Imam._BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:23Milošević i Tuđman
Svi oni koje je presudio ICTY
Imas li jos infantilnih pitanja?
I sta ti je znacio onaj komentar koji si Prpi uputio
Imam._BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:23Milošević i Tuđman
O tome cu sa Prpom pa citaj
Aha.....sa nestrpljenjem.ocekujem daljnje objasnjenje..._BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:26O tome cu sa Prpom pa citajpalermo wrote: ↑05/03/2025 11:25Imam._BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:23
Milošević i Tuđman
I sta ti je znacio onaj komentar koji si Prpi uputio![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:01Ne idu, ali ima takvih primjera.
U svakom slucaju šupački je da čovjek koji je rat proveo u trezoru i koji je iz rata izašao bogatiji nego što je u njega ušao priča o belaju narodu koji je belaje osjetio na sopstvenoj koži.
Rejhana wrote: ↑05/03/2025 11:51_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:01Ne idu, ali ima takvih primjera.
U svakom slucaju šupački je da čovjek koji je rat proveo u trezoru i koji je iz rata izašao bogatiji nego što je u njega ušao priča o belaju narodu koji je belaje osjetio na sopstvenoj koži.
Jedini opravdan rat je klasni rat, siromašnih i ugnjetenih protiv bogatih i elite.
Svaki drugi rat je besmislen i časno je biti u takvom ratu dezerter.
Rejhana wrote: ↑05/03/2025 11:51_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:01Ne idu, ali ima takvih primjera.
Jedini opravdan rat je klasni rat, siromašnih i ugnjetenih protiv bogatih i elite.
Svaki drugi rat je besmislen i časno je biti u takvom ratu dezerter.
U sljedecem ratu niko nebi napadao ni Zenicu ni Sarajevo. Tek u da kazemo trecem ratu koji bi bio za koju deceniju ti gradovi bi bili na redu da se napadaju. U ovom da kazemo drugom (ako onaj iz 1992. nazovemo prvim) ratu bi bili napadnuti Brcko i Gorazde.
Većina ljudi vjerovatno razmislja o ratu na osnovu proslog i tih iskustava. To je nemoguce, samo googlajte koliko je bilo vojnika angazirano na svim sukobljenim stranama a koliku vosjku imaju zemlje regiona sad. Jedna strana je imala hladnoratovske zalihe bivse savezne drzave. Nista slicno tim dimenzijama ne postoji sad, a potencijalni front je ogroman.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 11:54Jedinu opciju koju vidim za rat je da mi napadnemo prvi kao odgovor na otcjepljenje.
Ni srbi ni hrvati ne žele da ginu za ovo što mi imamo, oni svoje teritorije imaju.
Meni ne treba nikakav izgovor, moj zivot i zivot moje porodice mi je dovoljno bitan da mi nista drugo ne treba, drugog zivota osim ovoga nemam jer ne vjerujem u bajke o nekom vjecnom zivotu nakon smrti, tako da ne postoji nikakva drzava, ideologija, politicar, zbog kojeg bi vrijedilo da rizikujem svoj zivot da se borim za njih.
Normalno je da se ljudi boje te mogućnosti, poslje naseg iskustva. Ne razumiju svi da je situacija sada drukcija.
Ja isto mislim da nema nikakve šanse za rat, nego koristim druge pristupe da to osporim.No Mind wrote: ↑05/03/2025 12:06Većina ljudi vjerovatno razmislja o ratu na osnovu proslog i tih iskustava. To je nemoguce, samo googlajte koliko je bilo vojnika angazirano na svim sukobljenim stranama a koliku vosjku imaju zemlje regiona sad. Jedna strana je imala hladnoratovske zalihe bivse savezne drzave. Nista slicno tim dimenzijama ne postoji sad, a potencijalni front je ogroman.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 11:54Jedinu opciju koju vidim za rat je da mi napadnemo prvi kao odgovor na otcjepljenje.
Ni srbi ni hrvati ne žele da ginu za ovo što mi imamo, oni svoje teritorije imaju.
Ako se dese neki oruzani sukob (u sto sad ne vjerujem, ali ne treba biti ni skroz naivan, kao prosli put) to bi bilo ograniceno na te neke "neuralgicne tacke". Za vise se nema, uglavnom onakvog sukoba se ne treba plasiti, postoje i drugi razlozi, ali trenutno jednostavno fizicki nije moguc, ne postoje toliko ljudstvo i sredstva!
