Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
almir90

#5626 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Očekivana vijest iz Amerike danas, kada sam jučer spomenuo ovo vijest, napisao sam da će fokus biti na regulaciji kripto svijeta i njegovih korisnika. I naravno, sve od toga i Ujak Sam hoće da vidi koristi. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ovi frontalni kokuzi što bi uložili, a nemaju para, pa sada se naslađuju s time da mi ostali izgubimo ono što smo uložili, mogu lagano da produže dalje.
512MB

#5627 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

mario16 wrote:Ajmo malo ontopic. :D
Na koji način najednostavnije kupiti btc ili ether iz BiH, a da nije s pika? :-?
Objasnjeno 100x vrati se nazad koju stranicu i procitaj.
512MB

#5628 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Muhamed Đakmić wrote:
seln wrote:
Rene Higuita wrote: Papirni novac je stvar proslosti za 5 do 10 godina. Vjerovatno ce otpremnine biti u crypto $ ili crypto KM ili btc. :thumbup:
Primjecujes li nesto?
Ti se nisi ni osvrnuo na problem eventualnog gubitka posla i egzistencije za mnoge ljude. Vjerovatno to nisi ni uocio kao problem... ko ih jebe, zasto nisu majnali...
Pa ako plata bude u kripto KM ili kripto dolarima, to znači da je Bitcoin propao :D
Kako mislis kripto dolar :-)
Muhamed Đakmić

#5629 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

Pa eto vidi šta je jedan ''vaš'' rekao, samo sam se na njegov stav nadovezao :D
512MB

#5630 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

almir90 wrote:Očekivana vijest iz Amerike danas, kada sam jučer spomenuo ovo vijest, napisao sam da će fokus biti na regulaciji kripto svijeta i njegovih korisnika. I naravno, sve od toga i Ujak Sam hoće da vidi koristi. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ovi frontalni kokuzi što bi uložili, a nemaju para, pa sada se naslađuju s time da mi ostali izgubimo ono što smo uložili, mogu lagano da produže dalje.
Ocekivana i zaista vrlo pozitivna vijest.
almir90

#5631 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Hajlac wrote: To oznacava vece bogatstvo za jednu korporaciju tj. nekolicinu ljudi(koji profit ulazu po bijelom svijetu u sve i svasta) a ne povecanje plata radnicima iste tj. ne u bilo sta dobro za ekonomiju zemlje iz koje je Apple.
Ali 50% manja prodaja od predvidjene itekako oznacava, kako vole reci, "usporavanje" ekonomije...
Narod grca u dugovima, crkava radeci 2, pa i 3 posla...
Back to the world of charts :run:
Narod grca u dugovima, jer ih je 80% zaduženo za kupovinu konzumerskih stvari; pa tako se mora vozati novi skupi auto, bolji od komšijinog (nije to samo trend kod nas, negdje svugdje), mora se nositi najskuplji mobitel (naravno na kredu), mora se kupovati skupa odjeća i obuća, mora se na luksuzno zimovanje i ljetovanje, i sve to na kredit. Zato ogromna većina zaglavi u dugove.

S druge strane, ja stambene kredite odobravam, i ne smatram to lošim zaduživanjem; ali smatram lošim zaduživanjem ako si uletio u kredit za kuću ili stan koji ne možeš sa trenutnim primanjima da priuštiš. Uredu je željeti bolje za sebe, ali ne možeš imati nazor nešto. U takvoj situaciji čovjek treba da se posveti prvo da nađe nove izvore prihoda, pa tek onda planira kupovinu. A ne da pođeš raditi više poslova onda kada si već u debelom minusu i dugovima.
almir90

#5632 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

seln wrote: Momak, ti si tolika fukara, da bi mogao sluziti kao jedinica za fukarluk.
Misliš?
512MB

