Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

RNG_25

#5626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

dale cooper wrote:
RNG_25 wrote:Ova priča postaje odveć dosadna, iako i dalje malo i smiješna. Trump, milijarder, koji je mogao komotno "u penziju" negdje na neki tropski otok, da uživa u svim materijalnim dobrima, je odlučio da vodi SAD. Zašto? Neki kažu "zbog novca". I opet Logiku i zdrav razum bacaju kroz prozor, dok im istina pred očima promiče.
Zbog ogromnog ega? :zoka: :D
Da ima ogroman ego... mogu se složiti. Da je to loše u današnjoj toksičnoj društveno-političkoj klimi SAD-a... mislim da nije. Čak, mislim da je i morao imati ogroman ego da istraje u svem sranju kojim je bio bombardovan non-stop tokom prvo nominacije za republikanskog kandidata, a poslije toga i tokom utrke za predsjednika.

Nebitno, taj ego ga nije spriječio da već sada napravi velike poteze na mnogim planovima, pa i ekonomskim. Koliko će to biti dobro za srednji stalež je druga priča, ali imajući u vidu da je isti propadao u SAD-u u zadnje vrijeme, te imajući u vidu šta bi sve bilo da je Hillary nastavila politiku demokrata... ima šanse za poboljšanje.
sumirprimus

#5627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

animals wrote:
sumirprimus wrote:il obamu...
jebem ti pleme,trump precjednik aaaaaaaaaaaaaaaaaa dodje mi da vrisnem,jelde da mu nisu dali one sifre za atomke :lol: mislim nisu tolko paglu jebote...najaci su nasvijetu nisu dzabe... :lol:
I sta mislis ,pritisne nehotice gumb, i strefi Dodika :D
a nije mu bila namjera..
nema boga.ako ce ko najebat mi cemo najebat.
ja barem...
ne fula me jebote...ko nije skino gace nije ni jebo :lol: :evil:
dale cooper

#5628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

RNG_25 wrote:
dale cooper wrote:
RNG_25 wrote:Ova priča postaje odveć dosadna, iako i dalje malo i smiješna. Trump, milijarder, koji je mogao komotno "u penziju" negdje na neki tropski otok, da uživa u svim materijalnim dobrima, je odlučio da vodi SAD. Zašto? Neki kažu "zbog novca". I opet Logiku i zdrav razum bacaju kroz prozor, dok im istina pred očima promiče.
Zbog ogromnog ega? :zoka: :D
Da ima ogroman ego... mogu se složiti. Da je to loše u današnjoj toksičnoj društveno-političkoj klimi SAD-a... mislim da nije. Čak, mislim da je i morao imati ogroman ego da istraje u svem sranju kojim je bio bombardovan non-stop tokom prvo nominacije za republikanskog kandidata, a poslije toga i tokom utrke za predsjednika.

Nebitno, taj ego ga nije spriječio da već sada napravi velike poteze na mnogim planovima, pa i ekonomskim. Koliko će to biti dobro za srednji stalež je druga priča, ali imajući u vidu da je isti propadao u SAD-u u zadnje vrijeme, te imajući u vidu šta bi sve bilo da je Hillary nastavila politiku demokrata... ima šanse za poboljšanje.
To je najbitnija priča, jer je na tim obećanjima dobio izbore.
hAZNADAR

#5629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

RNG_25 wrote:
animals wrote:Kad ce te vi jednom svatiti, da su svi politicari u sluzbi novca..
svi su oni u sluzbi, da sebi priskrbe korist..
ko vjeruje da ima politicara u sluzbi naroda, onda je stvarno djecija pamet..
raditi sa medom a ne okusiti se nije ljudska odlika..
Ova priča postaje odveć dosadna, iako i dalje malo i smiješna. Trump, milijarder, koji je mogao komotno "u penziju" negdje na neki tropski otok, da uživa u svim materijalnim dobrima, je odlučio da vodi SAD. Zašto? Neki kažu "zbog novca". I opet Logiku i zdrav razum bacaju kroz prozor, dok im istina pred očima promiče.
Moc, vladanje i mogucnost sprovodjenje svojih ideala je takodjer jak poriv.
Kada imas novca, kada si stariji i nista od hrane i pica ti nije specijalna zelja, kada ti kita ne radi kao u mladim danima,... ostaje samo jedan poriv a to je moc. Sto vise moci imas, vise ti se trazi. I naravno da ostavi nekog traga i bude zapisan velikim slovima u historiji.

