Republika Turska

Post Reply
AleksoMKD

#5626 Re: Republika Turska

Post by AleksoMKD »

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... dogan.html

Former Miss Turkey faces prison for 'insulting' Recep Tayyip Erdogan
Merve Büyüksaraç, a model and former Miss Turkey in 2006, faces two years in prison for 'insulting' the Turkish president

E jebi ga, :-)
Lincoln-Burrows

#5627 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

AleksoMKD wrote:http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... dogan.html

Former Miss Turkey faces prison for 'insulting' Recep Tayyip Erdogan
Merve Büyüksaraç, a model and former Miss Turkey in 2006, faces two years in prison for 'insulting' the Turkish president

E jebi ga, :-)
Što se čudiš i dan danas u BiH određene strukture (da ne kažem skoro sve) se
pozivaju na kažnjavanje verbanog delikta.
U SFRJ nisi smio ništa reći protiv Tita, sljedile su konsekvence,
Turska je na nivou bivše SFRJ po tom pitanju, nadoći će i oni
ali to i ne znači nužno nekakav napredak.
AleksoMKD

#5628 Re: Republika Turska

Post by AleksoMKD »

Lincoln-Burrows wrote: Što se čudiš i dan danas u BiH određene strukture (da ne kažem skoro sve) se
pozivaju na kažnjavanje verbanog delikta.
U SFRJ nisi smio ništa reći protiv Tita, sljedile su konsekvence,
Turska je na nivou bivše SFRJ po tom pitanju, nadoći će i oni
ali to i ne znači nužno nekakav napredak.
Ma nekako mi zao, mi ovde mozemo vredjat premijera/precednika kako ocemo i nema pravnih posledica (ok, moze da te polomi nepoznati pocinioc u mraku) a Erdo se glupira.
Mislim da stvara kontraefekt, sad je maltene ko Putin sto s tice medija.
TarikDz

#5629 Re: Republika Turska

Post by TarikDz »

Kikibombona wrote:
Program asimilacije zvanicno propao. HDP u Istanbulu uze milion glasova. Kada se oslobode straha, uzet ce 2 miliona. Tocak se pokrenuo. Na istoku zemlje HDP je potukao sve turske stranke zajedno. Da zajedno izadju na izbore, izgubili bi, HDP bi ih pregazio sve zajedno. :mrgreen:
Ocito ne shvatas jednu stvar. U Turskoj ima oko 25 miliona Turaka Kurdijskog porijekla. To je recimo trecina Turske. Ili 33%. Kurdijska partija HDP je dobila najvise 10% glasov u svojoj historiji i to kada je masa Turaka glasalo za tu partiju. To je se desilo tokom protesta protiv Erdogana kada je se ta partija profilirala kao gradjanska partija (nesto poput DF). U svim drugim slucajevima Kurdijska Partija dobiva oko 5% glasova.

To znaci da maximalno 7 miliona Kurda ima u Turskoj koji nisu asimilirani jer niko tebi nece braniti da glasas za HDP posto je glasanje 100% anonimno niti ce iko znati za koga si glasao ikada. A od tih 7 miliona su PKK-ovci tek pola.

Turci su asimilirali Kurde i naucili ih Turski jezik; oni ni u istocnoj Turskoj neznaju vise da pricaju svoj jezik vise od 80 godina. Jedino gdje asimilacija nije uspjela je Istocna Turska jer su tu Kurdi bili u vecini uvijek. Tamo se Kurdi jos uvijek nisu poceli izjasnjavati kao Turci iako svoj jezik neznaju. No tamo ih tamane vojskom kao sto vidimo. Prolaze slicno kao armenci. Bog sami zna sta se tamo sada desava. Mozda nesto slicno kao sa Armencima samo u etapama. Omjer poginulih je 1000:1.

Turska vojska ih bombarduje T129 helikopterima i f16 avionima, sravnjava cijele gradove sa hiljade mrtvih kurda a Kurdi ubiju jednoh ili 5 vojnika u nekoj zasjedi.