#5633 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Muhamed Đakmić wrote:Pa eto vidi šta je jedan ''vaš'' rekao, samo sam se na njegov stav nadovezao :D
Ato, pa ulagacemo onda u kripto dolar :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5634 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

seln wrote: Hoces li mi vjerovati ako ti kazem da stvarno nemam nikakvih negativnih osjecaja protiv bilo koga?
Ali prestanite smatrati budalama sve koji ne investiraju u bitcoin.
Ja ne bih ulozio u to kad bih znao da cu sutra postati milioner. Stvar principa.
Hoću i svaka čast ako je tako.
Ali priznaj, i ti sam si se naoštrio na ovoj temi.
Da li su tome pridonijeli komentari ili šta je već, ti najbolje znaš.
Ja ne smatram budalom nikog ko nije ili ko jeste uložio. Tu si u pravu da na temi ima potcjenjivačkog stava po ovom pitanju.
Rekoh i danas, ne bih dijelio savjete nikome. Neka svako na konto vlastite pameti postupa.
Niti sam kakav savjetnik niti imam koristi od toga da nekog nutkam da uđe u kripto.
Sve super, poštujem. Ti ne bi, ali taj tvoj princip je istovremeno prepreka bilo kakvoj konstruktivnoj raspravi na ovoj temi.
almir90

#5635 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Tomahawk11 wrote:
Mah, nemam više volju ni komentarisati, jer vidim da priča dolazi na lični nivo.
Malo je komunikacije kao danas sa Đakmićem. Zašto? Pa niti su pitanja kako treba niti odgovori.
Opet zašto? Zato što većina onih koji u ovome vide neki problem ili ne vide ništa, dolaze sa tim potcjenjivačkim stavom.
Onda kreće potcjenjivački stav s druge strane i na vrhuncu ide ad hominem.
Ne treba se upustati u rasprave pro i contra.
Neke informacije i tako to, ok, a ovo ostalo - mlaćenje prazne slame.
Krenuli smo sa normalnom pričom, ali ne pije to vode očito. Najblje ništa i ne pisati, nek' radi sa svojim parama šta ko hoće.
seln

#5636 Re: Bitcoins

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:
seln wrote: Hoces li mi vjerovati ako ti kazem da stvarno nemam nikakvih negativnih osjecaja protiv bilo koga?
Ja ne bih ulozio u to kad bih znao da cu sutra postati milioner. Stvar principa.
Hoću i svaka čast ako je tako.
Ali priznaj, i ti sam si se naoštrio na ovoj temi.
Da li su tome pridonijeli komentari ili šta je već, ti najbolje znaš.
Ja ne smatram budalom nikog ko nije ili ko jeste uložio. Tu si u pravu da na temi ima potcjenjivačkog stava po ovom pitanju.
Rekoh i danas, ne bih dijelio savjete nikome. Neka svako na konto vlastite pameti postupa.
Niti sam kakav savjetnik niti imam koristi od toga da nekog nutkam da uđe u kripto.
Sve super, poštujem. Ti ne bi, ali taj tvoj princip je istovremeno prepreka bilo kakvoj konstruktivnoj raspravi na ovoj temi.
Ok, ako je do mene, ja se povlacim sa teme.
Puno srece svima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5637 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

seln wrote: Ok, ako je do mene, ja se povlacim sa teme.
Puno srece svima.
Nije samo do tebe. Do svih nas je. Svi smo pogrešno ušli u priču.
Ali pazi, nije to samo kripto.
Tako je i na politici, tako je i na sportu, tako je i na autopodforumu, tako je i na lj&s....nema tolerancije mrve, nego odmah u kost.
Stariji si, poštujem to, nije mi namjera da ti popujem, samo pokušavam konverzaciju vratiti u normalu.
OK, seln je bitcoin stavio po stvar principa u smislu da je to za njega put nigdje. Da on ne želi ulagati u isti.
Dok, almir90 ili 512MB žele, ali opet njihova stvar.
Valjda se može nekako voditi konverzacija bez toga da se implicira da je Tomahawk, seln ili bilo koji učesnik iste glup.
512MB

#5638 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Eto i to smo raztaborli :D
almir90

#5639 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Nadam se pozitivnom nastavku i daljnjem rastu. Svima želim sve najbolje, i da se zaradi šta. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Rene Higuita

#5640 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Jeste li saglasni da ovde postavljam-o airdropove? Neki budu sa referalom, a neki ne. Za one koji koji ne znaju airdropovi su besplatni ICO coini. Uglavnom nista ne kostaju, treba samo otvoriti adresu za prijem na myetherwallet i i odraditi ono sto traze za pojedine airdropove(like na face, tweet, pridruzenje telegram kanalu isl). Neki vrijede i po 10$. Nije sad cilj da se tema spama sa linkovima, a i nekima i smetaju referali. Ako niste za podjelu ovde, onda mozemo napraviti novu temu ili kanal na telegramu za nas sa foruma za ove stvari.
Ci-Nick

#5641 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Evo da zaboravimo sve dosad rečeno, da zaboravimo kurs BTC-a, da se vratimo suštini.
Da li je neko od vas platio neku robu ili usluge BTC-om?
Kako to funcioniše i da li je besplatno?
Da li je moguće platiti nekom robu u Kini, Brazilu BTC-om?
Šta ako te taj izradi i ne pošalje robu, kome se žaliti, kako dokazati uplatu?
Kako se zaštititi od prevare?
U vrijeme fiksne telefonije ljudi su bili dostupni samo kod kuće i na poslu,
Mobilna telefonija je riješila jedan od stvarnih problema.
Jeste li primjetili da imate problema sa plaćanjem, ja nisam, je li taj "problem" više izmišljen i isforsiran ?
Da bi nešto imalo veliku vrijednost, mora riješiti veliki problem.
Da li kriptovalute rješavaju velike probleme ?
Dozer

#5642 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ja nigdje ne vidjeh da neko od nas koji smo ulozili i ulazemo nekome rekosmo da je budala ili ga smatramo budalom zato sto nije ulozio ili ne ulaze...
Usput, slabo ko je ovdje i ulozio u BTC. Vecinom su to neki drugi coini :D
A taj princip ti je bas, onako...khm... :)
---

Sto se airdropova tice, zasto da ne. Ali, mozda je bolje otvoriti posebnu temu s naslovom Crypto Airdrops ili nesto slicno, pa da se na njoj pice referali i linkovi, a ovdje da se samo postavlja info o nekom novnom linku, s linkom na tu tamo temu.
Tako necemo zatrpavati ovo ovdje tim stvarima, a istovremeno ce sve to biti na jednom mjestu.
Eto, moj skromni dodatak prijedlogu...
Last edited by Dozer on 06/02/2018 21:28, edited 1 time in total.
512MB

#5643 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Dozeru pratis li NEO :D
Dozer

#5644 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ne... Poskup je. Ali trenutno ima najveci rast, 26+ %
Koliko ga imas?
HowForWhom

#5645 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Rene Higuita wrote:Jeste li saglasni da ovde postavljam-o airdropove? Neki budu sa referalom, a neki ne. Za one koji koji ne znaju airdropovi su besplatni ICO coini. Uglavnom nista ne kostaju, treba samo otvoriti adresu za prijem na myetherwallet i i odraditi ono sto traze za pojedine airdropove(like na face, tweet, pridruzenje telegram kanalu isl). Neki vrijede i po 10$. Nije sad cilj da se tema spama sa linkovima, a i nekima i smetaju referali. Ako niste za podjelu ovde, onda mozemo napraviti novu temu ili kanal na telegramu za nas sa foruma za ove stvari.
Ja sam za :thumbup:
A predlazem mozda i administratorima da pokrenu vise razlicitih tema tipa altcoini/icos itd.
Dozer

#5646 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Pa temu i ti mozes pokrenuti, ne mora admin.
Ali, nema potrebe za 15 slicnih tema. Ova je inicijalno krenula kao BTC, a sad je za sve crypto valute, i ok.

Ta druga neka bude za airdropove i sl. linkove i pricu o tome.
HowForWhom

#5647 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Eno ja pokrenuh temu kako kupiti da se ne pita ovdje svako malo o tome.

Mozda jos jedna tema za pro/contra diskusiju o kripto valuti, da se ova preimenuje u Bitcoin i altcoini, a da ta treca bude kako ti rece za airdropove i mozda neke druge referrale.
Dozer

#5648 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

A link na temu? :D
512MB

#5649 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Dozer wrote:Ne... Poskup je. Ali trenutno ima najveci rast, 26+ %
Koliko ga imas?
15 komaTa, al razmisljam da pazarim jos 15, sa svih strana se cuje da je 2018. njegova godina...
Dozer

#5650 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Nemam vise raspolozivog profita k'o ti :D
Post Reply