Stas ti njemu to pricati, on je na tiktoku gledao da korona ne postojidrug_profi wrote: ↑17/10/2023 14:04Dobro. I šta sa tim?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/10/2023 13:18 Tvrdim da su vakcine postojale svega sest - sedam mjeseci prije tjeranja ljudi da se pelcuju
Tehnologije proizvodnje vakcina (osm mRNA) su stare. Treba samo naći način da se u tijelo donese bezopasan antigen koji će izazvati imunološku reakciju.
mRNA vakcine su razvijane za Ebolu, Svinjsku gripu i druge bolesti koje su daleko smrtonosnije. Već testirane, čak i odobrene.
Trebalo je samo prenijeti odgovarajući protein od SARS Cov virusa. Rađene ubrzane kliničke studije. Sve po propisu.
Godinu dana je trebalo da se odluči da li je dovoljno bezbjedno.
Ne vidim tu tvoju zavjeru nigdje.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#56176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
tap3ah75
-
Hakiz
#56178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forto na TVSA upravo izjavi da mu je muka od vozača privatnih automobila. Da su najmanje važni.
Izgleda da mu nije stalo ni do NS
Izgleda da mu nije stalo ni do NS
- cvrčak_na_hedonizmu
#56179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sto te to cudi, to su klasicne agendaske price ovih jazavaca. Cca istu pricu prica Tomasevic, gradonacelnik Zagreba, iz stranke Mozemo. Biciklom na posao, pametni i 15-ominutni gradovi, digitalizacija, romobili, javni prijevoz i bez automobila. Ocekujem dodatna poskupljenja sto se tice registracije i AO troskova. To im je domet, ujedino i cilj + lgbtq prica.
Jos mi dobro kasnimo za Europom. "Nazadni", jbg
- Hajvan
#56180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forto je u pravu
limenih kanti pun kurac vise u gradu
okupirali su grad
treba uvesti zakon ko u japanu- nemas obezbjedjen parking, nemozes imati ni auto
takodje, kao u japanu, ukloniti sve parking s ulica (tj pasivni, mirujuci saobracaj), kako bi se koiristile cemu se namjenjene - za protok aktivnog saoobracaja.
a i taman da tajkuni izgrade koji neboder-parking za mirujuci saobracaj i tako oplode svoj tesko steceni kapital, dje cemo mi moci ostviti svoje limene kantice, te tako po novom zakonu imati obezbljedjen parking koji nam garantuje posjedovanje vozila.
limenih kanti pun kurac vise u gradu
okupirali su grad
treba uvesti zakon ko u japanu- nemas obezbjedjen parking, nemozes imati ni auto
takodje, kao u japanu, ukloniti sve parking s ulica (tj pasivni, mirujuci saobracaj), kako bi se koiristile cemu se namjenjene - za protok aktivnog saoobracaja.
a i taman da tajkuni izgrade koji neboder-parking za mirujuci saobracaj i tako oplode svoj tesko steceni kapital, dje cemo mi moci ostviti svoje limene kantice, te tako po novom zakonu imati obezbljedjen parking koji nam garantuje posjedovanje vozila.
- Login77777
#56181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neke dijelove grada treba svakako zatvoriti za automobile. Samo javni prevoz, biciklo i to je to.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑26/10/2023 00:52Sto te to cudi, to su klasicne agendaske price ovih jazavaca. Cca istu pricu prica Tomasevic, gradonacelnik Zagreba, iz stranke Mozemo. Biciklom na posao, pametni i 15-ominutni gradovi, digitalizacija, romobili, javni prijevoz i bez automobila. Ocekujem dodatna poskupljenja sto se tice registracije i AO troskova. To im je domet, ujedino i cilj + lgbtq prica.
Jos mi dobro kasnimo za Europom. "Nazadni", jbg![]()
-
Forsaken
#56182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Wokeizacija ide, hajmo rjesavat "agenda problematiku" a to sto 80% penzionera zivi ispod granice siromastva, sto nismo u stanju stat u kraj nelegalnom unistavanju prirode, sjeci suma, korupciji, unistavanju rijeka, generalnoj nesposobnosti, katastrofalnom sporocom i nekvalitetom radova na VC, raspadajucim drzavim preduzecima i slicno, to cemo ignorisat hajmo se fokusirat na el. romobil, biciklisticke staze, LBGQT probelmatiku i ostalo zajedno sa ostatkom "napredne" EU.
