Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5626 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

ti si elita
biscanka2

#5627 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by biscanka2 »

Rockefeller wrote:Ma to car sharing, super stvar. Berlin uvezan drama javnim prevozom ali auto je meni potreban za kupovine i jos nekih obaveza.

Da, radim i Nebenjob, opucam dvije smjene po 7 sati i eto ga 450€ i vise :mrgreen:

Da sam imao izbora u BiH, ostao bi.
Isla sam i na utkamicu (da naseg Vedu vidim).Klopi dovodio njegove engleze da protiv Berlina igraju (prijateljska utakmica).
Sin i snaha organizovali karte a snaha kad je cula da sam njegov fan obecala mi njegov dres nabaviti ( njen sef i Vedo su i privatno dobri)
al izgleda da je zaboravila (a ja necu da dosadjumem).
Kakav Stadion :-) - prima 100 hiljada gledaoca a tad nas je 90 hiljada bilo.Pored svega (Berlin izgubio) nijedan incident ili nesto
slicno -koji red, divota. :-D :-)
Berlineri kad su ustali i onu njihovu sportsku himnu poceli pjevati,svi ustadose a i ja za njima razvalim.
Vidim gleda mene sin kradomice,pa ce meni smijuljeci se, mama pa i ti pjevas. :lol:
A ako za njih navijam, jastacu neg pjevati, te nisam se peciti dosla. :oops: :lol:
Slijedece godine imam pedesetogodisljicu (Njemacke).
Jeste prvih desetak godina tesko bilo (emocionalno).Nedostajala porodica, moj Bihac,raja ali kad se covjek aktivno u drustvo ukljuci
(sport,skolstvo,aktivnosti po socijalnom pitanju) s tim pocinjes kao osoba sazrijevati i dosta toga druacije gledati.
Njemacka pruza dobre mogucnost skolovanja i doskolavanja u kojima ima podrska poslodavca a i drzave.
Nadam se da ce i ovi sto su dosi i dolaze, to znati za sebe koristiti.
Volim moju BH ali i Deutschland. :-) Ni jedne se nebi mogla odreci . :)

P.S Iznenadilo me kad je na stadionu engleska publika pocela njihivu fudbalersku himnu pjevati a masa njemaca s njima uparila.
Odmah se sjetih onih nasih divljaka sto na stadionu divljaju. :cry:
Last edited by biscanka2 on 10/02/2019 11:11, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#5628 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Impressum wrote:
sve si u pravu
sve preskupo, paprike kao teniske loptice :D :D :D

ono što mene čini sretnim na zapadu je 9 dana za 4 osobe na Kanarima u decembru
cijena 1000 EURA (ne kažem da je uvijek ali bude special offer i treba malo tražiti)
bili mi preko https://www.apollo.no/
nađem karte za Inter vs Lazio ili slično i onda preko https://www.ryanair.com/no/no/booking/h ... 31/1/0/0/0
Oslo - Bergamo "anamo" za 14.99 EUR a "otale" za 19.EUR
https://www.hometogo.com/ , booking, airbnb i slično nude kvalitetan smještaj vrlo povoljno

http://www.norwegian.no / lowcost calendar ima letova Oslo - Malaga po 49 eura u jednom smjeru
rent a car - Focus ili Leon je 11 eura dan sa punim osiguranjem
obišli Anadaluziju (Cordoba, Granada - Alhambra, Sevilja, Malaga Marbelja itd) na ugodnih 18 C

da sad ne nabrajam jer će ispasti da se hvalim
ovo je samo dio onoga što se čovjek može sebi priuštiti bez velikih odricanja

po mom mišljenju putovanja su najveća prednost života na zapadu
Slažem se da sa Zapada ima više mogućnosti da putuješ za manji novac jer iz Sarajeva uglavnom moraš mijenjati let, ali i to zavisi gdje na Zapadu živiš. Ako si u glavnom gradu, uglavnom imaš jeftine aviokompanije, ali ako živiš recimo u nekoj njemačkoj pripizdini gdje radiš u staračkom domu, skuplje će te sve to doći jer dok poplaćaš voz, autobus, taksije do aerodroma, odere te sve to.

Ja sam putovao i iz Sarajeva, autom cijelu Evropu obišao, čak u Rusiju otišao s drugom, i to Yugom. Pokvario se Yugo pet puta do Moskve i nazad, ali smo stigli jer smo sami popravljali šta smo znali, a dio smo troškova prikačili BiHAMK-u jer smo uzeli najbolju članarinu. Autom sam bio i u Španiji, Francuskoj, cijelu Njemačku vidio, Grčkoj, Turskoj... Nije baš da ne može. O Balkanu da ne pričam, uzduž i poprijeko sam obišao Jugoslaviju, znam svaki njen kutak, i baš zato što sam mnogo toga vidio, i dalje mi je draže na Ohridu provesti sedam dana nego na Azurnoj obali. Ohrid je prelijep, jezero super za kupanje, hrana jeftina, ljudi ljubazni, pričaš svoj jezik... Za sedam dana nisam uspio obići sve što ima da se vidi oko jezera. Azurna obala je takođe prelijepa, preluksuzna itd., ali je čaša kokakole u kafiću osam jebenih eura. Hvala, ali nije mi toliki merak da to radim, ima i lijepih mjesta gdje te ne oderu kao budalu.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#5629 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