Uvijek ima sanse za rat, nisu bas uvijek potrebni tenkovi da bi se narod ubijao, dovoljno je da neko ima par pusaka, a druga strana nista.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 12:13
Ja isto mislim da nema nikakve šanse za rat, nego koristim druge pristupe da to osporim.
Kakve ste vi pičkice....Ateista wrote: ↑05/03/2025 11:52Rejhana wrote: ↑05/03/2025 11:51_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:01
Ne idu, ali ima takvih primjera.
Svaki drugi rat je besmislen i časno je biti u takvom ratu dezerter.![]()
Razumijem... I jeste postoje dodatni razlozi, ni Europi nebi bas bilo zgodno da ima jos jedan oruzani sukob u svom dvorištu. Prvoj Hrvatskoj bi to bilo pogubno za ekonomiju.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 12:13Ja isto mislim da nema nikakve šanse za rat, nego koristim druge pristupe da to osporim.No Mind wrote: ↑05/03/2025 12:06Većina ljudi vjerovatno razmislja o ratu na osnovu proslog i tih iskustava. To je nemoguce, samo googlajte koliko je bilo vojnika angazirano na svim sukobljenim stranama a koliku vosjku imaju zemlje regiona sad. Jedna strana je imala hladnoratovske zalihe bivse savezne drzave. Nista slicno tim dimenzijama ne postoji sad, a potencijalni front je ogroman.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 11:54
Jedinu opciju koju vidim za rat je da mi napadnemo prvi kao odgovor na otcjepljenje.
Ako se dese neki oruzani sukob (u sto sad ne vjerujem, ali ne treba biti ni skroz naivan, kao prosli put) to bi bilo ograniceno na te neke "neuralgicne tacke". Za vise se nema, uglavnom onakvog sukoba se ne treba plasiti, postoje i drugi razlozi, ali trenutno jednostavno fizicki nije moguc, ne postoje toliko ljudstvo i sredstva!
kakvi crni tenkovi,to vise ne prolazi.sad je vrijeme dronovadr_Evil wrote: ↑05/03/2025 12:20Uvijek ima sanse za rat, nisu bas uvijek potrebni tenkovi da bi se narod ubijao, dovoljno je da neko ima par pusaka, a druga strana nista.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 12:13
Ja isto mislim da nema nikakve šanse za rat, nego koristim druge pristupe da to osporim.
Loptica je ovaj put prebacena na bosnjacku stranu, zastiti BiH kao svoju domovinu u cjelosti, ili se okrenuti alijinom fildzanu, 80% BiH je etnicki ocisceno od Bosnjaka.
Dakle, ne vjerujem ni ja da ce rat, ali sanse naravno da ima. Dovoljan je jedan mig koji ce dati mogucnost da RS blokira centralnu vlast, i oni ce ga iskoristit
Pa tvoj zivot i tvoja porodica su argument (ne mora biti izgovor nek bude argument) zasto nisi spreman da se boris za neku drzavu. Predpostavljam da hoces da zivis u nekoj drzavi koju neko mora odbraniti tj. izboriti. Pa bilo to SRB, HR ili Turska. Sve te drzave su stvorene ili odbranjene jer je neko htio da se bori za njih. Sutra ce se mozda morati braniti Svedska ili Finska ili Poljska ili Njemacka. I ako vecina odluci tako kao ti da nikakva BiH ne mora postojati nje jednostavno nece biti. Postojanje BiH nije nikakav nebeski zakon. Mnogo vece drzave i carstva su propala jer nije bilo dovoljno snage ili volje da se odbrane.Ateista wrote: ↑05/03/2025 12:11Meni ne treba nikakav izgovor, moj zivot i zivot moje porodice mi je dovoljno bitan da mi nista drugo ne treba, drugog zivota osim ovoga nemam jer ne vjerujem u bajke o nekom vjecnom zivotu nakon smrti, tako da ne postoji nikakva drzava, ideologija, politicar, zbog kojeg bi vrijedilo da rizikujem svoj zivot da se borim za njih.
Neka ko god hoce misli o meni sta hoce zbog ovoga, zaboli me, srecom sve vise ljudi danas tako razmislja i sve je manje budala koje bi ginuli za neke ideale, ljudi vise cijene svoj zivot.
Radije cu biti ziva pickica nego mrtav heroj.radostan dan wrote: ↑05/03/2025 12:26Kakve ste vi pičkice....
E jesmo se našli od koga ćemo se otcjepljivati.
Ništa, obustavljaj sve!