Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
choxnox

#5626 Re: Xiaomi mobiteli

Post by choxnox »

Nestala u reakciji wrote:Ponjelo ili prenjelo? :lol:
O cemu ti? :? Procitaj ponovo sta sam napisao, sreco.
choxnox

#5627 Re: Xiaomi mobiteli

Post by choxnox »

Sarajevo1970 wrote:
choxnox wrote:
Sarajevo1970 wrote:Ako neko zeli da vidi sta je sve u paketu i kako to sve izgleda neka se javi. Nije mi problem objasniti i jos koju sliku po zelju napraviti.
Dobro je, skontali smo, malo te ponijelo. Znamo kako mobitel i navedena prateca oprema izgledaju :lol:

Meni je prije par godina cip iz Texas Instrumentsa poslan prvog maja ujutro stigao i dostavljen drugog maja poslijepodne. Ne sjecam se je li bio DHL ili Fedex. Radilo se o uzorku tako da nije placena ni roba ni dostava.
Ma mislim na papire i to, da sam van hteo pokazati telefon nebi uslikao samo paket :lol:
Ma ja, gomila papira u paketu i tako :thumbup: :D
PlusSA

#5628 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

@Sarajevo1970

Nisam vjerovao Xiaomi mobitelima da mogu nesto veoma dobro složiti jer mi je ovo prvi Xiaomi mobitel 8-)

50km bila skuplja varijanta od 4/64gb pa sam odustao.

Ima li neko problema sa facebook aplikacijom? izbaci me nakon 2-3 sekunde cim pokrenem app. FB lite radi uredno.

Restart nije pomoglo niti uninstall pa instal fb aplikacije.
choxnox

#5629 Re: Xiaomi mobiteli

Post by choxnox »

Sarajevo1970 wrote:... a i nismo mi svi pametnjakovići kao ti ...
Oh, ironije... :lol:
choxnox

#5630 Re: Xiaomi mobiteli

Post by choxnox »

Sarajevo1970 wrote:
choxnox wrote:
Sarajevo1970 wrote:... a i nismo mi svi pametnjakovići kao ti ...
Oh, ironije... :lol:
Pa moramo se malo i zezati :thumbup:
:thumbup:
kloniran

#5631 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

PlusSA wrote:@Sarajevo1970

Nisam vjerovao Xiaomi mobitelima da mogu nesto veoma dobro složiti jer mi je ovo prvi Xiaomi mobitel 8-)

50km bila skuplja varijanta od 4/64gb pa sam odustao.

Ima li neko problema sa facebook aplikacijom? izbaci me nakon 2-3 sekunde cim pokrenem app. FB lite radi uredno.

Restart nije pomoglo niti uninstall pa instal fb aplikacije.
Meni je to bilo na proslom updateu facebooka i sistema
non stop se rusio, neupotrebljiv bio
sad se popravilo tako da ce vjerovatno i tebi sa narednim updateom facebooka da se dovede u red

p.s. meni je messenger normalno radio
ColdWar

#5632 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ColdWar »

prodajem nov, neotpakovan Note 5 , sa slusalicama, staklom naprijed, za 5 hiljada, stani malo 7 hiljada, i to je malo...9 hiljada...no imam momenat imam masku Iphone X , treba mamac...
zippoo87

#5633 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

haha vidi bota sa google translateom :D

on topic
na redmi 5 plus modelu je definitivno kamera najveca mana...evo pokusavam uslikati sliku da valja,ta ima ostrinu i nema sanse
ovo mi je definitivno najgora kamera do sada na telefonu i najbolji telefon po ostalim specifikacijama :D

slike nemaju fokusa,nemaju ostrine...autofocus kao da ne radi...kada se poveca slika,sve zrnasto
probao sam i open camera...stavio kvalitet na 100% i nikakve razlike
jedino sto kamera solidno obavlja je prikaz boja,koje su prirodne...ostalo nista ne valja

ne znam koliko je bolja kamera na note 5
Qler

#5634 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Qler »

Evo narucio sam sa aliexpress onaj Xiaomi BT modul, za slusalice, tj. u AUX u auto da skopcam, bezkontaktni toplomjer, i Mi Band 3 :)
Jim Smorrison