I nemoj zaboraviti da Turska tu drzi sve konce. Kada bi Turskoj zaista prijetila opasnost od Kurda oni bi ih jednostavno protjerali u Irak dok si rekao Kex. Poslali bi tamo par korpusa ili bi mobilizirali rezervni sastav vojske i nebi nista od njih ostalo. Slicnu stvar su i Rusi uradili.
Lincoln-Burrows

#5630 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

https://** No links **.ba/clanak/148177/novi-tero ... olicajcima

Ovi teroristički napadi u Turskoj sve učestaliji.
U šta se pretvori jedna ugodna i prijatna država za odmor i putovanja.
Kikibombona

#5631 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

TarikDz wrote:Ocito ne shvatas jednu stvar. U Turskoj ima oko 25 miliona Turaka Kurdijskog porijekla. To je recimo trecina Turske. Ili 33%. Kurdijska partija HDP je dobila najvise 10% glasov u svojoj historiji i to kada je masa Turaka glasalo za tu partiju. To je se desilo tokom protesta protiv Erdogana kada je se ta partija profilirala kao gradjanska partija (nesto poput DF). U svim drugim slucajevima Kurdijska Partija dobiva oko 5% glasova.
Pa bolan, bolan, Hurijet je pisao da ce HDP zahvaljujuci natalitetu i nacionalnom budjenju Kurda sigurno preci 10% na izborima 2015 ili najdalje izborima 2019. Da li znas da SADA na anketama, koje objavljuju turski mediji, HDP ide preko 10%?

Znas li da je Turska pokrenula RAT protiv Kurda prije izbora?
Znas li da je HDP dobio preko 10% u jeku rata, dok su svi turski politicari i mediji HDP predstavljali kao izdajnike, teroriste, spijune!??

Koji bi to Turcin glasao za HDP dok se vodi rat protiv Kurda, dok se po cijeloj drzavi pale uredi HDP, dok se pale kurdske radnje, dok se premlacuju Kurdi, dok se ruse kurdski gradovi, dok svi turski mediji govore da je HDP teroristicka stranka!??? :shock: :shock: :lol: :lol:

Napisao si gomiletinu gluposti, ali necu da repliciram na sve, jer te zelim suociti sa ovom nebulozom.

Mogu jos ovo prokomentarisati...
Omjer poginulih je 1000:1.
Poginulo je oko 1 000 Turaka. Da li to znaci da je poginulo milion Kurda!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TarikDz

#5632 Re: Republika Turska

Post by TarikDz »

Kikibombona wrote:
Koji bi to Turcin glasao za HDP dok se vodi rat protiv Kurda, dok se po cijeloj drzavi pale uredi HDP, dok se pale kurdske radnje, dok se premlacuju Kurdi, dok se ruse kurdski gradovi, dok svi turski mediji govore da je HDP teroristicka stranka!??? :shock: :shock: :lol: :lol:

Napisao si gomiletinu gluposti, ali necu da repliciram na sve, jer te zelim suociti sa ovom nebulozom.

Mogu jos ovo prokomentarisati...
Omjer poginulih je 1000:1.
Poginulo je oko 1 000 Turaka. Da li to znaci da je poginulo milion Kurda!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa masa Turaka je glasalo za HDP jer su se isti na izborima profilirali kao gradjansko orijentirana partija koja je za sve Turke. U jeku najvecih protesta su Turci glasali za HDP i to je bar poznata stvar. Nije valjda da mislis da Kurdijske partije, koje su u zadnjih 100 godina dobijale uvijek 4% glasova za jednu godinu skocise na 10% zbog nataliteta? :D

To bi znacilo da ce Kurdi za koju deceniju preuzeti ne samo Tursku nego cijelu evropu. Sam si postavio kartu prirodnog prirastaja. Kurdijski prirastaj je max 7% a Turski je 5% kao max; sa tim da Kurda ima 7 miliona a Turaka 65 miliona. :D

Neznam kolko je Kurda poginulo ali znam da ih Turci dok ovo pisemo masakriraju. I naravno da i to ima uticaj na prirodni prirastaj nazalost... :sad:

Uglavnom siromasni narodi bez perspektive imaju prirodni prirastaj kao Palestinci, Somalijanci i Kurdi.

Samo sto je za Kurde velika steta sto i Turci imaju ogromno veliki prirodni prirastaj.
Kikibombona

#5633 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

TarikDz wrote:
Pa masa Turaka je glasalo za HDP jer su se isti na izborima profilirali kao gradjansko orijentirana partija koja je za sve Turke. U jeku najvecih protesta su Turci glasali za HDP i to je bar poznata stvar. Nije valjda da mislis da Kurdijske partije, koje su u zadnjih 100 godina dobijale uvijek 4% glasova za jednu godinu skocise na 10% zbog nataliteta? :D

To bi znacilo da ce Kurdi za koju deceniju preuzeti ne samo Tursku nego cijelu evropu. Sam si postavio kartu prirodnog prirastaja. Kurdijski prirastaj je max 7% a Turski je 5% kao max; sa tim da Kurda ima 7 miliona a Turaka 65 miliona. :D

Neznam kolko je Turaka poginulo ali znam da ih Turci dok ovo pisemo masakriraju. I naravno da i to ima uticaj na prirodni prirastaj.

