Ukrajina

Post Reply
Tijana_NS

#5626 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

Image
animals

#5627 Re: Ukrajina

Post by animals »

Tijana_NS wrote:
tnnt wrote:
Tijana_NS wrote: Mislim da NATO u Srbiji toliko dobro stoji, da ga cak ni Cedomir Jovanovic ne spominje u predizbornom programu, jer ne bi presao cenzus :D ... Malo si se preracunao u tom pogledu :-)
teško da sam se preračunao, naravno da želite u EU
serete po njoj i kobajagi se protivite, ali vrlo dobro znate da vam je to zadnja slamka spasa :D
Naravno, kad vidimo kako su se usrecili Rumuni i Bugari sa EU, odmah pozelimo da postanemo clanica unije.
Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..
tnnt

#5628 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

animals wrote: Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..
pa GDP Rusije je skoro isti po stanovniku kao i Hrvatski
a znamo da je Hrvatska u banani, tko bi išao u Rusiju raditi osim za dobre pozicije u naftnim koncernima? :lol:
sportman1

#5629 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

eu valja cim niko ne zeli da izadje van,a mnogi zele unutra. medjutim to ne znaci da ce tako i ostati.
razdor izmedju bogatih i siromasnih je sve veci cak i u visokosocijalnim zemljama kao sto je svedska.
animals

#5630 Re: Ukrajina

Post by animals »

tnnt wrote:
animals wrote: Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..
a znamo da je Hrvatska u banani, tko bi išao u Rusiju raditi osim za dobre pozicije u naftnim koncernima? :lol:
Mozda ova Tijana, cisto iz bratske ljubavi..pa nije sve u novcu :D
Tijana_NS

#5631 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

animals wrote:
Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..
Pitaj bolje Poljake gde vole najcesce da emigriraju, iako su vec 10 god punopravni clanovi EU.
splinter

#5632 Re: Ukrajina

Post by splinter »

lajkujMe wrote:Jel to pricate o rusenju f-117 1999 u Srbiji, to sto je srusen je cista sreca i teska bahatost NATO komande dovoljno je reci da pored tog aviona samo je jos jedan avion oboren i nada ispaljeno je 700 PVO raketa i uspjeh su 2 aviona.

A kazem cista sreca i bahatost od Natoa je to sto nisu mijenjali letacke rute, NATO je imao standardizovane rute leta preko Srbije, nakon nekog vremena Srbi su to skontali i postavili PVO u skladu s tim.

A F-117 je fakticki oboreno na slijepo. Nakon toga Nato je skontao fazon i poceo koristiti nepredvidive rute leta.

Dosta o tome, Rusija nema te anticke pvo sisteme nego najmodernije koji bi satrali bilo koje konvencionalne avione NATO'a jedino stealth avioni imaju sanse a to su B2 i Raptor uz masu bespilotnih letjelica omeksali bi rusku odbranu :D
Koliko se sjećam, "Tamara" je zaslužna za obaranje 117- ke , al nejse
tnnt

#5633 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

sportman1 wrote:eu valja cim niko ne zeli da izadje van,a mnogi zele unutra. medjutim to ne znaci da ce tako i ostati.
razdor izmedju bogatih i siromasnih je sve veci cak i u visokosocijalnim zemljama kao sto je svedska.
pa uzdrmana je krizom, ali opet ovi nezaposleni u tim razvijenim EU zemljama primaju veči novac od burze nego je kod nas plača, tako da se nemože uspoređivati neusporedivo :)
sportman1

#5634 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

teško da sam se preračunao, naravno da želite u EU
serete po njoj i kobajagi se protivite, ali vrlo dobro znate da vam je to zadnja slamka spasa :D[/quote]
Naravno, kad vidimo kako su se usrecili Rumuni i Bugari sa EU, odmah pozelimo da postanemo clanica unije.[/quote]

Tijana duso..reci ti meni, gdje Srbi idu zivjeti, kad emigriraju iz Srbije..na mrski zapad ili na voljeni istok..[/quote]

kakve veze to ima sa real politikom? najradje bi svi u katar ,tamo je najveci gdp ,140.000$ po glavi.
Bodkin

#5635 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

tnnt wrote:
izmedju hr i rusije je lagano izabrati. bolja rusija. ali ne poredi se rusija sa hrvatskom (valjda) nego sa zapadnom evropom majku mu. jel uzor ili nije :D
tnnt

#5636 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Tijana_NS wrote: Pitaj bolje Poljake gde vole najcesce da emigriraju, iako su vec 10 god punopravni clanovi EU.
valjda znaš da je i amerika na zapadu? :lol:
animals

#5637 Re: Ukrajina

Post by animals »

