PS5 will support up to 8K resolutions
The system will include an SSD that will drastically reduce load times
Ray tracing (a powerful graphics technique) is supported by PS5
The system uses a variation of AMD’s third generation Ryzen with eight cores of the new 7nm Zen 2 microarchitecture
GPU is a variation of the Radeon Navi family
The system provides 3D audio without any additional hardware
Backwards compatibility with PS4 titles and PSVR is confirmed
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- ferratilis
#5626 Re: PlayStation 4 - all about
Stvarno ocekujes da sve ovo kosta $499?
Nadam se da si u pravu, ali nije Sony od jucer 
- diablobih
#5627 Re: PlayStation 4 - all about
Da, lakse je konzoli, jer se stanca u milionima. Sto ne bi bilo 500 $ ?
Nije to nista posebno, nova graficka, procesor i ssd. Posto znaju da se toliko dobro prodaje, nije im problem drzati istu cijenu.
Nije to nista posebno, nova graficka, procesor i ssd. Posto znaju da se toliko dobro prodaje, nije im problem drzati istu cijenu.
- REDDEVILS
#5628 Re: PlayStation 4 - all about
PS Plus - August 2019 | WipEout Omega Collection + Sniper Elite 4
-
febo_acm
#5629 Re: PlayStation 4 - all about
Sony pare uzima na ps store, to je glavni izvor zarade. Igre, ps plus.... Ne znači njima toliko da li će biti 500 ili 600 $. Oni će sa godinom ps plus i 2 ekskluzive uzeti 3x više para.
- TMovac
#5630 Re: PlayStation 4 - all about
https://www.mtcgame.com/bs-BA/playstati ... d-satin-al
jel iko kupovao od ovih? nekako mi šuhveli jer je jeftino.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5631 Re: PlayStation 4 - all about
Pa baš i nije, mislim ok su cijene.TMovac wrote:https://www.mtcgame.com/bs-BA/playstati ... d-satin-al
Ja ovdje uzimam:
https://www.g2a.com/category/gaming-gif ... ?banner=m4
- TMovac
#5632 Re: PlayStation 4 - all about
ja sam do sada uzimao ovdje https://www.pcgamesupply.com/buygames/s ... US-Region/ jer nije bilo provizije. Sad poceli uzimati proviziju. 0,50 dolara za ove od cenera. a na G2A.com mi je uvijek uzimalo vise provizije nego na pcgamesupply.com tako da sam tamo kupovao samo kad moram. A kupujem i za vlastite potrebe, a malo i raji koja nema paypal-a. Jel iko kupio onaj EA ACCESS valja li cemu? i moze li se od nas kupiti ( mislim da li je dovoljno imati samo 30 dolara na PSN accountu) ili se moraju ganjati neke karafeke?Tomahawk11 wrote:Pa baš i nije, mislim ok su cijene.TMovac wrote:https://www.mtcgame.com/bs-BA/playstati ... d-satin-al
Ja ovdje uzimam:
https://www.g2a.com/category/gaming-gif ... ?banner=m4
- mbenz
#5633 Re: PlayStation 4 - all about
ja sam do sada uzimao ovdje https://www.pcgamesupply.com/buygames/s ... US-Region/ jer nije bilo provizije. Sad poceli uzimati proviziju. 0,50 dolara za ove od cenera. a na G2A.com mi je uvijek uzimalo vise provizije nego na pcgamesupply.com tako da sam tamo kupovao samo kad moram. A kupujem i za vlastite potrebe, a malo i raji koja nema paypal-a. Jel iko kupio onaj EA ACCESS valja li cemu? i moze li se od nas kupiti ( mislim da li je dovoljno imati samo 30 dolara na PSN accountu) ili se moraju ganjati neke karafeke?[/quote]
i ja sam na toj stranici kupovo, znaci i oni poceli uzimati , puuu , uzmu ti oni, pa ti onda ovamo ps store opet uzme, kupicu tricu cipovanu Allaha mi
btw. i mene interesuje ovaj ea acces pa bi volio bas viditi ima li iko iskustva
i ja sam na toj stranici kupovo, znaci i oni poceli uzimati , puuu , uzmu ti oni, pa ti onda ovamo ps store opet uzme, kupicu tricu cipovanu Allaha mi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5634 Re: PlayStation 4 - all about
Čuj Store vam uzima, pa mijenjajte adresu 
- arnes_king
#5635 Re: PlayStation 4 - all about
mbenz wrote:ja sam do sada uzimao ovdje https://www.pcgamesupply.com/buygames/s ... US-Region/ jer nije bilo provizije. Sad poceli uzimati proviziju. 0,50 dolara za ove od cenera. a na G2A.com mi je uvijek uzimalo vise provizije nego na pcgamesupply.com tako da sam tamo kupovao samo kad moram. A kupujem i za vlastite potrebe, a malo i raji koja nema paypal-a. Jel iko kupio onaj EA ACCESS valja li cemu? i moze li se od nas kupiti ( mislim da li je dovoljno imati samo 30 dolara na PSN accountu) ili se moraju ganjati neke karafeke?