Uglavnom siromasni narodi bez perspektive imaju prirodni prirastaj kao Palestinci, Somalijanci i Kurdi.

Samo sto je za Kurde velika steta sto i Turci imaju ogromno veliki prirodni prirastaj.
Skocise radi nacionalnog budjenja koje je pokrenuto u Iraku i Siriji. I to nije nista, to je tek pocetak. HDP ima kapacitet uzeti 10 000 000 kurdskih glasova. Al' ne bih sada da ti to objasnjavam...

Turci glasali za HDP koju je javnost predstavila kao teroristicku stranku?
Imas li neki dokaz ili lupetas bezveze?

Da li znas da su dezurni turkofili na ovoj temi pisali kako je AKP uzeo par miliona KURDSKIH glasova? Glasova pravih Kurda, ljudi koji se izjasnjavaju kao Kurdi. Da li znas da u AKP ima veliki broj politicara koji se izjasnjavaju kao Kurdi? I o tome su dezurni turkofili pisali. Ti si sada ovdje dosao da pises nesto sasvim drugacije od njih. :lol: I za to nemas nikakve dokaze, samo pises, valjda iz svoje glave.

Imas neki dokaz da u Turskoj zivi 7 000 000 Kurda?
Otkud ti taj broj?

Da li znas da tursko vijece za nacionalnu sigurnost barata podatkom da u Turskoj zivi 12.6 miliona Kurda? :D :D

Da li znas da recimo CIA tvrdi da je taj broj veci od 14 000 000 miliona?

Da li znas da mnogi drugi izvori barataju brkojom izmedju 14 i 18 miliona?

Da li znas da kurdski izvori barataju brojem izmedju 20 i 25 miliona, jer u Kurde svrstavaju alavi Kurde, Zaze i dr.!??

Nemas pojma, naravno. Toliko su budalastina napisao da bi mi trebala tri sada da to sve razbijem u paramparcad. A toliko mi je mrsko kucati.
TarikDz

#5634 Re: Republika Turska

Post by TarikDz »

Kikibombona wrote:
Skocise radi nacionalnog budjenja koje je pokrenuto u Iraku i Siriji. I to nije nista, to je tek pocetak. HDP ima kapacitet uzeti 10 000 000 kurdskih glasova. Al' ne bih sada da ti to objasnjavam...
Pa objasni. Nisam dalje ni citao. Turska je vodila preko 10 ogromnih ratova protiv Kurda i njihove partije su uvijek, u jeku tih ratova dobijale 4% glasova. I onda se pojavio HDP, koji je otvoreno sebe profilirao kao gradjansku partiju, i odjednom se sjetili Kurdi da su ugrozeni... :-)
Kikibombona

#5635 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

TarikDz wrote:
Kikibombona wrote:
Pa objasni. Nisam dalje ni citao. Turska je vodila preko 10 ogromnih ratova protiv Kurda i njihove partije su uvijek, u jeku tih ratova dobijale 4% glasova. I onda se pojavio HDP, koji je otvoreno sebe profilirao kao gradjansku partiju, i odjednom se sjetili Kurdi da su ugrozeni... :-)
Objasnio sam ti, nacionalno budjenje koje je pokrenuto u Iraku i Siriji, pa se principom spojenih posuda prelilo na Tursku. Sta mislis zasto su Turci zestoko protiv ekspanzije Kurda u Siriji, zasto su im najveci neprijatelji? Pa zato sto ce to ohrabriti Kurde u Turskoj. To Turci uopste ne kriju.

Kurdi u Siriji prave cuda. Ni najveci kurdski nacionalisti nisu ocekivali da se ovo moze desiti. Na kartama velikog Kurdistana ucrtan je tek mali dio Sirije, oko 10% onoga sto vec sada, na zaprepastenje svih, kontrolisu u Siriji. Poklapaju kompletnu granicu sa Turskom. Turci su u opstoj panici. Prijetili su milijardu puta, Kurdima postavljali crvene linije. Kurdi neustrasivo gaze te turske crvene linije. Fascinantno. Dva-tri miliona Kurda uzima cijeli sjever Sirije. :shock: :shock:

Pa bolje da ne citas, zivi u svojim bajkama. Ne bih da ti rusim snove.

