ma nidje veze, to je ono marketinski trik, e svi imaju liquid foundation a mi imamo serum gel :S mislim ono...meni je to bio najobicniji puder kad sam probala :Sbaby24 wrote:da, da, na to sam mislila... doduse necu to sad kupovati, imam dobar puder (alica k. - ljub ljub:-*)... nego kontam sta je sad serum puder, samo izmisljaju nesto ....
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- alica.k
#5626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Zelena Carapa
#5627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e ja se onda izvinjavamalica.k wrote:ma ja mislim da ona misli na onaj novi healthy mix serum gel puderZelena Carapa wrote:ja koristim te serume uglavnom za obnavljanje koze, poslije kreme i ovi sto ih ja koristim, obzirom na moje godine su uglavnom pod nazivima "Miracle, "Age fight" "Wander cream" i slicno. Na njima pise da se ujedno koriste kao primeri - ali ja ih uglavnom koristim prekonoci - jer ne volim bas previse toga natrackati ispod sminke.
Znaci nisu zamjena za puder, nego vise za neku kremu.
- VenomousV
#5628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Partizzanka wrote:ista sam ti veno
mozemo pod ruku i suncobran
ima nesto between us
- Zelena Carapa
#5629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
vi ste neutralne onda, mozete probati NW ili NC ili samo N foundationsVenomousV wrote:Partizzanka wrote:ista sam ti veno
mozemo pod ruku i suncobran
ima nesto between us
- alica.k
#5630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ot, al sto kupujes skupe serumeZelena Carapa wrote:e ja se onda izvinjavam
moja mama VJERUJE u taj serum, cak sam ga morala muckat njenim jaranicama. kaze posvjetlili im podocnjaci svima
-
baby24
#5631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja sam po ovoj semi jesen, jos juce zadala pramencice u ovim bojama, tako da sam utvrdila godisnje doba:-)Gospoda Ministarka wrote:Ja sam kobajagi (cekam priliku danima da ovo upotrijebim) jesen. Da li je to moguce? Nadinka?
- Partizzanka
#5632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja am vazda izrod bila
a kako cu onda znati ako nema na puderu ili toniranoj kremi ... ako ne stoji oznaka (ili mozda stoji na svim?) sta ja da uzmem???
a kako cu onda znati ako nema na puderu ili toniranoj kremi ... ako ne stoji oznaka (ili mozda stoji na svim?) sta ja da uzmem???
- alica.k
#5633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
partizanka, ne stoji na svim, zapravo, ne stoji na vecini 
ravnaj se po boji, ne uzimaj sta ti ne odgovara.
ravnaj se po boji, ne uzimaj sta ti ne odgovara.
- VenomousV
#5634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima li ko iskustva sa Nivea make up starter fast absorbing fluid? 
- Zelena Carapa
#5635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala na ideji, ali ja sam ti od onih zena koje u zivotu najmanje imaju slobodnog vremena tako da su mi ready-to-use proizvodi jedino moguce rjesenje.alica.k wrote:ot, al sto kupujes skupe serumeZelena Carapa wrote:e ja se onda izvinjavam? napravi onaj sto sam stavila recept na njezi...obecavam da ces se preporoditi
moja mama VJERUJE u taj serum, cak sam ga morala muckat njenim jaranicama. kaze posvjetlili im podocnjaci svimakoza izgleda zdravo, odmorno.
- alica.k
#5636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a, stetaZelena Carapa wrote:Hvala na ideji, ali ja sam ti od onih zena koje u zivotu najmanje imaju slobodnog vremena tako da su mi ready-to-use proizvodi jedino moguce rjesenje.
- Zelena Carapa
#5637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne treba ti biti ako meni nijealica.k wrote:a, stetaZelena Carapa wrote:Hvala na ideji, ali ja sam ti od onih zena koje u zivotu najmanje imaju slobodnog vremena tako da su mi ready-to-use proizvodi jedino moguce rjesenje.zao mi da dajes pare.
evo na ovoj stranici mozete otprilike vidjeti razliku izmedju boja pudera i tih NC, NW, C i W sifri.