aaa, skontah, još jedna tema o preseravanju....
Melbourne_Australia

#5630 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

To je i najveca prednost :lol: Za male pare moze fakat putovati gdje god hoces...Isto kao sto kod nas, za manje para nigdje se ne mozes kvalitetno najesti..Dok sam zivio u Svedskoj, za 30 eura sam letio do Parisa ili Londona....Ali jebo ti ta putovanja, kad je klima za depresive...Jednom sam brojao, 23 dana sunce se nije pojavilo , pricam o zimi...Sivilo i mrak pada rano...Ja mislim da oni nemaju te "sistem minuten ponude" i tako jeftina putovanja, da bi se ljudi poubijali od depresive...Ovako se zapute na Tajland i mjesec dana dolaze sebi :lol: A zato nama iz BIH par sati treba do najboljeg moreta na svijetu :D Ne bi nasu obalu dao ni za 500 Tajlanda i Balija, a sve sam to obisao...

Ja sam znam , da ja kad odem u Njemacku, da poslije Australije fakat se uvjerim koliko je ta zemlja nigdje veze,,,,Da me puskom tjeraju ja ne bi u njoj zivio :lol: Bec je meni za svaki grad u Njemackoj top....I kultura Austrijanaca je bolja..Uvjek bi prije u Austriji zivio nego u Dojclandu..
Rockefeller

#5631 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

biscanka2 wrote:
Rockefeller wrote:Ma to car sharing, super stvar. Berlin uvezan drama javnim prevozom ali auto je meni potreban za kupovine i jos nekih obaveza.

Da, radim i Nebenjob, opucam dvije smjene po 7 sati i eto ga 450€ i vise :mrgreen:

Da sam imao izbora u BiH, ostao bi.
Isla sam i na utkamicu (da naseg Vedu vidim).Klopi dovodio njegove engleze da protiv Berlina igraju (prijateljska utakmica).
Sin i snaha organizovali karte a snaha kad je cula da sam njegov fan obecala mi njegov dres nabaviti ( njen sef i Vedo su i privatno dobri)
al izgleda da je zaboravila (a ja necu da dosadjumem).
Kakav Stadion :-) - prima 100 hiljada gledaoca a tad nas je 90 hiljada bilo.Pored svega (Berlin izgubio) nijedan incident ili nesto
slicno -koji red, divota. :-D :-)
Berlineri kad su ustali i onu njihovu sportsku himnu poceli pjevati,svi ustadose a i ja za njima razvalim.
Vidim gleda mene sin kradomice,pa ce meni smijuljeci se, mama pa i ti pjevas. :lol:
A ako za njih navijam, jastacu neg pjevati, te nisam se peciti dosla. :oops: :lol:
Slijedece godine imam pedesetogodisljicu (Njemacke).
Jeste prvih desetak godina tesko bilo (emocionalno).Nedostajala porodica, moj Bihac,raja ali kad se covjek aktivno u drustvo ukljuci
(sport,skolstvo,aktivnosti po socijalnom pitanju) s tim pocinjes kao osoba sazrijevati i dosta toga druacije gledati.
Njemacka pruza dobre mogucnost skolovanja i doskolavanja u kojima ima podrska poslodavca a i drzave.
Nadam se da ce i ovi sto su dosi i dolaze, to znati za sebe koristiti.
Volim moju BH ali i Deutschland. :-) Ni jedne se nebi mogle odreci . :)
Ljudi koji imaju redovna primanja gledaju kako da se usavrse, doskoluju itd a pri tome nemaju taj neki strah ili blokadu kako god da li cu sutra imat cenera za kafe i tako to.

Takav mi je zivot bio sa 20 godina iako sam radio ko konobar nakon fakulteta. Jesi imo ali ko da i nisi, kafana je to :mrgreen:
Bluemore

#5632 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:
japin_mutapi wrote:al pazi ajax
da je bayern pomenuo pola gluposti bi mu bilo oprosteno, ovako se sano vise ukopava

p.s. i bas me zanima dje to on u holandiji skija
https://skidiscovery.nl/

Evo tu skijam. Ma bolje od olimpijskih planina, jebo Jahorinu i hotele tamo, jebo kuhano vino i našu hranu, bolje ovdje uzeti Heineken i Bitterballen, pa se olešiti i pričati gluposti nakon skijanja... :sax: :sax: :sax:
Definitivno si u pravu (za sebe)
Izgleda, :? Zivis zivot koji mrzis
Nije to lahKo
mali jomu

#5633 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Bluemore wrote:
Definitivno si u pravu (za sebe)
Izgleda, :? Zivis zivot koji mrzis
Nije to lahKo

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ............................................ :thumbup:
Hendrix

#5634 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Ova slika moze da sumira temu :mrgreen:

