BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
irac300

#56226 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Shark 11 wrote:
irac300 wrote:Da i ovako javno zahvalim forumašima @DrHelp i @Charuga. Dobih i ja vDSL. :D
Pozz
Koliko si ceko na vdsl
11. marta sam zvao 1444, eto danas monter došao.
ing-ecc

#56227 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Longlife wrote:
ing-ecc wrote:
Longlife wrote:Pitanje za stručnije: kako podesiti INNBOX da se spoji na njega neki voIP adapter (u ovom slučaju fritz!Box) :?:
Imaš li uslugu IP telefonije već sada konfigurisanu na Innboxu :?:
imam.. i radi. Ali bih rado da mogu spojiti fritz na npr eth4, pa da mogu ili jedno ili drugo koristiti. Fritz bi koristio samo za voIP, a sa Innboxa da dobije odgovarajuću konekciju i IP adresu..
znaš li podatke za taj svoj IP broj, user i pass :?: ETH4 ti može ili HD (preko smetnje) prekonfigurisati ili i ja ako mi pošalješ podatke al bi svakako morao ti konfigurisati gospodina fritza. :-)
jarobot

#56228 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Cossack wrote:
Rugafet wrote:
jarobot wrote: Pusti kraju ovo što ubacuju moraju ubaciti zbog raka i usput neplaćaju ništa.
Jako sam lojalan BH telekomu ali u maju ugovor izlazi i ozbiljno razmišljam da pređem u konkurentski tabor
Ne radi se tu o taborima. Ides tamo gdje dobijes vise za svoj novac i to treba da ti je sva filozofija. Ovdje je problem sto se u pricu ubacuje nekakav kvazi patriotizam koji nema veze s vezom u slucaju davatelja usluga i onda se naivni pecaju na takve stvari.
A ti se kao slučajno svako malo ubacuješ da hejtaš BHT.
Ne hajta više bogami.
Smiješno je ovo što ubacuju HD bezvezne vjerske kanale , akcije koje ne vrijede za postojeće korisnike ,nepoštovanje zahtjeva sad već znatnog broja ljudi za vraćanje viasat dokumentarnih kanala koji su već bili u ponudi..itd itd....imam alternativu koja mi je 100 metara od kuće i ozbiljno ću razmisliti o napuštanju mojaTV i prelasku na drugog.
skafiskafsnjak

#56229 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Nevjerovatno je koji idioti rade uovoj firmi !!!

Platio sam nedavno racun , a zaboravio vidjeti neutroseni iznos..pa haj rekoh nazvat cu ih da mi provjere.

Zovnem 1444, 5 jebenih puta me preusmjeravaju i peti mi kaze da on ne moze i spusti mi.

Pa nevjerovatno...
PlusSA

#56230 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

skafiskafsnjak wrote:Nevjerovatno je koji idioti rade unovoj firmi !!!

Platio sam nedavno racun , a zaboravio vidjeti neutroseni iznos..pa haj rekoh nazvat cu ih da mi provjere.

Zovnem 1444, 5 jebenih puta me preusmjeravaju i peti mi kaze da on ne moze i spusti mi.

Pa nevjerovatno...

Jos malo pa na Eronet preci, mamu vam uhljebljenu
Lave ako imas mojaTV fino prebaci na kanal Televizija 5 po mogucnosti HD naravno pa se malo opusti :thumbup:

To je riješenje za tvoj problem, ima bhtelekom za sve rijesenje :D
batara

#56231 Re: BHTelecom All About

Post by batara »

irac300 wrote:Da i ovako javno zahvalim forumašima @DrHelp i @Charuga. Dobih i ja vDSL. :D
Sta je fazon sa tim vDSL-om?
skafiskafsnjak

#56232 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

PlusSA wrote:
skafiskafsnjak wrote:Nevjerovatno je koji idioti rade unovoj firmi !!!

Pa nevjerovatno...

Jos malo pa na Eronet preci, mamu vam uhljebljenu
Lave ako imas mojaTV fino prebaci na kanal Televizija 5 po mogucnosti HD naravno pa se malo opusti :thumbup:

To je riješenje za tvoj problem, ima bhtelekom za sve rijesenje :D
Hvala Bogu , nemam Moja Tv.
Jos malo, necu ni koristiti vise ni usluge za mobitel.
irac300

#56233 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

batara wrote:
Neka ti neko strucniji objasni, ja sam laik, pa cu ti ovako reci - imao sam 10Mb na adsl-u, sada imam 25. :D
jarobot

#56234 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

batara wrote:
U brzini downlouda i uplouda
ADSL do 24Mb/s download a VADSL do pet puta veću propusnost odnosno brži do pet puta ako parica dopušta !!!
jarobot

#56235 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

batara wrote:
ADSL 5 puta wći up/down nego adsl znači oko 100 MB/s download na istu paricu ako to parica dopušta.
Znači ako si imao na ADSL recimo 15 MB/s na VDSL možeš imati do 50 MB/s download a da nemaš problema
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56236 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

arnes_king wrote:
Ja sam poslusao savjet kolege DrHelp, i zvao BHT, medjutim kada su mi dosli kuci, kazu da ne smiju te modeme postavljati, samo za mojatv korisnike smiju.
U Sarajevu ako neko ima netflat 20 preko adsl2+ momentalno se prebacuje na vdsl zbog stabilnosti i kapaciteta. Obični adsl modem može raditi ali to je puno za njega. @irac300 drago mi je da smo pomogli.
irac300

