Neum ima uređenu kanalizaciju i sva se odvodi u Mljetski kanal.
Priče o objektima koji ispuštaju kanalizaciju u BH more je glupost.
Moderator: anex
Neum ima uređenu kanalizaciju i sva se odvodi u Mljetski kanal.
Hvala lijepo.dobar osjecaj wrote: ↑20/06/2020 13:24Ne sjecam se kako smo mi dosli do kuce koju smo unajmili blizu Japodskih. Mislim da je neko od raje nasao nesto direktno bez ovih servisa tipa Bookinga. Kuca je bila predivna s dovoljno prostora za nas desetak odraslih. Imala je predivnoo uredjen vrt i puno prostora za uzivanje vani. Iako smo krenuli na rafting, na kraju smo zbog nemoguce kise i nevjerovatne hladnoce za sredinu jula odustali od raftinga.Svejedno nam je bilo lijepo. Kad nije previse ili uopste padalo uzivali smo tu u okolini koja ljepotom ostavlja bez daha, pravili izlete do mjesta tipa Martin Broda, Bihaca, etno sela Dodig na putu za Drvar... U kuci smo imali kamin, lozili vatru navece, svirali, pjevali, bas se ugodno druzili. Prosle godine u jednoj od tih kuca prijatelji su nocili s djecom i usred noci istrcali iz kuce iz straha od buke kakvu nisu dozivjeli nikad prije. Prepali su ih puhovi na tavanu. Sjecam se nekog problema s pitkom vodom u kuci koju smo unajmili.LikeLike wrote: ↑20/06/2020 11:43 Ako granice budu zatvorene ili bude ova situacija s koronom napeta mi smo planirali iznajmiti kucu (pozeljno s bazenom) u hercegovini ili cak japodski otoci. Ako ima neko iskustva nek pise. Vjerujem da bi mnogima znacilo posto dosta raje nece preko granice.
Na prvu djeluje skupo, ali kad se podijeli na 2 ili 3 porodice bude skroz prihvatljivo.
Naslovnica wrote: ↑20/06/2020 13:35 Jutros lik s djetetom u kolicima ide šetalištem i pita mene za smještaj, ko znam li ima li gdje uz more.
Usput mi priča kako on inače ljetuje u Grčkoj, spomenu neko mjesto, kako je dobro, vako-nako...kontam u sebi, boli me qratz ba gdje ti ljetuješ.![]()
Tačno raju sramota doći u Neum na more.
Hahahhahhahahhhaha, koji paćenici jbte.
Ja ba.Entropio wrote: ↑20/06/2020 17:27Naslovnica wrote: ↑20/06/2020 13:35 Jutros lik s djetetom u kolicima ide šetalištem i pita mene za smještaj, ko znam li ima li gdje uz more.
Usput mi priča kako on inače ljetuje u Grčkoj, spomenu neko mjesto, kako je dobro, vako-nako...kontam u sebi, boli me qratz ba gdje ti ljetuješ.![]()
Tačno raju sramota doći u Neum na more.
Hahahhahhahahhhaha, koji paćenici jbte.Pravda se.

to kao neki horor-pogresno skretanje_BataZiv_0809 wrote: ↑21/06/2020 12:35 Makarska poluprazna, na plazi jedva dvocifren broj ljudi, navece kafici i restorani nisu prazni, ali u svakom trenutku ima slobodnih stolova.
Maske niko ne nosi i da nije dezinficijensa na ulazu manje vise sve izgleda uobicajeno...ako uzmemo broj turista, djeluje kao da je pocetak maja a ne druga polovina juna.
Vrijeme fino, more ugodno osvjezavajuce, cijene kao u zlatna vremena 2013-2018 kad su obarali rekorde![]()
Na granici nidje ziva roba (Bijaca), na Hr cekas da dignu rampu da prodjes, a golobradi granicni policajac je obrasce prijave ulaska i rezervacije smjestaja gledao cca 2 sekunde, carina isto bez pitanja, ali neki kombi rove... doduse ovo je bilo pocetkom ove sedmice, taman smo se vratili kad su krenule ove price o restrikcijama.
sto to ? pa kako si opisao tako djeluje,prazno na granici,prazne plaze ,prazni kafici..ja bih se zapitala jel ovo day after tommorow
Ovo mi nikad nije bilo jasno-preciscava li se otpadna voda prije ispustanja u vodotok i kako? Jebote sta se domestosa, stapica za usi, taruguza i tampona baci u solju kad skontas...dje to sve zavrsiNaslovnica wrote: ↑20/06/2020 13:31 Neum ima uređenu kanalizaciju i sva se odvodi u Mljetski kanal.
Priče o objektima koji ispuštaju kanalizaciju u BH more je glupost.
Veze nemam jarane_BataZiv_0809 wrote: ↑21/06/2020 15:00Ovo mi nikad nije bilo jasno-preciscava li se otpadna voda prije ispustanja u vodotok i kako? Jebote sta se domestosa, stapica za usi, taruguza i tampona baci u solju kad skontas...dje to sve zavrsiNaslovnica wrote: ↑20/06/2020 13:31 Neum ima uređenu kanalizaciju i sva se odvodi u Mljetski kanal.
Priče o objektima koji ispuštaju kanalizaciju u BH more je glupost.![]()
Ma nije Neum los kao destinacija. Meni smetaju samo ljudi koji tamo budu... seljakluk kao i u Sarajevu. Oni sto parkiraju po trotoarima, invalidskim mjestima i blokiraju haustore po Sarajevu se tako ponasaju i u Neumu... to zauzme pola plaze, dere se, djeca neodgojena, dovikuju se, svi znaju kad oni rucaju. Babooooo, vidi me, orem moreeeee. Nisu svi takvi, naravno, ali vecina.Kiki_Musampa wrote: ↑21/06/2020 18:13 Da je Neum ko Tucepi,opet bi se stidili,jer bi i njega usrali. Neum je jos i dobar,sobzirom u kojoj je zemlji.