Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Zatamnjena stakla

#5626 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Zatamnjena stakla »

purgatorio wrote:Kad se upisuje ff i recimo hocu da upisem latinski + druga studijska grupa, jel moram odmah birati studijsku grupu i dal se i na toj drugoj grupi mora prolaziti ova selekcija po prosjeku i ocjenama iz bitnih predmeta?
Da.

Ne.
Joe McCarthy

#5627 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Joe McCarthy »

artime wrote:Sto samo studentice? Šovinista khmkhm.
Za kakvim takvim zenama uvijek ce biri potražnja, a ko ce kupiti muske hajvane koji su upisali Filozofiju? Pa ne bi ih uzeli i da ih dijelimo besplatno, i na svakog kupljenog ubacimo još trojcu gratis :D
sheilak

#5628 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

Joe McCarthy wrote:
Pa radije bih podero moju masters degree diplomu sa EFSA (koja mi je obezbijedila solidan posao u jačoj firmi) nego da mi pogani nešto sa Filozofije. To je doslovno jedno groblje gdje ambicije i životni ciljevi odlaze umrijeti...

Ko što sam rekao, spaliti faks za zemljom (isto sa političkim), studentice prodati Arapima, radi pametnijih investicija u faksove koji proizvode ljude sa dovoljno mozga da izbjegnu ovo drobilište i mezarje snova i mladosti. :D
pa nemamo svi iste zivotne ciljeve niti ambicije niti afinitete. a o onome sto su te naucili tamo gdje su te nadarili znanjem dovoljno govori i tvoj stav kao i izbor rijeci.
Zatamnjena stakla

#5629 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Reci mu Šejla!
Joe McCarthy

#5630 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Joe McCarthy »

sheilak wrote:
Joe McCarthy wrote:
Pa radije bih podero moju masters degree diplomu sa EFSA (koja mi je obezbijedila solidan posao u jačoj firmi) nego da mi pogani nešto sa Filozofije. To je doslovno jedno groblje gdje ambicije i životni ciljevi odlaze umrijeti...

Ko što sam rekao, spaliti faks za zemljom (isto sa političkim), studentice prodati Arapima, radi pametnijih investicija u faksove koji proizvode ljude sa dovoljno mozga da izbjegnu ovo drobilište i mezarje snova i mladosti. :D
pa nemamo svi iste zivotne ciljeve niti ambicije niti afinitete. a o onome sto su te naucili tamo gdje su te nadarili znanjem dovoljno govori i tvoj stav kao i izbor rijeci.
Nije problem što nemamo svi iste, već ljudi koji odlaze na taj faks ih uopšte nemaju ili začeci tih ambicija su zatrti pod tonom i pol nepotrebnog sranja koja prolazi samo u ovoj vukojebini kao "akademsko štivo", a nema nikakve svrhe u životu. Ti ljudi nemaju svrhu, razumješ li me sad? Nakon što prosječna studentica propiša 5 godina u ovoj nakaradnoj instituciji njezin plafon u životu je da raširi noge u nadi da će je neki babin sin oplditi kao junicu i prihvatit kopile kao njegovo.

I prije nego što kažeš išta, jesam šupak, jesam bez osječajan kreten, ali to ne mjenja činjenicu da je ovaj fakultet BESKORISTAN!!!
co211

#5631 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by co211 »

Čuj beskoristan? Pa počni od sebe, ko će ti prevesti taj master degree fazone na engleski, francuski, italijanski i/ili njemački? Ti sigurno nećeš. Beskoristan je tebi jer ti ne vidiš vrijednost u knjizi, onaj ko vidi - njemu je i te kako koristan. Ajd, napravi temu za vas ETKFHGADHovce pa tamo prosipaj mudrosti a sa ove odjebi u troskoku. Magare jedno.
Joe McCarthy

#5632 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Joe McCarthy »

co211 wrote:Čuj beskoristan? Pa počni od sebe, ko će ti prevesti taj master degree fazone na engleski, francuski, italijanski i/ili njemački? Ti sigurno nećeš.
Ne bi radio gdje radim da ne znam Engleski i Njemački kao maternji jezik. Isto kao bezbroj inžinjera, programera, bankara itd.

Vi što učite kao primarne vještine trebaju da u najboljem slučaju budu suplimentarne i da se nadograđuju na jezgru produktivnih vještina.
antropolog

#5633 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by antropolog »

Joe McCarthy wrote:
Ne bi radio gdje radim da ne znam Engleski i Njemački kao maternji jezik. Isto kao bezbroj inžinjera, programera, bankara itd.

