http://sa-c.net/news-archive/item/5087- ... icena.html
Jebote ironije, federacija otela zgradu hidrogradnji i dala je svojoj bankici. Radnici hidrogradnje nemaju sta da jedu, nije im uvezano po desetine godina staza i ovi se jos hvale kako su podrzali gradjevinski sektor jer je eto postavljeno malo rigipsa, stakla i uradjena fasada...Važno je i istaknuti da je na poslovima adaptacije nove zgrade učestvovalo više od 20 bh. kompanija, čime se direktno podržala privreda u BiH, posebno građevinski sektor.
Hajde hvala Bogu, bio je i vakat da se pokrene nešto.O'zone wrote:Vidim u Petak demoliraju iznutra onu staru zgradu preko puta Bristola. Jel ima ondje nešto u planu ili će bit čistina?
Thorgerson wrote:Jebote ironije, federacija otela zgradu hidrogradnji i dala je svojoj bankici. Radnici hidrogradnje nemaju sta da jedu, nije im uvezano po desetine godina staza i ovi se jos hvale kako su podrzali gradjevinski sektor jer je eto postavljeno malo rigipsa, stakla i uradjena fasada...Važno je i istaknuti da je na poslovima adaptacije nove zgrade učestvovalo više od 20 bh. kompanija, čime se direktno podržala privreda u BiH, posebno građevinski sektor.
nije ti ovo momčino komunizam da se gledaju ta nekakva prava za ljude koji su svakako imali posao da ih čeka u komunizmu a niko ništa radio nije.Thorgerson wrote:
Jebote ironije, federacija otela zgradu hidrogradnji i dala je svojoj bankici. Radnici hidrogradnje nemaju sta da jedu, nije im uvezano po desetine godina staza i ovi se jos hvale kako su podrzali gradjevinski sektor jer je eto postavljeno malo rigipsa, stakla i uradjena fasada...
U ovom slucaju jeste komunizam. Jer vlasnik Hidrogradnje je drzava, tacnije Federacija. Federacija je zmirila 10+ jebenih godina, izvlacila novac, davala zgrade pod hipoteke i sutilo se. Kako je moguce da ti npr. ne bude uplacen pio? Probaj ti u privatnoj firmi marku poreza ne uplatiti? Ovdje je to radjeno deceniju? Zasto? Pa zato jer se firma trebala unistiti - padom Hidrogradnje, digli su se ANS drajvovi, euroasflati itd itd.DaysleepeR wrote:nije ti ovo momčino komunizam da se gledaju ta nekakva prava za ljude koji su svakako imali posao da ih čeka u komunizmu a niko ništa radio nije.Thorgerson wrote:
Jebote ironije, federacija otela zgradu hidrogradnji i dala je svojoj bankici. Radnici hidrogradnje nemaju sta da jedu, nije im uvezano po desetine godina staza i ovi se jos hvale kako su podrzali gradjevinski sektor jer je eto postavljeno malo rigipsa, stakla i uradjena fasada...
država je tu u kapitalizmu da se napravi biznis ambijent. znaš.
Gazda Mujo umro i dok je trajala ostavinska izgradnja stajala. Mislim da će se završiti.sheilak wrote:Imam pitanje, pa cu ovdje, ako je ok.
Zna li iko sta je sa onim prosirenjem hotela “sarajevo”? Pored dosadasnje zgrade vec duze se gradi visa gradjevina, slicna neboderu, valjda u sklopu hotela. No izgleda da se vec odavno stalo sa gradnjom, pa to sve izgleda sablasno. Sta ce biti od toga?
thank you, mali milojicamali_milojica wrote:Gazda Mujo umro i dok je trajala ostavinska izgradnja stajala. Mislim da će se završiti.sheilak wrote:Imam pitanje, pa cu ovdje, ako je ok.
Zna li iko sta je sa onim prosirenjem hotela “sarajevo”? Pored dosadasnje zgrade vec duze se gradi visa gradjevina, slicna neboderu, valjda u sklopu hotela. No izgleda da se vec odavno stalo sa gradnjom, pa to sve izgleda sablasno. Sta ce biti od toga?
Ja čuo da će možda ići na prodaju.mali_milojica wrote:Gazda Mujo umro i dok je trajala ostavinska izgradnja stajala. Mislim da će se završiti.sheilak wrote:Imam pitanje, pa cu ovdje, ako je ok.
