:36, edited 2 times in total.
- dale cooper
#5647 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da, ali mnogo manje nego li ovi glavni igrači tipa NBC ili FOX.Jack Be Nimble wrote:
HBO je premium jer placas njima. Dok AMC u paketu dolazi i pored tvoje preplate jos ovise od reklama. Dok god ovise od reklama nece moci tek tako lako da pokazu sisu. Mada u Breaking Bad su rekli par puta Fuck sto je bilo veliko cudo.
Premium vs Basic Cable to je razlika.
- DMXallen
#5648 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ludilo od epizode, znači totalno ludilo. Ovo se čekalo, i mislim da neće na ovome stati... ide se brutalnije, ide se do kraja. Milsim da je došao kraj ulickavanju serija i pravljenja patetične romantike tamo i gdje joj nije mjesto.
Nije mi žao Jessie, a pogotovo ne njenih iritantnih krelaca od sinova. Mislim da bi komplet ta porodica razvodnila Rick-a i to bi vodilo ka kraju i njega i njegove porodice.
Rick je najjači kad se otme kontroli i kada zavlada ludilo u njegovoj glavi, to sam i prije govorio. Nema ovdje mjesta drami i vaganju dobra i zla.
Prvo treba preživiti a onda kad jednom se civilizacija stane na noge onda treba misliti o nečem drugom.
Napokon su svi stali jedni uz druge, napokon da surađuju, napokon da se direktno bez kalkulisanja suprostave Walkerima... ali ruku na srce svi bi izginuli da ne bi Abrahama, Sashe i Daryla.
I pop mi je sada drag, i to zbog ovoga
"Molili smo se... zajedno.... Molili smo Boga da spasi gradić. E, pa naše molitve su uslišene. Bog će spasiti Alexandriju, jer nam je Bog dao
hrabrosti da je spasimo sami."
Mislim da su sva ova dešavanja jedan veliki preokret u priči, i nastaje jedno mračnije i brutalnije doba u TWD. A uz to i svijet se širi.
Kad se pojave Negan, Jesus i još neki, e tad će sve biti još bolje.
Nije mi žao Jessie, a pogotovo ne njenih iritantnih krelaca od sinova. Mislim da bi komplet ta porodica razvodnila Rick-a i to bi vodilo ka kraju i njega i njegove porodice.
Rick je najjači kad se otme kontroli i kada zavlada ludilo u njegovoj glavi, to sam i prije govorio. Nema ovdje mjesta drami i vaganju dobra i zla.
Prvo treba preživiti a onda kad jednom se civilizacija stane na noge onda treba misliti o nečem drugom.
Napokon su svi stali jedni uz druge, napokon da surađuju, napokon da se direktno bez kalkulisanja suprostave Walkerima... ali ruku na srce svi bi izginuli da ne bi Abrahama, Sashe i Daryla.
I pop mi je sada drag, i to zbog ovoga
"Molili smo se... zajedno.... Molili smo Boga da spasi gradić. E, pa naše molitve su uslišene. Bog će spasiti Alexandriju, jer nam je Bog dao
hrabrosti da je spasimo sami."
Mislim da su sva ova dešavanja jedan veliki preokret u priči, i nastaje jedno mračnije i brutalnije doba u TWD. A uz to i svijet se širi.
Kad se pojave Negan, Jesus i još neki, e tad će sve biti još bolje.
- Jack Be Nimble
#5649 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma to je vise bio pogubljen, u soku I nakon toga se izgubio.last mohicans wrote:Jasta, dobar Carl. Izbiriko se kroz sve ove sezone. Predobra scena, kao ono:Logovan wrote:
Tata, mislim da nesto nije uredu, a oko mu prosuli.
Jos ne vristi kao razmazena derista da ne navuce ostale zombije.
- dale cooper
#5650 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dobra scena, ja sam u jednom momentu očekivao da mu oko zasjaji crvenom bojom.Logovan wrote: