Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
#5626 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Slazem se. Neka kita ostane i dalje. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5627 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
U džepove, ko i oniMuhamed Đakmić wrote:
Pa šta bi ti uradio sa tim parama?
A ne, razumijem ja da treba da se ogrebu, da naplate svoje, ali oni su to baš bezobrazno....pa oni su skršili lovu koja je bila planirana da se namiri tender za rekonstrukciju one zgrade
Vjerovatno će platiti tim parama od LN.
Kad nešto ide, onda treba gledati da bude još bolje, da to oplodiš...mi otišli na SP i ljepota, legli neki milioni...pa treba otići na još koje SP, EP, dok možeš, dok imaš ekipu za to, nekad su Bugarska, Rumunija i tako te zemlje bile stalni učesnici prvenstava, danas se kolju sa anonimusima...pa eto i ta Grčka, oni su iskoristili svoj momentum, sad su tu gdje su.
-
markomilanov
#5628 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ćiro je harizmatičan,od njega su počeli rezultati,bih je postala priznata repka,sigurno ima znanje,ali 80 i kusur godina,nije više za ozbiljan rad.Tomahawk11 wrote:Ako je tako, onda Ćiru da im jebe majku. Da ne mozgamo previše.markomilanov wrote:Postavlja se pitanje autoriteta i iskustva,nijedan mladi trener iz bih nema internacionalno iskustvo,jake utakmice.Tomahawk11 wrote:Nećemo. Idu mlađi naraštaji.
Ništa dinosauri, samo neki mlad trener.
- Muhamed Đakmić
#5629 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ma ne kažem ja da nema kriminala, ali mislim da se priča napamet i da se generalno pretjeruje u takvim ocjenama i procjenama, jer niko nema ni stvarne podatke niti pokušava doći do njih.
Donirana su određena sredstva za infrastrukturu i stadione 2014. i 2015. godine, mislim da se podaci vrlo lako mogu naći na internetu. Pretpostavit ću da je savez učestvovao u projektu novog travnjaka na Bilinom polju, kao što znamo da je učestvovao u projektima na Grbavici. Nudili su i učešće u rekonstrukciji Koševa.
Nudili su nedavno učešće sa dijelom sredstava u postavljanju reflektora na sve stadione u Premijer ligi BiH, pa su odustali jer lokalne zajednice nisu spremne podržati klubove i povezati ih na postojeću infrastrukturu elektrodistribucije. Samo se u Bijeljini rade reflektori.
Premijer liga BiH je skraćena na 12 klubova, pod pritiskom UEFA-e liga je profesionalizirana u smislu ugovora i nema više amaterskih, a igrači su, opet pod pritiskom UEFA-e i Sinidikata profesionalnih igrača u BiH, slobodni napustiti klub nakon što ne dobiju samo dvije plate.
Formirana je Premijer omladinska liga BiH za pionire na nivou cijele države, koja do 2017. godine nije postojala.
Izgrađen je trening centar u Zenici u kojem se radi drastično više nego ranije i određen pomak je napravljen u svim mlađim selekcijama, od U-15 do U-21. Formirane su i regionalne selekcije koje se dosta često okupljaju i koje će u budućnosti biti osnova reprezentativnih selekcija.
Radi se na formiranju U-21 lige, kako bi omladinci koji izlaze iz juniora imali više prostora za aklimatizaciju i igrački razvoj.
Dakle, ne govorim ja da nemamo kriminala, sigurno je da imamo, kriminalno je recimo kako je u juniorskoj Premijer ligi BiH Radnik ispao nakon što je Travnik prošvercovao dva igrača koja nisu imala pravo nastupa zbog godina. Ima takvih primjera još kamaru, no ovo gore pobrojano su apsolutno racionalni i logični potezi.
Eh sad, ja bih volio da mi neko pojasni šta tačno znači nebriga za domaću ligu i kako savez treba natjerati klubove da rade normalno.
Donirana su određena sredstva za infrastrukturu i stadione 2014. i 2015. godine, mislim da se podaci vrlo lako mogu naći na internetu. Pretpostavit ću da je savez učestvovao u projektu novog travnjaka na Bilinom polju, kao što znamo da je učestvovao u projektima na Grbavici. Nudili su i učešće u rekonstrukciji Koševa.
Nudili su nedavno učešće sa dijelom sredstava u postavljanju reflektora na sve stadione u Premijer ligi BiH, pa su odustali jer lokalne zajednice nisu spremne podržati klubove i povezati ih na postojeću infrastrukturu elektrodistribucije. Samo se u Bijeljini rade reflektori.