Svaka cast
Svaka cast
-
HelaS
#56183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da je pričao o sječi šuma, ili nekvalitetnim radovima na VC, i sl. onda bi pametnjakovići izašli sa prigovorima zašto ne rješava saobraćaj romobila, biciklsitički, itd. Kako ide ona poslovica sa smetanjem dlakeForsaken wrote: ↑26/10/2023 09:53 Wokeizacija ide, hajmo rjesavat "agenda problematiku" a to sto 80% penzionera zivi ispod granice siromastva, sto nismo u stanju stat u kraj nelegalnom unistavanju prirode, sjeci suma, korupciji, unistavanju rijeka, generalnoj nesposobnosti, katastrofalnom sporocom i nekvalitetom radova na VC, raspadajucim drzavim preduzecima i slicno, to cemo ignorisat hajmo se fokusirat na el. romobil, biciklisticke staze, LBGQT probelmatiku i ostalo zajedno sa ostatkom "napredne" EU.
Svaka cast
- tramvajtrojka
#56184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bosnji sve smeta sto mijenja njegovu nakaradnu sadašnjost, daj mi lozike i golf cvrku i neka se citav svijet po tome oblikujeHelaS wrote: ↑26/10/2023 10:14A da je pričao o sječi šuma, ili nekvalitetnim radovima na VC, i sl. onda bi pametnjakovići izašli sa prigovorima zašto ne rješava saobraćaj romobila, biciklsitički, itd. Kako ide ona poslovica sa smetanjem dlakeForsaken wrote: ↑26/10/2023 09:53 Wokeizacija ide, hajmo rjesavat "agenda problematiku" a to sto 80% penzionera zivi ispod granice siromastva, sto nismo u stanju stat u kraj nelegalnom unistavanju prirode, sjeci suma, korupciji, unistavanju rijeka, generalnoj nesposobnosti, katastrofalnom sporocom i nekvalitetom radova na VC, raspadajucim drzavim preduzecima i slicno, to cemo ignorisat hajmo se fokusirat na el. romobil, biciklisticke staze, LBGQT probelmatiku i ostalo zajedno sa ostatkom "napredne" EU.
Svaka cast![]()
- DaysleepeR
#56185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam jesu li mu šume i penzioneri resor...
- tramvajtrojka
#56186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bježi ba lud narod sto na sto, Forto kaze da u svim školama treba biti pristup internetu ismiju ga pametnjakovici, kaze da se treba osposobiti zeljeznica, odraditi rekonstrukcija pruga baca nas u duznicko ropstvo imamo autobuse itd, kaze treba ograničiti i legalizirati upotrebu romobila pusti djecu neka se voze, i onda ce to isti komentarisati ja vidi ih što divljaju
Narod koji samo cita naslove i po tome baca dnevnu pljuvacinu i tako za sve živo, nacija pametnjakovića al bas me zanima sto smo ovoliki supak evrope sa tolikom pameti
Last edited by tramvajtrojka on 26/10/2023 10:22, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tačno kreno da kažem da treba biti 5 resora na svakom nivou:
penzioneri,
nezaposleni,
socijalni slučajevi,
demobilisani borci,
invalidi.
a ostalo sve neka čeka.
- tramvajtrojka
#56188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treba citav budzet baciti na to i ostaviti da se za samo te kategorije daje lova, kao sto se 30 godina nakon rata bacaju pare na sehidske kategorije i daju im se prednosti pri zapošljavanju, stanovima ispred ostalih kategorija stanovništva. Bukvalno imamo klasno društvo tridesetak godina nakon rata gdje neke kategorije stanovništva iskorištavaju taj status
-
Forsaken
#56189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma nek ste vi pametni majka rodila. Pravi woke intelektualci
Kazem da ima prioritet problema jel ima? Jel mozes rjesavat karbonsku neutralonost a vamo nisi rijesio problem sto ti 90% ljudi lozi gume. Imas ubice na cesti kojima niko nista ne moze kamikaze ti se fatas romobila. Rijesi prvo PRAVE probelme pa onda se hvataj problema digitaliazije i sranja..... Mi smo ba 50g za Evropom i njihovim problemamima sta vam je.....
I da suma je problem- problem je jer se krci bez mjere, reze se kako kome cefne, krade se a to je problem korupcije koji je isti na svakom koraku samo sam naveo SUMU kao primjer.
Pogledajte redove ispred CIPSa za jednokratnu pomoc
Kazem da ima prioritet problema jel ima? Jel mozes rjesavat karbonsku neutralonost a vamo nisi rijesio problem sto ti 90% ljudi lozi gume. Imas ubice na cesti kojima niko nista ne moze kamikaze ti se fatas romobila. Rijesi prvo PRAVE probelme pa onda se hvataj problema digitaliazije i sranja..... Mi smo ba 50g za Evropom i njihovim problemamima sta vam je.....
