Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 09:19, edited 2 times in total.
BHF_Manijak

#5627 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

veljaca wrote:I iz poraza se mogu izvuci odredjene pouke ....

Ne znam samo ko ozbiljan moze porediti MESSI-a i Ronalda
Izvini profesrore, uz duzno postovanje, ali mozak i glavna karika one ekipe je prof. dr. XAVI! ;-) :thumbup: Covjek ko da u baletankama igra, divim mu se svaki put!
palermo

#5628 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

Greška je bila sa ubacivanjem Kake. Nažalost,mislim da on nije više za ovaj nivo. Izgubljena je trka,a Kaka prespor da bi njegova tehnika mogla doći do izražaja.

Inače, nije meni real loš bio, mogla su se kola sreće i okrenuti na njegovu stranu.
Madrid

#5629 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Po meni Kaka uopste nije los bio, imao sut i ubacio ronaldu onu loptu na glavu, ali kad se raspala igra citavog tima ni on nije mogao nista...
Nije vala ni Ozil nesto magicno uradio...
Uglavnom oboica se mogu saget Xaviu i Iniesti...
palermo

#5630 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

Madrid wrote:Po meni Kaka uopste nije los bio, imao sut i ubacio ronaldu onu loptu na glavu, ali kad se raspala igra citavog tima ni on nije mogao nista...
Nije vala ni Ozil nesto magicno uradio...
Uglavnom oboica se mogu saget Xaviu i Iniesti...
Ova zadnja rečenica,apsolutno.

ma nikad Kaka neće loše igrati....ali jednostavno meni se čini prespor za ovu igru Reala.
necko_hz

#5631 Re: Real Madrid C.F.

Post by necko_hz »

Barsa ima koncept igre koji omogučava svakom igraču da pruži svoj maksimum i 100% od sebe ! Npr. Pique ne bi bio ovako dobar u Manchesteru, Messi ne može ništa sa Argentinom, bilo koji igrač iz Barcelone da ode u drugi klub ne bi igrao ovako dobro kao što igra u Barci ! Jednostavno imaju sistem igre, svojim kretanjem bez lopte i ubacivanjem u prazan prostor razvlače protivnika i čine ga nemočnim ! Real pokušava destrukcijom protiv njih, ali ne može nikad igrač naigrati koliko mu svirač može nasvirati !
Također nemaju igrača koji bi mogao majstorski podvaliti loptu kao što je to Zizu radio birvaktile ! Od ekipe u kojoj su igrale vrhunske zvijezde nogometa (Zizu, Ronaldo, Figo, Raul, Carlos . . .) ostali su mesari i baletani !

Utakmica je bila prava prvenstvena :D i bili su podjednaki i jedni i drugi ! Da onaj maneken nije bio sebičan, vjerovatno bi Real ovo dobio, ali . . .uvijek ima ono ali ! ;-)

Čestitke Barci ! :thumbup:
Static-X

#5632 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

FreeSol2 wrote:
Static-X wrote:Razbise nas

Dolazi zimski odmor, jedno pet-sest ljudi se rijesiti i dovesti sta da valja, osim ako nemisle pustiti ovu dominaciju da se nastavi.

Da su nas razbili, nisu. Problem je sto ne vaze isti kriteriji za obje ekipe. Ali kako je, tako je. Ova 3 boda prednosti ce se cuvati k'o oci u glavi. :)

Jarane meni je tesko gledati koliko vec klasika u zadnje vrijeme da se ljudi igraju sa nama. Ovdje nemoras biti carobnjak da to zakljucis. Igramo koliko vec utakmica u zadnje vrijeme i to kao domacin pred nakom publikom a oni dominiraju kao i obicno. Kada i sta treba vise da uradimo da prekrenemo konacno ovu dominaciju barse i da je bar kuci razbijemo, da je se ne bojim. Mi smo se usrali kao i obicno, ljudi se dodaju pred golom sa nama, smiju jer imaju smopouzdanje u sebe, a mi sa po centra nabijamo lopte u svoj korner, mi neznamo da se dodajemo, izgubimo se, pocnemo da driblamo pa onda neznamo gdje smo sutamo lopute u prazno, neznam vise sta je onom Ronaldu, moram ga simpatisati jer je u klubu koji volim (inace ga nisam podnosio u man utd) ali brate on stvarno nezna, boji se, ma drhti pred barsom. Imao je dva cista gola, pa nisi ti neki srednji igrac da ono fulas u ovako znacajnoj utakici, nije nikad nista pokazao u svim utakmica koje je odigrao protiv barse.
Ovo je cisto razbijanje, ti to mozes vidjeti kako god hoces drugacije al nazalost kad ljudi ono rade sa nama kod kuce sta mi mislimo sta ce biti kad odemo u barselonu.
Kada cemo mi preuzeti igru, neinteresuje me ako pobjedimo 1:0 al da mi dominiramo i da kontrolisemo igru. Da kazemo jednom konacno zasluzno smo pobjedili... kada ? sta vise treba ovom timu? ma treba nam igraca...
Acheron

#5633 Re: Real Madrid C.F.

