BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
buzzer

#5626 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Posto sam ja tolerantan i fin forumas, a ne prznica ko neki :), sacekao sam fino da se slegne ova histerija takmicenja ko ce vise poniziti (ne koristim uvrijezeni termin popljuvati, tako karakteristican za obozavatelje Bezgresnog Selektora) igraca reprezentacije bih sa najboljom statistikom svih vremena ;-) , igraca koji je, kao nijedan igrac prije njega, zabio tri gola svabama u jednoj utakmici (nisam siguran da li je iko u sveukupnim utakmicama protiv Njemacke skupio tri pogotka, mislim da nije), igraca koji, za razliku od ostatka rezervnih igraca reprezentacije (listom igraca liga petice) igra, jadan, u trecoj italijanskoj ligi. I to jos urijetko.

Sad bez zajebancije. Ljudi, tanki su vam “argumenti”. Njemacka u21 reprezentacija nije Djerzelez, ne igra na mahalskim turnirima i njoj dati tri gola u jednoj utakmici moze samo neko ko to zna. “Argument”da je to U21, a ne A reprezentacija, te da im ta utakmica nije imala rezultatski znacaj jednostavno ne stoji. U 21 protiv U21 je jednako kao i A protiv A. U ovom slucaju David protiv Golijata. Da je Dzeko uvalio tricu svabama onomad prije 2,5 godine u rezultatski nevaznoj, prijateljskoj utakmici, zamislimo na trenutak kako bi se to opjevavalo do dana danasnjeg. S razlogom, jer Njemacka je Njemacka. Eh, drugovi moji, zato ja govorim da je taj hat trick puno vazniji i bolji pokazatelj Milanovog kvaliteta nego cinjenica da je posudjen iz 2. u 3. italijansku ligu i da tamo nije standardan. Na temi o ManCityju je ispisano 995 stranica, plus 510 stranica teme o E. Dzeci, uglavnom eksplicitno sexualnog sadrzaja sa familijom R. Mancinija u glavnoj ulozi. Ni to nije bez razloga jer je tip, fakat, odron od trenera i poredjenje sa Bracom GG je ponizavajuce za potonjeg. Ko od vas ganja streaminge hebenog Cremonesea i moze potvrditi da njihov trener nije takodje strucnjak tipa R.M.?

No, dosta o Milanu Djuricu. Puno je vaznije shvatiti I prihvatiti da S.S. Pape pravi katastrofalnu gresku ignorisanjem potrebe za najkvalitetnijim rezervama i pozivanjem 16-17 igraca na okupljanje bilo prijateljske, bilo takmicarske utakmice. Taj broj bi morao biti 23-24. U tom sazivu bi trebali biti nasi najbolji igraci, ma gdje igrali. Naravno da bi svi bili sretni da imamo 24 igraca razlicitih profila pravilno rasporedjenih u najboljim ligama, ali jebejiga, nemamo. Da li to znaci da treba prihvatiti Susicevu ublehu da je Ibricic adekvatna rezerva Edi I Vedi? Da li treba prihvatiti njegove pizdarije sa Zahirovicem na beku, Vedom na krilu…? Ili treba insistirati (sam Susic sa ogromnim zakasnjenjem potvrdjuje da nase pisanje ovdje ipak ima smisla) da se prestane zajebavati sa guranjem Sejinog biznisa preko ledja reprezentacije? Ljudi, pa to je kriminal!!!