Tijana_NS wrote:
animals wrote:
Pitaj bolje Poljake gde vole najcesce da emigriraju, iako su vec 10 god punopravni clanovi EU.
Ma ne Poljake..tebe pitam..valjda znas gdje zivi Srpska emigracija.jer licemjerno je hvaliti more a drzati se kopna, zar ne..
Tijana_NS

#5638 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

tnnt wrote:
Tijana_NS wrote: Pitaj bolje Poljake gde vole najcesce da emigriraju, iako su vec 10 god punopravni clanovi EU.
valjda znaš da je i amerika na zapadu? :lol:
Ako moram tako daleko, najradije Australija, dakle jugoistok.
Tijana_NS

#5639 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

animals wrote:
Tijana_NS wrote:
animals wrote:
Ma ne Poljake..tebe pitam..valjda znas gdje zivi Srpska emigracija.jer licemjerno je hvaliti more a drzati se kopna, zar ne..
Pa eto odgovorila sam, Australija.
animals

#5640 Re: Ukrajina

Post by animals »

Bodkin wrote:
tnnt wrote:
izmedju hr i rusije je lagano izabrati. bolja rusija. ali ne poredi se rusija sa hrvatskom (valjda) nego sa zapadnom evropom majku mu. jel uzor ili nije :D
A i ti zivis u Rusiji..svaka cast.. :D
tnnt

#5641 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

animals wrote: A i ti zivis u Rusiji..svaka cast.. :D
pa otišli su neki Bosanci i Srbi u Soči, mislim da su se vratili brzo i to
praznih đepova :lol:
animals

#5642 Re: Ukrajina

Post by animals »

Tijana_NS wrote: Pa eto odgovorila sam, Australija.
A, zasto ne u idealnoj i bratskoj Rusiji, nije mi jasno..
Tijana_NS

#5643 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

animals wrote:
Tijana_NS wrote: Pa eto odgovorila sam, Australija.
A, zasto ne u idealnoj i bratskoj Rusiji, nije mi jasno..
A ko je idealizovao Rusiju?
animals

#5644 Re: Ukrajina

Post by animals »

Hocu ti reci da Srbi mrze Nijemce , Austrijance, Amerikance, a najvise je Srba u tim zemljama..obozavaju bracu Ruse, bracu Kineze, a nigdje ni jednog u tim zemljama..kakva je to logika, nije mi jasno..
tnnt

#5645 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Tijana_NS wrote:

pa kad nevidimo ni jednu kritiku od strane Srba na njihov račun, podrazumijeva se da je idealna ta zemlja
kada pogledamo kako govore o EU i Americi, čovjek bi zaključio da je tamo dno civilizacije
zato govorimo o idelna naspram ovih kapitalističkih svinja sa zapada, zar ne? :D
Tijana_NS

#5646 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

tnnt wrote:
Tijana_NS wrote:

pa kad nevidimo ni jednu kritiku od strane Srba na njihov račun, podrazumijeva se da je idealna ta zemlja
kada pogledamo kako govore o EU i Americi, čovjek bi zaključio da je tamo dno civilizacije
zato govorimo o idelna naspram ovih kapitalističkih svinja sa zapada, zar ne? :D
Amerikanci su najveci licemeri na kugli zemaljskoj.
Rimljani su izvrsili genocid nad Tracanima, pobili su im i kuce i mace, unistili im trag, pokupili svo zlato i napravili spomenik u centru Rima u slavu istrebljenja jednog varvarskog naroda.
Slicno su radile i ostale imperije.. Pronadju, osvoje, obogalje, odnesu ulov kuci.
To isto danas radi USA, ali toliko uvijeno i licemerno da se svakom normalnom stvoru okrece zeludac. Zapocinju ratove zbog resursa i sebicnih ciljeva, a pravdaju to nekakvim ljudskim pravima i gluipostima. Gade mi se.

Ne idealizujem ja Rusiju, mi od njih imamo koristi isto ko i vi od Turaka, ali ako moram da biram izmedju dva zla, ja biram manje zlo. A u ovoj situaciji Putin je neuporedivo manje zlo od Obame ( i bilo kog drugog USA predsednika, totalno je nebitno).
animals

#5647 Re: Ukrajina

Post by animals »

Tijana_NS wrote:
tnnt wrote:
Tijana_NS wrote:

Amerikanci su najveci licemeri na kugli zemaljskoj.
Rimljani su izvrsili genocid nad Tracanima, pobili su im i kuce i mace, unistili im trag, pokupili svo zlato i napravili spomenik u centru Rima u slavu istrebljenja jednog varvarskog naroda.
Slicno su radile i ostale imperije.. Pronadju, osvoje, obogalje, odnesu ulov kuci.
To isto danas radi USA, ali toliko uvijeno i licemerno da se svakom normalnom stvoru okrece zeludac. Zapocinju ratove zbog resursa i sebicnih ciljeva, a pravdaju to nekakvim ljudskim pravima i gluipostima. Gade mi se.

