Neka sjedi u parlamentu i neka suti. Inace, ako se bude kofrcio,nabit' nogom, da mi je rodjeni brat.Leverage wrote:Bijedić je, istini za volju, dobio direktan mandat kao nosilac liste za državni parlament.
Nek ga nosi, halal mu bilo, samo nek ide. I nek povede ahbabe.
SDP
- Styling
#56201 Re: SDP
- GandalfSivi
#56202 Re: SDP
Nije mi jos uvijek jasno zasto ovi potezi glavom kroz zid. Htjeli ste u vlast, GO to nije podrzao, bio kongres, isti zakljucak, glasasnje za novog predsjednika, izglasan lik koji zastupa da se ne udje u vlast, svi pokazatelji vam kazu da stranka nece, nedavno se par njih prokurcilo, iskljuceni po kratkom postupku, znate sta vas ceka i opet navalili, iako ce time potpisati svoje politicko samoubistvo (dugorocno). Sto Niksic rece neki, ocita je panika, a zasto i kako, cime su ucjenjenji od vjerovatno SDA, i to ce se saznati...
- Banksy
#56203 Re: SDP
Prema pouzdanim informacijama "Slobodne Bosne",
predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, na bazi sporazuma o formiranju Bh.bloka koji je nedavno potpisan, insistira kod Nikšića da odmah raspusti kantonalni odbor SDP Tuzlanskog kantona.
- bunk
#56205 Re: SDP
A isto tako ce se pokazati i rublje koje stoji iza ovog duetaGandalfSivi wrote:Nije mi jos uvijek jasno zasto ovi potezi glavom kroz zid. Htjeli ste u vlast, GO to nije podrzao, bio kongres, isti zakljucak, glasasnje za novog predsjednika, izglasan lik koji zastupa da se ne udje u vlast, svi pokazatelji vam kazu da stranka nece, nedavno se par njih prokurcilo, iskljuceni po kratkom postupku, znate sta vas ceka i opet navalili, iako ce time potpisati svoje politicko samoubistvo (dugorocno). Sto Niksic rece neki, ocita je panika, a zasto i kako, cime su ucjenjenji od vjerovatno SDA, i to ce se saznati...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56207 Re: SDP
vrh.Banksy wrote:
predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, na bazi sporazuma o formiranju Bh.bloka koji je nedavno potpisan, insistira kod Nikšića da odmah raspusti kantonalni odbor SDP Tuzlanskog kantona.
![]()
i meni u oči upalo.
-
palermo
#56209 Re: SDP
A šta ima tu biti nejasno. Ljudi hoće na vlast, jer kad si na vlasti imaš mnogobrojne benefite. Ono što situaciju čini zanimljvom i komplikovanom je, što ti na vlast ne daju oni koji su obezbijedili da oni sami budu vlast.GandalfSivi wrote:Nije mi jos uvijek jasno zasto ovi potezi glavom kroz zid. Htjeli ste u vlast, GO to nije podrzao, bio kongres, isti zakljucak, glasasnje za novog predsjednika, izglasan lik koji zastupa da se ne udje u vlast, svi pokazatelji vam kazu da stranka nece, nedavno se par njih prokurcilo, iskljuceni po kratkom postupku, znate sta vas ceka i opet navalili, iako ce time potpisati svoje politicko samoubistvo (dugorocno). Sto Niksic rece neki, ocita je panika, a zasto i kako, cime su ucjenjenji od vjerovatno SDA, i to ce se saznati...
Meni nije jasno, šta ovdje nije nekome jasno........ili svarno mislite da se na ovaj način ne razmišlja. Bogami razmišlja, ha si prešao Ilidžu......
- GandalfSivi
#56210 Re: SDP
Pa u tome i jeste poenta, da je neka odrziva vlast pa i hajde. Ovako, razjebes sve oko sebe, eto i udjes u tu vlast (a samo ih par moze uci) max na tri godine i alajhimanet, nema te poslije na mapi, zavrsio si...palermo wrote: A šta ima tu biti nejasno. Ljudi hoće na vlast, jer kad si na vlasti imaš mnogobrojne benefite. Ono što situaciju čini zanimljvom i komplikovanom je, što ti na vlast ne daju oni koji su obezbijedili da oni sami budu vlast.