Vi što učite kao primarne vještine trebaju da u najboljem slučaju budu suplimentarne i da se nadograđuju na jezgru produktivnih vještina.
Hahahah jadno to tvoje znanje engleskog i njemačkog ako je kao maternji. :roll: :roll: S takvim ekonomistima buducnost ce nam biti jos i gora nego sadasnjost.
charrrmed

#5634 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by charrrmed »

Joe McCarthy wrote:
sheilak wrote:
Joe McCarthy wrote:Ovaj fakultet se treba zapaliti, a sve studentice koje se kunu u njegovu koristnost prodat Arapima za privatne hareme, a novac od prodaje investirat u proširenje ETF-a i Mašinskog radi povćanja inžinjerske gospodarske rase :D
šta je, nisu te primili? :D

Bit ce sve ok, smiri se. Jesi li popio terapiju?
Afanasi_94

#5635 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

MargitaStefanović wrote:Kada otprilike bude Dan otovrenih vrana na ovom faxu i kako to funkcioniše ? Je li to moraju biti organizovane grupe učenika koji dodju itd. ? :D
Ne moraju biti organizirane grupe. Dođeš regularno, prohodaš po faksu k'o što možeš i svaki drugi dan. :D
NIN

#5636 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by NIN »

Joe McCarthy wrote:...
Smiri loptu!
sheilak

#5637 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

Joe McCarthy wrote: Nije problem što nemamo svi iste, već ljudi koji odlaze na taj faks ih uopšte nemaju ili začeci tih ambicija su zatrti pod tonom i pol nepotrebnog sranja koja prolazi samo u ovoj vukojebini kao "akademsko štivo", a nema nikakve svrhe u životu. Ti ljudi nemaju svrhu, razumješ li me sad? Nakon što prosječna studentica propiša 5 godina u ovoj nakaradnoj instituciji njezin plafon u životu je da raširi noge u nadi da će je neki babin sin oplditi kao junicu i prihvatit kopile kao njegovo.

I prije nego što kažeš išta, jesam šupak, jesam bez osječajan kreten, ali to ne mjenja činjenicu da je ovaj fakultet BESKORISTAN!!!
necu ja to tebi reci, tvoja je stvar kako ti sebe dozivljavas. :D reci cu samo da si malo nelogican jer nemaju studentice Filozofskog taj oblajhani, plasticni killer instinkt svojstven studenticama (a nekad i studentima) nekih drugih fakulteta, cije nazive necu sad spominjati, ali koje si mozes zamisliti. ;-)

ko upiše Filozofski, bez obzira na smjer, radi to vecinom iz ljubavi, a ne hladno proracunato. u sta bi se moglo svrstati, mislim na hladne proracunate radnje, recimo i to sirenje nogu babinim sinovima u nadi da ce neko biti oplodjen. ne kazem da toga nema, ali puno manje nego na nekim drugim fakultetima, ciji su studenti/ce nekako u vecoj mjeri svjesniji materijalne vrijednosti nego naivci i idealisti sa Filozofskog.
arthur90

Post by arthur90 »

Može li mi netko dati informaciju o mirovanju godine!
Zbog privatnih razloga nisam mogao jedan dio semestra biti na predavanju i izaći na ispite. Isto tako, neću moći ni u ovome ljetnom semestru izvršavat sve studentske obavez, mislim da je najbolje da zaledim godinu. Zna li netko koja je procedura?
Gužva je ovih dana na studentskoj, a ja nisam u mogućnosti stalno dolaziti u Sarajevo pa bilo koje upute bi mi dobrodošle!
Hvala! :)
Zatamnjena stakla

#5639 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

pa ne odeš na faks i iduće godine se upišeš
co211

#5640 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by co211 »

^

To ti je najlakša i najjeftinija solucija.
MargitaStefanović

#5641 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by MargitaStefanović »

Pozz ! (:

Isplati li se studirati psihologiju ? Je li teško poslije faxa pronaći posao ? Ne treba meni, drugarica se raspituje pa evo i ja joj pokušavam pomoći. :D
co211

#5642 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by co211 »

Pa zavisi... ako da guze, bit' će i posla (čitaj, glupo pitanje zaslužuje i glup odgovor).
Afanasi_94

#5643 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

MargitaStefanović wrote:Pozz ! (:

Isplati li se studirati psihologiju ? Je li teško poslije faxa pronaći posao ? Ne treba meni, drugarica se raspituje pa evo i ja joj pokušavam pomoći. :D
Ne isplati.
Zatamnjena stakla

#5644 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Afanasi_94 wrote:

Ne isplati.
statistički stručnjak reče i osta živ
Afanasi_94

#5645 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Zatamnjena stakla wrote:
Afanasi_94 wrote:

Ne isplati.
statistički stručnjak reče i osta živ
ti da jesi ostao bi pri tome što si studirao :kiss:
Zatamnjena stakla

#5646 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

wer sagt das?
sheilak

#5647 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

Zatamnjena stakla wrote:wer sagt das?
sta si odustao? :-) stidi se, pravi germanista je mazohista do kraja. :D
Afanasi_94

#5648 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

sheilak wrote:
Zatamnjena stakla wrote:wer sagt das?
sta si odustao? :-) stidi se, pravi germanista je mazohista do kraja. :D
budala :lol:
Zatamnjena stakla

#5649 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

ma ne mogu više.. neću u pravnike sigurno :mrgreen:
sheilak

#5650 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

ma, ti nisi normalan. :lol: kako ne mozes bolan? :-) jesi fakat odustao skroz?
Post Reply