Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#5628 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Vidim u Petak demoliraju iznutra onu staru zgradu preko puta Bristola. Jel ima ondje nešto u planu ili će bit čistina?
Thorgerson

#5629 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Važno je i istaknuti da je na poslovima adaptacije nove zgrade učestvovalo više od 20 bh. kompanija, čime se direktno podržala privreda u BiH, posebno građevinski sektor.
Jebote ironije, federacija otela zgradu hidrogradnji i dala je svojoj bankici. Radnici hidrogradnje nemaju sta da jedu, nije im uvezano po desetine godina staza i ovi se jos hvale kako su podrzali gradjevinski sektor jer je eto postavljeno malo rigipsa, stakla i uradjena fasada...

:-)
Logovan

#5630 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

O'zone wrote:Vidim u Petak demoliraju iznutra onu staru zgradu preko puta Bristola. Jel ima ondje nešto u planu ili će bit čistina?
Hajde hvala Bogu, bio je i vakat da se pokrene nešto. :thumbup:
DaffyDuck

#5631 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Thorgerson wrote:
Važno je i istaknuti da je na poslovima adaptacije nove zgrade učestvovalo više od 20 bh. kompanija, čime se direktno podržala privreda u BiH, posebno građevinski sektor.
Jebote ironije, federacija otela zgradu hidrogradnji i dala je svojoj bankici. Radnici hidrogradnje nemaju sta da jedu, nije im uvezano po desetine godina staza i ovi se jos hvale kako su podrzali gradjevinski sektor jer je eto postavljeno malo rigipsa, stakla i uradjena fasada...

:thumbup:
DaysleepeR

#5632 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Thorgerson wrote:

nije ti ovo momčino komunizam da se gledaju ta nekakva prava za ljude koji su svakako imali posao da ih čeka u komunizmu a niko ništa radio nije.
država je tu u kapitalizmu da se napravi biznis ambijent. znaš.
Thorgerson

#5633 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote:
Thorgerson wrote:

nije ti ovo momčino komunizam da se gledaju ta nekakva prava za ljude koji su svakako imali posao da ih čeka u komunizmu a niko ništa radio nije.
U ovom slucaju jeste komunizam. Jer vlasnik Hidrogradnje je drzava, tacnije Federacija. Federacija je zmirila 10+ jebenih godina, izvlacila novac, davala zgrade pod hipoteke i sutilo se. Kako je moguce da ti npr. ne bude uplacen pio? Probaj ti u privatnoj firmi marku poreza ne uplatiti? Ovdje je to radjeno deceniju? Zasto? Pa zato jer se firma trebala unistiti - padom Hidrogradnje, digli su se ANS drajvovi, euroasflati itd itd.

Ti ces sad reci kapitalizam, ovo, ono...e pa nije. Nije isto kad imas privatnu firmu i drzavnu firmu. Logicno, covjek bi konto da ce drzava cuvati svoju firmu i "steliti" joj poslove, jesu stelili ali da bi uzimali svoje talove.
sheilak

#5635 Re: Sarajevo Construction

Post by sheilak »

Imam pitanje, pa cu ovdje, ako je ok.

Zna li iko sta je sa onim prosirenjem hotela “sarajevo”? Pored dosadasnje zgrade vec duze se gradi visa gradjevina, slicna neboderu, valjda u sklopu hotela. No izgleda da se vec odavno stalo sa gradnjom, pa to sve izgleda sablasno. Sta ce biti od toga?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5636 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

sheilak wrote:Imam pitanje, pa cu ovdje, ako je ok.

Zna li iko sta je sa onim prosirenjem hotela “sarajevo”? Pored dosadasnje zgrade vec duze se gradi visa gradjevina, slicna neboderu, valjda u sklopu hotela. No izgleda da se vec odavno stalo sa gradnjom, pa to sve izgleda sablasno. Sta ce biti od toga?
Gazda Mujo umro i dok je trajala ostavinska izgradnja stajala. Mislim da će se završiti.
sheilak

#5637 Re: Sarajevo Construction

Post by sheilak »

mali_milojica wrote:

Gazda Mujo umro i dok je trajala ostavinska izgradnja stajala. Mislim da će se završiti.
thank you, mali milojica :D
Logovan

#5638 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

mali_milojica wrote:

Ja čuo da će možda ići na prodaju. :skoljka:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5639 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

A moguce je i to.
Hifa npr uleti i hisetari koji se ne mogu dogovoriti prodaju i rastale se :D
Cossack

#5640 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Logovan wrote: Ja čuo da će možda ići na prodaju. :skoljka:
Hotel i dalje dobro radi (bar su im konferencijske sale skoro uvijek pune) tako da ce sigurno biti zainteresovanih za prodaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5641 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote:
Thorgerson wrote:

I ne samo da je otela i dala zgradu svojoj bankici nego su se iz njene vrijednosti isplatili direktorcici i sekretarice...
DaffyDuck

#5642 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Logovan wrote:
mali_milojica wrote:

Ja čuo da će možda ići na prodaju. :skoljka:
Ide pod Novotel. Sad jekl ide prodaja il najam drugoj firmi (koja se vec bavi hospitality biznisom u SA) ne znam. Al zavrsit ce se.

