Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
soe4
#5626 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bio sam u relativno malo ugrozenom dijelu ovim poplavama, i srce mi se cijepa na sve nemocne, iznemogle, starije, djecu... Volio bi volontirat, pomoc, bit koristan, dat neki doprinos da se to zajednickim snagama kako tako popravi. Ako ko zna kakve info, il brojeve, neke nadlezne osobe u sabirnim centrima, njihova imena, da priskocim vec od sutra.
- devito
- Šveđanin
#5628 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jel pink opet jedini ima noćni program?
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
5 0 5
#5629 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nemamo helikoptere i čamce, ali zato imamo evropski vozni park
http://tuzlanski.ba/nemamo-helikoptere-camce-ali-zato-imamo-evropski-vozni-park/
http://tuzlanski.ba/nemamo-helikoptere-camce-ali-zato-imamo-evropski-vozni-park/
-
oridjidji
#5630 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bolje bi nam bilo da smo u ovim prilikama pragmaticni, nego da seremo po svemu losem sto ove poplave prati. Nek svako uradi onoliko dobra, koliko moze ili nek suti, ako vec ne zeli pomoci bolje bi bilo.
- armma
#5631 Re: Poplave u cijeloj BiH
oridjidji wrote:Bolje bi nam bilo da smo u ovim prilikama pragmaticni, nego da seremo po svemu losem sto ove poplave prati. Nek svako uradi onoliko dobra, koliko moze ili nek suti, ako vec ne zeli pomoci bolje bi bilo.
- Brabonjak
- i_ja_na_forumu
#5633 Re: Poplave u cijeloj BiH
a u kojem si gradusoe4 wrote:Bio sam u relativno malo ugrozenom dijelu ovim poplavama, i srce mi se cijepa na sve nemocne, iznemogle, starije, djecu... Volio bi volontirat, pomoc, bit koristan, dat neki doprinos da se to zajednickim snagama kako tako popravi. Ako ko zna kakve info, il brojeve, neke nadlezne osobe u sabirnim centrima, njihova imena, da priskocim vec od sutra.
-
nema me tamo
#5634 Re: Poplave u cijeloj BiH
oridjidji wrote:Bolje bi nam bilo da smo u ovim prilikama pragmaticni, nego da seremo po svemu losem sto ove poplave prati. Nek svako uradi onoliko dobra, koliko moze ili nek suti, ako vec ne zeli pomoci bolje bi bilo.
Dobro - dosta je i šuplje..
Odziv raje je fantastican u najmanju ruku.
- devito
#5635 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne znam jel prije bila ova slika, jer nisam bas u toku 24h
Inace dvorana Pionir
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6955_n.jpg
Moglo bi se i kod nas nesto ovako iskombinirat.
Inace dvorana Pionir
- vješalica
#5636 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vlada je uputila poziv građanima da saznanja o slučajevima koji imaju elemente krađe i pljačke prijave najbližoj policijskoj stanici, a da o slučajevima neosnovanog podizanja cijena, naročito osnovnih životnih namirnica i sanitarnih potrepština upoznaju inspekcijske uprave.
Ukoliko službene osobe iz policijskih stanica i inspekcija propuste poduzeti mjere po ovim prijavama, upućen je poziv građanima da o tome direktno informiraju Vladu FBiH na otvoreni telefon 033/212-602.
-
omar little
#5637 Re: Poplave u cijeloj BiH
u tuzli su mejdan spremili, pisali su jucer-prekjucer.devito wrote:Ne znam jel prije bila ova slika, jer nisam bas u toku 24h
Inace dvorana Pionir
-
omar little
#5638 Re: Poplave u cijeloj BiH
joj, jesmo nesretni, moj boze. ne da nam se, nista nam se ne da. uhBrabonjak wrote:https://www.youtube.com/watch?v=A-rCHRJVpAw
Uh...da srce stane...duša mi se slama...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#5640 Re: Poplave u cijeloj BiH
danas sam bio i mjestu iz kojeg se voda povukla. Neopisiv uzas, nesto sto na fotkama ne mozete vidjeti. Najbolja pomoc koju im mozete pruziti je da uzmete lopatu i pomognete ljudimo oko ciscenja
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5641 Re: Poplave u cijeloj BiH
A otkud znas da ne radimo.oridjidji wrote:Bolje bi nam bilo da smo u ovim prilikama pragmaticni, nego da seremo po svemu losem sto ove poplave prati. Nek svako uradi onoliko dobra, koliko moze ili nek suti, ako vec ne zeli pomoci bolje bi bilo.
To i jeste problem. Samoorganizacija naroda na terenu, saradnja, pomoc jedni drugima...to je ono sto ovu situaciju nije dovelo do totalnog kolapsa drustva. Izuzimam samo vojsku, koja je sasvim korektno odradila svoj dio posla.
Problem i jeste u tome da svi koji su bili na terenu, jasno su mogli vidjeti da civilne strukture vlasti ne funkciinisu, na nekim dijelovima i u nekim segmentima i NE POSTOJE!!!