Sluzba narodu ? :lol: :lol:
RNG_25

#5630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

Fudo387 wrote:
Naravno.
Donald je patriota i ovo je uradio da bi napravio Ameriku great again.
:lol:
Pa jeste. Ako si ozbiljan ovdje, a ne samo sarkastičan (teško procijeniti ovako preko interneta), onda mogu samo reći da je vaš problem što na svakog čovjeka - pa i one od elite - gledate kroz prizmu moderne degeneracije i zloćudnosti, te niste u stanju priznati nekome da je zaista dobar. Ne kažem da je Trump savršen, ali minimalno ga vidim kao čovjeka koji je "više dobar nego loš".

Uostalom, njegovi motivi su nebitni, bitan je samo rezultat. A već i prije ozvaničenja predsjedovanja, uspio je zadržati neke fabrike od "preseljenja" u Meksiko, tako da... je li patriota ili ne ćemo svakako moći zaključiti i objektvino nakon pokazanih rezultata.
sumirprimus

#5631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

fakat je enigma kad likovi poput dejl kupera za koje mislis da su o sebi prisebi ljudi,stupe u kontak sa vanzemaljcima? perke? ne prijavljuju vlastima,presu? :lol:
zenit dozic

#5632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

jeza u ledja wrote:
zenit dozic wrote:
jeza u ledja wrote:Takvih je izgleda nazalost jako mnogo moj jeffersone. :roll:
Moj jezo :mrgreen: zar jos nisi prebolio pobjedu trumpa.
Pa moraces ga trpit samo cetri godine.
Mi ove svoje trpimo 20 i kusur :chmoljava:

Ps. Os da se mjenjamo :zzzz:
Necu ba, razmazila me Cemerika. :D

No pazi, mene ili evo recimo jeffa ove neke stvari manje doticu nego neke druge negdje daleko, u Americi ili negdje vani. Neke koje si ne mogu nesto priustiti, recimo, ili kojima ce svirati po glavi (ne da pod Obamom nije sviralo).
No ono sto ja vidim i ovdje na forumu i generalno u svijetu je da ljude boli kurac za neke druge, ali u stvarnom smislu. Nek je meni dobro, ha jel. :roll: Pogledas sta ljudi pisu, kako pisu....jedni pisu o sebi i onome sta njima licno treba, drugi pisu o nekom drugom i sta nekom drugom treba. Jedni smatraju da oni licno nesto zasluzuju, da njima licno neko smeta. Drugi pisu o ljudima u trecem licu, sta njima fali i ko njima radi o glavi.
Drustvena svjesnost vs odvratna sebicnost.

Stoga, najmanji smo mi problem, vjeruj mi. No ja vec sada licno znam ljude koji strahuju zbog direktnih stvari na koje ce licno uticati ovaj gmaz i njegova haranga.

"Prebolio"? Jesmo li preboljeli osam godina GW Busha? Deplasirano pitanje. :wink:
Znaci kako sam iscitao iz tvoga posta ljudi su generalno sebicni :idea:
Istina.

Dalje ti nisi jedan od njih i brines, ne samo za vas amere ili naturalizovane amere, vego i na vas cijeli dunjaluk.

Ti se plasis da ce sjebat sve sto je nobelovac obama i mirotvorka klinton uradila po pitanju demokratije,ljudskih prava, boljitka za sve ljude svijeta :thumbup:

Mislis, između ostalog, ponovo ce otvoriti guantanamo, unistiti libiju, sjebati siriju, naoruzavat mirne demonstrante alias isilovce i ostale rebelse i tako izazvati izbjeglicku krizu biblijskih proporcija, a sa njom i teroristicke napada diljem zapadnog demokratskog svijeta.
Sprciti ukrajnu i zakuhati sa rusijom i izazvati krizu u europi.
Milijone građana amerike ostaviti bez posla, zdravstvenog osiguranja, uciniti beskucnicima jer su ostali bez posla i ne mogu otplacivat hipoteku, izazvati ekonomsku krizu epskih razmjera.

U pravu si treba ga smaknut dok nije ovo uradio da ne bi svijet otiso u PM
Allah :mrgreen: nagradio i tebe i madonu sto mislite i o drugima a ne samo o vlastitoj guzi :thumbup:
RNG_25

#5633 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

hAZNADAR wrote:
Moc, vladanje i mogucnost sprovodjenje svojih ideala je takodjer jak poriv.
Kada imas novca, kada si stariji i nista od hrane i pica ti nije specijalna zelja, kada ti kita ne radi kao u mladim danima,... ostaje samo jedan poriv a to je moc. Sto vise moci imas, vise ti se trazi. I naravno da ostavi nekog traga i bude zapisan velikim slovima u historiji.