#56237 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Ko god ima dobru liniju, može dobiti vDSL. I monter mi danas tako reče. Neka vam provjere linije, onda zovite, dosađujte... jbg, ne može drugačije. Ja sam zahvalan ovdje ljudima koji su mi pomogli, a uz to sam i ja stalno zvao 1444.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#56238 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

irac300 wrote:Ko god ima dobru liniju, može dobiti vDSL. I monter mi danas tako reče. Neka vam provjere linije, onda zovite, dosađujte... jbg, ne može drugačije. Ja sam zahvalan ovdje ljudima koji su mi pomogli, a uz to sam i ja stalno zvao 1444.
Ja sebe dajem na raspolaganje. Pošaljite mi vaš username u privatnu poruku da vam provjerim situaciju parice.
UPAMTITE VDSL BESPRIJEKORNO RADI DO 400 M OD CENTRALE, DO 800 M IDEALNO. A DO 1200M NORMALNO. PREKO 1200 M NE MOŽE RADIT .
phillie

#56239 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

irac300 wrote:
batara wrote:
Neka ti neko strucniji objasni, ja sam laik, pa cu ti ovako reci - imao sam 10Mb na adsl-u, sada imam 25. :D
Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim? :D :D
Del_Boy1

#56240 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

irac300 wrote:Ko god ima dobru liniju, može dobiti vDSL. I monter mi danas tako reče. Neka vam provjere linije, onda zovite, dosađujte... jbg, ne može drugačije. Ja sam zahvalan ovdje ljudima koji su mi pomogli, a uz to sam i ja stalno zvao 1444.
Samo nazvao i tražio VDSL modem ili si prijavio dodatnu uslugu koja je zahtijevala taj modem pa ti ga zato i dali?
kakaljin

#56241 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

phillie wrote:
irac300 wrote:
batara wrote: Sta je fazon sa tim vDSL-om?
Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim? :D :D
Javi se @Dr_Help
skafiskafsnjak

#56242 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Telefon kupljen u BHT prije pola godine, da li ga mogu dekodirati u BHT ?

Nebitna garancija , znam da se gubi.
irac300

#56243 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Del_Boy1 wrote:
Samo nazvao i tražio VDSL modem ili si prijavio dodatnu uslugu koja je zahtijevala taj modem pa ti ga zato i dali?
Ostao sam na MojaTv Net paketu od 36KM. Zvao ih da tražim zamjenu modemu, ovi na centrali nemaju pojma kako da se ponašaju kada im ovo kažeš. :D Meni onda lik reče da će napisati da mi je mala brzina i da želim povećanje.
diablobih

#56244 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

skafiskafsnjak wrote:Telefon kupljen u BHT prije pola godine, da li ga mogu dekodirati u BHT ?

Nebitna garancija , znam da se gubi.
Ne, kao mora isteci sve, pa da bi ti otkljucali. Plus uz to ti govore, ali izgubit ces garanciju po hiljadu puta, i uglavnom na kraju ti ne daju :D
irac300

#56245 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

phillie wrote: Laik sam i ja, al mogao bih zivjeti sa ovim vDSL-om. Isto sam korisnik mojeTv, sta jos da uradim? :D :D
Javi se na pp @Dr_Help, on će te uputiti. Da nije njega bilo, ne bih ni imao pojma da imam pravo na vDSL modem, ja kont'o da to mogu samo ovi što žele velike brzine na većim paketima.
Del_Boy1

#56246 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

irac300 wrote:Ostao sam na MojaTv Net paketu od 36KM. Zvao ih da tražim zamjenu modemu, ovi na centrali nemaju pojma kako da se ponašaju kada im ovo kažeš. :D Meni onda lik reče da će napisati da mi je mala brzina i da želim povećanje.

Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam. :D

Image
irac300

#56247 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Del_Boy1 wrote: Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam. :D

Image
Meni je bila slična. Ma nek' ti samo provjere liniju, ako ispunjavaš uslove, slobodno traži, imaš pravo na to. Kao što rekoh, ja nisam to ni znao.
Image

Upload mi je loš, ali zbog mojih loših instalacija.
phillie

#56248 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

irac300 wrote:
Del_Boy1 wrote: Ja imam ovu brzinu sa slike sa uključena 2 STB-a, pa ne znam da li se mogu žaliti na malu brzinu, obzirom da MojaTV Full ima brzinu 10+ a ja to i imam. :D

Image
Meni je bila slična. Ma nek' ti samo provjere liniju, ako ispunjavaš uslove, slobodno traži, imaš pravo na to. Kao što rekoh, ja nisam to ni znao.
Image

Kod mene sve iskljuceno, samo zena na mobitelu nesto chachka:

Image
ing-ecc

#56249 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Image

Dobar ti je ii upload :thumbup: taman toliko i treba :D ne moze veci 8)
irac300

#56250 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

ing-ecc wrote:
Image

Dobar ti je ii upload :thumbup: taman toliko i treba :D ne moze veci 8)
Ma meni i ne treba veci, nego ponavljam sta mi je monter rekao. :D
Locked