BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

zrakomlat

#5626 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Cupko_ wrote:
zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote:
Detaljne informacije ne mogu ovdje dijeliti ali ono što je evidentno je da je broj prenesenih brojeva (naročito iz BH Telecom-a) u porastu svakodnevno, na postpaidu naročito otkada postoji akcijski cjenik za prijenos broja, te na prepaidu otkako je startala Slagalica.

Vezano za ono sinoć što si pitao za poruku obavijesti pri isteku paketa, SMS poruka se dobije kada se dođe na posljednjih 80MB kao i 60 minuta prije isteka paketa (ovo važi samo za internet pakete). Za paket razgovora i SMS-ova, poruka obavještenja dođe samo nakon isteka samog paketa.

@zrakomlat - Uvoznik MEIZU-a je MOBIS kao i za većinu ostalih telefona u ponudi tako da je i garancija (2 godine) njihovog servisa (MESC). Cijena je 312KM kao što sam ti sinoć i napisao.
Hvala na info :thumbup:

A šta ti je taj akcijski cijenik za prijenos broja kod postpaida?
Izvini što te peglam :D
Poseban cjenik gdje su uređaji koji su sniženi isključivo za prijenos broja (ovisno od tarife i uređaja, neki i po >70-80%).
Gdje to mogu pogledati? Evo otkad si mi odgovorio, tražim po hteronet.ba al bezuspješno, predajem se :odustajem:
nagibSA

#5627 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Ma ima milion nacina za. Moze se namjestiti i posle svakog poziva automatski da poziva USSD code da imas uvid.

strongmen je svakako covjek od automatike. :-D

Bilo bi dobro da se sada azuriraju one tabele o pozvima/neta da se ima uvid i sa slagalicom. :)

Prakticno dodje 0.1KM/min za 3KM, 0.06KM/min za 5km itd., obracunska 60+10 :)

Ubacuj u tabelu...
strongmen

#5628 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Cupko_ wrote:
nagibSA wrote:Da da, pa i to cu gledati da sredim. Preko taskera da sabira minute / 60+10 sekundi, pa ne mozes bukvalno sabrati trajanje poziva, malo je komplikovanije /, pa da mi izbaci npr. notifikaciju kad ostane malo. :)

Jbg imas android, iskoristi potencijal, mnoge su stvari moguce, uz neku dozu znanja...

Ne koristis ga samo za facebook i instagram... :D

Ovo su namjerno odradila da ti ne javlja, da zakucis malo skuplje tarife, nisu ni oni bolji po tom pitanju od mtel i bht. Ne moze bas sve u tvoju korist, mora biti sitnih zackoljica...
Javlja ti da je potrošeno odmah po iskorištenoj zadnjoj minuti/SMS poruci, samo ti ne javi prije, ali imaš kod kojim ćeš provjeriti.
eh tad već može bit kasno
znači pričaš, dolazi sms (možeš samo gatat da li je od eroneta obavjest da su bonus minute kaput) i kažeš sagovorniku, ej ajd zdravo, izgleda da su mi minute istekle, provjerim pa te nazovem opet...
jedino tako :lol:

ili da nastave derat minute po 0,20 pa kolko skine...skine
držat jedino kredit na 1 KM pa da ne može skinut više i da hoće :D
Cupko_

#5629 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote:
Poseban cjenik gdje su uređaji koji su sniženi isključivo za prijenos broja (ovisno od tarife i uređaja, neki i po >70-80%).
Gdje to mogu pogledati? Evo otkad si mi odgovorio, tražim po hteronet.ba al bezuspješno, predajem se :odustajem:
Nema toga na web stranici, te cijene možeš saznati na prodajnom mjestu pri prezentaciji ponude za prijenos broja od strane djelatnika.
zrakomlat

#5630 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Cupko_ wrote:
zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote:
Nema toga na web stranici, te cijene možeš saznati na prodajnom mjestu pri prezentaciji ponude za prijenos broja od strane djelatnika.
Kontam. Ću da otiđem. Ako se može nešto pristojno ćuknuti na Super35, eto me, mada me sinoć naložiše na slagalicu.

Malo sam te ispeglo, nemoj šta zamjerit. Zahvaljujem.
strongmen

#5631 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Menzis njega interesuje

Novi Meizu M6 DS ima izvrstan procesor i fantastičnu kameru, a inovativan način rukovanja i otisak prsta daju posebno korisničko iskustvo.
Uz Super 25 NET može biti Vaš već od 1KM uz opciju uređaj.
Više na: https://goo.gl/BR37TM
Cupko_

#5632 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote: Nema toga na web stranici, te cijene možeš saznati na prodajnom mjestu pri prezentaciji ponude za prijenos broja od strane djelatnika.
Kontam. Ću da otiđem. Ako se može nešto pristojno ćuknuti na Super35, eto me, mada me sinoć naložiše na slagalicu.

