Zhìxin wrote:JA MAHALUŠA
U zadnjih nekoliko dana ovo nam je glavna igraSatima gledamo kroz prozor, bespomično
isto kao moja mikica,pola dana ovako kroz prozor provede
Moderator: anex
Zhìxin wrote:JA MAHALUŠA
U zadnjih nekoliko dana ovo nam je glavna igraSatima gledamo kroz prozor, bespomično

pinčo zato i služi, najviše volim da je za one obraze mekane uhvatim i izgnjavimpakica_ wrote:i pinc i njemacki ovcar i belgijaner- preeeeeeeslatki! bebeee! gnjave mi se obraziiiiiii njihoviiiiii

ma ćao ljepoto!Slo Burner wrote:Hasko je sin Haskija i mame njemačkog ovčara a docekace vas na Dzajića Buku na Neretvi

Plave okeuna_bo wrote:ma ćao ljepoto!Slo Burner wrote:Hasko je sin Haskija i mame njemačkog ovčara a docekace vas na Dzajića Buku na Neretvi
U suštini nema. Ljudi koji se bave uzgojem kod nas su za kupiranje, pa čak i veliki broj veterinara. Kažu izgleda ljepše. Pas koji nije kupiran danas neće dobro proći na izložbama, što je u suprotnosti sa EU standardima(čak i sa standardima zemalja trećeg svijeta).VenomousV wrote:nisam bas ekspert za pse i imam jedno pitanje, postoji li ikakav normalan razlog za takvo maltretiranje zivotinje osim "vlasniku se vise svidja"?
CekajVenomousV wrote:nisam bas ekspert za pse i imam jedno pitanje, postoji li ikakav normalan razlog za takvo maltretiranje zivotinje osim "vlasniku se vise svidja"?
kupiranje se radi iskljucivo estetike radi.. kod staforda, pita, argentinskog psa i doge se najcesce rade samo usi, dok se kod dobermana rade i usi i rep, kao i kod cane corsa, kod rota se krati samo rep itd.Ambrozija wrote:CekajVenomousV wrote:nisam bas ekspert za pse i imam jedno pitanje, postoji li ikakav normalan razlog za takvo maltretiranje zivotinje osim "vlasniku se vise svidja"?Ja sam mislila da se ovo uradjeno iz nekog zdravstvenog razloga, ili nisam dobro shvatila?
pakica_ wrote:kupiranje se radi iskljucivo estetike radi.. kod staforda, pita, argentinskog psa i doge se najcesce rade samo usi, dok se kod dobermana rade i usi i rep, kao i kod cane corsa, kod rota se krati samo rep itd.Ambrozija wrote:CekajVenomousV wrote:nisam bas ekspert za pse i imam jedno pitanje, postoji li ikakav normalan razlog za takvo maltretiranje zivotinje osim "vlasniku se vise svidja"?Ja sam mislila da se ovo uradjeno iz nekog zdravstvenog razloga, ili nisam dobro shvatila?
uglavnom, urijetko to ima veze sa zdravljem kerova