Premijer liga BiH je skraćena na 12 klubova, pod pritiskom UEFA-e liga je profesionalizirana u smislu ugovora i nema više amaterskih, a igrači su, opet pod pritiskom UEFA-e i Sinidikata profesionalnih igrača u BiH, slobodni napustiti klub nakon što ne dobiju samo dvije plate.
Formirana je Premijer omladinska liga BiH za pionire na nivou cijele države, koja do 2017. godine nije postojala.
Izgrađen je trening centar u Zenici u kojem se radi drastično više nego ranije i određen pomak je napravljen u svim mlađim selekcijama, od U-15 do U-21. Formirane su i regionalne selekcije koje se dosta često okupljaju i koje će u budućnosti biti osnova reprezentativnih selekcija.
Radi se na formiranju U-21 lige, kako bi omladinci koji izlaze iz juniora imali više prostora za aklimatizaciju i igrački razvoj.
Dakle, ne govorim ja da nemamo kriminala, sigurno je da imamo, kriminalno je recimo kako je u juniorskoj Premijer ligi BiH Radnik ispao nakon što je Travnik prošvercovao dva igrača koja nisu imala pravo nastupa zbog godina. Ima takvih primjera još kamaru, no ovo gore pobrojano su apsolutno racionalni i logični potezi.
Eh sad, ja bih volio da mi neko pojasni šta tačno znači nebriga za domaću ligu i kako savez treba natjerati klubove da rade normalno.
Tomahawk, ti si brate nabrojao sve moguće floskule, a nisi ništa konkretno odgovorio.Tomahawk11 wrote:U džepove, ko i oniMuhamed Đakmić wrote:
Pa šta bi ti uradio sa tim parama?![]()
A ne, razumijem ja da treba da se ogrebu, da naplate svoje, ali oni su to baš bezobrazno....pa oni su skršili lovu koja je bila planirana da se namiri tender za rekonstrukciju one zgrade![]()
Vjerovatno će platiti tim parama od LN.
Kad nešto ide, onda treba gledati da bude još bolje, da to oplodiš...mi otišli na SP i ljepota, legli neki milioni...pa treba otići na još koje SP, EP, dok možeš, dok imaš ekipu za to, nekad su Bugarska, Rumunija i tako te zemlje bile stalni učesnici prvenstava, danas se kolju sa anonimusima...pa eto i ta Grčka, oni su iskoristili svoj momentum, sad su tu gdje su.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5630 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Prvo sam bio ironičan, onda naveo da baš i nisu ekspeditivni kad je u pitanju lova s kojom raspolažu, a koje u svakom slučaju nije malo za operiranje saveza.Muhamed Đakmić wrote: Tomahawk, ti si brate nabrojao sve moguće floskule, a nisi ništa konkretno odgovorio.
Za neke veće projekte jeste malo, međutim naš savez ionako ne ulaže u bilo šta osim operative, a para nema.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5631 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Imam info iz prve ruke vezano za tender rekonstrukcije zgrade u kojoj se nalazi savez i znam sve kako je teklo.Muhamed Đakmić wrote:Ma ne kažem ja da nema kriminala, ali mislim da se priča napamet i da se generalno pretjeruje u takvim ocjenama i procjenama, jer niko nema ni stvarne podatke niti pokušava doći do njih.
Ne dao Bog nikom.
-
sumirprimus
#5632 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
trebali su ulozit u terene umjesto u onu zgradu.
njima ne treba vise od dvije kancelarije kako rade.
dobili bi bar 5 6 odlicnih terena samim tim bi i fudbal bio bolji i gledljiviji.
profuckali su pare i od sp.a od svega, na putovanja, i ostala sranja.
profuckano.pu
njima ne treba vise od dvije kancelarije kako rade.
dobili bi bar 5 6 odlicnih terena samim tim bi i fudbal bio bolji i gledljiviji.
profuckali su pare i od sp.a od svega, na putovanja, i ostala sranja.
profuckano.pu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5633 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa nebriga je kad kažu da će uraditi teren na Koševu, a sve kao priprema za Italiju (dakle, njihov džep), onda se operu kako su krivi CSR i FKS (čitaj: nema para).Muhamed Đakmić wrote: Eh sad, ja bih volio da mi neko pojasni šta tačno znači nebriga za domaću ligu i kako savez treba natjerati klubove da rade normalno.
Nebriga je neprepoznavanje momentuma kad treba promijeniti selektora. Jesu li debelo fulili i kod Papeta i kod Meše?
Nebriga je cirkus koji prave sa stručnim komentatorima u emisijama o PLBiH.