Sluzba narodu ? :lol: :lol:
Ma da, super, samo što nisi u stanju Logikom doći do zaključaka do kojih dolaziš.

Umjesto Logike, pak, ostaje ti predrasuda modernizma, tj. posmatranje svih ljudi kroz prizmu danas sveprisutne degeneracije, lopovluka, malicioznosti i drugo. Te ne ostavljaš prostora za mogućnost da je Trump zaista dobar ("više dobar nego loš"), iako bi trebao... jer nisu svi ljudi "više loši nego dobri", a to se odnosi i na one iz elita.
Fudo387

#5634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

RNG_25 wrote:
Fudo387 wrote:
Naravno.
Donald je patriota i ovo je uradio da bi napravio Ameriku great again.
:lol:
Pa jeste. Ako si ozbiljan ovdje, a ne samo sarkastičan (teško procijeniti ovako preko interneta), onda mogu samo reći da je vaš problem što na svakog čovjeka - pa i one od elite - gledate kroz prizmu moderne degeneracije i zloćudnosti, te niste u stanju priznati nekome da je zaista dobar. Ne kažem da je Trump savršen, ali minimalno ga vidim kao čovjeka koji je "više dobar nego loš".

Uostalom, njegovi motivi su nebitni, bitan je samo rezultat. A već i prije ozvaničenja predsjedovanja, uspio je zadržati neke fabrike od "preseljenja" u Meksiko, tako da... je li patriota ili ne ćemo svakako moći zaključiti i objektvino nakon pokazanih rezultata.
Mrtav sam ozbiljan.
Njemu se po faci vidi da iz njega zraci neka klasicna americka dobrota, gori od zelje da pomogne svojim zemljacima.
Toliko voli svoju zemlju da i porez ne placa. :lol:
dale cooper

#5635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

sumirprimus wrote:fakat je enigma kad likovi poput dejl kupera za koje mislis da su o sebi prisebi ljudi,stupe u kontak sa vanzemaljcima? perke? ne prijavljuju vlastima,presu? :lol:
Pod vanzemaljce misliš na ovog RNG 25?. :zoka: :mrgreen:
uglavnomja

#5636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by uglavnomja »

RNG_25 wrote:
Ma da, super, samo što nisi u stanju Logikom doći do zaključaka do kojih dolaziš.

Umjesto Logike, pak, ostaje ti predrasuda modernizma, tj. posmatranje svih ljudi kroz prizmu danas sveprisutne degeneracije, lopovluka, malicioznosti i drugo. Te ne ostavljaš prostora za mogućnost da je Trump zaista dobar ("više dobar nego loš"), iako bi trebao... jer nisu svi ljudi "više loši nego dobri", a to se odnosi i na one iz elita.

istina je ocito alternativna
sumirprimus

#5637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

dale cooper wrote:
sumirprimus wrote:fakat je enigma kad likovi poput dejl kupera za koje mislis da su o sebi prisebi ljudi,stupe u kontak sa vanzemaljcima? perke? ne prijavljuju vlastima,presu? :lol:
naravno sta god drugo kajem opet kukici kompanija..
jebiga, imam robije na kliksu skoro ko u napolju :lol:

trump naredio nastavak granje oil pajplajna... buuuu bed obubmba..ne jebe ovaj ni indijance ni prirodu ni un, ni vblastitu zenu..
ko :lol: a gorcina branit ga zarad... :lol: :lol: :lol:
nema vam vece kletve ooo..da ne kajme sta...
RNG_25

#5638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

Fudo387 wrote:Mrtav sam ozbiljan.
Njemu se po faci vidi da iz njega zraci neka klasicna americka dobrota, gori od zelje da pomogne svojim zemljacima.
Toliko voli svoju zemlju da i porez ne placa. :lol:
Kao što rekoh, vlastitu degeneraciju i pesimizam ne bi trebao projicirati na druge. Elite ne funkcionišu po principu srednjeg staleža, jer u suprotnom ne bi bile elite. Uostalom, tu je sudstvo SAD-a da riješi ta pitanja. Mislim da ću radije uzeti sudstvo SAD-a kao relevantnije u ovom pitanju od tebe i tvog mišljenja.
dale cooper

