Nuklearna opcija nikako ne dolazi u obzir iz vise razloga.simpozijum delirijum wrote:nisam geolog , ali ono sto sam procitao i koliko' sam skonto'; kada buse u stijeni , zaljevaju istovremeno i specijalnim cementom ili betonom da stijenke bushotine dihtuje , a u sredini se postavlja celicna cijev kroz koju pici nafta i gas
prva rupa je skoro metar siroka , pa onda kako se busi dublje promjer se suzava i suzava sve do otprilike 20 cenata
BP je da bi ustedio i ubrzao proces , nije postovao postupak
sada vertikalno ta bushotina curi na sve strane ( kao probuseno vatrogasno crijevo )
ja sam se pogresno izrazio da je u pitanju pukotina horizontalna na morskome dnu
curi nafta i gas vertikalno i erodira stijene i curi sve vise
opcija atomske bombe ma kako zastrasujuce zvucala ( pa ako pukne duboko u stijeni i ne mora biti megatonska , vec male snage ) je mozda ipak dobra opcija i sa manjom nuklearnom napravom ima i malo radijacije
uglavno, evo danas nova frka za BP
lagali su koliko nafte curi
sada govore o 100 000 barela ( ne galona !) dnevno
u Rusiji i Iranu bi streljali direktore BP -a za to (zasluzeno )
Obama ?
mutav!
pa zaustavi to sranje nekako
normalno da se nerviram jer zivim na Floridi
koliko hiljada ribara i turistickih radnika ostaje bez posla u zaljevu Mexika ?
a sto se tice beneficija gospodine Jeffersone ovdje u USA ?
ja radim kvalifikovani posao ovdje ( muralista , dizajner , air-brush i sve na sto se farba fata ')
auti , brodovi , djecje sobe , reklame , super preljep posao ,ja uz moga Boss-a smo najbolji u regiji , krvavo i tesko smo stekli taj ugled , a beneficije ?
stretan kada dobijem cek u petak , puna saka brade
a kada sam prao sudje malteme kao "robijas "i radio na baustelama ?
imao 30 dana placenoga godisnjega , placeno bolovanje , osiguranje , Bozicnicu i svasta nesto cak i kartu za javni prevoz
ovdje radim specijalisticki posao i boga molim da se ne razbolim ili ozljedim , jer si taraba u USA tada
ovdje su radnici robovi !
i Americki radnici takodjer
cijedi te dokle moze i umri
srecom moj Boss je car i dobar covjek vrhunski umjetnik , ali opet neda povisicu mamu mu !![]()
mnogi drugi nisu te srece da smiju i pitati za povisicu ( otkaz odma )
Obama ne moze zaroniti i zacepiti rupu, a jos niko ko ga kritikuje nije pokazao njemu kako da to uradi pa da potkrjepi svoju kritiku!
Takodje, za beneficije ja nisam mislio na evropske beficije nego na pravo da uzivas ono sto svi u americi uzivaju, pa sad da li sam se ja mozda pogresno izrazio, ali ova drzava je nasim ljudima dala drzavljanstva dok su ih druge drzave protjerivale poslije rata a puna su ima usta milostinje i postovanja ljudskih prava.
Ono sto mi se vise gadi od ekstremnih ljevicara i desnicara je evropska milostinja!