I da suma je problem- problem je jer se krci bez mjere, reze se kako kome cefne, krade se a to je problem korupcije koji je isti na svakom koraku samo sam naveo SUMU kao primjer.
- DaysleepeR
#56190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pogledaj ti čega je Forto ministar.Forsaken wrote: ↑26/10/2023 10:47 Ma nek ste vi pametni majka rodila. Pravi woke intelektualci
- madner
#56191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gradovi od 15 minuta vec postoji u BiH i ljudi masovno bjeze iz njih.
Automobil je optimalan za BiH dok je javni prevoz suboptimalan.
Bolja komunikacija bi spasila te gradove od 15 minuta, ako bi mogli doci za 30 minuta do radnog mjesta. (Vidi pod Bavarska i kako odrzati manja mjesta).
Dakle drzava treba forsirati rjesenja koja ce omoguciti lakse i bezbolnije koristenje automobila.
1. Vise autoputova
2. Uvesti godisnju vinjetu
3. Gradski autoputevi
4. Podzemne i montazne garaze na sprat.
Sarajevo moze razmisljati o tome da napravi koji put za biciklo ako ne ometa druge, ali BiH sa nasom konfiguracijom ne.
Automobil je optimalan za BiH dok je javni prevoz suboptimalan.
Bolja komunikacija bi spasila te gradove od 15 minuta, ako bi mogli doci za 30 minuta do radnog mjesta. (Vidi pod Bavarska i kako odrzati manja mjesta).
Dakle drzava treba forsirati rjesenja koja ce omoguciti lakse i bezbolnije koristenje automobila.
1. Vise autoputova
2. Uvesti godisnju vinjetu
3. Gradski autoputevi
4. Podzemne i montazne garaze na sprat.
Sarajevo moze razmisljati o tome da napravi koji put za biciklo ako ne ometa druge, ali BiH sa nasom konfiguracijom ne.
- drug_profi
#56192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
seksi_ideje
#56193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nebitno.Bosnjo hoce sve u paketuDaysleepeR wrote: ↑26/10/2023 10:57Pogledaj ti čega je Forto ministar.Forsaken wrote: ↑26/10/2023 10:47 Ma nek ste vi pametni majka rodila. Pravi woke intelektualci
- tramvajtrojka
#56194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel ti shvatas da 90% onih u redovima za ovu pomoc ne grabi sto nema, nego da nesto dzabaluka dobije bez muke i oznojenih dlanova. Takvi ti se i guraju kad se otvara neka prodavnica pa navale na besplatne sokove, i cevape gladne oci samo da neko drugi ne dobije kome to istinski trebaForsaken wrote: ↑26/10/2023 10:47 Ma nek ste vi pametni majka rodila. Pravi woke intelektualci
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a sve ćemo to što si nabrojao ćemo postići neki jednostavnim rezovima samo eto da se hoće. sitnica.Forsaken wrote: ↑26/10/2023 09:53 Wokeizacija ide, hajmo rjesavat "agenda problematiku" a to sto 80% penzionera zivi ispod granice siromastva, sto nismo u stanju stat u kraj nelegalnom unistavanju prirode, sjeci suma, korupciji, unistavanju rijeka, generalnoj nesposobnosti, katastrofalnom sporocom i nekvalitetom radova na VC, raspadajucim drzavim preduzecima i slicno, to cemo ignorisat hajmo se fokusirat na el. romobil, biciklisticke staze, LBGQT probelmatiku i ostalo zajedno sa ostatkom "napredne" EU.
Svaka cast
sve to što si ti gore nabrojao je svakako bitnije od romobila, ali čak i ti romobili doprinose onome što si nabrojao, jer doprinose boljoj ekološkoj slici, a nabrojao si očuvanje šuma i rijeka. ti romobili su pogodnosti moderne tehnologije i regulisanje njihovog korištenja doprinosi ugodnijem životu. čovjek koji živi na ugodnijem mjestu biće zainteresovan da očuva taj ugođaj.
ta tvoja priča je ništa drugo do postavljanje nemogućih ciljeva koji se mogu riješiti u kratkom roku. većinu toga što si naveo izikuje vrijeme, educiranje, rad na svijesti, mentalitetu... to ne može riješiti jedan Forto. ne može to riješiti nijedan pojedinac. to može rješavati gomila ljudi i institucija između ostalog i regulisanju nekih stvari koji nisu u top prioritetima, ali svakako uređuju neku oblast i život čine ugodnijim, a ne da stvara još jednu stvar oko koje se treba nervirati i stresirati.
hoću reć, jel se kupaš samo prije nego što ćeš jebati, ili se onako nekad i radi sebe istuširaš?