Meni nije jasno, šta ovdje nije nekome jasno........ili svarno mislite da se na ovaj način ne razmišlja. Bogami razmišlja, ha si prešao Ilidžu......
- kmirsad
#56211 Re: SDP
Pet živih kombinacija za vlast sa svim benifitima je bilo. sa NS, SA SBB, SA PDA, SA SBIH...Sve ih je KO SDP TK razbucao kao šufericu.palermo wrote:A šta ima tu biti nejasno. Ljudi hoće na vlast, jer kad si na vlasti imaš mnogobrojne benefite. Ono što situaciju čini zanimljvom i komplikovanom je, što ti na vlast ne daju oni koji su obezbijedili da oni sami budu vlast.GandalfSivi wrote:Nije mi jos uvijek jasno zasto ovi potezi glavom kroz zid. Htjeli ste u vlast, GO to nije podrzao, bio kongres, isti zakljucak, glasasnje za novog predsjednika, izglasan lik koji zastupa da se ne udje u vlast, svi pokazatelji vam kazu da stranka nece, nedavno se par njih prokurcilo, iskljuceni po kratkom postupku, znate sta vas ceka i opet navalili, iako ce time potpisati svoje politicko samoubistvo (dugorocno). Sto Niksic rece neki, ocita je panika, a zasto i kako, cime su ucjenjenji od vjerovatno SDA, i to ce se saznati...
Oni hoče u vlast isključivo sa SDA.
Zašto?
-
palermo
#56212 Re: SDP
pa tri godine je mnogo više od nijedneGandalfSivi wrote:Pa u tome i jeste poenta, da je neka odrziva vlast pa i hajde. Ovako, razjebes sve oko sebe, eto i udjes u tu vlast (a samo ih par moze uci) max na tri godine i alajhimanet, nema te poslije na mapi, zavrsio si...palermo wrote: A šta ima tu biti nejasno. Ljudi hoće na vlast, jer kad si na vlasti imaš mnogobrojne benefite. Ono što situaciju čini zanimljvom i komplikovanom je, što ti na vlast ne daju oni koji su obezbijedili da oni sami budu vlast.
A ti zaboravio upravne odbore, direktorska mjesta, zaposlenja žena, djece......
- GandalfSivi
#56213 Re: SDP
Ja ba, SDA voli dijeliti, sve biju ko nece... Nema vise ni tih mjesta neograniceno. Ovi koji dignu ruku ce dobiti kakvu cifru, mozda nekoga potkaci jedno ministarstvo i papak za zivota...
-
Moenx
#56214 Re: SDP
Chmoljo wrote:vrh.Banksy wrote:
![]()
i meni u oči upalo.to je ona aktuelna minderska: šta je SDP sebi dopustio da pročetnici iz Naše stranke upravljaju njima.
Vjwrujte ovo je tacka u kojo cini ae ima puno istine
Kojovic mi je drag iako bi moj stav rekao drugo
Ali Nermin Niksic bi gace skinuo samo da mu neko iz reklo bi se RS ili Zapadne Hercegovine namigne
Pa tako je kroz Kojovica vidio sansu
Kao evo vidite mi se udruzujemo sa nekim koblisti SDA struktur ko je Srbin ovo ono
Pon avljam meni jw Kojovic krajnje korektan ali ovaj u nas Bosnjo ko kakav buldog na povocu ide za Kojovicen
I to bas tako izgleda
Ponavljam i Niksic i Kojovic su sjajni likovi ali imaju negativan utjecaj jedni na druge
- Chmoljo
#56215 Re: SDP
I ti bi volio da znas sta si napisao.
