Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ma3

#5626 Re: Kineski mobiteli

Post by ma3 »

fakat ne kontam ove prepirke tipa moj **rac je veci od tvog, isto djeca ba :D
kupio sam uhansa, dao dvije glave za nov tel sa godinom dana garancije, nek radi dok je pod garancijom ja zadovoljan, da sam imao 3-4 glave uzeo bih nesto drugo, logicno, ovako daj sta das. tel fakat nije los, brz, dokad ce da radi to ne znam.
irac300

#5627 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

ma3 wrote:fakat ne kontam ove prepirke tipa moj **rac je veci od tvog, isto djeca ba :D
kupio sam uhansa, dao dvije glave za nov tel sa godinom dana garancije, nek radi dok je pod garancijom ja zadovoljan, da sam imao 3-4 glave uzeo bih nesto drugo, logicno, ovako daj sta das. tel fakat nije los, brz, dokad ce da radi to ne znam.
Ma to i jeste bila zamisao ovog podforuma, da se nađu alternativni telefoni za naš bosanski džep. Al' jbg, dođu likovi idu iz krajnosti u krajnost, @dileja se počeo zaklinjat u Mao Ce-tunga, a ovi došli da nas ''prosvjetle'' kako je cool imati telefon od 1000 KM (ejsss), i tako ode tema u krasni kurac.
Sarajevski-Seljak

#5628 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

radiša wrote:Ne kazem ni ja da mu sta fali ali nema ga smisla poredit sa nekim telefonima sto su za njega svijet izmislili.
Odgovorno tvrdim da je Xiaomi Mi 5s bolji telefon od npr. Samsunga S7.

Samo ja nisam Dileja, da namecem svima svoje misljenje.
purgatorio

#5629 Re: Kineski mobiteli

Post by purgatorio »

Ja koristim vec treci kineski mobitel (2 xiaomi i jedan meizu) i nikad ne dam preko nekih 350KM za takve stvari. Jednostavno, neracionalno je kupiti mobitel preko te cifre a da nemam oficijelnu garanciju od distributera.

Xiaomi mobiteli su vrh za novac koji koštaju, ali je problem kada se naruci mobitel od 500km pa te ocarine i dobijes ga i on ne radi, od ovih hercegovaca ista stvar te piljarske garancije ne shvatam za ozbijno.

Znači do 300-350KM uvijek Kinez (i to sa aliexpress ili geekbuyinga ne bi li slucajno promasio carinu), a preko te cifre telecom/eronet i na rate.
Maharadza

#5630 Re: Kineski mobiteli

Post by Maharadza »

Ljakan wrote:Rađe bih dodao nekih 30-50km i uzeo lg g2 nego ovaj uhans.
Image

http://forum.xda-developers.com/lg-g2/d ... d-t3120790

:thumbup:
radiša

#5631 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

Sarajevski-Seljak wrote:
radiša wrote:Ne kazem ni ja da mu sta fali ali nema ga smisla poredit sa nekim telefonima sto su za njega svijet izmislili.

Meni izgledom nije,a jesi siguran da mu je kamera bolja?
kloniran

#5632 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

radiša wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:

pa veoma su slicne
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone3=8350
Sarajevski-Seljak

#5633 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

radiša wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:

Kamera nije bolja, postavio sam neki dan ovdje sliku po noci, doduse slikano kroz staklo (i to prljavo) :mrgreen:

Ali opcenito, mi je Xiaomi kompletniji telefon. Koristio sam oba istovremeno, i jednostavno mi je bolje lego.
radiša

#5634 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

radiša

#5635 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

Sarajevski-Seljak wrote: Kamera nije bolja, postavio sam neki dan ovdje sliku po noci, doduse slikano kroz staklo (i to prljavo) :mrgreen:

Ali opcenito, mi je Xiaomi kompletniji telefon. Koristio sam oba istovremeno, i jednostavno mi je bolje lego.
Ako kamera nije bolja znaci telefon nije bolji.Da je bolji bio bi u svemu bolji sto nije.Druga je stvar kako je kome lego.
_Reds_

#5636 Re: Kineski mobiteli

Post by _Reds_ »

Ako kome treba Redmi Pro http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-R ... 70487.html

Prodajem nov, narucio ali mi se ne svidja boja. Zlatna je.