#5635 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jim Smorrison »

Ima li neko rješenje za wifi problem sa Redmi 5 Plus? Čim se ugasi screen, wifi prestane raditi sve dok se ne ugasi pa ponovo upali konekcija.
Čitao sam da je to poznat problem ali nisam našao rješenje. Promijenio sam sa Automatic na 2.4 gHz jer su neki tvrdili da im je problem 5 gHz ali nije pomoglo.
Ostri_Mac

#5636 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Ostri_Mac »

Sarajevo1970 wrote:
valjuga wrote:Seiko je lijep,no nisam te upratio na temi Satovi???
Ontopic:

Meni jutros u 9:45 DHL na vratima.. Stigao mi 20i (a i zadnji) Redmi Note 5 :bih:
Ovo je Redmi Note 5 AI, crne boje, 4GB/64GB, Nillkin H+ zastitno staklo, Nillkin 'smart' preklopni oklop,
Xiaomi silikonska maska, unlocked bootloader, Kinez sa Global ROM flash koji se moze update-ovati.

Neracunajuci neradni dan (nedelja) i 1 dan kod carine (nisam platio nista), dostava je bila samo 3 dana. :thumbup:
Image

Drug, s koje stranice si narucio ovaj Note 5 (hocu i ja sebi da uzmem...) i koliko je kostao/ zar ne ide preko onih 300KM za carinu/pdv?

Hvala za info i pozzz ;)
Dupli_skalp

#5637 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dupli_skalp »

e neka je više neko konačno banovao onog dileju (strongman), provocira, izaziva i vrijeđa ostale forumaše, i to ne samo na ovom forumu, nego i na drugim. 15 dana je i premalo koliko je dobio.

apropro dvosturke AI kamere, xiaomi je najavio da će miui 10 imati uključen softverski algoritam za sve kamere (dakle i one koje nisu duple) za bokeh efekat, tako da ko uzima dvostruku kameru radi toga, džabe pare daje.

recimo supruga na j5 2017 od prvog dana ima bokeh efekat na kameri tog telefona. dvostruke kamere i bokeh efekat su obični marketinški trik.
skafiskafsnjak

#5638 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ostri_Mac wrote:

Drug, s koje stranice si narucio ovaj Note 5 (hocu i ja sebi da uzmem...) i koliko je kostao/ zar ne ide preko onih 300KM za carinu/pdv?

Hvala za info i pozzz ;)
narucio je sa Aliexpress-a. Izadje to preko 300....ali prodavac na kutiji stavi da nije hahahah .
Ako ti ipak traze racun, photoshop radi i tako :lol:
Ostri_Mac

#5639 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Ostri_Mac »

skafiskafsnjak wrote:
Ostri_Mac wrote:

Hvala za info i pozzz ;)
narucio je sa Aliexpress-a. Izadje to preko 300....ali prodavac na kutiji stavi da nije hahahah .
Ako ti ipak traze racun, photoshop radi i tako :lol:

aufff, ima i toga :shock: nije mi u peti bilo...valjda "drzava" ovakve k'o ja i handri :izet: :-) :lol:

hvala!
skafiskafsnjak

#5640 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ostri_Mac wrote:

aufff, ima i toga :shock: nije mi u peti bilo...valjda "drzava" ovakve k'o ja i handri :izet: :-) :lol:

hvala!
Ali eto ...20ak ih je kaze narucio, prvi put da traze ...svaki put do sad je proslo kako treba .
Qler

#5641 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Qler »

Qler wrote:Evo narucio sam sa aliexpress onaj Xiaomi BT modul, za slusalice, tj. u AUX u auto da skopcam
Imas li link za taj modul?

https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 4c4dljdo0i
skafiskafsnjak

#5642 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Qler wrote:
Qler wrote:Evo narucio sam sa aliexpress onaj Xiaomi BT modul, za slusalice, tj. u AUX u auto da skopcam
Imas li link za taj modul?

https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 4c4dljdo0i
Bas dobra stvar...ako imas kvalitetne 3.5mm slusalice... a zelis preko bt...
Qler

#5643 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Qler »

Imam slusalice dobre, ali to ce biti rjeđe korišteno, primarno je na AUX u autu, da imam mobitel spojen :)
PlusSA

#5644 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Koristi li neko sat Xiaomi?