Ako želiš, javi se u PP pa ću ti sutra poslati ponudu na Super 35 :) Tu su klix cijene, dakle odmah isplatiš cijenu uređaja s popustom i nemaš nikakvih rata.
diablobih

#5633 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

strongmen wrote:Menzis njega interesuje

Novi Meizu M6 DS ima izvrstan procesor i fantastičnu kameru, a inovativan način rukovanja i otisak prsta daju posebno korisničko iskustvo.
Uz Super 25 NET može biti Vaš već od 1KM uz opciju uređaj.
Više na: https://goo.gl/BR37TM
Koja je razlika izmedju obicne i opcija uredjaj ?
strongmen

#5634 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

nemam pojma
Čupavi će ti reći
ja samo naletio na tu reklamu na facebooku :D
a znam da se onaj napalio na Menzis
zrakomlat

#5635 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

strongmen wrote:nemam pojma
Čupavi će ti reći
ja samo naletio na tu reklamu na facebooku :D
a znam da se onaj napalio na Menzis
To je zato jer nije Oukitela bilo u ponudi :D

Čuj napalio, telefon s nelošim karakteristikama na meni interesantnoj pretplati kosta 29 maraka a bez ugovora 300 . Uz 24 mj prave garancije. Ako se to ne isplati, ne znam sta se isplati.

A i ja ga na fejsu primjetio.
strongmen

#5636 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Menzis, Oukitela, Dođž, Hans...
sve egzotične kineske Šaban marke
zippoo87

#5638 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

strongmen wrote:Menzis, Oukitela, Dođž, Hans...
izbaci kameru iz band name telefona i pronadji mi razliku izmedju njih i ovih hansova,dorzova,oukitelova i ostalog danas ?
nikada mi nece biti jasno kako neko vise vrijednuje komad aluminija na kojem pise samusng,nego komad aluminija na kojem pise oukitel a unutar tog komada ,sve isto...isti procesori,isti ram,isti display

isto se i kvare i brandname i ovi kinezi koji se probijaju
strongmen

#5639 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

kao što sam ti i ranije reko
uzmi bar provjerene kineze imaš tamo u ponudi
Lenovo ili Huawei
zrakomlat

#5640 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

I huawei je bio šaban marka. možda čak i esad plavi marka. A vidi ga sad.
strongmen

#5641 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

zippoo87 wrote:
izbaci kameru iz band name telefona i pronadji mi razliku izmedju njih i ovih hansova,dorzova,oukitelova i ostalog danas ?
nikada mi nece biti jasno kako neko vise vrijednuje komad aluminija na kojem pise samusng,nego komad aluminija na kojem pise oukitel a unutar tog komada ,sve isto...isti procesori,isti ram,isti display

da je isto baš i nije
upravo je dovoljno uzet u ruku, dobro si reko, komad aluminija, mog htc 10
i sve ti bude jasno
o fluidnosti i optimiziranosti OSa i sistema uopšte ne treba ni pričat, a o kamera ne bi ni smio, OIS na obje kamere....inače o OISu i najbolji kinezi mogu sanjat
dakle moraju oni još hljeba jest da bi se.približili dokazanim brendovima
nešto kao u auto svijetu...nikad hudiniji, kie, dajevudi... ni približit se ne mogu VW, BMW, Audi...
Last edited by strongmen on 05/02/2018 21:50, edited 1 time in total.
zrakomlat

#5642 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Cupko_ wrote:
zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote: Nema toga na web stranici, te cijene možeš saznati na prodajnom mjestu pri prezentaciji ponude za prijenos broja od strane djelatnika.

Ako želiš, javi se u PP pa ću ti sutra poslati ponudu na Super 35 :) Tu su klix cijene, dakle odmah isplatiš cijenu uređaja s popustom i nemaš nikakvih rata.
:thumbup:
zrakomlat

#5643 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

strongmen wrote:
zippoo87 wrote:

da je isto baš i nije
i sve ti bude jasno
o fluidnosti i optimiziranosti OSa i sistema uopšte ne treba ni pričat, a o kamera ne bi ni smio, OIS na obje kamere....inače o OISu i najbolji kinezi mogu sanjat
dakle moraju oni još hljeba jest da bibse.približiki dokazanim brendovima
nešto kao u auto svijetu...nikad hudiniji, kie, dajebudi ni približit se ne mogu VW, BMW, Audi...
Pa ne možeš Meizu M6 nikako upoređivati sa HTC 10.
zippoo87

#5644 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

strongmen wrote:
zippoo87 wrote:

da je isto baš i nije
i sve ti bude jasno
dakle moraju oni još hljeba jest da bi se.približili dokazanim brendovima
nešto kao u auto svijetu...nikad hudiniji, kie, dajevudi... ni približit se ne mogu VW, BMW, Audi...
vidi...naravno da ima razlike...ali imas i kineza koji imaju predobru izradu,dobru kameru...ali oni su skuplji ali su opet jefitniji 30-50% u odnosu na ove brandname
ono sto sam htio reci je da ne treba potcjenjivati kineske brendove samo zato sto su kineski...jer vecini ljudi telefon je i dalje telefon i izlaz na net i viber i instagram...ostalo ne koriste...kamere ponajmanje
ovi jaci brendovi samo na ime gule ogromnu marzu a onda ovi sto to preplacuju,pokusavaju opravdati...ne ide bas
zato sam i naveo banalan primjer o dva komada aluminijuma
zrakomlat