Imaju oni itekako minusa, ima i dobrih stvari koje su urađen poput nekih koje si i sam naveo.
Međutim, prostora za napredak je puno, a ja imam utisak da oni premalo urade sa previše sredstava.
Kad nestane para, ide hibernacija.
-
sumirprimus
#5634 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
oni rade taman kako i svi ostali u drzavi gledaju samo imt i da ne ostanu bez guzovace.
briga za sport, fudbal kao i siru drustvenu zajednicu je vic. mit.
briga za sport, fudbal kao i siru drustvenu zajednicu je vic. mit.
- Altsa
#5635 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
A da ne govorimo da su kupili zgradu koja po kvadraturi im uopste nije potrebna i mogli su za manje pare uzeti zgradu koja im po kvadraturi i prostoru odgovara a ostatak para uloziti u terene i klubove. Zato danas izdaju drzavnim institucijama pod kiriju prostor koji im uopste nije potreban a nece im nikad ni biti.O platama selektora nizih kategorija necu ni da govorim. cista mizerija.Tomahawk11 wrote:Imam info iz prve ruke vezano za tender rekonstrukcije zgrade u kojoj se nalazi savez i znam sve kako je teklo.Muhamed Đakmić wrote:Ma ne kažem ja da nema kriminala, ali mislim da se priča napamet i da se generalno pretjeruje u takvim ocjenama i procjenama, jer niko nema ni stvarne podatke niti pokušava doći do njih.
Ne dao Bog nikom.
-
sumirprimus
#5636 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
sad su doveli do dna. i nek su, nek ovi navijaci samo reprezentaicje nemaju sta pratit. 
- Muhamed Đakmić
#5637 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa nisu oni rekli da će uraditi, nego da će učestvovati. CSR je tu prvi krivac sa jedno 95% krivice. Nebitno, da ne branim sad savez, glupa je uloga branioca neodbranjivog, samo hoću reći da lajemo na pogrešne. Prvi i osnovni problem je u klubovima, odnosno u činjenici da novca nema i da je teže stvarati igrače.Tomahawk11 wrote:Pa nebriga je kad kažu da će uraditi teren na Koševu, a sve kao priprema za Italiju (dakle, njihov džep), onda se operu kako su krivi CSR i FKS (čitaj: nema para).Muhamed Đakmić wrote: Eh sad, ja bih volio da mi neko pojasni šta tačno znači nebriga za domaću ligu i kako savez treba natjerati klubove da rade normalno.
Nebriga je neprepoznavanje momentuma kad treba promijeniti selektora. Jesu li debelo fulili i kod Papeta i kod Meše?
Nebriga je cirkus koji prave sa stručnim komentatorima u emisijama o PLBiH.
Imaju oni itekako minusa, ima i dobrih stvari koje su urađen poput nekih koje si i sam naveo.
Međutim, prostora za napredak je puno, a ja imam utisak da oni premalo urade sa previše sredstava.
Kad nestane para, ide hibernacija.
Nije savez kriv što liga nije stvorila izuzev Amara, Husrefa i eto Bake nijednog trenera vrijednog pomena u malo širem kontekstu. Za sve su to krivi prvenstveno klubovi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5638 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Joj tebe sumire, pa kralj Konga, kad su ga Belgijanci nafilovali, a sve kako bi došli do dijamanata u njegovoj zemlji, je uzeo dvije milijarde od MMF-a i napravio sebi aerodrom da može ići u shopping u Pariz
Tako i ovi naši, dobro je pa nisu pucali na kakav veći objekat...nije bilo više para...ups, ionako ih nema, tad je bilo
Tako i ovi naši, dobro je pa nisu pucali na kakav veći objekat...nije bilo više para...ups, ionako ih nema, tad je bilo
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#5639 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Tako je, a rezultat vidimo, sve otišlo u 3pmkamberovica polje wrote:S obzirom da je kiti protukandidat bio morž izbor je krajnje opravdannosara wrote:Sve si rekao, lobirala bagra i izlobirala kitu. U cemu je problem sto se trazi odgovornost? Ko im jebe mater...Muhamed Đakmić wrote:Ja bih volio da mi neko pojasni kako to misli sada da je savez krivac za generalnu poziciju našeg fudbala, a nije to ranije bio, kroz cijelu svoju historiju.
Mi smo se na Svjetsko prvenstvo kvalifikovali isključivo zahvaljujući igračima, jednim dijelom selektoru, to nije imalo nikakve veze sa nekakvim komitetima.