Dakle, reprezentacije jedne zemlje, da ponovimo definiciju, je skup najboljih igraca te zemlje. Ako se slazemo da nema smisla zavaljivati ljude na pogresne pozicije I time ciniti duplu stetu (hem ne moze odgovoriti zahtjevima te pozicije, hem ga gubimo tamo gdje je dobar), onda ostaje samo da se obezbjede kvalitetne rezerve. Kao sto sam vec ranije rekao, mozda M. Djuric nije taj. Ali, hebemliga, Mahmutovic, Muslimovic, Djuric i Seferovic (kome su papiri mogli vec biti gotovi da je Susic umjesto medijskog petljanja trazio od saveza da konacno pokrene proceduru jer decko ima na zidu poster Edina Dzeke i gori od zelje da igra za BiH) su cetiri kandidata. Pa daj nam dvojicu koji su po tvom misljenju najbolji i niko nece postavljati pitanja tvog izbora. Znam sad ce skociti neki i pokusati pretjerivanjem braniti Presvijetlog (zahtjev FIFI da nam odobri pozivanje 40 igraca), ali to sve lijepo pase u tu cifru od 23-24 igraca, koliko pozivaju ozbiljne reprezentacije. Eto i Sarajevo je na pripreme odvelo 24 igraca. :D

O doprinosu konkurencije unutar ekipe da ne govorimo. Ti mladi ljudi su sportisti i konkurencija je u srzi njihovog bica - ko ce biti bolji, brzi, jaci... Sasvim je sigurno da bi i nas ponajbolji igrac i najbolji strijelac (na koga se ponekad obasipa paljba zbog "setanja po terenu" i nedovoljnog zalaganja) davao vise od sebe, ne iz straha da bi mu neki od kandidata za klupu mogao preuzeti poziciju, to je jos uvjek nedostizno, ali bi ga mogao zasjeniti ako udje u zadnjih 10 minuta i postigne gol, koji Edin nije uspio (eventualno) postici za 80. Znaci svi rade bolje kad znaju da nisu nezamjenjivi, to je normalna stvar.

Na kraju, iz primjera Begovica, Zukanovica i Stevanovica smo mogli vidjeti da neko u Susicevom okruzenju prati forume, portale i novine i to lijepo presnimi selektoru na kasetu, pa ovaj za koju godinu upali i bude na kraju sve dobro. Imamo super igrace i sasvim sigurno mozemo biti prvi u ovoj grupi i otici u Brazil, pa cak i tamo napraviti zapazen rezultat.

Nego, vec neko vrijeme kontam, a i sinoc gledajuci Dzeku, mozda bi bilo pravo zajebano da igramo 4-3-3 sa Vedom u sredini i Edinom i Miroslavom sa strana. Dzeko je fakat vise od samog klasicnog centarfora.

Begovic
Vranjes-Bicakcic-Spahic-Zukanovic
Mujdza-Pjanic-Lulic
Stevanovic-Ibisevic-Dzeko
ultima_palabra

#5627 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ultima_palabra »

Nemoj šta zahatoriti, ali ovo je najgora formacija koju sam dosad vidio :-D
buzzer

#5628 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

ultima_palabra wrote:Nemoj šta zahatoriti, ali ovo je najgora formacija koju sam dosad vidio :-D
necu, nema razloga. :D a zasto je najgora?
kontam ono da damo vise golova, veselje na tribinama, proso rat*, pozitiva, nemozenamnikonistajacismoodsudbine. :D
buzzer

#5629 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

cak i one formacije sa 12 igraca ti bolje...
ultima_palabra

#5630 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ultima_palabra »

buzzer wrote:
ultima_palabra wrote:Nemoj šta zahatoriti, ali ovo je najgora formacija koju sam dosad vidio :-D
necu, nema razloga. :D a zasto je najgora?
kontam ono da damo vise golova, veselje na tribinama, proso rat*, pozitiva, nemozenamnikonistajacismoodsudbine. :D
Pa sadrži samo jednog veznog igrača :D Ima svega, stopera, bekova, bočnih, krila, napadača... ali vezista nikako.