Ne idealizujem ja Rusiju, mi od njih imamo koristi isto ko i vi od Turaka, ali ako moram da biram izmedju dva zla, ja biram manje zlo. A u ovoj situaciji Putin je neuporedivo manje zlo od Obame ( i bilo kog drugog USA predsednika, totalno je nebitno).

Ma znamo mi da tvoje srce kuca za Ruse..i neka kuca..ljubav je jaca od razuma..
Tijana_NS

#5648 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

Image
zilog

#5649 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Hlapoje wrote:
zilog wrote:Poslije Vukovara, Dubrovnika, Bosne i nedjela na Kosovu, svako ocuvanje teritorijalnog integriteta Srbije bi bila zloupotreba medjunarodnog prava.
Uzdržimo se površnih i demagoških fraza.
Razgovarajmo argumentima, što bi reko drug Tile
Vidi Hlapoje, vjerovatno si zagovornik teze da je zapadna propaganda demonizirala Srbe. Dobro...
Isto tako si, vjerovatno, prilicno ubjedjen da Srbi nisu ispalili granate koje su ubijale civile po Sarajevu. Dobro...

Nekome, ko je cijeli rat proveo u Sarajevu, izgleda suvisno, nekom sa strane, da objasnjavam kako znam, ali, posto trazis argumente, evo da ti dam:

Na Sarajevo (gradsko jezgro) su neselektivno pale desetine hiljada granata. Vecina ih je pala u kampanjama granatiranja, kada je bilo zrtava, ali znatno manjih nego one koje su padale na "hinjaka". To na "hinjaka" znaci zatisje, narod izmili na ulice, a onda roknu jedna-dvije (1-5) i opet tisina. Najvise civila je tako izginulo.
Teza onih koji to nazivaju demagogijom, samoubijanjem i propagandom protiv Srba je - da smo sami sebe ubijali. To se najcesce plasira nekome ko nije bio u Sarajevu.

Neko ko je bio, zna vrlo prostu stvar, toliko prostu da je se ne sjeti spomenuti. Pored Markala I i II, Vase Miskina, Dobrinje, pivare, desilo se desetine i stotine manjih, nekih gotovo nezabiljezenih masakara. Bilo je pitanje samo koliko ce koja granata naci zrtava.
SADA NAJVAZNIJE: Pored svega toga, masa granata je pala na krovove iznad prepune ulice, baste, iza nekog zida, praznu ulicu... Svaka je mogla biti Markale, ili Dobrinja, samo da je pala par metara dalje, ili par minuta ranije.
Zato prica o stimaljci Srbima nikad nece proci u Sarajevu, niti u svijetu koji zna istinu. Zato ono sto sam napisao nije demagoska fraza, nego cinjenica koja je rasparcala Srbiju.
udar 99

#5650 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

ko se pravi blesav ?
Kerry ili Rusija ?
dok sekretar vanjskih poslova USA Keri polaze cvijece na Euromajdanu u ime poginulih ?
otkriva se da su nevini ljudi i demonstrantni i policajci ubijeni ? bas zahvaljujuci njemu i ostaloj imperijalnoj gamadi
( sud u Hagu vec razmatra nove informacije ) o tim snajperistima koji se pojavise niotkuda poslije vise od tri mjeseca protesta ?
Amerika , tacnije oligarsi i lobiji od Izraelskoga do Korporacijskoga koji unistavaju sve na svome putu da ostvare svoje hegemonalne ciljeve
i na medjunarodnome i unutrasnjemu planu i po cijenu zivota i Americkih gradjana , koji su inace vec zaludjeni svim ovim desavanjima uz tesku krizu kroz koju prolazi USA
doista nemaju nikakva obraza , Keri i Obama bagra
putin nije nista bolji , ali se bori na svome pragu i zna da ima podrsku
ali je bar pametniji
rezultat invazije ;
Rusa mrtvih
0
civila mrtvih
o
USA je izgubila svaki kredibilitet da bilo koga "uci demokraciji i medjunarodnome pravu "
poslije Iraka i Libije i Guantanama i Bagrama i Abu Graiba i stotina hiljada ubijenih civila ?
pa tako i Putin i igra
zakon divljega zapada ;
https://www.commondreams.org/view/2014/03/06-3
Post Reply