-
palermo
#56217 Re: SDP
to ti je dobro, papak za života...GandalfSivi wrote:Ja ba, SDA voli dijeliti, sve biju ko nece... Nema vise ni tih mjesta neograniceno. Ovi koji dignu ruku ce dobiti kakvu cifru, mozda nekoga potkaci jedno ministarstvo i papak za zivota...
u ovoj zemlji se još nije rodio ko će biti papak za života......
nego, stvarno mi nije jasno, zašto ova pitanja oko želja dijela kantonalnog tuzlanskog SDP-a. Vide svoje drugove u sarajevu koji uživaju u vlasti, a manje su je zaslužili nego oni.....i onda se naravno pitaju, koji qrc ja izvodim....mislim, meni to izgleda tako jasno......
- GandalfSivi
#56218 Re: SDP
Mogu oni vidjeti i svoje drugove iz centrale koji su odbili ministarsku hladovinu na federalnom i drzavnom nivou, pa i tog Niksica koji je hladno mogao biti premijer, pa nije...palermo wrote:to ti je dobro, papak za života...GandalfSivi wrote:Ja ba, SDA voli dijeliti, sve biju ko nece... Nema vise ni tih mjesta neograniceno. Ovi koji dignu ruku ce dobiti kakvu cifru, mozda nekoga potkaci jedno ministarstvo i papak za zivota...![]()
u ovoj zemlji se još nije rodio ko će biti papak za života......
nego, stvarno mi nije jasno, zašto ova pitanja oko želja dijela kantonalnog tuzlanskog SDP-a. Vide svoje drugove u sarajevu koji uživaju u vlasti, a manje su je zaslužili nego oni.....i onda se naravno pitaju, koji qrc ja izvodim....mislim, meni to izgleda tako jasno......
-
palermo
#56219 Re: SDP
dobro......imam osjećaj da smo sve rekli na ovu temu....GandalfSivi wrote:
Mogu oni vidjeti i svoje drugove iz centrale koji su odbili ministarsku hladovinu na federalnom i drzavnom nivou, pa i tog Niksica koji je hladno mogao biti premijer, pa nije...
-
polacijela
#56220 Re: SDP
Jašta neg su odbili! Šta će ikome taj stres na višim nivoima kad ovako, low profile, upravljaju kantonalnim budzetom od milijardu i kusur maraka. Ima taman dovoljno za sve drugove iz centraleGandalfSivi wrote:Mogu oni vidjeti i svoje drugove iz centrale koji su odbili ministarsku hladovinu na federalnom i drzavnom nivou, pa i tog Niksica koji je hladno mogao biti premijer, pa nije...
Jedva čekam općinske izbore, valjda štošta bude jasnije i legendarnoj općinskoj organizaciji SDP Tuzla i onima iz centrale koji su slijepo prihvatili njihovu verziju reda stvari. Nažalost, odrezali su granu na kojoj sjede.
- Chmoljo
#56221 Re: SDP
Koja prica jebote ko da bi 150000 ljudi dobilo neke beneficije jer su glasali za sdp.
Ko da bi tih 50000 glasaca iz tk svi dobili upravni i nadzorni i plus zaposlili dijete.
A u stvari radi se o nekolicini koji bi imali korist i malo vise onih koji misle da bi, i koji su vise uteg nego korist, a fingira se kao da su nezaobilazni.
Reko bi covjek da Delica nema, ne bi bilo ni SDPa. Lika kojem je ovo koja? Peta ili sesta stranaka po redu?
Ko da bi tih 50000 glasaca iz tk svi dobili upravni i nadzorni i plus zaposlili dijete.
A u stvari radi se o nekolicini koji bi imali korist i malo vise onih koji misle da bi, i koji su vise uteg nego korist, a fingira se kao da su nezaobilazni.
Reko bi covjek da Delica nema, ne bi bilo ni SDPa. Lika kojem je ovo koja? Peta ili sesta stranaka po redu?
-
doktor78
#56222 Re: SDP
Sad ce nama na TK svanut. Dolazi ekipa koja ce promijeniti raspodjelu javnih prihoda i uciniti je pravednijom. Kad Delic,Bijedic,Begic zasjednu sunce ce zasjati i nama. Sad ce SDA da pristane na sve njihove zahtjeve,nisu do sad mogli jer nisu oni bili na vlasti. Oh wait....
