Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
- Cherry-Cherry
#5627 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Najjači su mi komentari kako smo u ratu mogli četiri godine bez prodavnica.
Ma bravo, genije.
Kako su ljudi mogli u ratu bez električne energije? Hajmo svi na potok, da peremo veš. Pa prije 150 godina nije postojala električna energija, pa su ljudi živjeli. Ne treba ništa da ide naprijed, neka sve stoji u mjestu, ili još bolje neka ide nazad.
Ah, da, naravno
Ah, da, naravno
- Cherry-Cherry
#5628 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ministar će reći, da ovo nema veze sa neradnom nedeljom. Ministar je ili specijalno glup ili ima neki svoj interes, novčani naravno.zigzag wrote: ↑25/03/2025 07:53 https://indikator.ba/EKONOMIJA/ArtMID/4 ... poslenosti
Šta kaže podkapacitirani ministar?
- Cherry-Cherry
#5629 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Bit će toga još. Jbg, ugostitelji u sklopu tržnih centara su najgore prošli. Ostali ugostitelji imaju dan više da zarade. Ali jebo zaradu, bitna je porodica. Zato će možda svih sedam dana biti sa porodicom.bumerangss wrote: ↑24/03/2025 19:04 Vide se negativni efekti neradne nedelje i zabrane pušenja na svakom koraku a jedan od dokaza je i zatvaranje 2 kafe-restorana u Merkuru na Otoci![]()
Zaista sam se iznenadio kad sam vidio da se onaj u pizemlju ispod pokretnih stepenica zatvorio... grah je bio odlican za 7KM a i pizza capricoza 8 KM
To mi rece covjek koji radi u merkuru da su zatvorili zbog negativnog poslovanja a sve zbog neradne nedelje i zabrane pušenja a vjerujem i minimalca od 1000KM
Zna li iko ista sta ce biti mjesto njih?
-
Naslovnica
#5630 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kladare uredno rade nedjeljom, cvjećare isto tako, pumpadžije, pekaredrug_profi wrote: ↑24/03/2025 14:52Koliko znam radnici u trgovinama nisu prisiljeni da rade u trgovini. To je posao kao i svaki drugi.TheGodfather001 wrote: ↑24/03/2025 14:19 Jučer da sam umro, ne bih znao da se svi namiruju nedjeljom. Na ovoj temi ljudi dolaze iz nekih utopija i ne vide da im svaki račun otkuca radnica/k koja je (ipak) živo biće koje treba da uživa ista prava kao i ovaj/onaj iz BH telecoma itd. Koliko zla i sebičnosti živi u ljudima odrođenim od običnog živog bića koje nema pravo niti smije zatražiti svoje pravo, a kojem ovaj zakon pomaže da ostvari svoje pravo bez konfrontacije sa jačim od njega. Nsatavite živjeti u svojim školjkama i telekomima i kada legnete molite se bogu/allahu/budi/jahvi da se ne nađete za tom istom kasom jednog dana u radnom odnosu sa poslodavcem kojeg branite. Over&OUT!
I onaj konobar te služi, i onaj pekar ti peče hljeb, i onaj tramvajdžija te vozi, i policajac fol čuva, doktor te liječi, sestra ti zabija inekcije... sve nedeljom uredno.
-
Naslovnica
#5631 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nije valjda bilo i takvih nebuloznih komentara?!Cherry-Cherry wrote: ↑25/03/2025 08:25 Najjači su mi komentari kako smo u ratu mogli četiri godine bez prodavnica.Ma bravo, genije.
Kako su ljudi mogli u ratu bez električne energije? Hajmo svi na potok, da peremo veš. Pa prije 150 godina nije postojala električna energija, pa su ljudi živjeli. Ne treba ništa da ide naprijed, neka sve stoji u mjestu, ili još bolje neka ide nazad.