Sva ova pljuvačina po Misimoviću, Bajeviću itd očito izvire iz činjenice da su oni lobirali da Prosinečki postane selektor ispred Amara. Bilo bi pošteno da ovi koji ih najviše prozivaju objasne i cijelu priču pozadinsku, jer očito neka pozadinska ima, za nas koji smo manje upućeni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5640 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
N/FS BiH je najsolventnija sportska institucija u BiH, slažeš li se?Muhamed Đakmić wrote:
Nije savez kriv što liga nije stvorila izuzev Amara, Husrefa i eto Bake nijednog trenera vrijednog pomena u malo širem kontekstu. Za sve su to krivi prvenstveno klubovi.
Dobro, podijelio bih im tu krivicu na pola sa društveno-političkom javnošću.
Kad pogledaš kod Hrvata, ipak institucije, a bogme i savez, puno više guraju domaći fudbal nego kod nas.
Znam, Hrvatska je po svemu ispred nas, ne tražim da budemo kao oni, ali da može i moramo bolje, može.
- Muhamed Đakmić
#5641 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa da si ti pratio stav javnosti prema njihovom savezu, vidio bi da je tek tu kriminal na visokom nivou. Šuker, Mamić, tenderi i zajebancije. Mi smo mala maca prema tome.
Uspjesi hrvatskog fudbala su usko vezani uz uspjehe GNK Dinamo Zagreb. Da nije Dinama, ništa oni ne bi imali.
Uspjesi hrvatskog fudbala su usko vezani uz uspjehe GNK Dinamo Zagreb. Da nije Dinama, ništa oni ne bi imali.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5642 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Selektora ćemo, ako se usvoji ostavka Prosinečkog, dobiti za 10 dana”, kazao je izvor portala Radiosarajevo.ba.
Nogometnu javnost svakako zanimaju i kandidati. Prve informacije iz NSBiH, kako također navodi isti medij, govore da je u opciji nekoliko imena – Vinko Marinović i Safet Sušić. Tu je i Zlatan Nalić, koji je trenutno bez posla kada je otišao iz Slobode.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5643 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Jeste, to si u pravu, ja sam se osvrnuo samo na refleksiju saveza prema domaćem šampionatu.Muhamed Đakmić wrote:Pa da si ti pratio stav javnosti prema njihovom savezu, vidio bi da je tek tu kriminal na visokom nivou. Šuker, Mamić, tenderi i zajebancije. Mi smo mala maca prema tome.
Realno imaju puno više i za ukrasti, koliko puta se samo reprezentacija plasirala na EP i SP, a gdje su tek uspjesi...velike su to pare.
Samim tim ostane više za one koji čekaju na mrvice kraj stola.
Dobro, slažem se da je Dinamo reprezentacija u malom.
- Muhamed Đakmić
#5644 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa Hrvati su terene uradili tek sad, a prvi put su se plasirali na veliko takmičenje 1996. godine. Preko 20 godina su igrali u barama kao i mi.
Propustili samo Euro 2000 i Svjetsko 2010. godine.
Propustili samo Euro 2000 i Svjetsko 2010. godine.
-
sumirprimus
#5645 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
a opet dinamo je mamic...
odn. mamici , dakle repka
odn. mamici , dakle repka
Last edited by sumirprimus on 10/09/2019 13:29, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#5646 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Mi smo do sad morali biti na bar dva Eura i na dva Svjetska. Ova generacija sa Džekom i ostalima je premalo napravila kada se pogleda kvalitet koji su posjedovali.
- Muhamed Đakmić
#5647 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
I savez je kriv za to u najvećoj mjeri kroz pogrešan izbor selektora, a ne kroz ideju da nisu postojali adekvatni uslovi da se to ostvari.Bosanski_kralj wrote:Mi smo do sad morali biti na bar dva Eura i na dva Svjetska. Ova generacija sa Džekom i ostalima je premalo napravila kada se pogleda kvalitet koji su posjedovali.
-
sumirprimus
#5648 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
u stvari kriv je nacin organizacije i funkcionisanja po nacionalnom kljucu ko i sve ostalo.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5649 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Zorana Mamica zs selektora i time zdravka uvuci u savez. Poslije nam je samo nebo granica.
Kriminalce smo imali i do sad ali uz to i nikakve koristi od njih
Kriminalce smo imali i do sad ali uz to i nikakve koristi od njih
- Muhamed Đakmić
#5650 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Da, a to će se promijeniti kad se država ustroji drugačije, odnosno nikad.sumirprimus wrote:u stvari kriv je nacin organizacije i funkcionisanja po nacionalnom kljucu ko i sve ostalo.