http://www.maccosmetics.com/product/sha ... index.tmpl
a na ovoj mozete odrediti sta vam u stvari treba od podloga i pudera
http://www.maccosmetics.com/product/158 ... index.tmpl
- Nadinka
#5638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ministarko ja sam vec zaboravila kako se odredjuje to godisnej doba, cini mi se da sma i ja bila ta jesen nekad
a nemam pojma, slaba sma u tim dijagnozama
ti definitivno jesi neki warm tip jer imas onaj topli ten i tamne oci i kosu
- bez_ideje
#5639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Odgovara meni i silver i navy blue(ova po najbolje) i zlatna...al m ne odgovaraju narandjaste i smedje kao odjeca......al mi odgovaraju kao sjene ....Vene na zglobu ljubicaste,prema gore zelenkaste....Ten...po celu i uz rub kose vuce na zuto,nos,obrazi,brada na roskasto-opci dojam-bljedunjav....Pocrnim doduse pravo lako
Haj ti budi pametan ....
I kosa mi ima dva podtona
Haj ti budi pametan ....
- Zelena Carapa
#5640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ti si winter...e sad koja winter, sama odluci. ima linkova na kojim to mozes jednostavno skontati.bez_ideje wrote:Odgovara meni i silver i navy blue(ova po najbolje) i zlatna...al m ne odgovaraju narandjaste i smedje kao odjeca......al mi odgovaraju kao sjene ....Vene na zglobu ljubicaste,prema gore zelenkaste....Ten...po celu i uz rub kose vuce na zuto,nos,obrazi,brada na roskasto-opci dojam-bljedunjav....Pocrnim doduse pravo lako![]()
Haj ti budi pametan ....
misha li vam, evo vam link http://www.quiztron.com/tests/is_season ... _73089.htm
Last edited by Zelena Carapa on 23/03/2011 11:06, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#5641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sad cu da se zadam
Hvala
- ja-maja
#5642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koristim i ja serume ali prije kreme. Sad sam zbunjena jer ti kazes poslije kreme. Grijesim li, ili nisam razumjela tvoj post?Zelena Carapa wrote:ja koristim te serume uglavnom za obnavljanje koze, poslije kreme i ovi sto ih ja koristim, obzirom na moje godine su uglavnom pod nazivima "Miracle, "Age fight" "Wander cream" i slicno. Na njima pise da se ujedno koriste kao primeri - ali ja ih uglavnom koristim prekonoci - jer ne volim bas previse toga natrackati ispod sminke.baby24 wrote:koja je razlika izmedju pudera i seruma??? koji je bolji, prirodniji...? i sta je zapravo svrha tog seruma??Ma.Le.Na wrote:i sta se preporucuje za hladni rozi tip?
ja koristim healthy mix puder..hm broj..52 ili 53 ne znam sad napamet
Znaci nisu zamjena za puder, nego vise za neku kremu.
- Zelena Carapa
#5643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
na mojim serumima (uglavnom Elizabeth Arden) stoji da se stavljaju poslije moisturizera i da djeluju kao i primer ujedno. Ne znam, provjeri sta pise na tvojima. Mislim da kozmeticke kuce malo pretjeruju sa marketingom i time sta nam sve treba biti na kozi tako da su moguce i razlicite interpretacijeja-maja wrote:
Koristim i ja serume ali prije kreme. Sad sam zbunjena jer ti kazes poslije kreme. Grijesim li, ili nisam razumjela tvoj post?
-
Gospoda Ministarka
#5644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala, olaksala si mi, bar sad znam da sam warm.Nadinka wrote:Ministarko ja sam vec zaboravila kako se odredjuje to godisnej doba, cini mi se da sma i ja bila ta jesen nekada nemam pojma, slaba sma u tim dijagnozama
ti definitivno jesi neki warm tip jer imas onaj topli ten i tamne oci i kosu
- VenomousV
#5645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
according to MAC ja sam NW20 
-
nera18
#5646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jos kad bi alema objasnila kakva je nijansa maca koji prodaje
mozda bi i prodala
mozda bi i prodala
- Partizzanka
#5647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
gdje si to saznala veno???
- VenomousV
#5648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote:ima li ko iskustva sa Nivea make up starter fast absorbing fluid?
moram samu sebe citarat' jer ste me izignorisale
-
baby24
#5649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
na kojoj si ti ono stranici postavila lice da vidim??VenomousV wrote:according to MAC ja sam NW20
- bez_ideje
#5650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo skontah-deep winter........XD
A sta to ti akording tu MAC?
A sta to ti akording tu MAC?