Ah, da, naravno![]()
- Sanjarko
#5632 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Prazni kafici ovdje u Nicaze zbog zabrane pusenja, a za zabranu rada nedeljom ne bi znao reci kako im je, znam da su petkom i subotom guzve, ali izgleda svima opada posao, nema ljudi kao nekada, iselili se.bumerangss wrote: ↑24/03/2025 19:04 Vide se negativni efekti neradne nedelje i zabrane pušenja na svakom koraku a jedan od dokaza je i zatvaranje 2 kafe-restorana u Merkuru na Otoci![]()
Zaista sam se iznenadio kad sam vidio da se onaj u pizemlju ispod pokretnih stepenica zatvorio... grah je bio odlican za 7KM a i pizza capricoza 8 KM
To mi rece covjek koji radi u merkuru da su zatvorili zbog negativnog poslovanja a sve zbog neradne nedelje i zabrane pušenja a vjerujem i minimalca od 1000KM
-
kakaljin
#5633 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Koliko znam u prijedlogu su 5 dana svima za svaku vjeroispovjest.perfect_guy wrote: ↑24/03/2025 23:35u prijedlogu novog zakona o radu su 4 plaćena danabumerangss wrote: ↑24/03/2025 18:54 Evo ministar Delic kaze da radnik za Bajram moze dobiti 4 slobodna dana![]()
Je ki to on rekao ili je novinar namjerno takonapisao za vise klikova i lajkova?
Mislim ok moze ali za iduci Bajram nema nista
- Didier
#5634 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Taj smrad na Otoci je bukvalno jedini primjer restorana koji je zatvoren. Svi ostali normalno rade, ljudi izađu vani i zapale cigaru, plate su normalne, a cijene variraju od niskih do visokih, koliko para, toliko muzike.Cherry-Cherry wrote: ↑25/03/2025 08:35Bit će toga još. Jbg, ugostitelji u sklopu tržnih centara su najgore prošli. Ostali ugostitelji imaju dan više da zarade. Ali jebo zaradu, bitna je porodica. Zato će možda svih sedam dana biti sa porodicom.bumerangss wrote: ↑24/03/2025 19:04 Vide se negativni efekti neradne nedelje i zabrane pušenja na svakom koraku a jedan od dokaza je i zatvaranje 2 kafe-restorana u Merkuru na Otoci![]()
- perfect_guy
-
Trappist
#5636 Re: Neradna nedjelja u FBiH
bas sam šokiran, preko nocis dignes minimalnu platu za 60%, zabranis rad 4 (a nekad i 6) puta mjesecno, pustis da cijene divljaju, i sad belaj...zigzag wrote: ↑25/03/2025 07:53 https://indikator.ba/EKONOMIJA/ArtMID/4 ... poslenosti
- Cherry-Cherry
#5637 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jeste na ovoj temi i na fb. Ima negdje na prethodnim stranicama, nedavno je neki genije spominjao rat.Naslovnica wrote: ↑25/03/2025 08:51Nije valjda bilo i takvih nebuloznih komentara?!Cherry-Cherry wrote: ↑25/03/2025 08:25 Najjači su mi komentari kako smo u ratu mogli četiri godine bez prodavnica.Ma bravo, genije.
Ah, da, naravno![]()
![]()
![]()
![]()
- Cherry-Cherry
#5638 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne znam da li je smrad, ali tamo su dva kafića zatvorena.Didier wrote: ↑25/03/2025 09:03Taj smrad na Otoci je bukvalno jedini primjer restorana koji je zatvoren. Svi ostali normalno rade, ljudi izađu vani i zapale cigaru, plate su normalne, a cijene variraju od niskih do visokih, koliko para, toliko muzike.Cherry-Cherry wrote: ↑25/03/2025 08:35Bit će toga još. Jbg, ugostitelji u sklopu tržnih centara su najgore prošli. Ostali ugostitelji imaju dan više da zarade. Ali jebo zaradu, bitna je porodica. Zato će možda svih sedam dana biti sa porodicom.bumerangss wrote: ↑24/03/2025 19:04 Vide se negativni efekti neradne nedelje i zabrane pušenja na svakom koraku a jedan od dokaza je i zatvaranje 2 kafe-restorana u Merkuru na Otoci![]()
- Ozimician
#5639 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Gdje su sad oni sto su se sprdali s radnicima i komentarisali - jel krenulo otpustanje? 