Post by Acheron »

Ljudi, jel ziv @fixer?? Nema ga dugo.
Charuga
Globalni moderator

#5634 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

FreeSol2 wrote:barcelona definitivno nije dominirala, otprilike je bilo oko 50-ak % lopta u njihovom posjedu,
40-60% u korist Barse.
Madrid

#5635 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Ljudi shvatite da nema lijeka za Xavia i Iniestu, pa ti ljudi osvoje sta god naume, pogledaj Spansku reprezentaciju, jebo i Silvu i Matu i Alonsa te ostatak ekipe ako nema ove dvojice ;-)
Cuj treba nam napadac, pa imas 2 odlicna napadaca od kojih je jedino Ibrahimovic bolji (a bolji je jednostavno jer je klasa za sebe u napadu, kao sto su Xavi i Iniesta u sredini)...
Di Maria je nas najbolji asistent ove sezone i jedan od najboljih igraca, a nije ni veceras bio najlosiji...
Tesko da ce ova generacija koja se fura sa wingerima sta moci protiv Barcelone, jer ocito im lezimo sa ovom formacijom...
erik2

#5636 Re: Real Madrid C.F.

Post by erik2 »

Parama ne možeš kupit' baš sve, stvar je i u hercu tj, momcima koji su ponikli u La Masiji......takvo nešto Real nema.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5637 Re: Real Madrid C.F.

Post by odesveuhonduras »

Benzema je odigrao fantastično prvo poluvrijeme. U biti svi su igrali odlično osim portugalskog frustriranka čija je frustriranost glavni krivac što se nije povelo 2:0 i onda vjerovatno natrpalo Barcu jher ih se dotad gazilo, a Lass je fantastičnu utakmicu pokvario onim nerezonskim šutem kad je mogao uposliti i Benzemu i Di Mariu.

Drugo poluvrijeme očaj i totalna inferiornost.
LSD

#5638 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Kad Madrid bude isforsirao svoje igrace iz svoje škole fudbala, onda ce se moci pricati o nekoj dinastiji.
Ali zato treba uložiti ogroman trud u svoju školu i veeeliko strpljenje i povjerenje u te igrace kao što Barca radi vec godinama sa svojom školom odakle crpi snagu...samo pogledajte kakvi igraci su izašli iz te škole koji danas brane boje Barce : Messi, Xavi, Iniesta, Fabregas, Busquets, Puyol, Pique, Pedro, Valdes (sve sami reprezentativci Španije) od novijih naraštaja Krkić, Thiago, Fontas, Cuenca itd
S druge strane Perez ne misli tako, vec ce radije po 200 miliona iskeširati za kupovinu igraca i mjenjati trenere svake godine....samo je Iker u ovom sastavu "dijete Reala" :roll:
Puyol i Xavi (pa i Valdes) su prošli razna sranja i ponižavanja kroz godine odanosti u Barci od one generacije Galacticosa, gubili su mnoge derbije... ali su istrpili sve to i sad su na samom vrhu.
kory_galaktikos

#5639 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

volim real i srcem i dusom,vazda ih branim,kad pobijede ko da sam dobio bingo....al ovo nije humano sta barsa radi...igrali su oni dobro,eto moze se reci nismo inmali srece..al onaj ronaldo sta je uradio..svaka njemu cast,extra igrac eto 2. na svijetu...al fakat u kojoj je on jakoj utakmici sta uradio...prvo trebo je dodat Di Marii onu loptu kad je puco i prebacio sve zivo,al ono glavom sto je fulio,nevjerovatno...mislim da je to to,odma posle tog promasaja treci gol barse i gotovo sve...Kaka meni odlicno odigro,svi su bili dobri,nije ih barsa nadigrala moze se reci da nismo imali srece al ronaldo fakat presudio utakmicu HALLA MADRID
Madrid