Placen 180 $ + 100 koja marka carine. Cijena 180*1.82 + 100 KM.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5637 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

purgatorio wrote:Ja koristim vec treci kineski mobitel (2 xiaomi i jedan meizu) i nikad ne dam preko nekih 350KM za takve stvari. Jednostavno, neracionalno je kupiti mobitel preko te cifre a da nemam oficijelnu garanciju od distributera.

Xiaomi mobiteli su vrh za novac koji koštaju, ali je problem kada se naruci mobitel od 500km pa te ocarine i dobijes ga i on ne radi, od ovih hercegovaca ista stvar te piljarske garancije ne shvatam za ozbijno.

Znači do 300-350KM uvijek Kinez (i to sa aliexpress ili geekbuyinga ne bi li slucajno promasio carinu), a preko te cifre telecom/eronet i na rate.
Ovaj post bi trebalo ponoviti, svaki dan, u vise navrata. Svaka cast druze purgatorio.[emoji106]

Sent from my C6603 using Tapatalk
jarobot

#5638 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by jarobot »

Sarajevski-Seljak wrote:

Vidjeh da kod naših dilera košta oko 1100 km što nije malo.
Na iqmobile.ba

poslo sa otvora blende 1,8
Sarajevski-Seljak

#5639 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

radiša wrote:
Sarajevski-Seljak wrote: Kamera nije bolja, postavio sam neki dan ovdje sliku po noci, doduse slikano kroz staklo (i to prljavo) :mrgreen:

Ako kamera nije bolja znaci telefon nije bolji.Da je bolji bio bi u svemu bolji sto nije.Druga je stvar kako je kome lego.

Jao logike :-)

Ako hipoteticki uzmemo da ima 10 stavki, i Xiaomi je bolji u 6 od tih 10 , onda je Xiaomi bolji telefon.
Sarajevski-Seljak

#5640 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

jarobot wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:

Vidjeh da kod naših dilera košta oko 1100 km što nije malo.
Na iqmobile.ba

Pa dobro pogledaj koliko kosta S7 kod ovlastenih dilera, 1600KM, sto nije malo :mrgreen:

Fakat nebih vise na ovu temu, svako ima svoje.

Neko kupi telefon kao statusni simbol, neko zato sto preferira odredjeni brend, neko kupi samo jer mu se svidio na oko, a neko voli da kupi jeftino...

Sto ljudi, sto cudi... Tako da je ova prica besmislena.
r_faruk

#5641 Re: Kineski mobiteli

Post by r_faruk »

neko kupi telefon da moze pricati i slati poruke.... ima i takvih budala.... :D
jarobot

#5642 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by jarobot »

r_faruk wrote:neko kupi telefon da moze pricati i slati poruke.... ima i takvih budala.... :D
Dobar.[emoji23] Danas je najmanje takvih.

Sarajevski-Seljak

#5643 Re: Kineski mobiteli

r_faruk wrote:neko kupi telefon da moze pricati i slati poruke.... ima i takvih budala.... :D

Ima i takvih, ali su rijetki :lol: :thumbup:
radiša

#5644 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

Sarajevski-Seljak wrote:
radiša wrote:

Jao logike :-)

Ako hipoteticki uzmemo da ima 10 stavki, i Xiaomi je bolji u 6 od tih 10 , onda je Xiaomi bolji telefon.
Nije to jao logike nego iznosis neistine.Ako je nesto bolje ne moze bit samo bolje u necemu sto se tebi sviđa,mora u svim karakteristikama bit iznad.Kakva je tvoja logika to je pitanje,bolje da si se to zapito.I nemoj dzaba pisat gluposti kad telefon nije bolji.
Eto ovde pise taj tvoj spada u price grup 7/10 dok je s7 edge 9/10,to nisam piso ja nego strucni ljudi,ne mozes ti bit strucniji nikako.
http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_5s-7260.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_edge-7945.php

Pored cjene eto uporedi ostale karakteristike pa ces vidjet koji je bolji.Baterija,kamera,rezolucija,cpu...
Tebi ko da je dileja davo instrukcije da pises o stvarima a nemas pojma.
Sarajevski-Seljak

#5645 Re: Kineski mobiteli

@Radisa

koji telefon ti koristis ako smijem pitati ?