Ne trebas tricu, nabavi cetvorku u koje je softver 5.07 ili nize i deri sve igre sto si izasle do tad besplatnoi ja sam na toj stranici kupovo, znaci i oni poceli uzimati , puuu , uzmu ti oni, pa ti onda ovamo ps store opet uzme, kupicu tricu cipovanu Allaha mi![]()
![]()
btw. i mene interesuje ovaj ea acces pa bi volio bas viditi ima li iko iskustva
- TMovac
#5636 Re: PlayStation 4 - all about
auu druze sto me zeznuse na G2A.com, platio kod od 50 dolara, dobio kod od 10 dolara. Napravio sam screenshot-ove, kod naravno nisam iskoristio, kontaktirao sam prodavaca. Jel se to tebi ikad desilo do sada? koliko da cekam odgovor prodavaca, prije nego se pocnem zaliti stranici i traziti povrat novca.Tomahawk11 wrote:Čuj Store vam uzima, pa mijenjajte adresu
- Rampage
#5637 Re: PlayStation 4 - all about
A ne znam zašto kupujete na tim nekakvim stranicama pored lijepog Amazona. Godinama kupujem na Amazonu i nikad nikakvih problema 
-
febo_acm
#5638 Re: PlayStation 4 - all about
Ja na g2a godinama ove od 50$, placam 37-38$.Rampage wrote:A ne znam zašto kupujete na tim nekakvim stranicama pored lijepog Amazona. Godinama kupujem na Amazonu i nikad nikakvih problema
-
r_faruk
#5639 Re: PlayStation 4 - all about
Kupovao dva puta, nisam imao problema... da li si kupovao preko mobitela ili racunara. Meni na mobitelu zabaguje pa kupim preko racunara.TMovac wrote:auu druze sto me zeznuse na G2A.com, platio kod od 50 dolara, dobio kod od 10 dolara. Napravio sam screenshot-ove, kod naravno nisam iskoristio, kontaktirao sam prodavaca. Jel se to tebi ikad desilo do sada? koliko da cekam odgovor prodavaca, prije nego se pocnem zaliti stranici i traziti povrat novca.Tomahawk11 wrote:Čuj Store vam uzima, pa mijenjajte adresu
Sa amazonom takodjer nisam nikada imao problena.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5640 Re: PlayStation 4 - all about
Ako ima dojmove ispod 90%, ne kupuj. Ja sam se tako jednom jeftino zaletio, nisam gledao dojmove, kad ne valja kod. Napišem mu i uredno vraćeno.TMovac wrote:auu druze sto me zeznuse na G2A.com, platio kod od 50 dolara, dobio kod od 10 dolara. Napravio sam screenshot-ove, kod naravno nisam iskoristio, kontaktirao sam prodavaca. Jel se to tebi ikad desilo do sada? koliko da cekam odgovor prodavaca, prije nego se pocnem zaliti stranici i traziti povrat novca.Tomahawk11 wrote:Čuj Store vam uzima, pa mijenjajte adresu
Ako nema komunikacije sa prodavcem, onda kontaktiraj PayPal, ne bi trebao izvisiti.
-
NemesisTZ
#5641 Re: PlayStation 4 - all about
Evo reg sam nalog na amazonu i htio da kupim psn plus ali me zanima je li zasigurno nema provizije i ako moze link od koga da kupujem te kartice? toliko komplikacija da mi je vec muka od ovoga, nije ni cudo sto dileri na piku uzimaju pare
Pretrazivao sam usa cartice od 50$ na amazonu da kupim neke igre i Bgm cijene oko 58$+. Ne kontam sta je onda tu tako jeftino, tu negdje i na piku se moze uzeti
Pretrazivao sam usa cartice od 50$ na amazonu da kupim neke igre i Bgm cijene oko 58$+. Ne kontam sta je onda tu tako jeftino, tu negdje i na piku se moze uzeti
-
r_faruk
#5642 Re: PlayStation 4 - all about
Ja nisam nikada platio vise od naznacene cijene na amazonu... kupujem odavde:
https://www.amazon.com/PlayStation-Stor ... B004RMK4BC
https://www.amazon.com/PlayStation-Stor ... B004RMK4BC
- mbenz
#5643 Re: PlayStation 4 - all about
ja bih uzimao na pcgamesuply i nisam imao problema, samo sto sam radio jest uzimao kupone od 10 dolara, tako ako mi treba 40 dolara uzmem 4 kupona (logicno
) i izbijegnem proviziju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5644 Re: PlayStation 4 - all about
Spiderman na US Store 15.99 $.