E to je ono sto dovodi do bijesa i ludila. A vidjet ces, zivi bili pa vidjeli, cim se ovo malo smiri, kako ce mnogi likovi cija je obaveza bila da organizuje cijelu ovu situaciju, ce trijumfalno izjavljivati kako su dali sve od sebe, kako su imali sve pod kontrolom, kako su ucinili nadljudske napore bla bla bla...i slicne isprazne floskule. A nigdje ih nije bilo, i iskljucivo zilavost i samoorganizacija naroda je, i hoce, iznjela ovaj problem na plecima. E to boli.
A naravno. Ne mislim da zbog tih majmuna iz civilnih struktura vlasti mi, obicni smrtnici, trebamo prestati sa pomaganjem i djelovanjem na terenu. Dapace. Ja sam sutra vjerovatno u Maglaju. Ali nebitno je to, ne mislim da se treba to potencirati uopste. Svako od nas ima slobodu izbora kako ce da se odnosi, i kako da djeluje, u vom momentu. Ali isto tako imam potrebu pljunuti na drzavne strukture i insitucije koje su trome, nesposobne i ocajno djeluju i koordiniraju.
Last edited by -LIBERO- on 18/05/2014 01:19, edited 1 time in total.
-
soe4
#5642 Re: Poplave u cijeloj BiH
PP.i_ja_na_forumu wrote:a u kojem si gradusoe4 wrote:Bio sam u relativno malo ugrozenom dijelu ovim poplavama, i srce mi se cijepa na sve nemocne, iznemogle, starije, djecu... Volio bi volontirat, pomoc, bit koristan, dat neki doprinos da se to zajednickim snagama kako tako popravi. Ako ko zna kakve info, il brojeve, neke nadlezne osobe u sabirnim centrima, njihova imena, da priskocim vec od sutra.
-
nema me tamo
#5643 Re: Poplave u cijeloj BiH
-LIBERO- wrote:A otkud znas da ne radimo.oridjidji wrote:Bolje bi nam bilo da smo u ovim prilikama pragmaticni, nego da seremo po svemu losem sto ove poplave prati. Nek svako uradi onoliko dobra, koliko moze ili nek suti, ako vec ne zeli pomoci bolje bi bilo.![]()
To i jeste problem. Samoorganizacija naroda na terenu, saradnja, pomoc jedni drugima...to je ono sto ovu situaciju nije dovelo do totalnog kolapsa drustva. Izuzimam samo vojsku, koja je sasvim korektno odradila svoj dio posla.
Problem i jeste u tome da svi koji su bili na terenu, jasno su mogli vidjeti da civilne strukture vlasti ne funkciinisu, na nekim dijelovima i u nekim segmentima i NE POSTOJE!!!
E to je ono sto dovodi do bijesa i ludila. A vidjet ces, zivi bili pa vidjeli, cim se ovo malo smiri, kako ce mnogi likovi cija je obaveza bila da organizuje cijelu ovu situaciju, ce trijumfalno izjavljivati kako su dali sve od sebe, kako su imali sve pod kontrolom, kako su ucinili nadljudske napore bla bla bla...i slicne isprazne floskule. A nigdje ih nije bilo, i iskljucivo zilavost i samoorganizacija naroda je, i hoce, iznjela ovaj problem na plecima. E to boli.
A naravno. Ne mislim da zbog tih majmuna iz civilnih struktura vlasti mi, obicni smrtnici, trebamo prestati sa pomaganjem i djelovanjem na terenu. Dapace. Ja sam sutra vjerovatno u Maglaju. Ali nebitno je to, ne mislim da se treba to potencirati uopste. Svako od nas ima slobodu izbora kako da se odnositi, i kako da djeluje, u vom momentu. Ali isto tako imam potrebu pljunuti na drzavne strukture i insitucije koje su trome, nesposobne i ocajno djeluju i koordiniraju.
Pa dobro naravno da je žilavost naroda na svojim leđima iznjela sve..
Mislim vlade i kojekakva struktura vlasti u suštini i ne postoji..
Pa samo treba reci da imamo oko 3,4 helikoptera ispravna, a da ne pricam o nekim pripremama u slucaju poplava i tako to..
Toliko mi je žao ovih ljudi iz ugroženih sela da ti to rijecima ne mogu opisat'.
- MOSALJOZE
#5644 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mozda nije ni vrijeme ni mjesto,al gledam PTC i voditelj MOLI bukvalno MOLI narod iz Beograda i ostalih mjesta koji su krenuli prema poplavljenim mjestima da se vrati,jer ih ima i previše.Necu reci da smo mi kao narod krivi,i da ne pomazemo,ali da naša vlada naredi da svi oni sposobni MORAJU MORAJU i jednostavno MORAJU krenuti i pomoći ugrozenim,onda bi se i pokrenuli
-
Korisničkoime
#5645 Re: Poplave u cijeloj BiH
AKO NEKOME TREBA JA IMAM SMJEŠTAJ ZA 6-7 OSOBA NA PODRUČJU OPĆINE GRADAČAC.