Jest vala da hoće i ovaj rat stati :-D

Kad malo prokontam, nama ne bi bio problem igrati 3-5-2... trebalo bi u nekoj prijateljskoj eksperimentisati i sa tom opcijom, pa da je možemo iskoristiti bar pola sata u takmičarskoj utakmici:

Begovic
Vranjes-Spahic-Zukanovic
Mujdza-Zahirovic-Pjanic-Salihovic-Lulic
Ibisevic-Dzeko
buzzer

#5631 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

pa to je to... uvalis im tricu u prvom poluvremenu i onda predjes na 3-5-2 :D
jeza u ledja

#5632 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:Eh, drugovi moji, zato ja govorim da je taj hat trick puno vazniji i bolji pokazatelj Milanovog kvaliteta nego cinjenica da je posudjen iz 2. u 3. italijansku ligu i da tamo nije standardan.
Ma kako to? :shock:
Jedna utakmica ti je bolji pokazatelj kvalitete od 3-4 godine profesionalne karijere??? To je totalno besmisleno.

Dzekina 4 gola protiv Tottenhama su samo potvrda njegove kvalitete, ali sami po sebi ne znace nista.
Begovic
Mujdza-Pjanic-Lulic
I onda postavis ovu zajebanciju. Ovo bi bila prva postavka u historiji fudbala sa dva desna beka, plus desno krilo. Znaci 3 covjeka na desnoj strani! A u sredini - jedan. Znaci Pjanic bi obavljao funkciju defanzivnog veznog, centralnog veznog i ofanzivnog veznog, sve u jednom. Jedan covjek pokriva 30% terena. Nesto sto nerijetko pokriva 4 igraca u bilo kojem timu. Plus Bicakcic koji jos ne moze igrati za nas.

Znaci tvrdis da je 3 gola protiv Njemaca bitnije nego treca liga i da bh repka treba igrati sa 2 desna beka i samo jednim covjekom u sredini. Ako ima kakva nagrada na ovom forumu trebala bi se tebi dodijeliti, jer s ovim si fakat nadmasio sve, a to je vrlo tesko postici.
buzzer

#5633 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

hehe, znao sam da ce se upecati neka mudrica da iskoristi moj saljivi post i poentira.
doduse, ti bi tako mrljao i da sam napisao najbolji post ikad vidjen na klix-u... jer shvatas ovu diskusiju kao mjerenje chune. :-D odgovor slijedi..
jeza u ledja

#5634 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ali i ja sam se samo nasalio!
Mikady

#5635 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

Protiv Grcke abd.

--------------Begovic
Vranjes-Spahic-Zukanovic-Mujdza
Zahirovic (nazalost) :sad: Medunjanin
-------Pjanic-Misimovic-Lulic
---------------Dzeko

Stevanovic i Ibisevic za drugo polv. 8)
ljevoruki

#5636 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ljevoruki »

Mikady wrote:Protiv Grcke abd.

--------------Begovic
---------------Dzeko

Ovo postaje mrtva trka izmedju @buzzer i @Mikady ko ce izaci sa gorom postavom protiv Grka. :D
:bih:
Logovan

#5637 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

--------------Begovic
---------------Dzeko

A zašto ne bi igrali sa dva napadača?
MOSALJOZE

#5638 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

zlo87 wrote:

--------------Begovic
---------------Dzeko

pjanic na krilu :x :x vidjeo sam ga u romi vjeruj mi bolji je plej
Mikady

#5639 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

zlo87 wrote:

--------------Begovic
---------------Dzeko

A zasto bi odma lomili vrat 8) treba biti sto vise igraca na sredini terena i cekati biti strpljiv i doce nase sanse preko Lulica, Pjanica, Misimovica ili Dzeke :mrgreen:

Misimovic, Pjanic i Lulic su takodjer veoma of. igraci koji mogu zabiti a sa Stevanovicem osvj. tim tj. Misimovic van a tako i u 2p Pjanic na njegova i tako cemo imati pravo desno krilo sa Stevanovicem.. zamazati oci grcima i pripremiti teren za nasu najjacu postavu u zadnji 30 kljucni minuta nadam se da necemo tad gubiti samo 8) 1-0 za nas i Misimovic van a kontra na Stevu i Lulu majka 2-0.
buzzer