- Cherry-Cherry
#5640 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Možda ministar misli, da država štampa novac bez pokrića, pa ne shvata da neradna nedelja utiče na promet.Trappist wrote: ↑25/03/2025 09:36bas sam šokiran, preko nocis dignes minimalnu platu za 60%, zabranis rad 4 (a nekad i 6) puta mjesecno, pustis da cijene divljaju, i sad belaj...zigzag wrote: ↑25/03/2025 07:53 https://indikator.ba/EKONOMIJA/ArtMID/4 ... poslenosti
- Didier
#5641 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Isti je vlasnik. Svakako je varao gdje god je mogao. Ko ga jebe... Takvi i trebaju da se zatvore koji ne mogu dati milju.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5642 Re: Neradna nedjelja u FBiH
kako se ja onda jučer uguših u Europi zbog cigara?Sanjarko wrote: ↑25/03/2025 08:55Prazni kafici ovdje u Nicaze zbog zabrane pusenja, a za zabranu rada nedeljom ne bi znao reci kako im je, znam da su petkom i subotom guzve, ali izgleda svima opada posao, nema ljudi kao nekada, iselili se.bumerangss wrote: ↑24/03/2025 19:04 Vide se negativni efekti neradne nedelje i zabrane pušenja na svakom koraku a jedan od dokaza je i zatvaranje 2 kafe-restorana u Merkuru na Otoci![]()
-
BadBoy
#5643 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako ćemo ići ovim anegdotama - otvara se novi restoran u Ferhadiji u prostoru gdje je bio Sisley. Znači minimalac i zabrana pušenja ne utiču na biznis, jedni se zatvaraju drugi otvaraju.
Za svaki primjer jednog može se dati primjer drugog.
Za svaki primjer jednog može se dati primjer drugog.
-
markopd
#5644 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Policajac,doktor,med. sestra...sve je to javni sektor i nema smisla uopšte to porediti sa poslovima kod privatnika,kako vam se više mili pisati uvijek jedno te isto.Rade nedelju ali ne svaku kao kod privatnika,imaju uvećanu dnevnicu za rad taj dan i na kraju krajeva obim posla im je isti ili čak manji taj dan za razliku od jadnog trgovca ili konobara koji "izgine" taj dan od posla.drug_profi wrote: ↑24/03/2025 14:52
Koliko znam radnici u trgovinama nisu prisiljeni da rade u trgovini. To je posao kao i svaki drugi.
I onaj konobar te služi, i onaj pekar ti peče hljeb, i onaj tramvajdžija te vozi, i policajac fol čuva, doktor te liječi, sestra ti zabija inekcije... sve nedeljom uredno.
-
Labirint
#5645 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ni meni to nije jasno, doslovno se pusi gdje god gazda odluci da hoce.
- Sanjarko
#5646 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne znam, mi izasli u subotu i slabo raje bilo po svim kaficima na tc-u.Velkoski wrote: ↑25/03/2025 18:32kako se ja onda jučer uguših u Europi zbog cigara?Sanjarko wrote: ↑25/03/2025 08:55Prazni kafici ovdje u Nicaze zbog zabrane pusenja, a za zabranu rada nedeljom ne bi znao reci kako im je, znam da su petkom i subotom guzve, ali izgleda svima opada posao, nema ljudi kao nekada, iselili se.bumerangss wrote: ↑24/03/2025 19:04 Vide se negativni efekti neradne nedelje i zabrane pušenja na svakom koraku a jedan od dokaza je i zatvaranje 2 kafe-restorana u Merkuru na Otoci![]()
Zna li iko ista sta ce biti mjesto njih?![]()
- drug_profi
#5647 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pekari, konobari, pumpadžije....markopd wrote: ↑25/03/2025 18:39Policajac,doktor,med. sestra...sve je to javni sektor i nema smisla uopšte to porediti sa poslovima kod privatnika,kako vam se više mili pisati uvijek jedno te isto.Rade nedelju ali ne svaku kao kod privatnika,imaju uvećanu dnevnicu za rad taj dan i na kraju krajeva obim posla im je isti ili čak manji taj dan za razliku od jadnog trgovca ili konobara koji "izgine" taj dan od posla.drug_profi wrote: ↑24/03/2025 14:52
Koliko znam radnici u trgovinama nisu prisiljeni da rade u trgovini. To je posao kao i svaki drugi.