#5645 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Ma meni bitno da mu može baterija cijeli dan izdržati.
Da ima dovoljno rama i memorije da ga ne moram mjenjati dvije godine.
Da ne zapinje u radu.
Za kameru je dovoljno da je upotrebljiva.
I to je to. Ionako ga koristim za razgovore, a ovo ostalo dođe usput. Malo na forum malo po portalima umjesto novina uz kafu i to je sve.
strongmen

#5646 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

evo ovdje će ti uskoro detaljno testirat i postavit recenziju tog Menzisa, kupljenog baš u Eronetu
pa čitaj
http://www.balkangadgets.com/forum/veli ... a/paged/1/
nagibSA

#5647 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

zippoo87 wrote: izbaci kameru iz band name telefona i pronadji mi razliku izmedju njih i ovih hansova,dorzova,oukitelova i ostalog danas ?

Nije bas tako. A ne racunas garancije, servisne mreze. Ko kaze da su isti dijelovi. Kod kineza su losiji i stedi se na svemu /da bude cijena manja naravno/, i jos ne znas sta ce te zapasti od kog sklj proizvodjaca, rijetko da mozes sastaviti dva telefona sa istim dijelovima. Kontrola kvaliteta losija. A telefon cini i dobro parce software-a, tu su kinezi /osim oneplus/ odron i redovniji update. Ne kazem da i brend vrijedi te pare, ali ne moze se ni izjednacavati.

Meizu nije bas los brend, za nezahtjevnog korisnika ce zavrsiti posao.

Ja ne bih bjezao od kineza da im je software odlican, i da ima redovan update, ovako, sam hardware sa sklepanim softwareom mi nista ne znaci, nisam taj tip ...

I ti dileja hvalio si kitotel i razne kineze sad ne valjaju....
strongmen

#5648 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

@zrakomlat
evo ljudi objaviše recenziju, k'o da su te čuli da se pališ na Menzis

http://www.balkangadgets.com/meizu-m6-recenzija/
Sanjarko

#5649 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

vješalica wrote:
Vizionar 1985 wrote:
vješalica wrote:zna li iko kako frcera bonus na halooo kad se uclanis u klub
dopunis racun i kako obracunaju bonuse za minute sms i sta jos?
Kako znam nema bonusa minuta i sms, nego imas na dopunu, samo ne znam koliko jer ni ja nisam upratio ali sto vise dopunis sa lovom to veci bonus dobijes.
haj ok vidjecemo
hvala
Gledao sam juce. Najvise imas na 40 i 50 km dopune tj. 20℅ dok na 10 i 20 km dopune imas 10℅ bonusa. Na 1 km dopune nema nikako bonusa a ja pola mjeseca tako svaki dan dopunjavam.
fortaleza

#5650 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

nagibSA wrote:
zippoo87 wrote: izbaci kameru iz band name telefona i pronadji mi razliku izmedju njih i ovih hansova,dorzova,oukitelova i ostalog danas ?

Nije bas tako. A ne racunas garancije, servisne mreze. Ko kaze da su isti dijelovi. Kod kineza su losiji i stedi se na svemu /da bude cijena manja naravno/, i jos ne znas sta ce te zapasti od kog sklj proizvodjaca, rijetko da mozes sastaviti dva telefona sa istim dijelovima. Kontrola kvaliteta losija. A telefon cini i dobro parce software-a, tu su kinezi /osim oneplus/ odron i redovniji update. Ne kazem da i brend vrijedi te pare, ali ne moze se ni izjednacavati.

Meizu nije bas los brend, za nezahtjevnog korisnika ce zavrsiti posao.

Ja ne bih bjezao od kineza da im je software odlican, i da ima redovan update, ovako, sam hardware sa sklepanim softwareom mi nista ne znaci, nisam taj tip ...

I ti dileja hvalio si kitotel i razne kineze sad ne valjaju....
Meizu i Xiaomi imaju dobar software sa puno ukljucenih opcija, a Xiaomi je nedavno objavio da njihovih 40 uredjaja dobija novi Miui tako da uz relativno kvalitetan hardware mogu parirati vecim proizvodjacima sto vec i rade.
Tu je jos i ZTE koji je najavio da ce od nove Oreo nadogradnje smanjiti vlastite modifikacije software-a (MI Favor) te da ce UI biti slicniji stock androidu.

Od manjih kineskih proizvodjaca Uhans koristi stock android Nougat na vecini svojih uredjaja.

Bolje stoje nego prije par godina.
Post Reply