Hotel i dalje dobro radi (bar su im konferencijske sale skoro uvijek pune) tako da ce sigurno biti zainteresovanih za prodaju.Logovan wrote: Ja čuo da će možda ići na prodaju.
I ne samo da je otela i dala zgradu svojoj bankici nego su se iz njene vrijednosti isplatili direktorcici i sekretarice...DaysleepeR wrote:nije ti ovo momčino komunizam da se gledaju ta nekakva prava za ljude koji su svakako imali posao da ih čeka u komunizmu a niko ništa radio nije.Thorgerson wrote:
država je tu u kapitalizmu da se napravi biznis ambijent. znaš.
Ide pod Novotel. Sad jekl ide prodaja il najam drugoj firmi (koja se vec bavi hospitality biznisom u SA) ne znam. Al zavrsit ce se.Logovan wrote:Ja čuo da će možda ići na prodaju.mali_milojica wrote:Gazda Mujo umro i dok je trajala ostavinska izgradnja stajala. Mislim da će se završiti.sheilak wrote:Imam pitanje, pa cu ovdje, ako je ok.
Ne znam za sale, ali buduci da cesto prolazim navecer onim dijelom, svjetla u sobama su ugasena, prakticno navecer je sve pogaseno i hotel izgleda kao zatvoren.Cossack wrote:Hotel i dalje dobro radi (bar su im konferencijske sale skoro uvijek pune) tako da ce sigurno biti zainteresovanih za prodaju.Logovan wrote: Ja čuo da će možda ići na prodaju.
Često tamo organizujemo različite događaje tako da sam za sale siguran. Popunjenost soba ne znam ali logično mi je da su ti ljudi odsjeli u istom hotelu ako npr. imaju višednevne događaje.Thorgerson wrote:Ne znam za sale, ali buduci da cesto prolazim navecer onim dijelom, svjetla u sobama su ugasena, prakticno navecer je sve pogaseno i hotel izgleda kao zatvoren.Cossack wrote:Hotel i dalje dobro radi (bar su im konferencijske sale skoro uvijek pune) tako da ce sigurno biti zainteresovanih za prodaju.Logovan wrote: Ja čuo da će možda ići na prodaju.
Mozda grijesim, ali tako mi se ucinilo.
Ajd sto ne znaju raditi posao, nego sto ne znaju ni prodati. Al raskrcmit ce to oni, polako...Cossack wrote: Često tamo organizujemo različite događaje tako da sam za sale siguran. Popunjenost soba ne znam ali logično mi je da su ti ljudi odsjeli u istom hotelu ako npr. imaju višednevne događaje.
Ako djeca ne znaju raditi ili se ne mogu dogovoriti najbolje im je onda da prodaju. Kao što rekoh, ne vjerujem da bi bilo problem uzeti finu cifru posebno jer imaju sve dozvole za proširenje.
http://gradjevinarstvo.ba/hotel-sarajev ... iliona-km/
Nedavno je kolega odsjedao tu u toku radne sedmice, i kaže da je primjetno da nema gostiju. To se najbolje vidi na doručku, gdje on kaže da nikoga niej primjetio. Čak nije serviran ni švedski sto, što je običaj kada se ima više gostiju na spavanju.Thorgerson wrote:Ne znam za sale, ali buduci da cesto prolazim navecer onim dijelom, svjetla u sobama su ugasena, prakticno navecer je sve pogaseno i hotel izgleda kao zatvoren.Cossack wrote:Hotel i dalje dobro radi (bar su im konferencijske sale skoro uvijek pune) tako da ce sigurno biti zainteresovanih za prodaju.Logovan wrote: Ja čuo da će možda ići na prodaju.
Mozda grijesim, ali tako mi se ucinilo.
Ne peru se pare tako brzoThorgerson wrote:Moze li mi neko pojasniti, objasniti zasto obnova parka ispred II gimnazije, tacnije pjesackih staza, traje citavih evo jebenih PET MJESECI!!!
I jos nisu zavrsili.
Slika iz oktobra kad su krenuli sa radovima.
Nevjerovatno.
Ovo je posao koji se zavrsava za u vrh glave 15 dana. Dignes staru stazu, stavis ivicnjake, iziljes novu i gotovo. I za ovo njima treba 5+ mjeseci...i tu u jednoj od najtoplijih zima ikad!