Sirija

Locked
Kikibombona

#5626 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cetmi

Jesi tako osjecajan kada su u pitanju stradali borci Hezbulaha, siitskih formacija iz Iraka i Irana, eventualnih ruskih i drugih dobrovoljaca...?

Da li zalis njihove zivote?
zemomak

#5627 Re: Sirija

Post by zemomak »

snajper na djelu....dva pogodka jednim metkom...

http://www.liveleak.com/view?i=613_1380196192

tt via iPad
sarajevoxxxx

#5628 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Vrt ''Fuadova kuća'' zadnje uporište režimskih snaga na granićnom prelazu u Deri između Sirije i Jordana u rukama sirijske opozicije:

saibaba

#5629 Re: Sirija

Post by saibaba »

Nije mi jasno kako je nama muslimanima u BiH odjednom Asad suprotna strana... pa na kraju krajeva i on je Sirijac i musliman ? Uostalom kakve veze mi imamo sa Sirijom ?
Godinama je sirija sa Asadom bila normalna zemlja sad odjednom preko noci haos.... isto tako i Libija i Egipat ...

Ne znam ko lozi ove momke ali veci je dzihad u BiH odhranit i odskolovat djecu nego ispravljati neke svjetske "nepravde" ...
zemomak

#5630 Re: Sirija

Post by zemomak »

kuca obicna, na sprat, ne znam kako to moze biti neko vazno stratesko uporiste...jesu li usli vise u daruu i damsk?!

tt via iPad
sarajevoxxxx

#5631 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Hama: FSA nakon žestokih sukoba sa Asadovim snagama zauzela sela Mufekkir Šerki, Mufekkir Garbi i Resmul Alij u Hami !!!
saibaba

#5632 Re: Sirija

Post by saibaba »

cetmi wrote:
Kikibombona wrote:Cetmi

Jesi tako osjecajan kada su u pitanju stradali borci Hezbulaha, siitskih formacija iz Iraka i Irana, eventualnih ruskih i drugih dobrovoljaca...?

Da li zalis njihove zivote?
Njihove živote ne žalim, prije svega jer nisu bili pripadnici ARBiH, a nisu ni Bošnjaci.
A uostalom na strani su režima koji je na vlasti decenijama.
Ali nisam ni pisao kako se radujem što dolaze u Siriji da budu reciklirani.
Nije korektno upetljavati pripadnost ARBiH u ovom kontekstu ... Nije on u Siriju otisao zato sto je bio u armiji to nema nikakve veze...
racionalista

#5633 Re: Sirija

Post by racionalista »

Bošnjacima bi trebalo da su i džihad i Mekka i Medina i sve što im je sveto na Drini. Kakva bolan Sirija, kosti ostavljati dole a vlastiti narod ti je u ovakvom okruženju i stanju je bogohuljenje.
sarajevoxxxx

#5634 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ubijen zapovjednik Asadovih snaga u Deri brigadir Hatem Mounir Younis !!!

Režimski izvor: https://www.facebook.com/ShbktAkhbar.KNK
Kikibombona

#5635 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cetmi wrote:Njihove živote ne žalim, prije svega jer nisu bili pripadnici ARBiH, a nisu ni Bošnjaci.
A uostalom na strani su režima koji je na vlasti decenijama.
Ali nisam ni pisao kako se radujem što dolaze u Siriji da budu reciklirani.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ieNRe3fbes

Jesi odgledao ovaj klip?

Hasan ovdje kaze da je Hezbulah podrzavao muslimane u Bosni. Sada im neki muslimani iz Bosne vracaju na ruzan nacin. Oni su tebe zalili, ti njih ne zalis. Oni se borili za tebe, sada se neki bore protiv njih.

Moj je stav da su svi oni koji idu ratovati u Siriju ekstremisti. Nebitno da li se radi o borcima iz Libana, Bosne, Iraka, Rusije, Turske i tako dalje.
Challenger__

#5636 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da par njih ima obraza, odšutili bi makar 3 stranice nakon ovog što vam je otpisao britiki underwater. Ali ne, nema govora, ne shvata ono to.
Opetja033

#5637 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Da par njih ima obraza, odšutili bi makar 3 stranice nakon ovog što vam je otpisao britiki underwater. Ali ne, nema govora, ne shvata ono to.
Da imas obraza ti bi odsutio kompletnu diskusiju jer si se ne tako davno, u svom egotripu, bombasticno odjavio sa ove teme. Ko si uopce ti da govoris ko ima obraza a ko ne?
Vama ljubiteljima alevitsko-sitskih terorista i ludjaka nema obraza i nije normalan svako ko ne podrzava to ljudsko smece (govorim o teroristima iz Hizbollaha i ostalim sitskim fanaticima koji svakodnevno dolaze da brane Assadovu guzicu).