#5640 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

jeza u ledja wrote:
buzzer wrote:Eh, drugovi moji, zato ja govorim da je taj hat trick puno vazniji i bolji pokazatelj Milanovog kvaliteta nego cinjenica da je posudjen iz 2. u 3. italijansku ligu i da tamo nije standardan.
Ma kako to? :shock:
Jedna utakmica ti je bolji pokazatelj kvalitete od 3-4 godine profesionalne karijere??? To je totalno besmisleno.
Dakle, ne jedna, nego 4 utakmice i 6 golova. Oliti 1,5 po utakmici. Ti naravno, u duhu argumentovane diskusije, preskocis da decko ima najbolju statistiku u reprezentaciji i zaletis se da mi ga suknes, ali seprtljavo brate, ne ide tako. Probaj k’o Lucky nizati zastave, mozda ces tako biti ubjedljiviji. Naravno, preskocio si komentirati moju primjedbu da za Djuricev trenutni status u Italiji, malu minutazi i skroman ucinak razlozi mogu biti i drugi od insinuiranog antitalenta (ilustrovano sa Mancinijem i njegovim intelektualno/managerskim bravurama). Pokusao si, realno govoreci, nemoguce – anulirati prednost mog argumenta da je njegov ucinak u reprezentativnom dresu u cetiri utakmice koje smo mogli gledati i u kojim smo se mogli uvjeriti da je dobar igrac u kontekstu koji nama treba mjerodavniji od statusa i ucinka u Cremoneseu koji ni ti, ni ja ne pratimo i ne znamo sta se tamo desava.
jeza u ledja wrote: Dzekina 4 gola protiv Tottenhama su samo potvrda njegove kvalitete, ali sami po sebi ne znace nista.
A Dzekina klupa u narednoj utakmici je potvrda da i uvrhunskim ligama postoje treneri tarabe, ali to samo po sebi ne znaci nista. Tek kad vidis da Dzeko sa najmanje minuta u igri postize vise golova od preostale trojice igraca koje strucnjak smatra boljim i forsira, shvatis da nerjetko losiji igraci budu vise cjenjeni od boljih. Tako neki experti smatraju Rascica (hattrick protiv Zrinjskog 2008. – ‘ta ce Svabe) boljim od Djurica
jeza u ledja wrote:
Begovic
Mujdza-Pjanic-Lulic
I onda postavis ovu zajebanciju. Ovo bi bila prva postavka u historiji fudbala sa dva desna beka, plus desno krilo. Znaci 3 covjeka na desnoj strani! A u sredini - jedan. Znaci Pjanic bi obavljao funkciju defanzivnog veznog, centralnog veznog i ofanzivnog veznog, sve u jednom. Jedan covjek pokriva 30% terena. Nesto sto nerijetko pokriva
Nagradno pitanje: Kad O. Vranjes igra stopera, da li je stoper, ili bek?
Drugo nagradno pitanje: Kad Mujdza igra veznog, da li je on vezni, ili bek?

Nije bilo tesko primjetiti da je u ovom mom prijedlogu postave (napisanom iz zajebancije jer znam da nas bezmudi selektor koji cuva cak i negativan rezultat nikad ne bi ni pomislio da zaigra na gol vise, ali sigurno ne bez smisla) Mujdza uvrsten u vezni red. To ti je, majstore, odgovor na vjecna kukanja da imamo prespor vezni red sa Pjanicem, Medunjaninom i Misimovicem. Mensur je u Zagrebu i u mladoj reprezentaciji Hrvatske igrao u vezi/na krilu i sigurno njegovo pomjeranje unaprijed ne bi bila zavala kao kad strucnjak stavi Vedu na krilo, ili Zahirovica na beka. Znaci s njim i Lulicem u vezi sa Pjanicem u sredini bi rjesili davni problem puno mama i kilave djece, pa bi igru reprezentacije kreirao nas trenutno najbolji igrac, vispreni tata Miralem. Naravno da bi takav koncept ostavljao puno vise prostora protivnickim kontranapacima nego Susicevo ziherasenje sa dvije sestice, ali bi to bilo nebitno kad bi dali Grcima vise golova nego oni nama. A sa potpuno iskoristenim potencijalom najaceg dijela naseg tima to bi bilo prilicno izvjesno.

