NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
madner

#5627 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Zivio Dirk, zivio nam jos dugo ovako kralj. :D
lerdi

#5628 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by lerdi »

Drago mi je zbog Dirka i co., ali najviše zbog Kidd-a koji mi je dok sam trenirao bio uzor uz Payton-a. Gary se okitio 2006. a evo sad i Jason napokon. Sve u svemu Dallasu čestitke, a peškirima sa Floride ostaje do probaju dogodine :D :thumbup:
irfan2

#5629 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by irfan2 »

Tyson Chandler je u jednoj od izjava rekao:
"I think we just started to really see loopholes in their defense," Mavericks center Tyson Chandler said. "They're an aggressive team, they show out hard, they rotate early. It's pretty intimidating when you watch the athletes on the floor. When you start to break it down on film you see the mistakes they make."
mislim da je ovo ključna rečenica koja opisuje ovu seriju. dobili su drugu tekmu na foru, ali su u trećoj (gdje jesu izgubili, ali svejedno) i narednim se navikli prilagodili heatu, koji je znatno brža, mlađa i, ruku na srce, kvalitetnija ekipa. ali ne i pametnija. očigledno je bilo kolko je prebacivanje na zonu poremetilo heat, kako su male promjene u rotaciji, tipa uvođenje baree kao startera, doprinjele drukčijem toku ove serije. svaka čast, zaslužili su :) . što se tiče heata, njihovo vrijeme tek dolazi. kad sad preko ljeta malo izrotiraju roster i riješe se mrtvog tereta, bit će dominantni. to je sigurno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5630 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Hoce klinac biti dominantni. Izrotirace se i neke druge ekipe, mislim da nece dobiti ovakvu sansu. Da imaju potencijala, imaju, ali ne vide dalje od nosa od svoje nadutosti. Dok je tako, drugi ce se kititi prstenjem i titulama.
just principe

#5631 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by just principe »

Vlasnik Clevelanda Dan Gilbert oglasio se na društvenoj mreži Twitter.

“Čestitke Marku Cubanu (vlasnik Dallasa, op.a.) i cijeloj momčadi. Mavsi NIKAD nisu odustajali i nagrada je prsten. Stara lekcija za sve: Ne postoje PREČACI, NIKAKVI”, komentirao je Gilbert.

Bivši suigrač iz Clevelanda, a sada u Los Angeles Clippersima, Mo Williams također je komentirao poraz Miamija odnosno Jamesa.

“Dallas mi je upravo izliječio srce”

s ovim vlasnik Cavsa je sve rekao, nema sumnje osvojice kad-tad i LBJ prsten, ali dotad ce se morati dobro oznojiti da do njega dodje..

http://www.youtube.com/watch?v=4dm0dkg-tRM
Mustang1

#5632 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Mustang1 »

Nista sad ocekujemo novi "the decision" mozda se sad Lebron prebaci u Dallas :D :lol:
KulinBan72

#5633 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by KulinBan72 »

ljudi imal gdje snimak finala, makar ove zadnje utakmice?? internet,m torenti, download? :-)
fosil

#5635 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by fosil »

Image
:lol:
Mr. Brightside

#5636 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Mr. Brightside »

gdje je onaj mali navijac miami-a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

priznajem i ja sam nekad navio za majami,jbg shaq,wade,morning. :roll:

svabo svabo :D
SKAFISKAFNJAK

#5637 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by SKAFISKAFNJAK »

SKAFISKAFNJAK wrote:gledam sad ovaj miami. perverzija, jos miller pogodi tricu iz svoje polovice ali poslije sirene :lol:
koja odbrana covjece. ako ih zaobidju povrede ove sezone su favoriti za prsten.
jos sad doveli bibby-a :dance:
finale lakers/san antonio vs miami i miami dobija
mozda dallas iznenadi
ovi ostali
boston :lol: proslo je njihovo, sad dolaze neki novi klinci
hajde prognoze za mvp da se kladim :-D
ne kurcim se da znate :mrgreen: :dance:
freedom within

#5638 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by freedom within »

Činjenica da su se članovi "velike trojke"odvojeno pojavljivali na press konferenciji nakon zadnje finalne utakmice, i to Lebron i Wade skupa, a Bosh sam, puno govori o odnosima u timu Miami-a. Chris Bosh je izjavio da je trebalo više lopti dati njemu, što je razumljivo jer je imao bolji procenat šuta i od Wade-a, a da ne pričamo O Lebronu. Da je bar pola lopti koje su išle za Lebrona, otišle Boshu ili čak Wade-u, mislim da bi Miami bio prvak. Mislim da će Miami biti bolja ekipa ako izbace Lebrona(što nije realno,navodno postoje spekulacije da će možda prije otići Bosh).
irfan2

#5639 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by irfan2 »

pojavljivali su se odvojeno na pres konferencijama odavno, ne znam otkud ti to :-)
freedom within

#5640 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by freedom within »