- TMovac
#5645 Re: PlayStation 4 - all about
preko racunara. a nisam ni ja imao do sada problema. kupovao sam i od 10, 20, 25 dolara i uvijek nije bilo problema. Sad ne znam da li da cekam lika 7 dana da se javi. prosla evo 3, a on ni habera. Na stranici pise da se prodavac ceka 7 dana, pa nakon toga da se njih kontaktira, ako ne reaguje. Kontam i da reagujem kod paypala direktno. Ovako mi maznu lik petobu u vrijednosti. Nema sanse da mu je halalim.r_faruk wrote:Kupovao dva puta, nisam imao problema... da li si kupovao preko mobitela ili racunara. Meni na mobitelu zabaguje pa kupim preko racunara.TMovac wrote:auu druze sto me zeznuse na G2A.com, platio kod od 50 dolara, dobio kod od 10 dolara. Napravio sam screenshot-ove, kod naravno nisam iskoristio, kontaktirao sam prodavaca. Jel se to tebi ikad desilo do sada? koliko da cekam odgovor prodavaca, prije nego se pocnem zaliti stranici i traziti povrat novca.Tomahawk11 wrote:Čuj Store vam uzima, pa mijenjajte adresu
Sa amazonom takodjer nisam nikada imao problena.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5646 Re: PlayStation 4 - all about
Ako do sad nije reagovao, samo ti reaguj na paypal. Ne čekaj.TMovac wrote:
preko racunara. a nisam ni ja imao do sada problema. kupovao sam i od 10, 20, 25 dolara i uvijek nije bilo problema. Sad ne znam da li da cekam lika 7 dana da se javi. prosla evo 3, a on ni habera. Na stranici pise da se prodavac ceka 7 dana, pa nakon toga da se njih kontaktira, ako ne reaguje. Kontam i da reagujem kod paypala direktno. Ovako mi maznu lik petobu u vrijednosti. Nema sanse da mu je halalim.
I na paypalu će ti nuditi da se dogovoriš, tj. oni će kontaktirati prodavca.
Ako ne bude od njega odgovora, onda vjerovatno oni poduzimaju mjere.
- TMovac
#5647 Re: PlayStation 4 - all about
gledao sam dojmove. kod lika je 97%. kontao sam da je siguran. Jer kod svih je tu negdje bila 97-98 nema niko 100%Tomahawk11 wrote:Ako ima dojmove ispod 90%, ne kupuj. Ja sam se tako jednom jeftino zaletio, nisam gledao dojmove, kad ne valja kod. Napišem mu i uredno vraćeno.TMovac wrote:auu druze sto me zeznuse na G2A.com, platio kod od 50 dolara, dobio kod od 10 dolara. Napravio sam screenshot-ove, kod naravno nisam iskoristio, kontaktirao sam prodavaca. Jel se to tebi ikad desilo do sada? koliko da cekam odgovor prodavaca, prije nego se pocnem zaliti stranici i traziti povrat novca.Tomahawk11 wrote:Čuj Store vam uzima, pa mijenjajte adresu
Ako nema komunikacije sa prodavcem, onda kontaktiraj PayPal, ne bi trebao izvisiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5648 Re: PlayStation 4 - all about
Hm, to je baš čudno. Nisam nikad imao problem sa bilo kim ko ima dojmove preko 90%.TMovac wrote:
gledao sam dojmove. kod lika je 97%. kontao sam da je siguran. Jer kod svih je tu negdje bila 97-98 nema niko 100%
Ganjaj ti to na paypal, šalji im taj screenshoot. I javi ishod, mislim da ne bi trebalo biti problema.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5649 Re: PlayStation 4 - all about
Sjo scene sinoć...odigram s likom fife i hajde, dobio me, kad piše poruku, jel to sve što znaš bla bla...i ja mu napišem da ne bude smartass, lik me prijavi i stigne mi upozorenje od PS
Jake uvrede

Jake uvrede
-
c_g
#5650 Re: PlayStation 4 - all about
Kakvo je vaše iskustvo sa kupovinom igrica sa PIK-a? Naručio sam sinoć prvi put, ništa pretjerano skupo, pa reko i da ne bude valjala, nisu neke pare.