Prijavio sam smještaj i u Crveni krst i u Civilni zaštiti ali reko nije na odmet i ovdje.
Ako nekome treba neka javi ili zna nekoga kome treba neka javi ovdje na pp ili kao odgovor.
Pokušat ću još koji puta ponoviti ovaj post.
Čuo sam da ljudima treba pomoć oko prevoza nema se kamiona, kombija pa ako neko ima neka prijavi lokalnom CZ i CK.
Molim vas ljudi dajte bez prepucavanja i svađa nije ovo ni vrijeme ni mjesto za stavi tipa "ja znam bolje" itd.
Prijavio sam smještaj i u Crveni krst i u Civilni zaštiti ali reko nije na odmet i ovdje.
Ako nekome treba neka javi ili zna nekoga kome treba neka javi ovdje na pp ili kao odgovor.
Pokušat ću još koji puta ponoviti ovaj post.
Čuo sam da ljudima treba pomoć oko prevoza nema se kamiona, kombija pa ako neko ima neka prijavi lokalnom CZ i CK.
Molim vas ljudi dajte bez prepucavanja i svađa nije ovo ni vrijeme ni mjesto za stavi tipa "ja znam bolje" itd.
-
5 0 5
#5646 Re: Poplave u cijeloj BiH
Info iz Maglaja, potrebni sljedeci lijekovi:
1. Humulin M3
2. Humulin R
3. Lopril H 20 mg
4. Lopril 10 mg
5. Aminol 50 mg
6. Amlodipin 10 mg
7. Antibiotici (Amoxicilin, Cefalexin)
8. Coryol 12,5 mg
9. Penicilin
10. Lanibos
11. Bosoptin
12. Paracetamol tablete i sirup
13. Brufen 400 mg
14. Analgin
15. Prolife
16. Enterofuryl caps i sirup
17. Urinarni kateteri i kese
18. NaCl rastvor 500 ml, infuzioni sistemi i igle
19. Glucosa solutio 5% 500 ml
20. Zavojni materijali
21. Sterilne rukavice
Kontakt osobe u Maglaju su dr. Drnda Emira i dr. Vehabovic Elvir.
Mjesto za isporuku u Sarajevu su kafic Shatro - u papagajci
Molim sve da pomognu ukoliko mogu, ili bar share.
Ukoliko mozete dati/kupiti navedene lijekove, molim vas da donesete i racune za iste.
1. Humulin M3
2. Humulin R
3. Lopril H 20 mg
4. Lopril 10 mg
5. Aminol 50 mg
6. Amlodipin 10 mg
7. Antibiotici (Amoxicilin, Cefalexin)
8. Coryol 12,5 mg
9. Penicilin
10. Lanibos
11. Bosoptin
12. Paracetamol tablete i sirup
13. Brufen 400 mg
14. Analgin
15. Prolife
16. Enterofuryl caps i sirup
17. Urinarni kateteri i kese
18. NaCl rastvor 500 ml, infuzioni sistemi i igle
19. Glucosa solutio 5% 500 ml
20. Zavojni materijali
21. Sterilne rukavice
Kontakt osobe u Maglaju su dr. Drnda Emira i dr. Vehabovic Elvir.
Mjesto za isporuku u Sarajevu su kafic Shatro - u papagajci
Molim sve da pomognu ukoliko mogu, ili bar share.
Ukoliko mozete dati/kupiti navedene lijekove, molim vas da donesete i racune za iste.
-
Fact
#5647 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mogu li oni zakonski narediti to narodu?MOSALJOZE wrote:Mozda nije ni vrijeme ni mjesto,al gledam PTC i voditelj MOLI bukvalno MOLI narod iz Beograda i ostalih mjesta koji su krenuli prema poplavljenim mjestima da se vrati,jer ih ima i previše.Necu reci da smo mi kao narod krivi,i da ne pomazemo,ali da naša vlada naredi da svi oni sposobni MORAJU MORAJU i jednostavno MORAJU krenuti i pomoći ugrozenim,onda bi se i pokrenuli
- Butmiran
#5648 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne moraju narediti već jednostavno reći da je situacija tako kritična da bi svi sposobni ljudi trebali krenuti da pomognu ugroženima.
-
omar little
#5649 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma, isli bi ljudi, nemas sta naredjivati, ali posao je drzave da im osigura stvari potrebne za pomoc, mehanizaciiju, lopate, alate, sta sve vec ne treba da se to sredjuje. sad narod SAM em sto ide em sto moraju kupovati alatke i sve sto im treba. ljudi doniraju, znaci sve se bez drzave radi.
- devito
#5650 Re: Poplave u cijeloj BiH
Obustavit fino fakultete i srednje, i sve fino u radne akcije.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2