-
Forsaken
#56196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slazem se napisanim djelomicno. Ciljevi nisu nemoguci vec kompleksni i kao takvi zahtjevaju vrijeme i planiranje. Promoviranje romobila, kaznjavanje pjesaka, unistanje zelenih povrsina kako bi se napravila nepotrebna biciklisticka staza za koju je EU izdvojila pare i neko se utalio(vidi Aleja Lipa), rasprodaja prirodnih bogatstava okolnih planina PRIVATNICIMA su populisticke mjere za koje je neko mahnuo lovu i nicemu ne sluze.Chmoljo wrote: ↑26/10/2023 11:38a sve ćemo to što si nabrojao ćemo postići neki jednostavnim rezovima samo eto da se hoće. sitnica.Forsaken wrote: ↑26/10/2023 09:53 Wokeizacija ide, hajmo rjesavat "agenda problematiku" a to sto 80% penzionera zivi ispod granice siromastva, sto nismo u stanju stat u kraj nelegalnom unistavanju prirode, sjeci suma, korupciji, unistavanju rijeka, generalnoj nesposobnosti, katastrofalnom sporocom i nekvalitetom radova na VC, raspadajucim drzavim preduzecima i slicno, to cemo ignorisat hajmo se fokusirat na el. romobil, biciklisticke staze, LBGQT probelmatiku i ostalo zajedno sa ostatkom "napredne" EU.
Svaka cast
sve to što si ti gore nabrojao je svakako bitnije od romobila, ali čak i ti romobili doprinose onome što si nabrojao, jer doprinose boljoj ekološkoj slici, a nabrojao si očuvanje šuma i rijeka. ti romobili su pogodnosti moderne tehnologije i regulisanje njihovog korištenja doprinosi ugodnijem životu. čovjek koji živi na ugodnijem mjestu biće zainteresovan da očuva taj ugođaj.
ta tvoja priča je ništa drugo do postavljanje nemogućih ciljeva koji se mogu riješiti u kratkom roku. većinu toga što si naveo izikuje vrijeme, educiranje, rad na svijesti, mentalitetu... to ne može riješiti jedan Forto. ne može to riješiti nijedan pojedinac. to može rješavati gomila ljudi i institucija između ostalog i regulisanju nekih stvari koji nisu u top prioritetima, ali svakako uređuju neku oblast i život čine ugodnijim, a ne da stvara još jednu stvar oko koje se treba nervirati i stresirati.
hoću reć, jel se kupaš samo prije nego što ćeš jebati, ili se onako nekad i radi sebe istuširaš?
Povecanje plata doktorima(da nas ima ko lijeciti a i da napravimo neki role model za mlade a ne da teze svi da budu influenser), policajcima(self explanatory) i POSEBNO uciteljima kako bi se kvalitet edukacije digao je nacin na koji mozemo doci ili barem se pribliziti ovome sto si ti naveo! Tacno je potreban je mentalni shift, ali necemo ga dobiti ako se bavimo samo EU projektima i glupostima koje vecinu ljudi ne tangira.
Smijete se penzionerima. Penzioneri su ili ce postati NAJBROJNIJA popluacija. Ne vidim nista da je uradjeno za poboljsanje NJIHOVOG statusa ...
Elem ....
- cvrčak_na_hedonizmu
#56197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Trojka ima vertikalu sto se tice vlasti, of KS do drzavnog nivoa, zar ne ? I ovaj se bavi ovim glupostima, a ja kazem agendama sefova mu iz Brisela/USA.DaysleepeR wrote: ↑26/10/2023 10:57Pogledaj ti čega je Forto ministar.Forsaken wrote: ↑26/10/2023 10:47 Ma nek ste vi pametni majka rodila. Pravi woke intelektualci
Potpuno ista prica i primjer je Mozemo iz Zagreba,u bobu isti.
Dnevna doza slucajnosti.
Ps. Jebem mater sdfa ( istreniralo me vec da budem optuzen da sam bot )
- DaysleepeR
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#56199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@drugi_profil
Pričali smo neki dan o stavu Radničke Fronte prema sukobu Izrael - Palestina na ovoj temi.
Slika govori hiljadu riječi.

Pričali smo neki dan o stavu Radničke Fronte prema sukobu Izrael - Palestina na ovoj temi.

- cvrčak_na_hedonizmu
#56200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta kazu Forto, Pedja, Cudicka o Palestini. Muk na fb profilima. Jbg, to je cijena kad imas sefa iz inostranstva i kad si agendas. Ne pitas se puno nego izvrsavas naredbe. Recenicu nisu bili u stanju da napisu, jednu recenicu.teskeredzic_22 wrote: ↑27/10/2023 12:14 @drugi_profil
![]()
Ljigavci i beskicmenjaci