#5640 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Slazem se ja da treba imati i svoju skolu, ali ne mislim da je to veceras presudilo...
Xavi i Iniesta su toliko dobri da cak jedan moze nadoknaditi neigranje drugog, pa se cesto cini da lahko dobijaju i kad nema jednog od njih dvojice, da je najvazniji Messi sto po meni nije tacno...
@freesol2 Alonso je odlican igrac, ali po kvaliteti ipak nije na nivou ove dvojice, bar po meni...
I kojih to 10 napadaca ima da su bolji od Benza i Pipite, a da bi se uklopili u igru Reala ?
ultima_palabra

#5641 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Čuj 5-6 igrača nogirati i dovesti nove... eki stručnjaka :lol: Benzema nema kvalitet? :roll:

Mislim ako ćete već prosuđivati čitavu sezonu na osnovu jedne utakmice, onda bi Cristiano trebao biti taj koji bi trebao otići :?:
Astrix

#5642 Re: Real Madrid C.F.

Post by Astrix »

Stvarno mi ne ide u glavu kad neko kaze da treba nogirati 5-6 igraca, pa dokle bi to onda islo. Svake sezone mjenjaj ekipu pa dokle doguras, jel to.
Ekipa je dobra i ne treba je mjenjati ali stvarno ne znam sta bi trebalo uraditi da pobijedimo tu Barcu, jednostavno oni se znaju u dusu i mislim da bi zmireci mogli igrati ovako.
ultima_palabra

#5643 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

FreeSol2 wrote:
ultima_palabra wrote:Čuj 5-6 igrača nogirati i dovesti nove... eki stručnjaka :lol: Benzema nema kvalitet? :roll:

Mislim ako ćete već prosuđivati čitavu sezonu na osnovu jedne utakmice, onda bi Cristiano trebao biti taj koji bi trebao otići :?:
Da Benzema nema kvalitet za Real je subjektivno misljenje :)
Moje subjektivno mišljenje je da nijedan od ovih koje si nabrojao kao pojačanja nema ni pola njegovog talenta ;-)
Ridjobrki

#5644 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ridjobrki »

Dešava se. Barca je još uvijek iza na tabeli i tako će ostati. U zadnjih godinu dana je napredak toliki da se ova i lanjska ekipa ne mogu porediti. Meni dosta. :)
5 0 5

#5645 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

@Ridjobrki:

2011/12 Spanish Liga BBVA Table / Standings - ESPN Soccernet
Madrid

#5646 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

505sCrtom wrote:@Ridjobrki:

Ne znam sta cjepidlacis, jedino ako imas neke insajdere da ce Real izgubit tu zaostalu :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5647 Re: Real Madrid C.F.

čuj Forlan i Drogba, deduke od 40 godina da zamijene Benzemu :-)

Džeku nekad teško potrčati, a ne da grize onako kako je Benzema grizao sinoć, pogotovo u prvom poluvremenu.

Aguero i Tevez ?

Rooney svaka čast, njega kao igrača cijenim toliko da mislim da moće u svaku ekipu, a i Cavanni bi izvrsno pasao realovom stilu igre.

U svakom slučaju, Benzema i Higuain su vrhunski igrači, kao i gotovo cijela Realova ekipa. Ono sinoć je bilo bolno i frustrirajuće, Barcelonu se jednostavno ne može dobiti i kad se igra dobro (sihri neki garant :D ) ali ova ekipa je sjajna, igraju sjajan fudbal i ne može to jedna utakmica poreći.

Još uvijek se itekako ima šanse uzeti titulu, a i ako se ne uzme, nije sramota biti iza ovakve Barcelone, pa makar se zvao i Real Madrid
Last edited by odesveuhonduras on 11/12/2011 14:03, edited 1 time in total.
5 0 5

#5648 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote:
505sCrtom wrote:@Ridjobrki:

Ne znam sta cjepidlacis, jedino ako imas neke insajdere da ce Real izgubit tu zaostalu :D
Prvo skoci pa reci hop. Nisi nista naucio sinoc?
odesveuhonduras

#5649 Re: Real Madrid C.F.

Da se igra u neko drugo vrijeme, nakantali bi Sevillu kao i ostale, ali ovaj put možda bude malo teže jer će sinoćnja utakmica sigurno ostaviti malo traga.

U svakom slučaju, ne vidim kako Sevilla može ugroziti Real, ne ponavlja se često ono što su odigrali u Barceloni.
ek0

#5650 Re: Real Madrid C.F.

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:31, edited 1 time in total.
Post Reply