Image
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#5635 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Impressum »

lmo wrote:aaa, skontah, još jedna tema o preseravanju....
jok ba hvalimo se :D :D :D :D
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#5636 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Impressum »

Melbourne_Australia wrote:...Isto kao sto kod nas, za manje para nigdje se ne mozes kvalitetno najesti....
svaki dan to spomenem
aščinice, ćevabdžinice, itd

s druge strane upoređivati školstvo, zdravstvo, kreditnu sposobnost, bla bla
ovoj temi nema kraja :D

ja sa svojih 40+ godina, da imam mogućnosti sad bi se vratio u Sarajevo, a ovdje radim u kao konsultant u mnogo ozbilnjoj firmi nadomak Osla

meni kao meni dok god sam tu stoji knedla u grlu
u Sarajevu sam svoj na svome
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#5637 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

Impressum wrote:
s knedlom u grlu, awwwww
Impressum

#5638 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Impressum »

lmo wrote:
Impressum wrote:
s knedlom u grlu, awwwww
ali sa dvije ozbiljne plate bejbe :D :D lakše se gutaju knedle

https://www.glassdoor.com/Salaries/oslo ... KO5,15.htm
Last edited by Impressum on 10/02/2019 12:45, edited 2 times in total.
triconja

#5639 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

lmo wrote:o čemu je uopšte ova tema?
Mjerenje cuna :roll:
Otto24

#5640 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Otto24 »

lmo wrote:o čemu je uopšte ova tema?
Sjeverni i Juzni pol foruma Klix.ba. Odlazeci i ostajeci.

Ne zna covjek koga bi vise sazaljevao.

One koji su otisli i pricaju bajke da namame lakovjerne, ili lakovjerne koji su toliko ograniceni da su ostali i dobili sta su zasluzili.
JanuaryJones

#5641 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JanuaryJones »

Fakat ne kontam kako neko može tvrditi da je hrana u BiH dobra a na policama trgovina nema domaćih proizvoda. Ono što je iole kvalitetno 95% stanovništva ne može sebi priuštiti i kupuje namirnice sumnjivog porijekla ili pred istek roka na sniženju.
triconja

#5642 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

JanuaryJones wrote:Fakat ne kontam kako neko može tvrditi da je hrana u BiH dobra a na policama trgovina nema domaćih proizvoda. Ono što je iole kvalitetno 95% stanovništva ne može sebi priuštiti i kupuje namirnice sumnjivog porijekla ili pred istek roka na sniženju.
Pa normalno da je cudna i losa hrana kad su ti sto to vicu sljegli, teska je muka kad ti nemas po duluma kompira u podrumu, ha ja :mrgreen:
amidzazeher

#5643 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Muha pratis li? :lol:

Ova dvojica samo jos sto slike nisu poceli postavljati :)
Mozda bi vam lakse bilo staviti nam ovdje link za FB profile ma da lajkamo stagod!
triconja

#5644 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

amidzazeher wrote:Muha pratis li? :lol:

Mozda bi vam lakse bilo staviti nam ovdje link za FB profile ma da lajkamo stagod!
Ako nista da malo parimo oci :D
Melbourne_Australia

#5645 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Impressum wrote:
Melbourne_Australia wrote:...Isto kao sto kod nas, za manje para nigdje se ne mozes kvalitetno najesti....
svaki dan to spomenem
aščinice, ćevabdžinice, itd

s druge strane upoređivati školstvo, zdravstvo, kreditnu sposobnost, bla bla
ovoj temi nema kraja :D

ja sa svojih 40+ godina, da imam mogućnosti sad bi se vratio u Sarajevo, a ovdje radim u kao konsultant u mnogo ozbilnjoj firmi nadomak Osla

meni kao meni dok god sam tu stoji knedla u grlu
u Sarajevu sam svoj na svome
Drago mi je da se kontamo :thumbup: A ja te razumijem, tako je meni bilo dok sam zivio u Australiji :izet:
biscanka2

#5646 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by biscanka2 »

:lol: :lol: :lol:
biscanka2

#5647 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by biscanka2 »

biscanka2 wrote:

:lol: :lol: :lol:
Havana pratis li ?
Nije ravno - iskrivudato je. :lol:
HAVANA

#5648 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ne pratim ,gledam one sto traze zlato onim detektorima po australiji.I ja bi sad tamo da malo s onim bibiiiii,ponesem kobasica i gajbu pive,bibiiii
biscanka2

#5649 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by biscanka2 »

HAVANA wrote:Ne pratim ,gledam one sto traze zlato onim detektorima po australiji.I ja bi sad tamo da malo s onim bibiiiii,ponesem kobasica i gajbu pive,bibiiii
Pa da te tamo bibiiii zavali. :lol:
Nego sjedi ti nama gdje jesi.Imas zlato u kuci a i Muha je tu - pokajo bise. :mrgreen:
amidzazeher

#5650 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Impressum wrote:

dojitega i ti i drug ti hihihihihihihi :D :D :D :D

:mrgreen:
Umalo zaboravih hihihihihihihi
Post Reply