- Banksy
#56223 Re: SDP
Upravlja NiPom, SDPom, NSom naravno, indirektno, svim političkim procesima. Peđa Kojović, najutjecajniji i najmoćniji političar u Federaciji.Chmoljo wrote:vrh.Banksy wrote:
![]()
i meni u oči upalo.to je ona aktuelna minderska: šta je SDP sebi dopustio da pročetnici iz Naše stranke upravljaju njima.
-
Moenx
#56224 Re: SDP
Ne radi se samo o tome Prica ima vise dimenzija iaspekataChmoljo wrote:Koja prica jebote ko da bi 150000 ljudi dobilo neke beneficije jer su glasali za sdp.
Pazi niko ovdje ne pominje par stvari i nije svjestan par stvari
Kljucna stvar je da SDA TK SDP TK nisu isto sto i SDA BIH i SDP BIH
Nekako su mentaliteti drugaciji ako uporedimo dva lika jednog iz kantona tuzlanskog i jednog koji to nije a cak i da su iz iste stranke
Sjetimo se ne tako davno a toga i danas ima onog animoziteta na relaciji Tuzla Sarajevo
Sve se to itekako odrazilo i na gore navedene kadrove
Sta sam tu htio da uradim opasku
Udruzivanje SDP i SDA TK nije isto sto i SDA i SDP BiH
Recimo Edin Delic fakat je on bio u vise stranaka ; ne govori to da je on licemjer ne on je u svojoj dusi u svojim plavim ocima veliki idealista i dobar covjek, nego govori da likovi iz TK shvcaju politiku na taj nacin da se znaju izraziti da znaju izraziti svoje politicke interese u bilo kojoj da su stranci
Jer tom liku o kom pricam dakle jednom intelektualcu privredniku doktoru iz TK isti je klinac jal bio SDA jal bio SDP jer su SDA a i SDP TK uvijek bili na margini , dakle u kojoj god da su stranci
Osnovna znacajka politickog neba na TK je zakljucimo marginilraliziranost istog sve ostalo na kraju dodje kao isto
Manje vise; dakako to je samo pola istine
Ali zamolio bih Vas da razmislite o ovom gore momentu i da shvatite to
Nisu to antagonizmi koji vladaju izmedj ne znam SDP i SDA Sarajevo
Jedan Kukic ce biti u SDA bice i u PDA i vjerovatno ce biti u SDP samo da mu rudnik radi
Tako se razmislja na TK
Morate imati razumjevanja za to
Dakle zaista SDP i SDA nikad ili gotovo nikad nisu sebe iskljucivali na TK
To je sada postalo sablon u Sarajevu kao ljevicari lafo digli nos nece da vide ove SDA
A vjeruj da je politicka realnost takova da ce uvijek biti i ovih i onih
Mozda cak nece ni biti jedne strane ali ce se uvijek postavljati ljevicarska i desnicarska pitanja u drustvu
Valja cuvat obraz u ovim momentima a ne letit da bi te neko uslikao ja sam kul ja sam ljevicar ja sam dijete cvijeca ja sam svjetsko gradsko dijete svi ostali su budale
- Banksy
#56225 Re: SDP
Potrošile se pare, a posao nije obavljen. Česta pojava u poslijeratnoj Bosni. Bakirova loša procjena i pogrešna investicija. Još jedna u nizu.GandalfSivi wrote:Nije mi jos uvijek jasno zasto ovi potezi glavom kroz zid. Htjeli ste u vlast, GO to nije podrzao, bio kongres, isti zakljucak, glasasnje za novog predsjednika, izglasan lik koji zastupa da se ne udje u vlast, svi pokazatelji vam kazu da stranka nece, nedavno se par njih prokurcilo, iskljuceni po kratkom postupku, znate sta vas ceka i opet navalili, iako ce time potpisati svoje politicko samoubistvo (dugorocno). Sto Niksic rece neki, ocita je panika, a zasto i kako, cime su ucjenjenji od vjerovatno SDA, i to ce se saznati...