jeza u ledja wrote:Plus Bicakcic koji jos ne moze igrati za nas.
Bičakčić, trenutno član Eintrachta iz Braunschweig je pauzu iskoristio kako bi došao u Sarajevo gdje je pokrenuta procedura za dobijanje njegovog sportskog državljanstva, koji će mu omogućiti nastup među "Zmajevima". http://bhfudbal.ba/bih-vijesti/reprezen ... pulen.html
jeza u ledja wrote:Znaci tvrdis da je 3 gola protiv Njemaca bitnije nego treca liga...
Osim ako su protivnici u trecoj ligi bolji od njemacke U21 reprezentacije, pa je protiv njih neuporedivo teze igrati…
jeza u ledja wrote:...i da bh repka treba igrati sa 2 desna beka i samo jednim covjekom u sredini.
...1 desnim bekom i 3 covjeka u sredini…
jeza u ledja wrote:Ako ima kakva nagrada na ovom forumu trebala bi se tebi dodijeliti, jer s ovim si fakat nadmasio sve, a to je vrlo tesko postici.
Meni je nekako najsimpaticnija tvoja podrska Papetovoj tvrdnji da je rumunski 12. igac bio nas najbolji u onom debaklu. Od mene imas Golden Nicolae Ceaușescu. :mrgreen:

Znaci, da zakljucimo, Ibricic kao napadac je ok, ha? :thumbup:
zlajapravaraja

#5641 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

buzzer

Begovic
Mujdza-Pjanic-Lulic
--------------------------------------------------
Uopste nije losa postava, ne znam sta vam je svima :-)

Cetvorica izrazitih odbrambenih igraca + Mujdza i Lulic, kojima je normala spartati od zastavice do zastavice uz liniju, bi vise nego kompenzirali nedostatak nominalnog defanzivnog veznog, za kojeg mi jos uvijek nemamo ono "pravo" rjesenje. Dakle, bekovi (Vranjes i Zukan) bi takodjer ostajali nazad i cuvali ledja ovoj sestorici koji su fakat u stanju da naprave pravi dar-mar u bilo kojoj odbrani na svijetu, s tim da su i Mujdza i Lulic vise defanzivno orijentisani, a Zukan ili Vranjes bi po potrebi pomagali Pjanicu u sredini.

S ovom formacijim bi se mogao igrati kontraski fudbal par excellence :thumbup:

Ovo su trenutno najbolji fudbaleri koje imamo, i bila bi steta bilo kojeg od njih staviti na klupu - ukljucujuci Bicakcica, koji ce nadam se biti zvanican makar do meca s Grckom, makar tu i ne igrao. Pritom treba i uzeti u obzir da je Zukanovic po mom misljenju takodjer u stanju da odigra kvalitetnu "sesticu", dok bi onda lijevog beka morao preuzeti neko drugi...
MOSALJOZE

#5642 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

zlajapravaraja wrote:buzzer

Begovic
Mujdza-Pjanic-Lulic
--------------------------------------------------
Uopste nije losa postava, ne znam sta vam je svima :-)

Cetvorica izrazitih odbrambenih igraca + Mujdza i Lulic, kojima je normala spartati od zastavice do zastavice uz liniju, bi vise nego kompenzirali nedostatak nominalnog defanzivnog veznog, za kojeg mi jos uvijek nemamo ono "pravo" rjesenje. Dakle, bekovi (Vranjes i Zukan) bi takodjer ostajali nazad i cuvali ledja ovoj sestorici koji su fakat u stanju da naprave pravi dar-mar u bilo kojoj odbrani na svijetu, s tim da su i Mujdza i Lulic vise defanzivno orijentisani, a Zukan ili Vranjes bi po potrebi pomagali Pjanicu u sredini.