Erdogan najavljuje demografsku katastrofu za 2038. Turski izvori pisu da je kurdski natalitet zabrinjavajuci. Huerijet pise da ce kurdske stranke u buducnosti ici hladno preko 10% i mnogo vise...

Turski frizirani izvori, vijece za nacionalnu sigurnost pise da Kurda ima 12.6 miliona, a ti ovdje pises o 7 000 000... :lol: :lol: :lol: :lol: Oni sigurno lazu i umanjuju, bez ikakve sumnje, ali si ti gori od najgorih turskih propagandista! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bolje ti je da se povuces iz ove diskusije. Nemas blage veze o tematici. Samo te sramotim bezveze. I meni postaje neprijatno.
Kikibombona

#5636 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Deniz Özdemir, pripadnik PKK koga su Turci zarobili u Dijarbakiru. Objavili su sliku njegovog premlacivanja!

UPOZORENJE

https://pbs.twimg.com/media/CkWtqxMW0AA05xz.jpg

Zatvor u Dijarbakiru je nadaleko poznat kao muciliste. Vec sam o tome pisao u par navrata. Zatvorenici su izlozeni nevjerovatnim torturama. Nesto poput Abu Graiba u Iraku, samo sto horor u Dijarbakiru traje decenijama i ne prestaje...

I nesto simpaticno od Turaka :thumbup: :lol: :lol: :lol:

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 9426981889
madner

#5637 Re: Republika Turska

Post by madner »

Tako obrade i vozace kada se kurce. Prava milicija. :D
Kikibombona

#5638 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Turci u Njemackoj

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 4548603906

'Najbolji Armenac je mrtav Armenac'
jogurt_

#5639 Re: Republika Turska

Post by jogurt_ »

Kiki, imaš li kakvih informacija gdje je Leyla İmret

Image
Kikibombona

#5640 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

jogurt_ wrote:Kiki, imaš li kakvih informacija gdje je Leyla İmret

Image
Neki dan je imala zestok govor!

Pozdravila je inicijativu UNa da istrazi zlocine koje je pocinila turska vojska u gradu Dzizre. Isto tako, istakla je da je odluka zakasnjela, da su Turci uklonili vecinu dokaza, ali da je bolje ikad nego nikad... Prozvala je kompletnu MZ radi sutnje i ignorancije na zbivanja u Turskoj. Rodjak joj je ziv spaljen u jednom podrumu u Dzizreu gdje se nalazio sa jos 20ak civila. U cetiri podruma, sklonista, su ljudi zivi spaljeni. Najpoznatiji slucaj je bolnica u Dzizreu koja se zapalila usljed zestokog granatiranja.

Prije sukoba je bila gradonacelnica Dzizrea. Smijenjena je. Turci joj navodno pakuju optuznicu. Njene izjave, koje su izuzetno zestoke, ne pokazuju da mari previse za svoju sudbinu nakon svega sto se izdesavalo. :-)
jogurt_

#5641 Re: Republika Turska

Post by jogurt_ »

Imala veliku podršku kod naroda dole. Gledao sam je na NJemačkoj TV. Veoma pametna i školovana.
Kad se sve ovo smiri, nju ce opet izabrati za gradonačelnicu.
Kikibombona

#5642 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ima li u ovoj drzavi iko normalan?
Vjerovatno ima, mozda 5%!

Kakvi se komentari pisu pod zastitom anonimnosti, to je da covjek ne povjeruje. Razgovarao sam u zivotu sa raznim likovima, ali ovakve stvari nikada nisam cuo. U stvari, jesam jednom, za Zidove, pa je zamalo doslo do potezanja pistolja radi moje burne rekacije! :evil: :D
Ja imam osjećaj da Kurdi žele da se za 100 godina donese rezolucija u njemačkom parlamentu vezano za genocid nad Kurdima od strane turske vojske.
podrska za sada od tri citaoca, nijedan negativan
kurde, djikane, ustase, zidove, cigane, i ove bradonje teroriste....
18 pozitivnih, 6 negativnih
Kurdi su niži ljudski rod.......sve to treba spratiti u gasne komore
18 pozitivnih, 12 negativnih
samo se ti tjesi ova vrsta modernog terorizma itakako ima veze sa islamom
10 pozitivnih, 50 negativnih
@jaaaa Sta su Kurdi nego muslimanski teroristi.
4 pozitivna, 17 negativnih
terorizam=islam oko 70-80%
4 pozitivna, 8 negativnih

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-ter ... /160608031

Samo 2-3 korisnika su imala normalan, ljudski komentar. I tako svaki put. 90% bolesnika. Pitam se kako ih ne srecem, kako uzivo ne cujem ovakve stavove. I plasim se da neki moji poznanici ne tipkaju ovakve stvari, ali se u zivom kontaktu uhinje i dobro paze sta govore.