I da li si ikad koristio neki Flagship ?
radiša

#5646 Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

Sarajevski-Seljak wrote:@Radisa

iphon 6 koristim mada mislim da je to totalno nebitno za cijelu ovu pricu.Ja kad o necemu pricam baratam cinjenicama a ne licnim iskustvom.Ako za nesto postoje karakteristike i vidi se sta je bolje mislim da je totalno glupo pobijat cinjenice i iznosit svoj stav.
Last edited by radiša on 19/12/2016 16:46, edited 1 time in total.
Sarajevski-Seljak

#5647 Re: Kineski mobiteli

radiša wrote:

iphon 6 koristim mada mislim da je to totalno nebitno za cijelu ovu pricu.Ja kad o necemu pricam baratam cinjenicama a ne licnim iskustvom.

Aha, ok znaci ti baratas cinjenicama koje ti je neko drugi ispricaoili si procitao. Ovdje za mene zavrsava prica, lijep pozdrav za tebe :thumbup:
radiša

#5648 Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

Sarajevski-Seljak wrote:
radiša wrote:

iphon 6 koristim mada mislim da je to totalno nebitno za cijelu ovu pricu.Ja kad o necemu pricam baratam cinjenicama a ne licnim iskustvom.

Aha, ok znaci ti baratas cinjenicama koje ti je neko drugi ispricaoili si procitao. Ovdje za mene zavrsava prica, lijep pozdrav za tebe :thumbup:
Pa nisam iskreno ni ocekivo da ces nesto bolje napisat sa obzirom da si iznjeo neistine,kad sam ti iznjeo cinjenice ponasas se ko djete.Sto je sramota reci nisam u pravu zajebo sam se a ne ovako.Presmjesan si. :lol:
Sarajevski-Seljak

#5649 Re: Kineski mobiteli

Kakve crne cinjenice ?

Napisao si da Samsung ima bolji procesor = neistina.

Napisao si da ima bolju bateriju = neistina.

Napisao si da da je cjenovni rang 7/10 i 9/10, sto je jedina cinjenica koja je istinita.

Ne znam sto se uopste raspravljam sa tobom, ali da te posavjetujem kupi sebi Oneplus 3T ili Xiaomi Mi 5s, testiraj malo, pa se onda vrati da raspravljamo.

Ti ko Dileja, procitas na internetu i kontas da je to to.
radiša

#5650 Re: Kineski mobiteli

Post by radiša »

Sarajevski-Seljak wrote:Kakve crne cinjenice ?

Napisao si da Samsung ima bolji procesor = neistina.

Napisao si da ima bolju bateriju = neistina.

Napisao si da da je cjenovni rang 7/10 i 9/10, sto je jedina cinjenica koja je istinita.

Ne znam sto se uopste raspravljam sa tobom, ali da te posavjetujem kupi sebi Oneplus 3T ili Xiaomi Mi 5s, testiraj malo, pa se onda vrati da raspravljamo.

Ti ko Dileja, procitas na internetu i kontas da je to to.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
baterija jaca,pogledaj nisam ti dzaba ostavio link,ostale karakteristike procitaj kopijo dileje,jedno ovaj snapdragon je 821 kod tvog a mozes i to procitat sta je ako neznas,ako je kod ovog 820 a ovog 821 ne znaci da je u globalu bolji telefon sine :lol:
pocinjes da pretjerujes sa provalama.stani ovde pametnije je jer se izvadit ne mozes,pretjero si.
Post Reply