S ovom formacijim bi se mogao igrati kontraski fudbal par excellence :thumbup:

Ovo su trenutno najbolji fudbaleri koje imamo, i bila bi steta bilo kojeg od njih staviti na klupu - ukljucujuci Bicakcica, koji ce nadam se biti zvanican makar do meca s Grckom, makar tu i ne igrao. Pritom treba i uzeti u obzir da je Zukanovic po mom misljenju takodjer u stanju da odigra kvalitetnu "sesticu", dok bi onda lijevog beka morao preuzeti neko drugi...
vi ubacujete igrače tipa bičakčić koji nisu tekme odigrali za repku.Mozda opet kazem mozda je bicakcic kvalitetniji od vranješa,ali niko ne moze reci da je bičakčić uigraniji sa odbranom od vranješa.Nije ni ogi dugo u repki ali opet teško da se nešto drastično promjeni
nihoniho

#5643 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

Tesko da moze biti neuigrniji od Vranjesa ! 2 utakmice , u jednoj je bio odron odrona, u drugoj protiv slabe Litvanije,ne mogu predstavljati referencu uigranosti, sta vise, Vranjes je potvrdio da nema sta traziti na mjestu stopewra.
Inace ta argumentacija tipa godine , uigran ne pije vode, dobri igraci trebaju igrati, losi ne, to je pravilo svake uspjesne ekipe. inace , nikada se nece nista promijeniti.
todd_smith

#5644 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

jeza u ledja

#5645 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

@ buzzer, sto se tice Djurica, sama cinjenica da igra u trecoj ligi, bez obzira na razloge - treba biti neka granica. Znaci on igra u ligi gdje ne moze sticati iskustvo igranja protiv kvalitetnih protivnika. Dakle zaboravi sve ostalo - ovo je dovoljno.
Sto se tice tvoje postave, glupo mi je dalje o njoj raspravljat.
buzzer

#5646 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

jeza u ledja wrote:@ buzzer, sto se tice Djurica, sama cinjenica da igra u trecoj ligi, bez obzira na razloge - treba biti neka granica. Znaci on igra u ligi gdje ne moze sticati iskustvo igranja protiv kvalitetnih protivnika. Dakle zaboravi sve ostalo - ovo je dovoljno.
Sto se tice tvoje postave, glupo mi je dalje o njoj raspravljat.
Igrali su za reprezentaciju i igraci koji ne igraju nigdje. Ne kazem da je to dobro, dagushche. :D Ali kazem da nam trebaju dva rezervna napadaca u ekipi i da bi trebali ili klonirati ovu dvojicu, ili pozvati sljedeca po kvalitetu dva bh napadaca, gdje god igrali. Nisam bas pobornik prodaje igraca preko reprezentacije (stav koji si ti zastupao - rezervirana dva mjesta u izlogu za igrace PL), ali, ukoliko bi to bilo korisno i za Reprezentaciju, kao i za igraca, ne bih imao nista protiv. Pitam se da li bi Stevanovic dobio angazman u Sevilli da nije bio A reprezentativac u vrijeme kad su ga gledali. Sigurno znas da status reprezentativca povecava trzisnu cijenu igraca i opravdava investiciju. Milan je pokazao protiv vrlo kvalitetnog protivnika da zna igrati, te bi, po mom misljenju trebao dobiti priliku da pokaze da li je on jedan od te dvojice potrebnih. Uvjek se moze pozvati Muslimovica, za koga dobro znamo ko je i kakav je (ja bih ga obavezno vodio u Brazil kao rezervistu), a Seferovica bismo lako mogli prokockati, zahvaljujuci azurnosti nepogresivog selektora. http://sportsport.ba/ino_fudbal/hitzfel ... rcke/97456

Naravno, slazem se da je glupo raspravljati bez pametnih argumenata. :thumbup:
cindrlimindrli

#5647 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

buzzer wrote:Naravno, slazem se da je glupo raspravljati bez pametnih argumenata
Znaci, 3. liga...zdraaa'oooo!
shalla

#5648 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

Što bi rekao onaj u "audiciji", dok se djeca nagode...