Kako se vama da žmiriti na glupu i štetnu odluku o ZABRANI rada trgovina.
-
zippoo87
#5648 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Necu pisati o zabrani rada nedjeljom ali citam vase komentare i niko od vas sto kukate,da u jednacinu ubaci da je jebena kriza u BiH. Svi poslovi su stali,zbog politicke situacije,niko ne ulaze ni u sta...odrzava se samo postojece ili se smanjuje .
Da li ste vi u kontaktu sa ljudima iz privrede,privatnog biznisa ? Ako znate nekoga,pitajte,prije nego se pocnete provaljivati kao na forumu.
Brat mi kaze,ova godina katastrofa a on prodaje robu koju kupuju firme za daljnu obradu...kaze sve stalo. On radi u firmi preko 5 godina...kaze nije ovako bilo do sada. Ima dosta kupaca iz RSa...kaze tamo su svi stali sa svim,niko ne narucuje nista.
Ovako je u svakoj bransi...trgovine,prodaja bilo koje robe osim hrane i kucnih potrepstina. Ja na svom biznisu evo od septembra do sada,katastrofa...2/3 manje sam zaradio nego prosle godine. Plus odlazak ljudi vani i losija situacija i tamo,pa se manje novca vraca ovamo da se trosi.
A neki ovdje se drze da su svi negativni ekonomski uzroci trenutno nastali zbog "neradne nedjelje"
Hau jes no
Da li ste vi u kontaktu sa ljudima iz privrede,privatnog biznisa ? Ako znate nekoga,pitajte,prije nego se pocnete provaljivati kao na forumu.
Brat mi kaze,ova godina katastrofa a on prodaje robu koju kupuju firme za daljnu obradu...kaze sve stalo. On radi u firmi preko 5 godina...kaze nije ovako bilo do sada. Ima dosta kupaca iz RSa...kaze tamo su svi stali sa svim,niko ne narucuje nista.
Ovako je u svakoj bransi...trgovine,prodaja bilo koje robe osim hrane i kucnih potrepstina. Ja na svom biznisu evo od septembra do sada,katastrofa...2/3 manje sam zaradio nego prosle godine. Plus odlazak ljudi vani i losija situacija i tamo,pa se manje novca vraca ovamo da se trosi.
A neki ovdje se drze da su svi negativni ekonomski uzroci trenutno nastali zbog "neradne nedjelje"
Hau jes no
- drug_profi
#5649 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naravno, ali zar je u takvom okruzenju bilo pametno ici sa jos vecim otezavanjem prihodovanja?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5650 Re: Neradna nedjelja u FBiH
sramotno je da se o ovome ikako diskutuje... pa ti radnici /ljudi nisu imali slobodnog dana, plate mizerne ispod 1000km itd... mislim ako ste ljudi razumjet ce te ako ste licemjeri i samo na svoju gujcu mislite ono ko i vas jebe. Jebo vas prihod i uvecanje standarda ako neko pati i muci se a ja zivim ko bubreg u loju i jebe mi se za sve. Munafici/licemjeri.
Sta nemrete po fasungu nedeljom zato sto radire radne dane... ma mrs
Sta nemrete po fasungu nedeljom zato sto radire radne dane... ma mrs