NEces ti odredjivati ko ima obraza a ko ne. Nadam se da ti je barem to jasno.
underwater

#5638 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:
underwater wrote:
cetmi wrote:Allah me sačuvao još od rođenja od mogućnosti da Islam slijedim na način sa kojim bi bili zadovoljni ovi u Nedždu ili ovi iz Teherana, tako da me se ove tvoje teorije ne dotiču.
Pa reci onda (ako nisi samo obican BLEFER) reci i javno JEMIN donesi DA IDU DZABE za Siriju, tj da ne dobivaju para!!!
Tu sve pocinje i zavrsava, to su vam bogovi, ONI KOJI VAS PLACAJU, za Allaha se ide DZABA, za Njegov Raziluk!
Reci eto ovde da nije tako, da ti se odma izvinem i u ruku te poljubim, O ti zastitnice siromasnih i porobljenih u dalekoj Siriji...
Ja ne mogu tvrditi ni da su plaćeni za to niti da nisu. Ne znam nikoga lično. Ti iznosiš tu tvrdnju i ti to trebaš dokazati.
Ipak si samo blefer :sad: ... a ja stojim iza ovoga sto sam napisao.
Vas pobunjenicki bog je zelene boje i ima 1 oko na vrhu...
Placenika je vazda bilo (i to je za insane) ali ovo sto vi pride prodajete ... ne bi vam bio u kozi
Ni u bosni nijedn vehabija nije ratovo dzabe ...hocu rec jest dzabe :D al je SVAKI iz mudzahida dobivo lovu

http://www.vecernji.hr/vijesti/sirijski ... nak-393717
AleksoMKD

#5639 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Kurdi se vec standardno sukobljavaju sa ekstremnijim FSA borcima.
http://www.reuters.com/article/2013/09/ ... 7220130925

Nego, meni se cini da skoro svaka oblast/gradic ima svoju FSA jedinicu sastavljenu od lokalnih ljudi i da se uglavnom brinu o svojoj teritoriji.
Isto vazi i za Kurde (iako su izgleda organizovaniji) a izgleda i Alawite.

Svaki klan se utvrdio oko "svojeg teritorija" i glavne borbe se odvijaju izmedju odredjenih SAA jedinica i FSA grupa koje su vece i organizovanije iako se povremeno tuku izmedju sebe ali su pokretljivije.

Ko da nema neke koordinacije i vece saradnje na terenu. Govorim za obje strane, osim sto SAA imaju avijaciju na poziv.
Challenger__

#5640 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

underwater, velemajstore, evo ti link ako nisi do sada našao - o nijjetu, mudžtehidima i idžtihadu, šejh Buti r.a.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5641 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Da par njih ima obraza, odšutili bi makar 3 stranice nakon ovog što vam je otpisao britiki underwater. Ali ne, nema govora, ne shvata ono to.
obraz pominješ nakon laži o otetoj djeci iz latakije
Challenger__

#5642 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Japine... Dva izvora su to prenijela. Ja sam prenosilac izvora a ne izvor. Ne bavi se pismonošom, nego pismom.
underwater

#5643 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:underwater, velemajstore, evo ti link ako nisi do sada našao - o nijjetu, mudžtehidima i idžtihadu, šejh Buti r.a.
Nisam do sada vidio!
Ali sam samo jos prije cuo za ovog covjeka.
I sad mi je jasno (nakon sto sam ovo pogledao) zasto se nisu libili ubiti jos 50 extra samo da njemu dohakaju.
Sirija ... stvarno zemlja koja nece pasti!
Challenger__

#5644 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:thumbup:

_______

Sa'voxe... Edituj komentar na temi Egipat. Postavio si rokanje po Homsu. :D
racionalista

#5645 Re: Sirija

Post by racionalista »

Drina, Bošnjaci, DRINA!!! Zajebite prepiranje i sikiraciju oko Sirije.

Oholo je to sto se kod nas radi, u toplom domu tekbirati i loziti se dok dole narod gine i lafo za nekog navijati. A u tvom stvarnom svijetu tvoja maticna zemlja je ugrozena sa svih strana.
Kikibombona

#5646 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Da imas obraza ti bi odsutio kompletnu diskusiju jer si se ne tako davno, u svom egotripu, bombasticno odjavio sa ove teme. Ko si uopce ti da govoris ko ima obraza a ko ne?
Vama ljubiteljima alevitsko-sitskih terorista i ludjaka nema obraza i nije normalan svako ko ne podrzava to ljudsko smece (govorim o teroristima iz Hizbollaha i ostalim sitskim fanaticima koji svakodnevno dolaze da brane Assadovu guzicu).

NEces ti odredjivati ko ima obraza a ko ne. Nadam se da ti je barem to jasno.
Isto tako dolaze ekstremisti u pobunjenicke redove, po svemu sudeci u neuporedivo vecem broju od ovih drugih. Cak dolaze i iz Bosne, Albanije, Sandzaka, Kosova... Mogu tek misliti koliko ih ima iz Tunisa, Maroka, Egipta, Turske i tako dalje i tako dalje.

Na primjeru Kusajra smo se mogli uvjeriti da pobunjenici imaju panican strah od Hezbulaha. SAA ne moze nista napraviti u Homsu iako imaju odlicnu poziciju. Najvecu pobjedu su ostavrili upravo uz pomoc Hezbulaha.
sarajevoxxxx

#5647 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zračni napad režimskih aviona na Homs 26.09.2013

sarajevoxxxx

#5648 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Dogovor o razmjeni zarobljenika između Ahraru Šama i režimskih snaga

Image
sarajevoxxxx

#5649 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Tenk kojeg je FSA prije dva dana zarobila prilikom zauzimanja Al Medadžina

Image
sarajevoxxxx

#5650 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Daiš (ISIL) je zapalio jednu crkvu jučer u Reki, a danas je na poznatu crkvu al Šuheda, nakon što je prethodno skinuo krstove stavio svoje zastave na nju. Radi se o crkvi koja je već 14 stoljeća postoji u tom dijelu Sirije.

Image
Locked