A Hitzfeld radi samo ono što mi (nažalost bez uspjeha) očekujemo od Papeta. Čovjek niti obećava, niti garantuje mjesto u timu, niti priča bajke o igraču ali isto tako ne nastoji da mu što jače šukne (da bi ispao smiješan šta li)... Zovni ga pobogu, nek odradi par treninga sa ekipom, neka ga u krugu potencijalnih reprezentativaca, vidi ima li određenu kvalitetu koja nam danas-sutra može koristiti, ne moraju se zvati samo igrači koji ODMAH predstavljaju pojačanje, postoji nešto što se zove budućnost...
Štimac izjavi da mora zvati mlade igrače radi njih ali i radi budućnosti reprezentacije (nešto tako, ne znam, kopirao sam jednom njegovu izjavu nakon što je uključio par izuzetno mladih igrača za narednu tekmu Hrvatske), evo Hitzfeld isprobava pun klinac potencijalnih reprezentativaca, ima takvih još bruku primjera, samo kod Papeta moraš biti na nivou Ibrahimovića da bi dobio poziv :-) :sad:

Teško se ulazi u krug reprezentativaca i ta mantra...

Nema veze, jebo Seferovića, imamo Ibričića i Stevanovića u napadu :skoljka:
jeza u ledja

#5649 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:Igrali su za reprezentaciju i igraci koji ne igraju nigdje. Ne kazem da je to dobro, dagushche. :D Ali kazem da nam trebaju dva rezervna napadaca u ekipi i da bi trebali ili klonirati ovu dvojicu, ili pozvati sljedeca po kvalitetu dva bh napadaca, gdje god igrali. Nisam bas pobornik prodaje igraca preko reprezentacije (stav koji si ti zastupao - rezervirana dva mjesta u izlogu za igrace PL), ali, ukoliko bi to bilo korisno i za Reprezentaciju, kao i za igraca, ne bih imao nista protiv. Pitam se da li bi Stevanovic dobio angazman u Sevilli da nije bio A reprezentativac u vrijeme kad su ga gledali. Sigurno znas da status reprezentativca povecava trzisnu cijenu igraca i opravdava investiciju. Milan je pokazao protiv vrlo kvalitetnog protivnika da zna igrati, te bi, po mom misljenju trebao dobiti priliku da pokaze da li je on jedan od te dvojice potrebnih. Uvjek se moze pozvati Muslimovica, za koga dobro znamo ko je i kakav je (ja bih ga obavezno vodio u Brazil kao rezervistu), a Seferovica bismo lako mogli prokockati, zahvaljujuci azurnosti nepogresivog selektora. http://sportsport.ba/ino_fudbal/hitzfel ... rcke/97456

Naravno, slazem se da je glupo raspravljati bez pametnih argumenata. :thumbup:
Dobro ba jesi dosadan vise eto nek zovne Djurica, pobjedio si. Uhvatite se jedne stvari pa ubi vise u pojam. :roll:
nihoniho

#5650 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

-legenda, sportista, intelektualac, covjek- Safet Susic
Ponovo smo pocasceni retorickim vratolomijama selektora i ponovo je pokazao da je briga za buducnost reprezentacije i perspektivne igrace najvaznija stvar.

"Nema ovdje igrača koji bi mi u ovom momentu mogli biti od koristi, a mali Alen je maloprije prošao ispred mene, ali me nije zapazio. Uhvatio sam ga za kapu, nije se obazirao jer nije mogao ni pretpostaviti da sam to baš ja", u šali je kazao raspoloženi selektor, te dodao:

"Ima vremena. Sa Alenom ćemo sigurno još razgovarati. Sam neka odluči za koju reprezentaciju će igrati. U ovom momentu on još uvijek nije igrač za A tim. Potrebno je određeno vrijeme i sazrijevanje u juniorskoj odnosno mladoj selekciji. Šta god on odlučio ja mu u nastavku karijere želim mnogo sreće."
Post Reply