I jeste stalo zbog smrtnog slucaja...
veliki_ah

#5643 Re: Sarajevo Construction

Post by veliki_ah »

Stalo je nakon smrtnog slučaja jer očito se djeca nisu mogla ni dogovoriti niti su znali nastaviti biznis.

Ja sam čuo da je završeno i da je hotel prodat tim nekim arapima.
Thorgerson

#5644 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Nije hotel prodan arapima, jeste trebao biti - ali propalo.

Da li ce biti zavrsen, pa vjerovatno hoce, samo je pitanje kada? Ono sto je meni cudno jeste da su skele koje su bile postavljene dugo vremena - odjednom skinute, a fasada nije zavrsena i nije postavljena vanjska stolarija na zadnjim spratovima.

Zato mi je cudno malo sve to. Jer ako je neko hotel i kupio ili je dogovor pri kraju - cemu onda sklanjanje skela? Ili ce mozda novi kupac dovesti svog izvodjaca radova? Jedino mi to ima neke logike.
Thorgerson

#5645 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Cossack wrote:
Hotel i dalje dobro radi (bar su im konferencijske sale skoro uvijek pune) tako da ce sigurno biti zainteresovanih za prodaju.
Ne znam za sale, ali buduci da cesto prolazim navecer onim dijelom, svjetla u sobama su ugasena, prakticno navecer je sve pogaseno i hotel izgleda kao zatvoren.

Mozda grijesim, ali tako mi se ucinilo.
Cossack

#5646 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Thorgerson wrote:
Cossack wrote:
Ne znam za sale, ali buduci da cesto prolazim navecer onim dijelom, svjetla u sobama su ugasena, prakticno navecer je sve pogaseno i hotel izgleda kao zatvoren.

Često tamo organizujemo različite događaje tako da sam za sale siguran. Popunjenost soba ne znam ali logično mi je da su ti ljudi odsjeli u istom hotelu ako npr. imaju višednevne događaje.

Ako djeca ne znaju raditi ili se ne mogu dogovoriti najbolje im je onda da prodaju. Kao što rekoh, ne vjerujem da bi bilo problem uzeti finu cifru posebno jer imaju sve dozvole za proširenje.

http://gradjevinarstvo.ba/hotel-sarajev ... iliona-km/
Thorgerson

#5647 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Cossack wrote: Često tamo organizujemo različite događaje tako da sam za sale siguran. Popunjenost soba ne znam ali logično mi je da su ti ljudi odsjeli u istom hotelu ako npr. imaju višednevne događaje.

Ako djeca ne znaju raditi ili se ne mogu dogovoriti najbolje im je onda da prodaju. Kao što rekoh, ne vjerujem da bi bilo problem uzeti finu cifru posebno jer imaju sve dozvole za proširenje.

http://gradjevinarstvo.ba/hotel-sarajev ... iliona-km/
Ajd sto ne znaju raditi posao, nego sto ne znaju ni prodati. Al raskrcmit ce to oni, polako... :oops:
veliki_ah

#5648 Re: Sarajevo Construction

Post by veliki_ah »

Thorgerson wrote:
Cossack wrote:

Nedavno je kolega odsjedao tu u toku radne sedmice, i kaže da je primjetno da nema gostiju. To se najbolje vidi na doručku, gdje on kaže da nikoga niej primjetio. Čak nije serviran ni švedski sto, što je običaj kada se ima više gostiju na spavanju.

Što se tiče sala, tu su dobro opremljeni i trebalo bi da dobro rade. Isto je i sa svadbama, što čini dobru i direktnu zaradu..
Thorgerson

#5649 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Moze li mi neko pojasniti, objasniti zasto obnova parka ispred II gimnazije, tacnije pjesackih staza, traje citavih evo jebenih PET MJESECI!!!

I jos nisu zavrsili.

Slika iz oktobra kad su krenuli sa radovima.
Image

Nevjerovatno.
Ovo je posao koji se zavrsava za u vrh glave 15 dana. Dignes staru stazu, stavis ivicnjake, iziljes novu i gotovo. I za ovo njima treba 5+ mjeseci...i tu u jednoj od najtoplijih zima ikad!
:run:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5650 Re: Sarajevo Construction

Post by liaar »

Thorgerson wrote:Moze li mi neko pojasniti, objasniti zasto obnova parka ispred II gimnazije, tacnije pjesackih staza, traje citavih evo jebenih PET MJESECI!!!

I jos nisu zavrsili.

Slika iz oktobra kad su krenuli sa radovima.
Image

Nevjerovatno.
Ovo je posao koji se zavrsava za u vrh glave 15 dana. Dignes staru stazu, stavis ivicnjake, iziljes novu i gotovo. I za ovo njima treba 5+ mjeseci...i tu u jednoj od najtoplijih zima ikad!
:run:
Ne peru se pare tako brzo :mrgreen: :lol:
Post Reply