Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
-
90minut
#5626 Re: Gledali ste, ne preporučujete
E cuj prica na kakve je niske grane pao, a nije ni đentlmena pogledao dok je Wrath uradio onako iz zajebancije zbog Stathama.
I ne samo to film je remake francuskog.
I ne samo to film je remake francuskog.
-
Tyke
#5627 Re: Gledali ste, ne preporučujete
The Ice Road zbog Liam Neesona sam ga odgledao, dvoumio sam se da li ga ovdje staviti ili na temu za preporuciti, ali definitivno ide prije u ovu rubriku.
Tanak film skroz, ni u cemu nisam uzivao.sve predvidivo i neubjedljivo.
Tanak film skroz, ni u cemu nisam uzivao.sve predvidivo i neubjedljivo.
- Point.
#5628 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Neeson i divljina. Meni dovoljno da ga gledam pa taman u filmu snimali drveće kako se ljulja dva sata dok Liam izgleda zabrinut ispod jednog drveta.
-
90minut
- Point.
#5630 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Tanak i predvidiv. Da je neko drugi glumio vjerovatno ga ne bih ni gledao.
- Point.
#5632 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nema veze. Dat ću mu šansu kad bude dostupan.
-
90minut
-
Tyke
- Point.
#5636 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ma on to sad štanca pred penziju.
- hopi
#5637 Re: Gledali ste, ne preporučujete
peppermint sa dženifer garner https://www.imdb.com/title/tt6850820/?ref_=nv_sr_srsg_0
totalno bezveze film, predvidljiv, niti poseno interesantan, ona sviju pobi njoj ništa, ma loš sve u svemu
death wish sa čarls bronsonom filmčina za ovo
totalno bezveze film, predvidljiv, niti poseno interesantan, ona sviju pobi njoj ništa, ma loš sve u svemu
death wish sa čarls bronsonom filmčina za ovo
- tranquil
#5638 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Apsolutno se slažem, došao sam na temu samo da ga popljujem.
Jeste dobro izvršen akcioni film, ali je priča jedna od glupljih.
SF bi trebao da potakne na razmišljanje, a što više razmišljaš o ovom filmu, sve gluplje djeluje.
Čovječanstvo 2050 je pred izumiranjem, u toku je invazija džinovskih agresivnih alienskih buba, koje se ekstremno teško mogu ubiti pješadijskim naoružanjem, jer je svaki od njih "boss" iz video igara, spužva za metke, sa samo par skrivenih kritičnih tačaka gdje su osjetljiviji.
I šta je preostalim ljudima palo na pamet? Kontaktirajmo čovječanstvo u 2020 da nam pošalju penzionere i daktilografkinje, dajmo im puške u ruke, i juriš.
3/4 filma sam očekivao neki veliki preokret, da nešto ispadne totalno drugačije, da bude neka mračna zavjera u pitanju, jer nisam vjerovao da je to to. Nadanja mi bijahu uzaludna.
Nisam ništa gluplje gledao još od Clooneyevog Ponoćnog neba. Jedini način da se u ovom filmu iole uživa je da se isključi mozak, i gleda samo šorka, a ne razmišlja ništa dublje.
Bilo je B filmova u 80-im koji su imali više smisla nego ovo.
-
nekome
#5639 Re: Gledali ste, ne preporučujete
The Tomorrow War
2/10
2/10
- Tito_i_Partija
#5640 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Midsommar je bezveze film.
Kontam sinoc nisam dugo gled'o dobar horor film, ovaj je bio nahvaljen, haj da probam. Kad ono kurko. Ovaj film se uopste ne moze nazvat' hororom, mozda eventualno neka vrste drame/trilera. Gled'o sam Asterov prvi film, Hereditary, i oba filma imaju isti problem. Kontam ja da je Aster tip rezisera koji ne voli da se oslanja na "jump-scares" i da voli da polako dize tenziju filma, al' jebem mu majku ako je uopste ikakve tenzije u filmu bilo. Cijeli film je cudan, i samo to: cudan. Nikakav drugi epitet ne mogu da koristim, i kontam ja da ta paganska kultura nama i treba da izgleda cudna, al' sve je uradjeno na takav nacin da sam prilicno brzo izgubio interes i nije me bilo nimalo briga sta ce se desit' likovima u filmu.
Ovaj film je ustvari Wicker Man 2, otprilike. Hajmo namamit' ljude u nase mjesto i hajmo ih onda sve ritualno pokokat'. Vec vidjeno milion puta.
Kontam sinoc nisam dugo gled'o dobar horor film, ovaj je bio nahvaljen, haj da probam. Kad ono kurko. Ovaj film se uopste ne moze nazvat' hororom, mozda eventualno neka vrste drame/trilera. Gled'o sam Asterov prvi film, Hereditary, i oba filma imaju isti problem. Kontam ja da je Aster tip rezisera koji ne voli da se oslanja na "jump-scares" i da voli da polako dize tenziju filma, al' jebem mu majku ako je uopste ikakve tenzije u filmu bilo. Cijeli film je cudan, i samo to: cudan. Nikakav drugi epitet ne mogu da koristim, i kontam ja da ta paganska kultura nama i treba da izgleda cudna, al' sve je uradjeno na takav nacin da sam prilicno brzo izgubio interes i nije me bilo nimalo briga sta ce se desit' likovima u filmu.
