beniciodeltoro wrote:Ne kontam popularnu temu na ovom forumu o Miloradu Dodiku. Čovjek koji od svih današnjih političara ima potencijal da bude novi Radovan Karadžić. Čovjek koji bi da dijeli BiH, koji je dočekao Plavšićku na aerodromu, koji želi škole i trgove nazvati po ratnim zločincima, koji želi financijski pomagati porodicama Karadžića, Mladića, Krajišnika, koji se pomaša anti-dejtonski, koji indirektno priziva novi rat, negira genocid, koči BiH, ne krije da mrzi BiH i da radi sve protiv ove države je mnogima na ovoj temi sladak i simpatičan "Guardian

planira bla bla bla" pa genocidnu tvorevinu nazivaju simpatičnim imenima.
Shvatam da je ta tema 99% ironična i da se više Dodik ismijava nego veliča ali Bošnjo opet neće skontati na vrijeme kada mu se bude radilo o glavi kao i 92. kada je se smijao Karadžiću u Nadrealistima i onda jednog jutra "Nedime dragi šta nam ovo rade"
Nije Dodik ni Zmaj od Šipova niti neki krezavi hausmajstor iz Teslića koji je nizašta ali priča uz časicu rakije kako će srbovati pa da se smijemo njegovim izjavama nego je ovo jedan opasan političar stalno u kontaktu sa Vučićem i Putinom čije bi izjave svaki narod, pogotovo onaj koji je imao "skoro" rat baš zbog te iste priče i istih motiva trebao uzeti za ozbiljno, ali ne, to smo mi

A vidi druze, ja to gledam iz nekog drugog ugla.
Dodik kakav god bio, ima donekle kichmu da izjasni i kaze svoj stav javno, ma kolko se on nama ne svidjao, on ga rekne pa znas na cemu si sa njim.
Sto se ne moze rec za masu domacih kvislinga i udbasa na vlasti u nasem tamnom vilajetu od kraja rata naovamo.
Mene druze u Zenici nije izgladnjivao cetnik, cak sta vise bilo je bujrum za razmjenu dobara na poculici, vec su nas izgladnjivali nasi petokolonasi carsijski i nove vrle elite koje i dan danas caruju.
Bosanac nikad skontat da mu ni srbin ni hrvat, ni cetnik ni ustasa ne mogu uciniti toliko zla i unazadit ga kao domace izdajice na vlasti svojom letargijom, nezainteresovanoscu za dobro svog naroda i shurovanjem sa onima anamo zarad svojih interesa.
Prema tome rekao sam x puta, kamo srece da ova prcija od kvazidrzavice ima vise dodika, obican narod bi znao vise na cemu je i sta mu se radi pod nosom.