#5639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

sumirprimus wrote:
dale cooper wrote:
naravno sta god drugo kajem opet kukici kompanija..
jebiga, imam robije na kliksu skoro ko u napolju :lol:

trump naredio nastavak granje oil pajplajna... buuuu bed obubmba..ne jebe ovaj ni indijance ni prirodu ni un, ni vblastitu zenu..
ko :lol: a gorcina branit ga zarad... :lol: :lol: :lol:
nema vam vece kletve ooo..da ne kajme sta...
A jebiga...rekoh da makar pokušam, mada znam da na kraju krajeva nema svrhe. :D Vrhunac je bilo
odbacivanje evolucije. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote:Ništa od toga nije loše. Ali loše je kada koristiš najcrnju šovinističku i rasističku retoriku kao platformu za te planove
i optužuješ muslimane i ostale imigrante za loš standard i živote Američke blue collar i srednje klase.
ili, u čemu je razlika između socijalizma i nacionalsocijalizma...
RNG_25

#5641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

uglavnomja wrote:
RNG_25 wrote:

Nema ništa "alternativno" u Istini. To što je neko iz Trumpovog tima izvalio tu glupost... pa, Bože moj, gluposti se izvaljuju.

Glede onoga šta sam ja rekao, vis-a-vis diskusije o navodnim motivima Trumpovog predsjedovanja... sve je to praktično irelevantno. Ja ne tvrdim da znam motive, samo stavljam stvari u perspektivu. No motivi su jedno, a rezultati drugo. Kakvi god motivi, ukoliko rezultati budu uspješni - to je jedino što je bitno. Ništa više.

To rečeno, i dalje smatram da postoje ljudi među elitama koji su "više dobri nego loši". Egoistični, pohlepni i drugo možda, ali i dalje "više dobri nego loši".
muha_sa

#5642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muha_sa »

kad vidim Chmoljo namah potrcim da vidim ko je oŠo u rudnik :lol:
sumirprimus

#5643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

uglavnomja wrote:
RNG_25 wrote:

sunce ti poljubim,cuj izraza,,,
fali prakse ko u prici :lol:
dale cooper

#5644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:
dale cooper wrote:Ništa od toga nije loše. Ali loše je kada koristiš najcrnju šovinističku i rasističku retoriku kao platformu za te planove
i optužuješ muslimane i ostale imigrante za loš standard i živote Američke blue collar i srednje klase.
ili, u čemu je razlika između socijalizma i nacionalsocijalizma...
Indeed. :thumbup: :D
Fudo387

#5645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:ili, u čemu je razlika između socijalizma i nacionalsocijalizma...
Ne znam, al' me zanima ovo,

Mogu li ja na ovo odgovoriti ljuCki, kako to majka priroda zapovijeda,
RNG_25 wrote:Kao što rekoh, vlastitu degeneraciju i pesimizam ne bi trebao projicirati na druge.
...bez da mi udaris sankcije? :twisted:
Last edited by Fudo387 on 24/01/2017 22:21, edited 1 time in total.
Chmoljo

#5646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

RNG_25 wrote:pa, Bože moj, gluposti se izvaljuju.
Image
sumirprimus

#5647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

muha_sa wrote:kad vidim Chmoljo namah potrcim da vidim ko je oŠo u rudnik :lol:
lazes, djedice ne mogu trcati... :D :lol: ljubi sumir a nisam gej titami :kiss:
RNG_25

#5648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

dale cooper wrote:A jebiga...rekoh da makar pokušam, mada znam da na kraju krajeva nema svrhe. :D Vrhunac je bilo
odbacivanje evolucije. :mrgreen:
Odbacivanje evolucije je trivijalna stvar. No ovo je tema o Trumpu. Ako te moje mišljenje o tome (Trumpu) ne zanima iz razloga što ja odbacujem evoluciju, onda ne znam što uopšte stupaš u interakciju sa mnom? Ignore funkcija foruma je tu s razlogom, i sam je koristim.
Chmoljo

#5649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
...bez da me udaris sankcije? :twisted:
a šta ćemo onda mi pametni sami sa sobom poslije? :D
sumirprimus

#5650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Fudo387 wrote:
Chmoljo wrote:ili, u čemu je razlika između socijalizma i nacionalsocijalizma...
Ne znam, al' me zanima ovo,

Mogu li ja na ovo odgovoriti ljuCki, kako to majka priroda zapovijeda,
RNG_25 wrote:Kao što rekoh, vlastitu degeneraciju i pesimizam ne bi trebao projicirati na druge.
...bez da me udaris sankcije? :twisted:
:shock: :lol: :lol:
dofu zadnji dio
imas ti to u sebi zajebant belosvetski :lol: :lol:
Post Reply