Ovaj film je ustvari Wicker Man 2, otprilike. Hajmo namamit' ljude u nase mjesto i hajmo ih onda sve ritualno pokokat'. Vec vidjeno milion puta.
- hopi
#5641 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Eto meni je midzoma bio prilično dobar, baš zbog spore gradnje atmosfere i osjećaja ovo nije ok, bježite ljudi odavde,i tog osjećaja nelagode dok gledaš film.
Bolji mi je i od viker mana.
Bolji mi je i od viker mana.
-
90minut
#5642 Re: Gledali ste, ne preporučujete
midsomar je vrhčina ne može bolje od onoga
- bingov buraz
#5643 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Teško smeće.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2021 16:20 Midsommar je bezveze film.
- dale cooper
#5644 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Šta...ne valja ni Wicker Man?Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2021 16:20 Midsommar je bezveze film.
- bingov buraz
#5645 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Onaj sa Skejdžom je karina, vjerovatno na taj misli.
- dale cooper
#5646 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Naravno da ne mislim na taj sa Cageom, taj nisam ni gledao. Ali originalni Wicker Man je nešto posebno.
- Tito_i_Partija
#5647 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Dje sam ba to napis'o?dale cooper wrote: ↑17/07/2021 23:29Šta...ne valja ni Wicker Man?Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2021 16:20 Midsommar je bezveze film.
Ovaj film je ustvari Wicker Man 2, otprilike. Hajmo namamit' ljude u nase mjesto i hajmo ih onda sve ritualno pokokat'. Vec vidjeno milion puta.![]()
![]()
Govorim da Midsommar uopste nije originalan film, a Aster nije ni blizu dobar reziser koliko se hvali. Ako cemo o novijim piscima/reziserima, Eggers je za njega k'o sto je Bakir za Zahiragu: Tito.
Baj de vej, kontam da opet dignem onu svoju temu iz mrtvih, ako bude interesa. Mada @ExNihilo je nest'o k'o posleratne donacije za BiH, @omar little navrati samo kad je preuzme Hulk pa da nekom zada jedan teski pismeni degenek, a @Bloo je kompletno zbrisala i sa filmskog i sa gejmerskog pdf-a i udala se u moderatore iz politicko-religijskog domena.
- Bloo
- Globalna šefica
#5648 Re: Gledali ste, ne preporučujete
I ja sam nepopularnog misljenja da je Midsommar...njaaaaa...film je lijep, vizuelno...ali kao i sa Hereditary, ostao je osjecaj already seeen this...Tito_i_Partija wrote: ↑18/07/2021 04:55
Dje sam ba to napis'o?![]()
Govorim da Midsommar uopste nije originalan film, a Aster nije ni blizu dobar reziser koliko se hvali. Ako cemo o novijim piscima/reziserima, Eggers je za njega k'o sto je Bakir za Zahiragu: Tito.![]()
Baj de vej, kontam da opet dignem onu svoju temu iz mrtvih, ako bude interesa. Mada @ExNihilo je nest'o k'o posleratne donacije za BiH, @omar little navrati samo kad je preuzme Hulk pa da nekom zada jedan teski pismeni degenek, a @Bloo je kompletno zbrisala i sa filmskog i sa gejmerskog pdf-a i udala se u moderatore iz politicko-religijskog domena.![]()
Tu saaaaaaaam.
Kupi mi bolju graficku pa mozemo pricati
- ExNihilo
#5649 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nažalost, bojim se da je s foruma nestalo kritične mase za priču o filmu (ili bilo čemu drugom osim nadrkavanja na politici). Kao što nedavno omarka reče, diskurs je bio mnogo sadržajniji tamo negdje 2016 ili 2017. Ako pokreneš temu, ne zaboravi unaprijed spomenuti koji film gledaš, da ne bude opet da samo ti pričaš o filmu, jer ga niko drugi nije pogledao.Tito_i_Partija wrote: ↑18/07/2021 04:55
Dje sam ba to napis'o?![]()
Govorim da Midsommar uopste nije originalan film, a Aster nije ni blizu dobar reziser koliko se hvali. Ako cemo o novijim piscima/reziserima, Eggers je za njega k'o sto je Bakir za Zahiragu: Tito.![]()
Baj de vej, kontam da opet dignem onu svoju temu iz mrtvih, ako bude interesa. Mada @ExNihilo je nest'o k'o posleratne donacije za BiH, @omar little navrati samo kad je preuzme Hulk pa da nekom zada jedan teski pismeni degenek, a @Bloo je kompletno zbrisala i sa filmskog i sa gejmerskog pdf-a i udala se u moderatore iz politicko-religijskog domena.![]()
I da. Midsommar je maestralan.
- dale cooper
#5650 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nemoj zajebavati, dobar je Aster. Hereditiary je odličan film, Midsommar "samo" dobar. Da, ima te sličnosti sa Wicker Manom najvišeTito_i_Partija wrote: ↑18/07/2021 04:55Dje sam ba to napis'o?![]()
zbog toga što oba filma koriste te paganske običaje i rituale i radnja je smještena u izolovanu i zatvorenu zajednicu. Ali feel između
ova dva filma se poprilično razlikuje. Ni on ni Eggers ne snimaju ono što bi se moglo nazvati klasičnim hororima. Ako neko naleti na
njihove filmove očekujući da će dobiti standardne horor tropes i scares onda ima pogrešna očekivanja. Ovo su oni slow burning filmovi
sa jezom koja se gradi i akumulira i sa jakom psihološkom i egzistencijalnom komponentom.