Bolesnog naroda u pizdu materinu...
Treba cuvati kao oko u glavi ovo malo normalnih koje eventualno imamo za prijatelje i bjezati od bolesnika na 100km!
jogurt_

#5643 Re: Republika Turska

Post by jogurt_ »

Samo 2-3 korisnika su imala normalan, ljudski komentar. I tako svaki put. 90% bolesnika. Pitam se kako ih ne srecem, kako uzivo ne cujem ovakve stavove. I plasim se da neki moji poznanici ne tipkaju ovakve stvari, ali se u zivom kontaktu uhinje i dobro paze sta govore.

Treba cuvati kao oko u glavi ovo malo normalnih koje eventualno imamo za prijatelje i bjezati od bolesnika na 100km!

Oplakah od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Komentare i izjave ne bi trebalo uzimati previše ozbiljno.
Kikibombona

#5644 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

jogurt_ wrote: Oplakah od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Komentare i izjave ne bi trebalo uzimati previše ozbiljno.
Normalan covjek onakve komentare ni u sali ne moze napisati. A najzalosnije je sto se ti ljudi uopste ne sale.

Al' to je nista sta sve pisu na temama vezanim za BiH. Tek tu bolest dodje do izrazaja.
jogurt_

#5645 Re: Republika Turska

Post by jogurt_ »

Kineska poslovica:
Ako čovjek ne mijenja mišljenje, ili je vrlo mudar ili je budala.

Ljudi mijenjaju mišljenja i stavove nekoliko puta dnevno.
Sve zavisi sa koje strane puše vijetar.
Bodkin

#5646 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Hoce neko od zapadnjaka progovoriti na ovo razaranje gradova i granatiranje civila od strane turaka?
jogurt_

#5647 Re: Republika Turska

Post by jogurt_ »

Hoće, hoće

Image
Co0l

#5648 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

:lol:
Co0l

#5649 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Ima li u ovoj drzavi iko normalan?
Vjerovatno ima, mozda 5%!

Kakvi se komentari pisu pod zastitom anonimnosti, to je da covjek ne povjeruje. Razgovarao sam u zivotu sa raznim likovima, ali ovakve stvari nikada nisam cuo. U stvari, jesam jednom, za Zidove, pa je zamalo doslo do potezanja pistolja radi moje burne rekacije! :evil: :D
Ja imam osjećaj da Kurdi žele da se za 100 godina donese rezolucija u njemačkom parlamentu vezano za genocid nad Kurdima od strane turske vojske.
podrska za sada od tri citaoca, nijedan negativan
kurde, djikane, ustase, zidove, cigane, i ove bradonje teroriste....
18 pozitivnih, 6 negativnih
Kurdi su niži ljudski rod.......sve to treba spratiti u gasne komore
18 pozitivnih, 12 negativnih
samo se ti tjesi ova vrsta modernog terorizma itakako ima veze sa islamom
10 pozitivnih, 50 negativnih
@jaaaa Sta su Kurdi nego muslimanski teroristi.
4 pozitivna, 17 negativnih
terorizam=islam oko 70-80%
4 pozitivna, 8 negativnih

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-ter ... /160608031

Ovi komentari nisu neko mjerilo i mnogi namjerno zakuhavaju da se drugi primaju na takve komentare.Kao sto vidimo,prilicno im uspjeva.
Mada,ne bi me iznenadilo da neki i zaista misle sta pisu nakon sto je procurilo da su kurdski teroristi u jucerasnjem napadu ubili jednog Bosnjaka a drugog ranili.
Kad ti tako burno reagujes na ubijanje Kurda sa kojima nista zajednicko nemas i u zivotu si vidio mozda jednog ili dvojicu,zamisli onda koliko bi neki drugi pronasli razloga da reaguju tako kad im ti isti kurdski teroristi ubijaju pripadnike njihovog naroda.
jogurt_

#5650 Re: Republika Turska

Post by jogurt_ »

Turkey Sinks Plane to Create Coral Reef

Post Reply