Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
diablobih wrote:Nemas karticu? Pa uzmes od roditelja, oni imaju, kad ti ne mozes da imas. Cuj nema karticu. Kako ces uplacivati ps plus ?
Hakovat cu sony. Cuj mu glupog pitanja kako nemas karticu. Mozes misliti ima ljudi sa karticama ali bez limita i kreditnih kartica, jer nece da imaju ili ne mogu da imaju.
Del_Boy1 wrote:Jesu li ukinuli onih 5 bodova za redovno plaćanje računa? Evo već treći mjesec ne dobijam te bodove, plus što sad zaokružuju iznos na štetu korisnika, prije su davali onoliko bodova koliki je račun a sad evo dugi put ne daju i onih 0.50 bodova za 0.5 KM na računu.
Zar 5 bodova nije malo da bi se poznalo u ukupnom score-u 5 bodova ~ 0,15 km
Nekako mi se jedino smisleno cini da vrijedi sakupljati bodove samo po osnovu placenih racuna (x1, x2, x3, x4)
Sve ostalo je 'sitnica' i onih 100 za 10 god, i 50 za aktivaciju maila, ...
Pozna se tamo u pregledu bodova, jer su bodovi za redovno plaćanje odvojeni.
Kod mene je račun najčešće oko 65 KM i bodovi x1 tako da se lakše primijeti da ih sad nema.
Plejka ispadne jeftinija u santi, igre su isto, ali eto kad nemas karticu, nabacuj 2 godine dodatno ugovora svaki put kad zelis uzeti igru zbog rate od 2-5 KM mjesecno u nedostatku kartice
Ako već imaš nešto na svoje ime u telekomu onda samo treba otac i ti da odete do telekom centra sa ličnim kartama i potpišete papire. Ako nemaš ništa onda ti treba još CIPS i mislim rodni list ali nisam baš za njeg siguran, davno je bilo kad sam ja to radio.
Last edited by Del_Boy1 on 18/03/2018 10:20, edited 2 times in total.
Del_Boy1 wrote:Ako već imaš nešto na svoje ime u telekomu onda samo treba otac i ti da odete do telekom centra sa ličnim kartama i potpišete papire. Ako nemaš ništa onda ti treba još CIPS i mislim rodni list ali nisam baš za njeg siguran, davno je bilo kad sam ja to radio.
Imam vec pretplatu, super , hvala ti
Jos jedno pitanje. Trenutno sam korisnik NetFlat 20 i placam 40KM, prijatelj koji radi u BHT me savjetovao da se prebacim na MojaTV Net, kaze da cu placati isto oko 40-ak KM a imat cu 25MBit/s i dodatno Moja TV.
To sam i planirao uraditi, a slucajno ugleda ovu neku akciju koja mi nije bas najjasnija:
Možeš izabrati jednu od ove tri ponuđene opcije
80 KM popusta
50% popusta na pretplatu 2 mjeseca + paket 100 6 mjeseci
Kupovina uređaja na rate sa popustom
Ako odabereš ovih 80 KM popusta mislim da se to dijeli na 24 mjesečna računa pa bi ti pretplata za MojaTV Net bila 32-33 KM, a na brzinu koju bi dobio u paketu utiče kvalitet tvoje parice odnosno udaljenost od centrale.
Da li neko ima logicno objasnjenje osim kradje. Imao 4,23 KM kredita. Hajd reko da vidim brzinu 3g mreze, ukljucim mobilne, pokrenem speedtest, download pokaže 7mb/s,upload eror, reko sta mu je, kad kredit 0.00 KM. Koliko to kosta jebeni mb pa je za 30s moglo skinut toliko, da mi je ne znam koliko aplikacija bilo pokrenuto, to je 30s a max protok 7mb/s
Del_Boy1 wrote:Možeš izabrati jednu od ove tri ponuđene opcije
80 KM popusta
50% popusta na pretplatu 2 mjeseca + paket 100 6 mjeseci
Kupovina uređaja na rate sa popustom
Ako odabereš ovih 80 KM popusta mislim da se to dijeli na 24 mjesečna računa pa bi ti pretplata za MojaTV Net bila 32-33 KM, a na brzinu koju bi dobio u paketu utiče kvalitet tvoje parice odnosno udaljenost od centrale.
Hvala, ponovo
Vidjet cu onda sta da odaberem, a blizu sam centrale u 200m, komsija ima mislim MojaTV net i ima 25Mbit/s.
Znaci sad fakticki mogu da placam 6-7KM manje nego sto to radim sada a da dodatno dobijem na brzini 7Mbit/s + MojaTV kanale. Vrh!
papebih wrote:Da li neko ima logicno objasnjenje osim kradje. Imao 4,23 KM kredita. Hajd reko da vidim brzinu 3g mreze, ukljucim mobilne, pokrenem speedtest, download pokaže 7mb/s,upload eror, reko sta mu je, kad kredit 0.00 KM. Koliko to kosta jebeni mb pa je za 30s moglo skinut toliko, da mi je ne znam koliko aplikacija bilo pokrenuto, to je 30s a max protok 7mb/s
Košta 0.5 KM/MB, a da si uključio 50 MB na 24 sata koštalo bi te isto kao i 1 MB odnosno 0.5 KM.
Uđeš na speedtest, pa pod rezultati klikneš na taj zadnji i fino ti piše koliko je download povukao a koliko upload...
Ovako na grubo oko 10ak megabajta je moglo otići s tom brzinom što onda i dođe kako ti je kolega Del obračunao.
papebih wrote:Da li neko ima logicno objasnjenje osim kradje. Imao 4,23 KM kredita. Hajd reko da vidim brzinu 3g mreze, ukljucim mobilne, pokrenem speedtest, download pokaže 7mb/s,upload eror, reko sta mu je, kad kredit 0.00 KM. Koliko to kosta jebeni mb pa je za 30s moglo skinut toliko, da mi je ne znam koliko aplikacija bilo pokrenuto, to je 30s a max protok 7mb/s
Košta 0.5 KM/MB, a da si uključio 50 MB na 24 sata koštalo bi te isto kao i 1 MB odnosno 0.5 KM.
Ah ok, htio sam aktivirat tarifiu svakako, al hajd reko da vidim brzinu uploada, jer treba mi nesto uploadat pa da vidim koja bi mi kolicina bila optimalna. Nez sta je ludje ili bht koji ima tu cjenu 50kf za mb ili speedtest koji je smazo 8,6mb za test. Helem, sve ok, do mene je
papebih wrote:
Ma brate ranije nije, max 1mb da bi uzmi za test. I da znam da ne obracunava vrijeme vec promet, to je bar jasno
Nema sanse da je samo 1MB za speedtest, sjecam se da je uzimao 10-15MB za download, sto je sasvim normalno jer ne moze u sekundi prikazat maksimalnu brzinu.
Daje jbte pogurajte sad neke pakete, nesto dobro, kvalitetno, povoljno... dok ovaj Tmach diže cijene svi bi da pređu kod konkurencije... Jbte ko radi u tom BT, sve uhljebi... hajmo akcija da pređemo kod Vas. BORBA ZA KLIJENTE! Šta je sa vama uhljebi..