Amazfit ili slicne modele
diablobih

#5645 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

eyesburn wrote:e neka je više neko konačno banovao onog dileju (strongman), provocira, izaziva i vrijeđa ostale forumaše, i to ne samo na ovom forumu, nego i na drugim. 15 dana je i premalo koliko je dobio.

apropro dvosturke AI kamere, xiaomi je najavio da će miui 10 imati uključen softverski algoritam za sve kamere (dakle i one koje nisu duple) za bokeh efekat, tako da ko uzima dvostruku kameru radi toga, džabe pare daje.

recimo supruga na j5 2017 od prvog dana ima bokeh efekat na kameri tog telefona. dvostruke kamere i bokeh efekat su obični marketinški trik.
Nisi ti koristio pravi mobitel.
zippoo87

#5646 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

sve je danas marketing
samsung prepakuje j3 i j5 2017 u novu plastiku i nazove ga j4 2018 i eto ga novi mobitel
xiaomi prepakuje redmi 4x u novi dizajn i eto ga redmi 5 plus -note5, redmi 5,s2 i milion ostalih naziva...sve isto :D

tako je i sa kamerama...iste kamere se vuku u modelima po 2-3 generacije a svaka fol bolja od prethodne
evo ja sam objektivan i kao korisnik sam napisao da je na redmi 5 plus kamera jedina mana telefona ...sve ostalo je odlicno,samo da me posluzi dugo
mogu preci preko lose kamere ali sam navikao da slike budu ostre,kada uslikam,mada su to slike da nesto objavim i tako to...ne treba mi nista posebno
recimo na lumiji 640 ,iz 2015. godine,kamera je troduplo bolja nego na ovom redmi 5 plus....barem meni

ove sada duple kamere,bokeg i AI...sve su to budalastine i marketing,nikakve prave svrhe nemaju
lumija je imala palikaciju koja radi ovo zamucivanje pozadine prije 5 godina
jedina korisna novina u novih telefona je ovaj novi omjer stranica,gdje dobijemo veci display u istom pakovanju...sve ostalo budalastine
bruda moj

#5647 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bruda moj »

Meni je kod telefona jako bitna kamera jer ne zelim sa sobom da nosam foto aparat,igre ne igram tako da mi octa core procesori i 4 gige rama nisu bitni.Samsung jako fuseri sa kamerama a bogami i lg jer do sad sto sam vidio,izuzmemo li s8 pa na gore,kristalno cistu sliku nisam vidio ni na jednom.S8 nisam imao priliku da vidim kako slika kao ni s9.Imao sam namjeru uzeti ovaj xiaomi ali sam se razocarao u slike koji pravi,barem ovi modeli do 300 km
skafiskafsnjak

#5648 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

bruda moj wrote:Meni je kod telefona jako bitna kamera jer ne zelim sa sobom da nosam foto aparat,igre ne igram tako da mi octa core procesori i 4 gige rama nisu bitni.Samsung jako fuseri sa kamerama a bogami i lg jer do sad sto sam vidio,izuzmemo li s8 pa na gore,kristalno cistu sliku nisam vidio ni na jednom.S8 nisam imao priliku da vidim kako slika kao ni s9.Imao sam namjeru uzeti ovaj xiaomi ali sam se razocarao u slike koji pravi,barem ovi modeli do 300 km
Ako ti ne valja kamera od s7 i s7 edge, pa vala i od s6 ... onda kupi dslr pa nosaj
bruda moj

#5649 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bruda moj »

Puno je to para,iznad 4 stoje,za te pare mogu uzet foto aparat koji ce duplo bolje fotke pravit
skafiskafsnjak

#5650 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

bruda moj wrote:Puno je to para,iznad 4 stoje,za te pare mogu uzet foto aparat koji ce duplo bolje fotke pravit
Pa nisi spominjao cijenu... samo si rekao da sve ispod s8 nema cistu sliku...sto nije istina :thumbup:

S7 edge

Image

LG G6

Image
Post Reply