Na početku sezone su se uvijek pojavljivali skupa, ali kasnije odvojeno. Možda griješim,ali i dalje mislim da to nešto govori o njihovim odnosima. Bosh je, prema autoru sljedećeg članka, indirektno uputio kritike nakon zadnje utakmice na račun Lebrona, i to opravdano.
Pogledaj: (http://www.nba.com/2011/news/features/s ... ef:nbahpt1).
Bosh ovdje, opet opravdano, govori o tome kako mediji svu pažnju i zasluge pridaju ne više "velikoj trojci", već samo Wade-u i Lebronu, a da njemu, bez obzira koliko dobro igra, ne pridaju zasluge.
Last edited by freedom within on 14/06/2011 15:33, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5641 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Bosh je u Raptorsima vodio glavnu rijec, imao je puno lopti. Ovdje imas LeBrona i Wadea ispred njega po tom pitanju. Tako da je ovo sad ona prica s pocetka sezone: kako obezbijediti lopte za toliko potrosaca?! Logicno je da ce Bosh dobijati puno manje lopti nego u Raptorsima, ali i da ce igrati sporednu ulogu, jer su Wade i James ipak prve perjanice Heata. Ocito da mu je to smetalo, ali je do sada drzao za sebe. Ipak, ne moze samo LeBron biti kriv sto nisu uzeli titulu, mislim jeste, ali i Spoelstra, Wade i Bosh kao kicma ekipe.
LSD

#5642 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Šta sad...sad smo kao zabrinuti za stanje u Heatu :-) :D a do juce navijali za njihovu propast 8-)
Glavni krivac je Eric Spoelestra, koji jednostavno nije dorastao ovom poslu, tj. da vodi ovako složenu ekipu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5643 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Nije to zabrinutost, nego analiza neuspjeha. Mada se ovako nesto prognoziralo na pocetku sezone, odnosno od onog momenta kad se znalo da ce ovaj trojac biti zajedno. Spoelstra je nula (0) trener, i u ovoj finalnoj seriji se svojski potrudio da to i dokaze.
statix

#5644 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by statix »

LSD wrote:Šta sad...sad smo kao zabrinuti za stanje u Heatu :-) :D a do juce navijali za njihovu propast 8-)
Glavni krivac je Eric Spoelestra, koji jednostavno nije dorastao ovom poslu, tj. da vodi ovako složenu ekipu.
A mozda ekipa jednostavno nije dobro poslozena, nesto kao Real Madrid. Igraci sjajni, ali nigdje rezultata, a Murinho je svjedok da mozda nije do trenera. :D
freedom within

#5645 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by freedom within »

statix wrote:
LSD wrote:Šta sad...sad smo kao zabrinuti za stanje u Heatu :-) :D a do juce navijali za njihovu propast 8-)
A mozda ekipa jednostavno nije dobro poslozena, nesto kao Real Madrid. Igraci sjajni, ali nigdje rezultata, a Murinho je svjedok da mozda nije do trenera. :D
Mislim da je ovo najbliže istini. Kako sada stvari stoje, Wade i Lebron imaju dosta sličan stil igre (što je greška trenera, jer on to vjerovatno traži), tako da nema potrebe da obojica budu u ekipi. Mislim da je greška što Lebron pokušava da glumi šutera, što mu očito ne ide(ako ćemo iskreno ima i lošu mehaniku šuta). Njegova glavna ofanzivna taktika bi trebalo da bude ono što ga je krasilo još u Clevelandu, a to je prodori pod koš, odnosno igra u kontri.
LSD

#5646 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Dobro, ako tako mislite (mada je nemoguce porediti fudbal i košarku)...e onda ako je tako, rastjerati sve ovo što se ove godine pokušalo sa Miamijem, uvaliti Clippersima LeBrona za Griffina, a Bosha trejdovati u Washington za Walla...pa ce strašnom treneru Spoelestri (koji ne zna tri razlicite napadacke akcije postaviti za 48 minuta igre) biti lakše voditi ovaj tim jer ce uvijek imati vadionu da su još zeleni.
Last edited by LSD on 14/06/2011 16:02, edited 2 times in total.
JThomas

#5647 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

ja odavno ne navijam ni za koga u nba ligi, al' mi je neizmjerno drago zbog dirka k'o pojedinca.

wade i lebron su obojica najjači kad drže loptu i napadaju koš. a to dvojica ne mogu raditi u isto vrijeme i zato se ne nadopunjuju. barem jedan od "big three" bi morao primarno igrati bez lopte da bi to moglo da funkcioniše.
JThomas

#5648 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

i lebron ako hoće stvarno da bude najveći morat će naučiti igrati mid-range i u postu. nekome ko pretenduje da bude jedan od najvećih ikad se igra u napadu ne može svoditi na trojke i polaganja bez ičeg između.
LSD

#5649 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Ma Miamiu ne treba puno... samo treba da popune dvije pozicije (1 i 5) i bice to OK...zato treba ocekivati C.Paula i D.Howarda naredne sezone pa da budu konkurentan tim :lol: - sa ovakvim trenerom jedino tako mogu do titule 8-)
irfan2

#5650 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by irfan2 »

daj ba svi ste sad neki kritičari. činjenica je da je miami već u prvoj sezoni došao do finala, i zamalo osvojio šampionat (da, osvojili bi ga da nisu ispustili petnaest koševa pet minuta do kraja u drugoj). niko nije imao riječi kritike kad je lebron skoro svojeručno pobijedio boston, ili kad je uštopao rose-a da je ovaj bio manji od makova zrna. nije dobro odigrao finale, nije ga išlo, jebiga .. ipak sam mišljenja da će ga osvojiti u jednoj od narednih sezona, kad se popune ove ostale rupe i izbalansira malo ekipa.
Post Reply